Hur man hanterar en oförskämd familjemedlem

Medan vi kan välja våra vänner, kan vi inte välja vår familj. Nasty, oförskämda familjemedlemmar kan vara svåra att hantera - men det är viktigt att lära sig att klara dem istället för att låta din ilska orsaka en rift. Oavsett om du bara ser honom en gång om året eller varannan dag, vidta åtgärder för att rädda dina psykiska och familjebindningar.

Steg

Metod 1 av 3:
Undvika honom på familjefunktioner
  1. Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 1
1. Gå till en annan plats. Även om det kan vara oundvikligt, kräver stora familjesamlingar ett stort utrymme. Komma ifrån några oförskämda familjemedlemmar genom att helt enkelt byta platser. Vara artig och hälsa honom med ett handslag och ett leende - du är inte skyldig att engagera sig i något mer.
  • Håll dig borta från öronshot. Även om du byter platser kan du fortfarande kunna höra något infuriating. Var noga med att flytta in i ett rum där Hisvoice kommer att bli dämpad eller stäng dörren till rummet han är i.
  • Om det är en familjemedlem att du kommer att se varje dag som din syskon, planera dig själv för att begränsa din tid med honom. Till exempel, gå med i extrautbildningsaktiviteter efter skolan så att du inte behöver vara på middag med din oförskämd yngre bror.
  • Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 2
    2. Ändra ämnet om du kommer in i en obekväm konversation. Många gånger är oförskämda människor helt enkelt att få uppmärksamhet genom att framkalla en reaktion. Om du vet vilka ämnen hon tycker om att framkalla, undvik dem genom att överbrygga till en mer neutral konversation som inte kräver sin åsikt eller reaktion.
  • Till exempel, raka av hennes politiska åsikter och prata om ämnen som du vet att hon tycker om och är positiv om som hennes senaste hemförbättringar. Säg något som, "Det är ett svårt problem som jag skulle vilja läsa mer om innan jag lägger min röst. Tala om att läsa, läste jag en artikel om hur man bygger ett riktigt bra däck. Hur lång tid tog det dig att bygga din?"
  • Om det är en familjemedlem som du måste interagera med varje dag, håll hjärtlig. Prata om gemensamma intressen eller ogillar att bilda ett band.
  • Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 3
    3. Distrahera honom med en aktivitet. Beroende på familjens storlek kan det finnas möjligheter att bryta sig och starta en aktivitet. Stora familjesamlingar kan behöva människor för att hjälpa till att övervaka barn, förbereda måltiden eller rengöra platsen. Delegera ett jobb som han tycker om kommer att hålla honom ockuperat.
  • Till exempel, be om hjälp med din bil, hem renovering tips, eller spela sport med barnen.
  • Var försiktig så att du inte inkluderar honom i en aktivitet där han kunde förolämpa fler människor. Om du ber honom att delta i aktivitet med mycket social interaktion, kan du göra en flyktig situation.
  • Håll upptagen runt huset eller ta en ny hobby för att hålla sig borta från några oförskämda syskon. Bättre än, bränna intresset eller stödja hobbyen på din oförskämd familjemedlem. Till exempel, om din oförskämd bror gillar en viss typ av bok eller videospel, köp honom flera av den genren för att hålla henne upptagen.
  • Metod 2 av 3:
    Konfrontera honom
    1. Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 4
    1. Var tydlig om vad som är acceptabelt. Bestäm vad som stör dig om den här familjemedlemmen. Vara rationellt och analysera dina egna tankar öppet och ärligt. Om det hjälper, försök säga dina tankar högt till en pålitlig vän eller en annan familjemedlem. Sova alltid på dina känslor i flera dagar för att se till att de är korrekta och inte irrationella.
    • Erkänna hur du känner hjälper dig att skräddarsy en lösning på problemet.
  • Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 5
    2. Organisera dina tankar och planera att kommunicera snarare än att argumentera. Att skriva ner vad du vill säga tillåter dig att bygga en sammanhängande och rationell kommunikationsplan.
  • Börja med ett flödesschema eller brainstorm dina tankar och känslor.
  • Öva och repetera vad du säger. Oavsett om du pratar framför en spegel eller går över dina pratpunkter med andra familjemedlemmar, bli bekväm att prata om det här problemet och vara i ett fientligt scenario.
  • Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 6
    3. Artikulera din frustration. Tystnad möjliggör dåligt beteende. Annan familj kanske inte är bekväm att gå in. Ha en öppen diskussion och låt henne veta hur hennes beteende påverkar dig och resten av familjen.
  • Ta ett djupt andetag före och under konfrontationen. Håll lugnet när du levererar nyheter som personen kan se som anklagande. Öppet kroppsspråk och en vänlig upplevelse kan hjälpa till att defyta sin försvar.
  • Kom ihåg att människor som är oförskämda kan vara i förnekelse eller bli defensiv.
  • Använda sig av "I-uttalanden", att uttrycka hur du känner snarare än att starta ett uttalande med "du". Placera inte skulden utan stater klart hur du känner dig medan du lyssnar på vad de måste säga.
  • Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 7
    4. Kommunicera vilka åtgärder som behöver ske för att rätta till situationen. Se till att välja dina ord noggrant och inte eskalera känslorna med en arg eller förhöjd ton.
  • Till exempel, om du konfronterar din yngre bror, säg något som liknar, "Jag uppskattar inte dina snarkiga och sarkastiska kommentarer. Det finns en tid och plats för skämt. Det är bra att skämta med dina vänner, eller med mig när vi tittar på tv, men snälla säg inte saker som kommer att störa mamma och pappa. Säg inte saker på middagsbordet, särskilt efter att de båda hade en lång dag."
  • Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 8
    5. Planera en bekväm tid och välj ett lugnt ställe. Du kan eskalera situationen om du konfronterar din familjemedlem framför andra eftersom de kan känna sig generad och vill lura ut. Välj en plats där du kan presentera dig som jämställdhet.
  • Schemaläggning runt henne kan se till att hon inte känner sig blind-sidig eller rusade för ett svar. Schemaläggning visar att du är hänsynsfull av sin tid och att du har tänkt på den här konversationen nog att prioritera det.
  • Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 9
    6. Empathize med sin situation. Var objektiv och låt inte några känslor moln din dom. Göra det en prioritet att lära känna din familjemedlem mer innan du konfronterar honom. Kanske är han oförskämd eftersom han hade en hård uppväxt eller för att han känner sig osäkra om hans prestationer släktingar till resten av familjen.
  • Bra inte svåra ämnen genom att bli oförskämd. Till exempel, om hon ofta hänvisar till hur mycket du gör jämfört med henne, låt henne veta att du vet hur svårt det har varit för henne och hennes familj. Erbjuda råd och låt henne veta att du vet var hon kommer ifrån med ett exempel på hur du var tvungen att flytta upp för att komma till var du är ekonomiskt.
  • Säg något som, "Är jag felaktigt? Du kommer av mycket oförskämd. Snälla låt mig veta om jag misstolkar vad du säger eller låt mig veta varför du är upprörd. Jag är här för att lyssna och se till att jag förstår vad du säger."
  • Metod 3 av 3:
    Talar med andra släktingar
    1. Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 10
    1. Fråga släktingar som har en bättre rapport med honom att konfrontera honom om hans beteende. Familjdynamik kan vara komplex så söka den bästa personen som passar för att konfrontera din oförskämd familjemedlem. Använd andra familjemedlemmar som buffert. Prata med sina närmaste förtroende så att du inte behöver konfrontera honom själv.
    • Till exempel kan han ha ett närmare förhållande med sin kusin än sin bror eller ett närmare förhållande med sin farfar än sin far. Ha någon han respekterar talar med honom.
  • Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 11
    2. Prata med dina släktingar för att se om hennes handlingar har påverkat dem också. Se till att hennes elakhet är faktiskt ett problem och inte bara du är alltför känslig. Fråga dem en-mot-ett och försäkra dem om att du bara vill se till att alla i familjen behandlas med respekt.
  • Vissa familjemedlemmar vill inte skapa onödigt drama. Se till att du har godkännande av majoriteten av din familj.
  • Bild med titeln Deal med en oförskämd familjemedlem Steg 12
    3. Var ett exempel på gott beteende. Var snäll och respektera varje familjemedlem. Bara för att han är oförskämd betyder inte att du borde återfå. Ta den högre vägen och hålla en trevlig upplevelse att diffusa några negativa situationer.
  • Använd inte upp värdefulla känslomässiga och mentala resurser genom att bo på vad du inte kan kontrollera. Fokusera på vad som gör dig lycklig om din familj och ser ut att stärka dessa obligationer och njuta av de ögonblick du har med dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är viktigt att vara lugn.
  • Argumentera inte med dem på allvar. Om du inte kan, ta itu med dem, kom ihåg den bästa hämnden är massiv framgång.
  • Ibland om du är i samma beteende med en person och de verkar inte respektera dig, det är bättre att låta dem ha det sista ordet och hitta företaget av människor du tycker om att vara med. Nio gånger av tio om de är svåra med dig så kommer andra att vara med andra. När du ändrar dina förväntningar kan du hitta de deras beteende mindre störande. Det är precis som de är.
  • Var transparent, autentisk och sanningsenlig.
  • Om du planerar att konfrontera din familjemedlem med ett brev, e-post eller en anteckning, var noga med att lämna den där de kommer att hitta den och se till att det här är den bästa metoden att ta med din punkt över. Om du inte har några andra sätt att kommunicera eller ditt förhållande utnyttja det skrivna ordet ofta, kan vissa familjemedlemmar hitta det passivt aggressivt eller placera andra negativa känslor mot gesten.
  • Håll det enkelt.Komma till punkten och eliminera något vagt eller tvetydigt.
  • Timing kan spela en roll i din leverans.Vänta på rätt tid eftersom en dålig dag redan kan få din familjemedlem som börjar på defensiven.
  • Vägrar att hjälpa dem, särskilt om de bara är anständiga när du frågar dig om något. Om de begär ett lån via text, eller via Voicemail. Några timmar senare efter att du har hem och se dem, säg inget för dem. Om de agerar galen, berätta för dem att du inte fick sitt samtal. Lämna det. Då bestämmer du om du vill hjälpa dem.
  • Prata med din familjemedlem och lär dig mer om dem och om de går igenom något du kan, hjälp dem och hjälpa dem att komma över att vara.
  • Varningar

    Din familjemedlem kan bli defensiv eller bekämpa.Ta 2 sekunder för att hålla din lugn och svara sedan.Fråga dig själv om du lyssnar på att svara eller lyssna på att förstå och inte vara rädd för att utgöra samma fråga till honom.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande