Hur man sparkas graciöst

Din chef ringer dig till hans / hennes kontor, stänger dörren och säger, "...Vi är inte nöjda med din prestation på det här jobbet, så vi avslutar din anställning. Rengör ditt skrivbord och rapportera till HR för din utgångsintervju och slutlig lönecheck." Vad är det bästa sättet att hantera denna situation samtidigt som du behåller din värdighet?

  1. Bild med titeln avfyras graciöst steg 1
1. Ta en minut (eller fem) för att komma över chocken och få din hjärna att arbeta igen. Andas. Om du känner dig som att gråta, fortsätt - det kommer inte att ändra situationen, men det hjälper dig att klara dig bättre om du kan lossa känslorna.
  • Bild med titeln avfyras graciöst steg 2
    2. Tänk på det på rätt sätt. Din första impuls kan vara att anta att du är en dålig anställd, en dålig person eller ett fullständigt misslyckande, men det här är bara den panik som pratar. Istället säga till dig själv, "Jag har varit i ett jobb som inte var en bra match för mig." Det här är viktigt - det är inte det jobb som är på fel, och det är inte du som är på fel - det är kombinationen av dig och det jobb som inte fungerade. Så skäms inte skam. Det finns en miljon skäl för att jobb inte tränar, och ingen av dem är 100% ditt fel.
  • Bild med titeln avfyras graciöst steg 3
    3. Undvik att försöka vända beslutet. Du kan bli frestad att be om ytterligare en chans, men du bör motstå den uppmaningen. Beslutet har gjorts och är nästan alltid irreversibelt. Pleading försvagar bara din förhandlingsstyrka.
  • Bild med titeln avfyras graciöst steg 4
    4. Förhandla om villkoren för din separation. Din arbetsgivare vill att den ska gå smidigt för att inte skaffa ett rykte för grymhet. Så här är några av de saker du borde begära:
  • Håller med arbetsgivaren hur de svarar när någon kallar dem för en referens. Det säkraste alternativet är för dem bara att säga, "Ja, han var anställd här under dessa datum och vår policy är inte att diskutera prestanda."
  • Be om ett generöst separationspaket. Be om all din återstående semester och sjuk tid i kontanter, och be om så mycket separation betala som du tror att du kan få - mellan ett och tre månader värt. Du kommer nog inte få så mycket som du ber om, men det är en bra utgångspunkt för förhandlingar.
  • Be om arbetsgivaren att fortsätta försäkringar under en viss period. Du har rätt till Cobra, men det är dyrt, och det är mycket bättre om du kan fortsätta ett tag med din arbetsgivares bidrag.
  • Be om hjälp med att hitta ett nytt jobb. Vissa arbetsgivare kommer att koppla upp dig med en "utplacering" Företag som hjälper dig att leta efter ett nytt jobb. Om de inte gör det, fråga "Kan du föreslå några företag som anställer människor för denna typ av position?" De kan vara väl förbundna.
  • Bild med titeln avfyras graciöst steg 5
    5. Lämna med värdighet. Vänta inte till slutet av dagen - gå och städa ut ditt skrivbord och lämna omedelbart. Om folk slutar med att säga adjö, tacka dem vänligen, men inte vandra i hallarna som berättar för folk vad som hände med dig. Aldrig någonsin badmouth din chef eller företaget - brinnande broar kommer tillbaka för att hemsöka dig.
  • Bild med titeln avfyras graciöst steg 6
    6. Tala omedelbart till din familj. Även om du känner dig chockad och skäms, berätta för din familj vad som hände och diskutera hur du ska hantera det som en familj. Även om de kommer att vara chockade och upprörda, kommer det på lång sikt att minska mängden ångest som du börjar reagera tillsammans.
  • Bild med titeln avfyras graciöst steg 7
    7. Ge dig självläkningstid. Du kommer att bli frestad att gå ut och börja leta efter nytt arbete på nästa dag, men du måste ge dig tid att bearbeta vad som just hände, att tvätta skam och panik ut ur ditt system och att börja tänka klart. Så ange en bestämd period på en vecka eller två och koncentrera dig på att ta hand om dig själv och din familj.
  • Bild med titeln avfyras graciöst steg 8
    8. Inse att det inte är slutet på vägen. Medan det är svårt att göra, måste du sluta tänka på uppsägningen som slutet på någonting, och börja tänka på det som en förändring självklart som kan leda till en bättre situation. Det är definitivt inte kul, men det kan bli en möjlighet.
  • Tips

    Din telefon kommer förmodligen att ringa ständigt i några dagar med alla dina vänner och tidigare medarbetare som ringer till att kolla på dig. Motstå uppmaningen att prata med alla. Skicka ord av en vän som du mår bra och tar tid att dekomprimera och du kommer att ringa folk tillbaka om några dagar, veckor, månader, vad som helst.
  • Verifiera att du inte kommer att hållas till ett icke-konkurrerande eller annat kontrakt och att du är fri att söka anställning var som helst. Om de försöker hålla dig till ett konkurrens eller kontrakt bör du få ett avgångspaket.
  • Var ansvarig. När du kommer hem, avbryta något som inte är nödvändigt och försök att budgetera vilka pengar du har. Ha en ekonomisk plan och du kommer att bli mindre stressad och mindre sannolikt att hoppa på det första jobbet som erbjuds dig.
  • Vissa avgångspaket har otäcka lilla villkor: Du kan inte tala om orsakerna till din uppsägning, du kan inte diskutera villkoren för din avgång, du kan inte tala negativt av företaget eller ledningen, du kan inte arbeta för en konkurrent eller dela uppgifter om företaget med dem, bara för att nämna några. Om du bryter mot villkoren för din avgång kan de dra tillbaka det eller stämma dig. Håll tyst och diskutera inte något för att vara på den säkra sidan.
  • Få alla företags åtaganden i skrift.
  • Ta dig tid att bestämma om du vill fortsätta i samma fält eller om du vill prova något annat.
  • Vanligtvis får du inte komma åt din dator eller filer efter att ha fått veta att du är avfyrade. Därför (eftersom du förmodligen läser detta innan du blir avfyrade) i dag, När du går till jobbet, och regelbundet så länge du arbetar för någon annan:
  • E-post till ditt personliga (icke-fungerande) e-postadress Något på din arbetsdator som du vill ha efter att ha släppt: Personliga e-postmeddelanden, arbetsprover, din kollegers cookie recept, vad som helst. Skicka dem inte ut från ditt arbetskonto - åtkomst till ditt personliga konto och använd det.
  • Gör kopior av någonting i de filer du vill ha efter att ha blivit avfyrade (arbetsprover, Rolodex-kontakter, etc.) och ta dem hem.
  • Varningar

    Motstå uppmaningen att ringa dina tidigare medarbetare och klaga på företaget eller ledningen.
  • Gå inte hem, packa en väska och gå ut ur staden. Att springa bort från dina problem gör det bara värre, inte bara det utan en nykomling till en annan stads jobb utan en bra anledning (e.g. Jobböverföring, familjemedlemmar, överförd, naturkatastrof, uppsägning, etc.) är en röd flagga till alla arbetsgivare. Istället ta hand om att uppdatera ditt CV och lägga upp det till platser som CareerBuilder.com och jobba alla kontakter du har om möjliga jobb.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande