Hur man hanterar irriterande föräldrar

Ibland är föräldrar irriterande och kan vara rättvisa spänningsinducerande ibland. Oavsett om du handlar om dina egna föräldrar, de som är viktiga, eller föräldrarna till studenter i ditt klassrum är det viktigt att hitta sätt att hantera dina möten med dem. Det är inte lätt att hantera irriterande föräldrar, och det finns inget surefire sätt att få dem att sluta förvärra dig, men det finns steg du kan ta för att hantera irritationen och hålla dig coola.

Steg

Metod 1 av 5:
Hantera föräldrar som inte gillar dina vänner
  1. Bild med titeln Deal med genomsnittliga föräldrar Steg 3
1. Försök att prata med dina föräldrar. Om dina föräldrar inte gillar dina vänner, har du antagligen försökt att prata med dem redan, men det är viktigt att hålla en rad dialog om viktiga frågor.
  • Använd inte sarkasm. Att vara sarkastisk eller på annat sätt betyder att dina föräldrar snabbt kommer att spåra konversationen.
  • Förbli lugn, och bli inte arg. Inte bara kommer det här att hjälpa dig att ha en längre, mer djupgående konversation, det kommer att visa dina föräldrar att du kan mognad, vilket kan gå långt i att försöka tjäna mer självständighet.
  • Låt dina föräldrar avsluta vad de måste säga, och avbryta dem inte. När det är din tur att prata, be dem att vara respektfulla och låta dig prata utan att bli avbruten.
  • Bilden med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig få ett sovande steg 10
    2. Låt dina föräldrar träffa dina vänner. Om du har försökt att prata och dina föräldrar fortfarande inte godkänner en vän eller en grupp vänner, försök att låta dem alla träffas. Dina föräldrar kan ha ett orealistiskt intryck av vilken typ av person som din vän är, och låta dem alla prata och lära känna varandra kan hjälpa dina föräldrar att se varför du värderar den personens vänskap.
  • Fråga dina föräldrar om du kan bjuda din vän över till ditt hus till middag med familjen. Låt dem veta att du inte försöker respektera dem eller deras önskemål, men det känns som att träffa din vän kan lindra några av deras rädsla eller oro.
  • Uppmuntra din vän att vara på hans eller hennes bästa beteende. Be din vän att använda trevliga att dina föräldrar kommer att uppskatta, som att fråga, "Hej hur mår du?" eller säger, "Du har ett vackert hem."
  • Underlätta en konversation mellan dina föräldrar och din vän för att hjälpa din familj att se varför den vänskapen är viktig för dig. Om din vän är kreativ / konstnärlig eller har några andra talanger, ta upp det under middagen och fråga din vän att berätta för dina föräldrar om några projekt eller kreativa strävanden.
  • Erbjuda att låta dina föräldrar träffa din väns föräldrar. De kan kanske prata som en vuxen till en annan, och kan hitta viss förståelse som inte skulle komma från en förälder / barnsamtal.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 11
    3. Försök att föra in en extern fest. Om du inte har haft lycka till att prata med dina föräldrar om ett problem som ditt val i vänner, kan det vara till hjälp att ta in en extern fest. Någon utanför din närmaste familj kan hjälpa till att mildra konversationen och underlätta en mer öppen dialog mellan dig och dina föräldrar.
  • Fråga en släkting utanför din närmaste familj för att hjälpa dig att prata med dina föräldrar. Om ingen i din familj skulle vara en bra passform för den här rollen, överväga att fråga en vägledare eller socialarbetare i skolan.
  • Bild med titeln hantera människor som är arg på dig steg 10
    4. Gå inte bakom dina föräldrars ryggar. Om dina föräldrar helt enkelt inte gillar din vän och förbjuda dig från att se henne, smeka inte bakom dina föräldrars ryggar. Dina föräldrar kommer så småningom att ta reda på, och de kommer sannolikt att återkalla vilken frihet de tidigare hade givit dig.
  • Om dina föräldrar förbjuder dig att se en vän, försök att prata med dem om deras bekymmer. Du har nog haft någon form av konversation om det förut, men be dem att ta itu med vad de är speciellt oroliga för. Försök lugna de här rädslorna eller bekymmer som möjligt du kan.
  • Smyg inte bakom dina föräldrars rygg om de har förbjudit dig från att se en vän. Det är frustrerande och det kanske inte verkar rättvist, men att gå mot dina föräldrars krav kommer att ytterligare belägga ditt förhållande till dem, och de kan sluta återkalla vissa friheter eller oberoende att de tidigare gav dig.
  • Metod 2 av 5:
    Hantera föräldrar som inte gillar din partner
    1. Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 5
    1. Behålla lugnet. Det kan vara svårt att förbli lugnt när en förälder berättar att de inte gillar din partner, men det är viktigt att inte förlora ditt humör. Att bli arg kommer bara att göra saken värre för alla.
    • Ta ett djupt andetag och överväga dina ord innan du talar. Detta hjälper dig att vara lugn och kommer att hindra dig från att säga något du inte faktiskt betyder (och kan ångra senare).
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 9
    2. Försök att öppna en dialog. Om dina föräldrar inte godkänner din partner, har du och dina föräldrar förmodligen mycket att säga till varandra. Det är viktigt att du lyssnar öppet mot varandra, och försök att ta itu med de specifika problem som dina föräldrar har med ärliga och respektfulla svar.
  • Försök att vara en aktiv lyssnare. Planera inte bara vad du ska säga. Om dina föräldrar försöker berätta något om din partner, försök att lyssna aktivt och erkänna vad de säger.
  • Låt dina föräldrar tala sina sinnen och avbryta dem inte. När det är din tur att prata, be dem att vara respektfulla och låta dig prata utan att bli avbruten.
  • Reagera på dina föräldrars bekymmer med lugna, tydliga och respektfulla svar. Be dem att svara på dig på samma sätt.
  • Bild med titeln Börja prata med dina föräldrar om ditt första förhållande Steg 7
    3. Låt dina föräldrar träffa din partner. Om dina föräldrar inte gillar din partner, kanske de inte känner honom eller henne så bra som du gör. Fråga dina föräldrar om du kan bjuda din partner till middag, och låt dem lära känna varandra.
  • Be din partner att vara på sitt bästa beteende och uppmuntra din partner att vara så artig som möjligt för dina föräldrar. Uppmuntra dina föräldrar att vara artiga till din partner också.
  • Underlätta en konversation som låter dina föräldrar se vad du tycker är intressant och likvärdigt om din partner. Be din partner att berätta för dina föräldrar om saker han är intresserad av, och se om de kan hitta någon gemensam mark.
  • Bild med titeln Berätta för dina föräldrar du har en pojkvän Steg 9
    4. Håll inte ditt förhållande hemligt. Om du går bakom dina föräldrars ryggar, kommer de så småningom att ta reda på det. Att hålla stora hemligheter, som att dölja ett förhållande som dina föräldrar inte godkänner, kommer bara att påstå ditt förhållande till dina föräldrar.
  • Att hålla ditt förhållande en hemlighet skapar en tidsbomb mellan dig och dina föräldrar.
  • Att hålla ditt förhållande en hemlighet är också orättvist för din partner. Din sekretess kan innebära din partner att du skäms över ditt förhållande.
  • Bild med titeln vara vänner med dina föräldrar Steg 6
    5. Försök att utarbeta en kompromiss. Om dina föräldrar fortfarande inte godkänner din partner är det viktigt att du undviker att ta sidor. Om du sidan med dina föräldrar, kommer du att skada din partners känslor. Men om du sidan med din partner kan dina föräldrar bli upprörd eller arg. Det bästa sättet att hantera denna situation är att försöka nå någon form av ansvarsfull kompromiss som låter alla vara glada.
  • Fråga dina föräldrar vad deras specifika problem är. Försök sedan att träna något som skulle låta dig vara med din partner samtidigt som du bevisar dina föräldrar att de kan lita på dig.
  • Metod 3 av 5:
    Hantera invasiva / prying föräldrar
    1. Bilden med titeln prata med föräldrarna så de
    1. Peka ut nybörjande beteende. Många föräldrar är alltför invasiva eftersom de är rädda för att inte veta vad deras barn är upp till att leda till dåliga beslut som kan skada barnet. Men verkligheten är att nyfiken beteende bara gör att barnen utesluter föräldrar ännu mer. Om dina föräldrar är alltför invasiva, kan du behöva påpeka hur skadligt detta beteende kan vara.
    • Låt en nyfikna förälder veta att barn tenderar att ångra föräldrar, och det nyfikna beteendet kan vara mycket skadligt för ett förälder / barnförhållande.
  • Bilden med titeln prata med föräldrarna så de
    2. Lugna din nyfikna föräldrars rädsla. Om din förälder invaderar din integritet är det troligt att han är oroad över din säkerhet och välbefinnande. Det bästa du kan göra är att ta itu med detta beteende och låt din förälder veta att han inte behöver oroa sig.
  • Om du har en prying förälder, fråga honom vad hans rädsla är.
  • Fråga din förälder om din beteendehistoria tyder på att du skulle engagera dig i dåligt beteende. Låt din förälder veta att du vill att han skulle lita på dig mer.
  • Bild med titeln Berätta för dina föräldrar du har en pojkvän Steg 7
    3. Erbjuda någon form av kompromiss. Försök att prata med din förälder om dina bekymmer med avseende på din integritet, och erbjuda en kompromiss. Om din förälder är villig att respektera din integritet, erbjuda att vara mer kommande om vad som händer i ditt liv. De flesta barn som får en hälsosam grad av integritet hamnar naturligt mer bekvämt att prata med sina föräldrar och avslöja personlig information till föräldrarna ändå.
  • Fråga honom om han skulle vara mer eller mindre villig att dela med dig om du kränkt hans integritet.
  • Försök att hålla din förälder fylld på vad som händer i ditt liv. Det finns en bra chans att din förälder blir mindre påträngande om du låter honom i viss mån.
  • Bild med titeln Berätta för dina föräldrar Du har en pojkvän Steg 21
    4. Skapa en öppen dialog. Det bästa sättet att ta itu med nyskapande beteende är att fråga dina föräldrar att respektera din integritet, och genom att låta dem i ditt liv. Prata med dina föräldrar varje dag, och låt dem känna sig inkluderade i ditt liv.
  • Hitta små saker att prata om varje dag. Berätta för dina föräldrar hur skolan går och fråga dem om deras dag på jobbet.
  • Välj en tid att prata när både dig och dina föräldrar inte kommer att distraheras med andra saker, som att titta på tv eller göra middag. Långa enheter i bilen är en bra tid att initiera en konversation, eller efter middagen när du är avkopplande tillsammans.
  • Vara respektfull genom att göra ögonkontakt och undvika sarkastiska eller oförskämda kommentarer under konversationen.
  • Metod 4 av 5:
    Hantera påträngande föräldrar
    1. Bild med titeln Berätta för dina föräldrar Du har en pojkvän Steg 10
    1. Var tålmodig med oönskade råd. Oavsett om du handlar om dina egna föräldrar, en makas föräldrar eller föräldrar till en av dina elever kan du på något sätt ges oönskade råd. Om det händer är det viktigt att begränsa din frustration och avstå från att bli arg.
    • Om du blir oönskade råd från en makas föräldrar, prata med din make. Det är bäst om din make adresserar sina egna föräldrar, snarare än att du berättar för dem att sluta.
    • Kom ihåg att oönskade råd är, i hjärtat, ett försök att visa oro.
  • Bild med titeln vara vänner med dina föräldrar Steg 8
    2. Prata lugnt med den person som ger råd. Om du får oönskade råd från dina föräldrar eller från studentens föräldrar, kan du behöva kommunicera (lugnt) som du känner dig frustrerad av den ständiga rådgivningen.
  • Berätta för föräldern att du förstår att han menar bra, men det som ständigt ger oönskade råd gör att du känner dig hotad på något sätt.
  • Ta upp utsattet när du är lugn och när du båda har tid att sitta och prata.
  • Bild med titeln Få dina föräldrar
    3. Be om förtroende och respekt. När du har tagit upp de oönskade råd du har fått, måste du göra din begäran om råd att sluta.
  • Be föräldern att lita på dig och respektera dig tillräckligt för att fatta egna beslut. Låt honom veta att du delar hans bekymmer och kommer att arbeta mot samma mål, men att du behöver friheten att göra det på din egen väg.
  • Metod 5 av 5:
    Hantera påträngande föräldrar
    1. Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 17
    1. Lyssna på dina föräldrars rädsla. Ångest och rädsla kan få folk att tänka på mycket irrationella sätt. Ett av de bästa sätten att närma sig en påträngande eller alltför involverad förälder är att lyssna på hans bekymmer och försöka försäkra dem.
    • Låt din förälder känna sig validerad. Lyssna på hans bekymmer, och låt honom helt förklara sig innan du svarar.
    • När en person har haft möjlighet att ventilera, är han mer sannolikt att vara villig att lyssna och kompromissa.
  • Bild med titeln Stoppa dina föräldrar från att slåss Steg 6
    2. Lugna dina föräldrars ångest. När du har lyssnat på föräldrars rädsla eller oro måste du ta itu med de saker han är orolig för. Erkänna varje oro eller rädsla för att din förälder har och erbjuder sätt att ta itu med dessa problem.
  • Erbjuda alternativ till att vara påträngande eller alltför involverade. Vissa föräldrar beter sig på det sättet eftersom de känner sig osäkra om deras roll som föräldrar. Föreslå andra sätt att engagera sig, som att ta ett intresse för dina hobbyer, eller spendera mer tid tillsammans på helgerna.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar som kämpar Steg 7
    3. Adress påträngande beteende. Vissa människor kallar dem "Helikopterföräldrar," medan andra helt enkelt kallar dem påträngande och krävande. Det kan vara svårt att hantera påträngande föräldrar, men det är viktigt att komma ihåg att dina föräldrar är påträngande eftersom de bryr sig om dig, och vad du tolkar som påträngning är deras ansträngning att uttrycka det.
  • Låt dina föräldrar veta att du förstår att de har dina bästa intressen i hjärtat.
  • Peka försiktigt ut dåligt beteende. Även de bästa, mest ansvariga föräldrarna kan ha stunder av frustration. Många föräldrar blir påträngande i ögonblicket. I dessa fall kan föräldern inte ens inse att han blir påträngande eller krävande, och är förmodligen övervunnen med känslor.
  • Försök säga något som, "Jag vet att du är upprörd, och jag förstår helt. Men låt oss hitta ett sätt att hantera detta tillsammans, på ett respektfullt sätt."
  • Bild med titeln Börja prata med dina föräldrar om ditt första förhållande Steg 6
    4. Föreslå bättre gränser. Många barn som har påträngande föräldrar känner att de inte kan göra sina egna val, eller kan inte fungera på problem på ett sätt som kommer att vara till nytta för dem. Om du har problem med dina föräldrar, försök att ställa in friska gränser så att alla är glada.
  • Uppmuntra en påträngande förälder att låta dig göra självständiga val. Detta kokar ner till en fråga om förtroende, och du kanske vill påminna dina föräldrar att de kommer att behöva lita på dig för att göra egna beslut på något sätt i livet.
  • Påminna föräldern att dom och beslutsfattande måste utvecklas under hela livet. Du kanske vill säga något som, "Om du vill att jag ska kunna göra mina framgångsrika beslut senare i livet, borde du inte börja lära mig hur man faktiskt gör egna beslut nu? Jag behöver den friheten för att lära mig."
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande