Hur man undviker att vara klipig med vänner

Ingen vill vara den vän som är clingy. Men vid någon tidpunkt eller annat, har vi alla varit där. När vi känner oss som om vi kan förlora ett förhållande eller om vi inte är säkra på att den andra personen bryr sig om det, är tendensen för de flesta att försöka få relationen tillbaka tillsammans genom att hålla fast på det så tätt som vi kan. Tyvärr kan det i många fall känna sig kvävning för den andra personen. Om du är orolig att du är klibbig, ta steg för att avstå dig lite från vänskapen, bestämma huruvida du faktiskt är klibbig, och försök att bygga upp lite förtroende för dig själv så att du inte känner dig så beroende på din vänskap.

Steg

Del 1 av 3:
Vara mindre klamrande med vänner
  1. Bild med titeln Undvik att förlora en vän till någon du hatar steg 5
1. Var snäll mot dina vänner. Det kan vara väldigt lätt att känna avundsjuk av dina vänner. Om du kommer i kontakt med en vän till din vän (till exempel på en fest), var snäll mot dem. Anklagar inte dem för att försöka stjäla dina vänner. Du vet aldrig, du kan till och med bli vänner med dem, och då har du en ny vän och du behöver inte känna dig avundsjuk.
  • Det kanske inte är lätt, men försök att vara glad att din vän har ett så stort stödsystem. Om du verkligen bryr dig om dem, ska du känna dig glad att din vän har många människor de kan lita på.
  • Säg inte något till sin vän som, "Åh, du är ellans vän? Tja, det är coolt, men du kommer nog aldrig vara så nära dem som jag är så försök inte ens."
  • Säg något som, "Hej pixie. Jag är tusensköna. Trevligt att träffas".
  • Bild med titeln Deal med en vän
    2. Acceptera att du kanske inte är deras "bästa vän."Bara för att du anser någon din bästa vän betyder inte att de måste tänka på detsamma om dig. Ja, det kan vara lite skadligt, men du kan inte tvinga någon att vara din bästa vän. Vänskap har sina upp och ner, precis som alla relationer. Det kan komma en tid när de litar på dig mer, och du är beroende av dem mindre.
  • Ju tidigare att du förstår att du inte kan få folk att göra vad du vill, desto snabbare kommer du att kunna slappna av. Om du kan vara mer avslappnad, kommer människor att bli mer dras till dig, och de kommer att beundra din förmåga att gå med flödet.
  • Bild med titeln vara snäll mot människor över hela världen Steg 6
    3. Begränsa din kontakt med dem. Det betyder inte att du måste ignorera dem eller något sådant. Det betyder bara att om du har kontaktat dem mycket nyligen, följ dem, eller ständigt kommentera sina sociala mediekonton, försök att ge det vila. Låt dem hitta sig till dig. Om de verkligen är din vän, kommer de att komma i kontakt med dig.
  • När de kommer i kontakt med dig, behandla inte dem som om de har gjort något fel. Påminn dig om att det här är vad du ville ha, och var glad över det.
  • Om du vill titta på din väns sociala medier konto för att se vad de är upp till, det är bra. Men inse att du kanske ser bilder av dem gör saker med andra människor, och du kan känna dig avundsjuk. Om du befinner dig känner dig avundsjuk, undvika att kommentera något klibbigt på bilden. Till exempel, säg inte, "Det verkar som om du har mycket roligt utan att ens bjuda in mig! :( "
  • Bild med titeln Befriend a blyg introvert steg 10
    4. Tillåt dina vänner sitt utrymme. Vissa människor behöver mer utrymme från vänner och människor än andra, och bara för att de inte vill spendera varje fri minut av sin dag med dig betyder inte att de bryr sig inte om dig. Om du tror att du kan vara lite snurrande, försök att backa lite.
  • Om du har gått till sitt hus varje dag efter skolan, stanna ett tag. Vänta tills de uppmanar dig att komma eller tills de frågar varför du inte har kommit över längre. Om de frågar, var bara ärlig. Berätta för dem att du ville respektera sitt utrymme, men att du är glad att komma över om de vill ha dig.
  • Till exempel kan du säga, "Jag kände mig bara som kanske jag kom över för ofta, och jag inser att du behöver ha ditt eget utrymme också. Jag skulle gärna komma över när du vill!"
  • Bild med titeln vara vänner med någon som är det fullständiga motsatsen till dig Steg 1
    5. Föreslå något specifikt. När du initierar något med dina vänner, försök att få en idé i åtanke. Säg inte bara, "Jag vill umgås med dig."I stället hitta något att göra som du tror att de kommer att njuta av och föreslå att gå ihop.
  • Du kan också låta mycket självsäker och som om du kommer att gå med eller utan dem genom att säga något som, "Hej! Det finns den här konserten som jag ska på lördag. Vill du följa med?"Detta kommer att visa dina vänner att du inte behöver ha dem runt för att njuta av något, men att du gillar att göra saker med dem.
  • Bild med titeln Deal med din förälder
    6. Bli inte arg om de säger, "Nej."När du känner mig klamlig, kan någon vända dig verkligen känna dig dålig. Om de ger dig en anledning till att de inte kan gå, försök att acceptera det här och inte ifrågasätta huruvida de gjorde det eller inte. Om de inte ger en anledning, antar du inte att det är för att de inte vill umgås med dig. Om du blir arg, får dem bara att känna sig spända runt dig eftersom de kommer att känna att de måste komma överens om att göra vad du vill ha för att undvika att göra dig arg.
  • Om du känner dig arg på det, försök att släppa lite ånga när de är borta. Du kan gå för en körning eller skriva dina känslor om situationen i en tidskrift. Om du verkligen känner dig upprörd om det, kan du försöka prata med din vän om det, men inser att det inte kan hjälpa om du vill verka mindre klamrande.
  • Till exempel, om de vänder dig ner, säg inte, "Jag vet att du bara gör ursäkter och att du inte vill hänga med mig. Du är en dålig vän."Det här är en överreaktion och det kommer förmodligen att freaka din vän ut lite. Istället, säg något som, "Åh, okej. Det är lugnt. Kanske nästa gång."
  • Bild med titeln Få din bästa vän att sluta reta dig Steg 6
    7. Låt dem gå. Om du har blivit klipig mot en viss vän eftersom du har märkt att de börjar dra eller driva bort från dig, tänk på att låta förhållandet gå. Vänskap kommer och gå, och ibland om det är lättare för alla om du bara släpper förhållandet slutar och fortsätt med nya människor.
  • Det betyder inte att du inte kan prata med dem om vad som händer, men inser att de kanske inte är ärliga, speciellt om de är rädda för att skada dina känslor. Om du har varit bästa vänner med någon i många år, bör du närma dig om du märker att de uppträder annorlunda mot dig.
  • Till exempel kan du säga, "Det verkar som om vi har drivit ivrigt. Är allting okej?"
  • Bild med titeln Bli av med en vän som inte är trovärdig steg 6
    8. Hitta vänner som värdesätter dig. Det kan vara så att du har en grupp vänner som tar dig för givet. Även om det kan vara svårt att acceptera detta, är det ibland det bästa. Om du verkligen tror att dina vänner inte bryr dig om dig, tänk på att hitta några nya vänner som bryr sig om dig och hur du känner.
  • När du väl hittar sanna vänner blir du mycket lyckligare, även om det betyder att du hänger med mindre "populära" människor.
  • Del 2 av 3:
    Bestämma huruvida du är klibbig
    1. Bild med titeln Bli av med en vän som inte är trovärdig steg 1
    1. Tänk på hur ofta du behöver din vän runt. Frågar du ständigt dina vänner att göra något? Försöker du ha en plan att umgås varje dag under din fritid? Om så är fallet är du förmodligen lite clingy. Försök att komma ihåg att nästan alla kan dra nytta av att ha lite bra kvalitet ensam.
    • Ibland kan det vara konstigt att hänga ensam, speciellt om du är van vid att vara runt människor hela tiden. Försök att göra något som att läsa eller ens titta på TV för lite.
  • Bild med titeln Gör dina vänner så populära som du går 5
    2. Avgöra om du är den som initierar allting. Inleder din vän kontakt lika mycket som du gör, eller är du den som gör alla planer och frågar din vän att umgås hela tiden? Om du är den som gör allt arbete, så kan du vara lite snurrande.
  • Om så är fallet, försök att backa lite och se om dina vänner tar över något av ansvaret.
  • Bild med titeln Befriend a blyg introvert steg 13
    3. Räkna hur ofta du ringer eller skriver din vän. Du behöver inte bokstavligen göra ett tal om hur många gånger du ringer eller skriver någon varje dag. Det finns ingen regel när det gäller vad som är ok och vad är det inte bra. Men du borde försöka vara samvetsgrann om hur ofta du ringer / textar mot hur ofta de kontaktar dig.
  • Till exempel, om du kallar din vän varje dag efter skolan eller om du spenderar din kväll, skicka dem textmeddelanden, och de verkar inte så ivriga att prata med dig eller inte svara på dina meddelanden, kan du vara överdriven den.
  • Bild med titeln Få din bästa vän att sluta reta dig Steg 1
    4. Tänk på hur ofta du känner dig orolig för att du inte ingår. Ofta brukar vi hålla fast vid människor när vi känner oss osäkra i vårt förhållande med dem. När vi känner oss osäkra om någonting tenderar vi att bli paranoid och överreaktiva. Finns du själv ständigt orolig för att dina vänner gör något utan dig?
  • Om du befinner dig är orolig för detta, så kan du vara klibbig. Försök att påminna dig om att du inte behöver göra alla saker som dina vänner gör hela tiden. Det är även en bra idé att göra din egen sak en gång i ett tag.
  • Del 3 av 3:
    Bygga ditt eget självförtroende
    1. Bild med titeln vara vänner med någon som är det fullständiga motsatsen till dig Steg 3
    1. Prata med någon om dina osäkerheter. Att prata genom dina bekymmer och osäkerhet med någon kan vara mer hjälpsamma än du tror. Om du tror att du har ett verkligt problem med clinginess, kan det vara bäst att prata med en professionell rådgivare. Din skola kan ha en som är där för exakt detta ändamål, och du kan prata med dem om någonting som oroar dig. Det kan vara till hjälp att prata med en professionell eftersom de kan vara mer objektiva än vänner eller familj ibland.
    • Om du inte kan eller inte vill prata med en rådgivare, överväga att prata med en förälder eller en pålitlig vuxen.
    • Prata med dem om hur du känner och vad som händer i ditt liv. Berätta för dem att du är orolig att du är för klipig med vänner, men du är inte säker på vad du ska göra med det. De har förmodligen varit där förut och kan erbjuda råd om hur man hanterar det.
  • Bild med titeln vara vänner med någon som är det fullständiga motsatsen till dig Steg 2
    2. Håll dig med din familj och ansvar. Försök att komma ihåg att vänner inte är allt som finns till liv, även om de spelar en stor och viktig del i den. Kom ihåg att du har ansvar hemma och i skolan eller jobbet. Se till att du tar hand om alla dessa saker istället för att försumma dem att alltid vara runt dina vänner.
  • Detsamma gäller för din familj. Förutom dina vänner har du en familj som bryr sig om dig. Spendera tid att vårda dina relationer med dina syskon, föräldrar, morföräldrar, moster och farbröder. Det här är de människor som kommer att vara där för dig oavsett vad.
  • Spendera tid med familj kan vara ett bra sätt att börja känna sig säkrare. I de flesta fall känner din familj dig bättre än någon annan och accepterar dig detsamma. Om du har säkra relationer med dina familjemedlemmar, kan du lära dig hur man ska agera med vänner också.
  • Bild med titeln vara säker, var dig själv och har fortfarande kul i gymnasiet steg 9
    3. Har hobbyer som du gör på egen hand. Förutom att du tar hand om ditt ansvar och familj, hitta saker som du tycker om att göra ensam. Det är bra att bara lära sig att vara med dig själv och känna dig bekväm med det. Om du redan har en hobby som du tycker om, så bra. Om du inte gör det, prova några saker du har varit nyfiken på och se vad som griper din uppmärksamhet.
  • Många hobbyer har sitt sätt att göra dig mer självsäker i dig själv. Till exempel kan de lära dig en cool färdighet.
  • Om du inte vet var du ska komma igång, ge dig själv utrymmet för att bara bli uttråkad. Vanligtvis kommer det att hjälpa dig att räkna ut vad du är intresserad av-och du kanske bara hittar något att göra som du inte skulle ha gjort om du var upptagen med dina vänner.
  • Bildbeteckningen blir en förbättrad
    4. Bygga din självförtroende. Även om det finns många indirekta sätt att bygga förtroende för dig själv, kan du också vidta åtgärder för att arbeta på ditt självförtroende direkt. För att bygga självförtroende måste du bli medveten om de dåliga sakerna du tänker på dig själv. När som helst du får dig att bli arg på dig själv eller tänka något negativt om dig själv, försök att bli medveten om det och påminna dig om att du inte kommer att tänka på det sättet längre.
  • Det betyder också att du behöver ge dig själv kredit när du gör något bra. Om du säger något roligt som får människor att skratta eller du gör en bra gärning, låt dig känna dig stolt.
  • Tips

    Försök att förstå att om du har en tendens att vara klamligt, är det förmodligen för att du har haft många relationer där du har känt oss osäkert om den andra människans känslor för dig. Till exempel, kanske familjemedlemmar har sagt saker som fick dig att vara osäker på om de bryr sig om dig. Kom ihåg att det inte är ditt fel, men att du kan ta ansvar för att förbättra dina relationer med andra människor.

    Varningar

    Stjälka inte människor. Det finns en fin linje mellan att vara lite klipig och stalking någon. Om någon är din vän, det finns ingen anledning att du behöver övervaka deras alla drag. Kom ihåg att människor har rätt till sitt eget utrymme och integritet. Om du måste fråga dig själv, om du stalkar någon, så tar du förmodligen saker lite för långt, och det är dags att backa av.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande