Hur man undviker pre-trip panic

Du har drömt om din kommande tillflyktsort i veckor, om inte månader. Nu när din avresa närmar sig, tycker du att du blir irriterad oftare och oroa dig för hur du hanterar på en obekant plats. Oavsett hur spännande resande kan vara, upplever många människor lätt panik när man överväger alla de små detaljer som utgör en lyckad resa. Bidsteg Pre-Trip Panic genom att planera smarta, implementering av strategier som ökar din resa framgång och använder tekniker till lindra ångest Om det inträffar.

Steg

Metod 1 av 3:
Att vara en smart planerare
  1. Bild med titeln Undvik pre-trip panik steg 1
1. Börja tidigt. Ju tidigare du förbereder dig för en resa, desto mindre ångest ska du känna som datumet drar nära. Många människor upplever pre-trip panik eftersom de väntar till sista minuten för att packa och slutföra sina reseplaner. Börja brainstorming sätt du kan förbereda sig för resan flera veckor eller till och med månader framåt (beroende på destination och alla speciella processer du behöver slutföra).
  • Bild med titeln Undvik Pre-Trip Panic Steg 2
    2. Skapa en lista. En solid lista kan hjälpa dig att känna dig mer i kontroll när du förbereder dig för din resa. Det är en bra idé att skapa flera listor baserade på specifika kategorier. Du kanske vill utveckla en packningslista för att se till att du tar med alla nödvändigheter. Detta kan innehålla saker som dina kläder, toalettartiklar, läsmaterial och en telefonladdare.
  • Du kanske också vill skapa en allmän att göra-lista med alla uppgifter du behöver slutföra före resan som ombordstigning av ditt husdjur eller ansöker om pass.
  • Bild med titeln Undvik pre-trip panik steg 3
    3. Sök expertrådgivning. Att höra om andras första hand och veta vad du kan förvänta dig på din resa kan minimera någon ångest du upplever. Försök läsa bloggar, titta på YouTube-videor eller surfa på böcker och tidskrifter som relaterar till din resa.
  • Du kan läsa ämnen som relaterar till den specifika destinationen (e.g. Behöver du visum?) eller mer allmänna ämnen som förpackning och planering för resan.
  • Bild med titeln Undvik pre-trip panik steg 4
    4. Binda upp lösa ändar. Dina chanser att njuta av din resa förbättras när du avgår med din att göra lista komplett. Det är därför viktigt att börja planera tidigt och göra grundliga listor. På det sättet har du extra tid att hantera eventuella oförutsedda ansvarsområden som uppstår.
  • Till exempel, om din resa är utökad, kan du behöva betala dina räkningar i förväg eller ordna någon att komma över och vattna dina växter. Om du tar en arbetsresa kan du behöva kommunicera med din chef om några uppgifter som behöver göra under resan eller delegera eventuella pågående projekt till en annan lagmedlem.
  • Lösa ändar kan också gälla för själva resan, såsom bekräftande reservationer eller betalning av insättningar för utflykter.
  • Metod 2 av 3:
    Förebyggande av resekatastrofer
    1. Bild med titeln Undvik pre-trip panik steg 5
    1. Spik ner detaljerna, men håll dig flexibel. Din panik kan minskas kraftigt genom att utveckla en tentativ resplan för din resa. Att veta vad du ska göra och när kan du hjälpa dig att känna dig mer i kontroll. Plus, med en uppfattning om olika evenemang och attraktioner kan hjälpa dig att förbereda oss när det gäller klädval och / eller utrustning, också.
    • Även om det är trevligt att ha en tentativ plan för din resa, försöker du fylla varje vakna timme faktiskt orsaka ännu mer stress. De flesta resor innehåller alltid några överraskningar, oavsett om det är dåligt, så det är smart att förbli flexibelt. Ordna för din resa och hotell, men försök att hålla allt annat flexibelt för att ta hänsyn till eventuella ändringar som du kanske måste göra.
    • Du kan till exempel låsa i aktiviteter för den första eller två dagarna för att hjälpa dig att känna dig mer i kontroll. Lämna din resväg öppen för resten av resan, dock att frigöra utrymme för intressanta möjligheter som kommer upp under dina resor.
  • Bild med titeln Undvik pre-trip panik steg 6
    2. Utforma backupplaner. Du kan inte förutse alla oväntade element i din resa. Men om du planerar för vanliga problem, kommer du att känna dig mer tillfreds. Förutse typiska problem som att bli uttråkad på planet eller bli sjuk. Ha en plan för att hantera sådana situationer.
  • Till exempel kan du packa hörlurar och en tablett för att titta på filmer på planet. Du kan medföra över-the-counter med för att avvärja mindre sjukdomar och identifiera en läkare nära ditt hotell för mer allvarliga problem.
  • Om du tar en affärsresa kan du behöva ta reda på om dina tekniska enheter kommer att fungera för en presentation, eller försök att hyra eller låna en enhet från någon i ditt nätverk.
  • Bild med titeln Undvik pre-trip panik steg 7
    3. Ta reda på hur man håller kontakten med kära. Känsla isolerad från de du älskar kan göra en potentiellt underbar resa en uppförsbacke. Innan du lämnar, gå längs kontaktinformationen för boende i dina närmaste kära.
  • Låt familj och vänner veta när du kommer att anlända och avgå. Ordna för regelbundna samtal eller Skype-möten för att underlätta eventuella hemlängder.
  • Bild med titeln Undvik Pre-Trip Panic Steg 8
    4. Ta med lite hem. Förutom att hålla kontakten med familj och vänner kan det vara tröstande att ta med en liten mento hemma tillsammans för din resa. Att ha en liten prydnad med dig kan hjälpa till att minimera någon ångest du kan känna på en främmande plats.
  • Packa något sentimentalt i väskan som ett fotografi eller en handvävd quilt som påminner dig om hemma.
  • Metod 3 av 3:
    Behandla resande ångest
    1. Bild med titeln Undvik pre-trip panik steg 9
    1. Märk din rädsla. Det bästa sättet att hantera rese ångest är att fastställa vad det är som du är orolig för. Notera de situationer eller stimuli som förvärrar dina ångestsymptom och håller en logg. Du kanske kan undvika vissa situationer genom planering, eller du kan lindra ångest med avkopplingsteknik.
    • Att upptäcka dina triggers, observera din ångest när du reser. Lägg märke till vad du får upparbetas. Flyger det? Reser till sketchy områden? Eller, behöva kommunicera med utlänningar?
    • Tänk på att ju mer medveten om dig är av dina rädslor, desto lättare blir det att göra en plan för att hantera rädslan när det kommer upp. Försök att hantera dina rädslor av en pålitlig vän eller familjemedlem för att få ett yttre perspektiv och komma med några idéer för att hantera dina rädslor.
  • Bild med titeln Undvik pre-trip panik steg 10
    2. Fokusera på fördelarna med din resa. De många detaljerna kräver att planera en lyckad resa kan orsaka stress och ångest. Låt inte dig själv låta planeringen minska din spänning om resan. Oavsett om du reser för företag eller nöje, finns det några positiva ämnen i samband med din kommande resa. Identifiera dessa fördelar och fokusera på dem istället för allt du behöver göra.
  • Till exempel, om du förbereder dig för en arbetskonferens, kan du påminna dig om det underbara möjligheten att expandera ditt professionella nätverk.
  • Om du planerar resan blir för överväldigande, ta en paus och kom tillbaka till den. Du behöver inte planera allt i ett sittande.
  • Bild med titeln Undvik Pre-Trip Panic Steg 11
    3. Upprepa en positiv mantra. Recitering bekräftelser har visat sig effektivt hjälpa dig. Bestäm vad som stressar dig om den övergående resan och utvecklar en positiv mantra för att motverka dessa tankar.
  • Till exempel, om du är orolig för att resa ensam, kan du upprepa uppsidorna av solresor som "Jag får chansen att planera alla aktiviteter som jag vill göra" eller "Jag kommer att vara fri att ansluta till lokalbefolkningen och andra resenärer."
  • Din mantra kan också vara ett rese citat som inspirerar dig.
  • Påminn dig själv att känna sig obekväma är ett tecken på tillväxt. Om du alltid känner dig bekväm, så är det ett tecken på att du inte utmanar dig själv.
  • Bild med titeln Undvik pre-trip panik steg 12
    4. Öva djup andning. Djupandning hjälper till att starta kroppens naturliga stressrespons. Det kan vara till hjälp att starta en djup andningspraxis före din resa så att du kan falla tillbaka på tekniken under ögonblick av ångest före och under dina resor.
  • Att börja, sitta bekvämt. Placera en hand på buken och den andra på bröstet. Inhale långsamt genom näsan för ca 4 räkningar. Du borde känna din buk som expanderar medan handen på bröstet stannar relativt stilla. Håll andan för 7 räkningar. Därefter andas ut från din mun för 8 räkningar, känner din buk deflat under din hand. Upprepa i flera minuter.
  • Bild med titeln Undvik pre-trip panik steg 13
    5. Utföra en visualiseringsövning. Vissa människor känner panik på grund av a flygrädsla eller oroa dig för någon annan aspekt av resan. Om det här beskriver dig kan det hjälpa till att utföra visualiseringsövningar där du föreställer dig att din resa går perfekt. Prova den här tekniken i de dagar som leder till din avgång för att minska Pre-Trip Panic.
  • Förutsätta din resa med alla detaljer som ingår. Anslut till dina sinnen genom att föreställa sig sevärdheterna, ljud, dofter och känslor du kommer att uppleva. Till exempel, om du flyger till en strand, kan du föreställa dig att vågorna kraschar mot stranden, en cool cocktail i handen, solen mot din hud och lukten av saltvatten.
  • Ta med detaljerna som levande som du kan. Ta djupa andetag. Visualisera din resa som är helt framgångsrik med dig försöker nya livsmedel, träffa nya människor och engagera sig i intressanta aktiviteter.
  • Tänk på att ditt sinne kan inte berätta skillnaden mellan något som är tänkt och något som är verkligt och brukar svara på föreställda saker som om de är riktiga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande