Hur man undviker att rodna på olämpliga tider

Blushing är ofta resultatet av att vara generad eller stressad, vilket medför att ditt sympatiska nervsystemet utvidgar ditt ansikte är blodkärlen. Ditt blodflöde ökar mot ditt ansikte, vilket resulterar i rodnad som är relaterat till rodnad. Att vara röd i ansiktet lägger bara till vår förlägenhet. Lyckligtvis finns det många saker du kan göra för att sluta rodna.

Steg

Metod 1 av 3:
Förhindra rodnad
  1. Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 1
1. Var redo. Blushing kan hända på de mest obekväma tiderna, som när du gör en stor presentation eller har en viktig konversation. Om du känner dig självsäker, är chansen att du kommer att snubbla över dina ord - vilket kan leda till en rodnad - minska kraftigt. Se till att du är redo för den stora händelsen och att du är beredd att möta eventuellt scenario.
  • Till exempel, om du förbereder dig för en stor presentation finns det flera sätt att se till att du spikar den. Organisationen är nyckeln. Se till att du har allt material du behöver (anteckningar, visuella hjälpmedel, etc.) Glöm inte - övning gör perfekt. Repetera din presentation flera gånger så att du känner dig extremt bekväm med materialet. Öva framför en publik, och glöm inte att ha bra hållning!
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 2
    2
    Var mer självsäker. Viktiga ögonblick händer inte bara på jobbet - våra sociala liv är fyllda med potential för att ha en av de besvärliga ögonblicken där rodnad kan hända! Om du kan känna dig mer självsäker i sociala inställningar, kommer du att kunna minska de besvärliga stunderna kraftigt. Se till att du mår bra om ditt utseende innan du lämnar huset och ger dig en Pep-talk. Om du övertygar dig om att du ser och mår bra, kommer andra att märka. Visas självsäker kan gå långt för att förhindra pinsamt situationer.
  • Att gå på ett datum är ett utmärkt exempel på en social situation med hög potential för att rodna. För att vända oddsen till din fördel, försök att koppla av före datumet. Ring en vän för support. Veva lite känns bra musik. Förbered några intressanta ämnen av saker att prata om om samtalet lags. Nu är du redo! Huvudet med förtroende, vet att du kan hantera det.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 3
    3. Koppla av. Hantera din stressnivå kan gå långt för att minska din tendens att rodna. Ju mer ängsliga vi känner, desto mer rött blir våra ansikten. Så det är bäst att försöka koppla av, särskilt om du är i en situation där det är viktigt att du undviker att rodna. Till exempel, om du träffar din chef för att be om en höjning, vill du se så säker som möjligt. Och ofta innebär det att undvika rodnaden.
  • Det finns flera sätt att du kan hjälpa dig och kroppen slappna av. Prova djupa andetag, meditation eller helt enkelt tänka positiva tankar. Alla dessa kan hjälpa dig att känna dig mer lugn och självsäker. För avkopplingstekniker att vara effektiva är det viktigt att träna dem.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 4
    4. Kyla ner. Din kroppstemperatur är relaterad till rodnad. Om du är lite för varm är det mer troligt att ditt ansikte kommer att visas spolat. Innan du går in i potentiellt stressiga situationer, ta en minut att svalna. Ta några sippor av kallt vatten, eller till och med ta en stund att stå framför en fläkt.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 5
    5. Omskolar ditt sinne. Blushing är ofta resultatet av att känna sig nervös. Många gånger, deverna tas på av den mycket tanken på att rodna. Prova lite enkel självhypnos för att ändra hur du tänker på att rodna. När du är avslappnad, bild din självblossning. Acceptera den här bilden. Öva denna teknik tills du upptäcker att det är lätt att acceptera enstaka rodnad. Du kan upptäcka att de händer mycket mindre ofta!
  • Om du övar yoga eller någon typ av regelbunden meditation, skulle det vara en bra tid att prova självhypnos.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 6
    6. Undvik triggers. Nästa gång du rodnar, var uppmärksam på din situation och omgivningen. Känner du stressad? Är du helt enkelt för varm? Förstå dina personliga triggers, och lär dig hur du undviker dem. För vissa människor är stress den mest uppenbara utlösaren. Men för andra kan triggers vara saker som solljus eller äta särskilt kryddig mat.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 7
    7. Omfamna rodnaden. Istället för att försöka undvika att rodna, kan du försöka se den som en positiv. Många tycker att det är charmigt för att se någon rodna! Andra säger att de är mer benägna att lita på en blusher. Människor är mindre benägna att konfrontera någon som rodnar. Blushing kan faktiskt rädda dig från att ha ett obehagligt argument!
  • Metod 2 av 3:
    Behandla rodnad
    1. Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 8
    1. Sminka sig. Det här är en stor ursäkt för att gå till din lokala skönhetssalong. Att använda kosmetika är ett av de enklaste sätten att täcka upp rodnad. Försök använda en primer för att se till att resten av din smink går smidigt. Välj sedan en grund som är rätt för dig. Undvik en som är för tung, eller du riskerar att titta på alltför uppbyggd. Välj istället en som är lätt men erbjuder en hög mängd pigmentering. Detta ger dig den täckning du letar efter.
    • Detta skulle vara en bra tid att utnyttja lite hjälp. Gå till ditt lokala varuhus och vandra runt kosmetikräknarna. Ange hjälp av en säljare för att hjälpa dig att prova några olika alternativ tills du hittar den grunden eller concealer som är rätt för dig.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 9
    2. Fråga din läkare om medicinska alternativ. Om din rodnad är relaterad till social ångest är det möjligt att din läkare kommer att kunna hjälpa dig. Vissa läkemedel kan minska mild ångest, och därför minska dina rodnader. Ofta är dessa beta-blockerare eller en typ av ssris. Kontakta din läkare för att se om det här alternativet kan vara rätt för dig.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider steg 10
    3. Betrakta terapi. Att se en terapeut kan vara ett bra sätt att erövra ångestfrågor. Om du vet att rodnad orsakas av stress, bör du överväga terapi som ett sätt att lära sig att arbeta genom ditt tillstånd. Din terapeut kan hjälpa dig att identifiera dina triggers och hjälpa dig att lära dig att använda metoder för att antingen undvika dem eller hantera dem mer självsäker.
  • Medicinen täcker bara symptomen, men löser inte rotfrågan. Att ta erapi hjälper till att ta itu med rotfrågan.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 11
    4. Var snäll mot dig själv. Behandling av dina rodnader kan vara en lång process. Det är viktigt att komma ihåg att försöka ta lite av trycket av dig själv. Kom ihåg att rodnad är vanligt. Du är inte ensam i att hantera detta tillstånd. Ju mindre du stressar om att rodna, desto mindre kommer det att inträffa.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider steg 12
    5. Lär dig om kirurgiska alternativ. Kirurgi är en sista utväg, och används endast för mycket extrema fall. Men det har framgångsrikt hjälpt individer att minska sin tendens att rodna. Typiskt kallas operationen endoskopisk thorax sympathektomi. Det handlar om att skära nerverna som orsakar blodkärlen i ansiktet för att bredda, vilket är vad som orsakar rodnad. Som med ett kirurgiskt ingrepp finns risker, så se till att du pratar med din läkare om alla möjliga resultat.
  • Metod 3 av 3:
    Att veta orsakerna
    1. Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 13
    1. Lär dig att hantera oönskade uppmärksamhet. Förstå varför du rodnar kan hjälpa dig att förstå hur vi mest effektivt hantera det. För många människor är den vanligaste orsaken till att de rodnar när de sätts på platsen. Oväntat är centrum för uppmärksamhet kan orsaka att den mest självsäkra personen går röd i ansiktet.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider steg 14
    2. Försök att inte känna dig nervös om att rodna. Ju mer vi oroar oss för att rodna, den redderar vårt ansikte växer. Detta är en av de vanligaste orsakerna till ett spolat ansikte.Försök att fokusera på någonting - annat - annat än din rädsla för att rodna. Ju mindre du tänker på det, desto mindre kommer det att hända.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider steg 15
    3. Adressangst. Oroliga känslor är en stor anledning att rodnad är ett problem för många människor. Ångest kan orsaka många negativa fysiska och mentala reaktioner, och rodnad är en av de vanligaste. Det är möjligt att rodnad är ett symptom på en större fråga som en typ av allmänt ångestsyndrom, social fobi eller en irrationell rädsla för rodnad. Det är viktigt att söka psykologisk behandling för någon av dessa rotproblem.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 16
    4. Förstå hur man hanterar ett medicinskt tillstånd. Blushing kan också orsakas av medicinska problem som inte är relaterade till ångest. Ett av de vanligaste exemplen är ett tillstånd som kallas rosacea. Rosacea är en hudsjukdom som orsakar rodnad och inflammation. Läkare kan tillhandahålla specifika behandlingar för rosacea. En annan vanlig fysisk orsak till rodnad är klimakteriet.
  • Bild med titeln Undvik att rodna på olämpliga tider Steg 17
    5. Vet att det är normalt. När du arbetar för att förstå varför du rodnar, är det användbart att komma ihåg att du inte är ensam. De flesta blommar! Dessutom har de flesta alla blivit generad vid någon tidpunkt i sina liv. De är inte troliga att döma dig för något det är ganska mycket en universell mänsklig upplevelse.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök och håll dig lugn om det. Sätt ner huvudet eller stäng dina ögon och ta djupa andetag. Fokusera på andra saker än din förlägenhet. Dessutom måste du känna igen det faktum att rodnad är en undermedvetenhetsreaktion på stress. i realty vårt sinne och det " Jag är osäker" Känsla av resultatet av den nuvarande situationen är vad som kan utlösa denna reaktion.
  • Håll dricksvatten om du känner att du rodnar. Hydrering kan hjälpa till att reglera din kroppstemperatur.
  • Tänk på att rodnad är helt naturlig.
  • Varningar

    Sök läkarvård om din rodnad åtföljs av svimning, smärta eller andra symtom.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande