Hur man hanterar en svartsjuk svärson eller svärmor

Jalousi mellan svärföräldrar är alltför vanligt. En läsare skriver: "Min mans bror är en trevlig kille, men jag kan bara inte få sin fru att gilla mig. Jag vill att alla ska komma överens, men hon vägrar att ge mig en rättvis chans. Hon är ganska snäll mot min man och resten av sin familj, men hon fortsätter att avvisa mina försök att binda med henne, och nu anklagar hon mig för att "stjäla hennes strålkastare."Det verkar som om hon alltid konkurrerar med mig eller försöker få mig att känna mig dum och ovälkommen. Vad ska jag göra?"Dessa familje dramas kan bli komplicerade, men vi är här för dig! Vi delar några av de mest effektiva sätten att hantera avundsjuka familjemedlemmar nedan.

Steg

Fråga 1 av 6:
Hur vet du om din svägerska är avundsjuk?
  1. Bild med titeln Deal med din svärson
1. Hon kan vara oförskämd för dig direkt, men spela bra framför andra. Hon kan också bli glad eller obekåtad om du stöter på några problem eller hinder. Hon kunde bli riktigt dömande, eller försök att få dig att se dåligt framför andra familjemedlemmar. Människor svarar på svartsjuka på olika sätt, så det är svårt att veta om hon är avundsjuk eller om det finns något annat på.
  • Om du inte har pratat med din svägerska, kan det vara ett bra första steg. Det är möjligt att hon inte ens är avundsjuk, eller hon har ingen aning om att hon är oförskämd för dig.
Fråga 2 av 6:
Hur hanterar du en avundsjuk syster i lag?
  1. Bild med titeln Deal med din svärson
1. Ditt bästa alternativ kan vara att döda henne med vänlighet. Om alla ser att du är riktigt snäll mot din svägerska, medan hon är snooty och oförskämd, kan de så småningom rätta till henne. Hon är också mer sannolikt att bara låta det gå om hon inte kan få ett svar ut ur dig. Ditt andra alternativ är att utnyttja hjälp av din partner. Om deras syster agerar som en ryck, borde de vara villiga att stå upp för dig och korrigera deras syskon.
  • Låt inte din syster i lag korsa några allvarliga linjer. Om hon bryter mot en gräns eller säger något som dämpar om dig framför andra, stå upp för dig själv.
Fråga 3 av 6:
Hur hanterar jag min svärson svåra fru?
  1. Bild med titeln Deal med din svärson
1. Detta har förmodligen mer att göra med dem än du, så försök att inte oroa dig för det. Din bror i lagens fru är tillräckligt långt bort från ditt förhållande till din partner att de inte borde ha den mycket energi som investerats i dig om de inte har några personliga problem som de hanterar. Antingen gör ett försök att lära känna henne bättre så att de två kan börja komma överens, eller lämna henne ensam och låta henne komma över hennes problem på sin egen tid.
  • Försök att vara lite självreflekterande om hur du har uppfört dig. Om du lägger ut kalla vibbar, eller du är lite hyperkritisk av din bror i lagens fru, kan de helt enkelt spela av din energi.
Fråga 4 av 6:
Hur hanterar du din syskon av svartsjuka fru?
  1. Bild med titeln Deal med din svärson
1. Prata med din syskon om detta, eftersom de är i mitten här. Din syskon bryr sig om dig och deras fru, så det är i sitt bästa intresse att hjälpa till att sätta detta problem att vila. Tvinga inte dem att välja en sida eller något, men se om de kan hjälpa dig att komma till roten till problemet. Om deras hustru är allvarligt att korsa en linje vid familjesamlingar eller de bryter mot viktiga gränser, stå upp till dem. En nolltoleranspolitik mot missbruk från din syskons fru bör upphöra med några avundsjuka utbrott.
  • Realistiskt, mycket av detta kommer att falla på din syskon. De borde stå upp för dig om deras fru agerar, och de ska korrigera du Om du är orättvist.
Fråga 5 av 6:
Varför är min svärmor avundsjuk?
  1. Bild med titeln Deal med din svärson
1. Tänk på saker från hennes synvinkel. Hon ägnade sitt liv att höja ett barn och då kom du bara in ur ingenstans och sopa dem bort från henne! Ja, det är en löjlig tanke, men det kan vara hur det känns till henne. Det är också möjligt att din svärmor ser hur lycklig du och hennes barn är, och nu känner hon sig osäker på hur hennes relationer utarbetade. Hon kan också vara rädd att hon inte kommer att se hennes barn nästan lika ofta som hon brukade.
  • Det kan också vara att din svärmor känns som om de förlorar sitt barn till någon de inte vet. Om så är fallet kan hon koppla av över tiden som hon lär känna dig bättre.
  • Försök att vara typ av empatisk med din svärmor. Din partners förhållande till sin mamma är sannolikt viktigt för dem, och om du inte klarar av henne kan det lägga lite på din partner.
Fråga 6 av 6:
Hur hanterar du en avundsjuk svärmor?
  1. Bild med titeln Deal med din svärson
1. Slitla försiktigt och försök att inte böja till sin nivå. Några av detta kan bli bättre över tiden som din svärmor värmer upp till dig, men om det inte gör det, kan kämpa med din partners mamma inte sätta dig på en väg till framgång. Du kan också inte ignorera dina lagar, så det är här din förmåga att hålla i kontroll över dina känslor är viktigt. Känn dig fri att ta pauser på familjesamlingar och bara gå utanför för lite frisk luft, eller hänga med en brorsdotter eller farbror istället för din svärmor under semesterbesök.
  • Din partners förhållande till sin mamma borde delvis styra hur du hanterar det här. Om de älskar sin mamma, är du bättre att spela det coolt och inte engagerande. Om de inte är den största fanen av sin mamma, kan du ha mer wiggle rum när det gäller att stå upp till henne.
  • Om din svärmor korsar en gräns, stå upp för dig själv. Håll bara det som respektfullt som möjligt. Om hon öppet sätter dig ner för något, säg, "Jag uppskattar inte att du pratar med mig så."Engagera inte eller argumentera - bara stoppa konversationen där och fortsätt.

Tips

Om inte problemet är verkligen ute av hand, pratar privat med den avundsjuka personen alltid ett säkert, produktivt första steg. Fråga bara dem vad som händer och försök att vara sårbar och ärlig med dem. Det är möjligt att de bara går igenom något personligt eller har av misstag gjort något för att upprota dem.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande