Hur man diskuterar en tidigare arbetsgivare i en intervju

Det finns få säkerheter i livet. En är att du kommer att bli ombedd om din anställningshistoria under en arbetsintervju. Att diskutera din tidigare anställning kan vara svårt. Faktum är att frågor om tidigare arbetsgivare är konsekvent listade som en av de "tuffaste" intervjufrågorna.Genom att följa några tummen regler kan du dock vända den värsta sysselsättningsupplevelsen till en intervju tillgång.

Steg

Metod 1 av 3:
Accentuera den positiva
  1. Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 1
1. Sälj dig själv. Frågor om ditt tidigare jobb är mer om dig än om din tidigare arbetsgivare. Intervjuaren försöker mäta dina färdigheter och professionalism, inte dygderna eller vicesna i din tidigare chef. Målet med något svar om ett tidigare jobb borde vara att göra dig bra, inte din tidigare position ser dåligt ut.
  • Svar på frågor om tidigare jobb genom att diskutera dina prestationer i dessa positioner. Överväga nyckelfraser från beskrivningen av det jobb som du intervjuar, till exempel "starka övervakningsförmåga," och överväga hur du kan rama din erfarenhet i ditt tidigare jobb för att betona att du har vad som krävs för den nya positionen.
  • När det är möjligt, gå bortom buzzwords och ge exempel från ditt tidigare jobb. Pivot från en generality, som "självmotiverad," genom att säga, "Jag vet att du förmodligen hört det förut, så låt mig ge dig ett exempel." Sedan ha en kort två-till-fyra mening anekdot från ett tidigare jobb förberedd som visar din självmotivering.
  • Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 2
    2. Inte badmouth. Det är inte en bra idé att vara negativ i en arbetsintervju om någonting, och det är särskilt sant när det gäller att diskutera din tidigare arbetsgivare. En intervjuad badmouthing hans eller hennes tidigare arbetsgivare väcker en röd flagga i de flesta mänskliga resursavdelningar. Du bör kasta till och med den värsta tidigare sysselsättningsupplevelsen i ett positivt ljus.
  • Negativitet väcker frågor om dig, inte ditt tidigare jobb. Om du säger dåliga saker om din gamla chef, kommer intervjuaren att undra: 1) Vad den andra sidan av berättelsen är 2) om du kommer att bli en "gnällspik" eller a "klagare" i ditt nya jobb om de anställer dig, och 3) om du kommer att tala om dem om du så småningom lämnar sin anställning.I slutändan gör du att du är sjuk i din tidigare arbetsgivare, gör att du bara ser oprofessionellt.
  • Oavsett hur mycket du inte tyckte om ditt gamla jobb, hitta något positivt att säga om det. Tänk på kontorsmiljön, träna seminarier, bryta rum, flexibla timmar eller något annat som appellerade till dig. Göra de positiva aspekterna av ditt gamla jobb fokuset på ditt svar.
  • Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 3
    3. Pivot till nutiden. Den ena gången är det okej att säga något mindre än positivt om din tidigare position är att jämföra din passform för ditt tidigare jobb med din passform för den som du intervjuar.
  • Om du till exempel blev lovad en spännande, utmanande position vid ditt senaste jobb och istället fann dig i ett tråkigt, repetitivt skrivbord, kanske du vill nämna detta till intervjuaren. Se till att din beskrivning av ditt gamla jobb utarbetar skillnaderna mellan den positionen och den som du intervjuar.
  • Mer allmänt är det okej att berätta en intervjuare ditt gamla jobb var en dålig passform eftersom du ville ha mer av en utmaning, ville ha mer eller olika ansvarsområden, eller ville ha fler möjligheter till framsteg. Nyckeln är att välja den fras som bäst beskriver det jobb som du intervjuar.
  • Avsluta din kommentar med en fras som "Jag är glada över det här tillfället eftersom ..." som gör det möjligt för dig att ytterligare beskriva möjligheterna i den nya positionen som saknades i din tidigare position och varför du är upphetsad för den nya utmaningen.
  • Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 4
    4. Håll det enkelt. Brevity är ofta det bästa sättet att undvika negativa eller oprofessionella svar. Besvara de frågor du ställs, men var försiktig så att du inte volontär för mycket information. Detta tips bör tillämpas på alla aspekter av din intervju, men speciellt till några referenser till din tidigare arbetsgivare.Det kortaste svaret är vanligtvis det bästa svaret.
  • Lämna känslor ut ur dina svar. Oavsett hur personlig intervjuaren kan tyckas, är en arbetsintervju en affärsinteraktion, och dina ord bör reflektera det faktum.
  • Metod 2 av 3:
    Reframing ett bakslag
    1. Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 5
    1. Var inte en quitter. "Sluta" är en "fyra bokstävers ord" till de flesta arbetsgivare.Använd istället mer neutralt språk och betona de positiva skälen till att du lämnade ett jobb.
    • Till exempel, när du beskriver en övergång från ett jobb till ett annat, säg helt enkelt "Jag gick med i ett annat företag." Ge aldrig onödig detalj om du inte är frågad. Att säga för mycket kan leda till intervjuaren att följa upp med obekväma frågor som skulle vara bättre kvar ensam.
  • Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 6
    2. Använd generaliteter strategiskt. Om du uppmanas för mer detaljer, förklara din avgång från ett tidigare jobb i allmänna termer som inte kastar dig eller din gamla chef i ett dåligt ljus.
  • Till exempel, säger att du lämnade ett jobb för att spendera tid med familjen eller omvärdera dina prioriteringar innan du väljer ditt nästa karriärrörelse är acceptabla skäl att lämna ett jobb i ögonen på de flesta intervjuare.
  • Bara erbjuda mer detaljer om det kan kasta dig i ett positivt ljus. Till exempel kanske du vill prata om hur en förändring i kultur eller ledning på ditt gamla jobb fick dig att lämna om det låter dig markera hur du är bra för ditt nya jobb. Du kanske säger, "Efter vissa ledningsändringar blev det klart att företaget flyttade i en riktning som inte anpassade sig till mina styrkor och mål." Fortsätt genom att prata om dina styrkor och mål och hur de anpassar sig till den position du intervjuar.
  • Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 7
    3. Styra av kontorspolitiken. Om personliga konflikter på arbetsplatsen fick dig att lämna ditt tidigare jobb, diskutera inte dem. Din nya arbetsgivare vill veta att du kan vara en professionell.
  • Intervjuaren vill inte höra varför du inte gick med med din gamla chef eller medarbetare. Istället, om en personlighetskonflikt med din gamla chef var i hjärtat av din avgång, bara säga att du hade "olika professionella attityder."
  • Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 8
    4. Var inte rädd för eld. Folk blir avfyrade varje dag. Arbetsgivare förstår sin del av verksamheten. Om du blev avfyrade från ditt tidigare jobb, var ärlig och försök att rama orsaken på så positiva villkor som möjligt.
  • Om en kraft utöver din kontroll - omorganisation, förändring av förvaltning, fusion, nedskärning, lågkonjunktur, etc. - Förorsakade att du släppte, var noga med att förklara det så enkelt och okomplicerat som möjligt.
  • Om du blev avfyrade på grund av din prestation, minimera din diskussion om det. Om inte orsaken var kriminell, kommer den inte att visas på din bakgrundskontroll. När du är i tvivel, säg att du "inte var en bra passform" för din tidigare position, förklara varför du är en bra passform för den nya positionen.
  • Betona alltid din positiva attityd som svar på bakslaget. I många fall kan du till och med vända orsaken till att du avfyras från ditt tidigare jobb till en diskussion om de färdigheter du utvecklat. Gör dig själv, inte din gamla arbetsgivare, fokuset på ditt svar.
  • Till exempel, om du inte kunde arbeta de inkonsekventa timmarna som ditt tidigare jobb krävde, säg det. Lägg sedan till att situationen hjälpte dig att förbättra din tidshantering och förklara hur vad du har lärt dig hjälper dig att lyckas i den position för vilken du intervjuar.
  • Metod 3 av 3:
    Planera i förväg
    1. Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 9
    1. Förbered dina svar. Planera alltid exakt vad du säger om var och en av dina tidigare arbetsgivare om det ställs av intervjuaren. Låt dig aldrig få tag i vakt, vilket resulterar i ett potentiellt olämpligt eller otillräckligt svar.
    • Börja med att ta anteckningar om alla dina tidigare jobb. Tänk tillbaka och analysera varje försiktigt. Tänk på ditt ansvar och de färdigheter du utvecklat, tillsammans med alla utmärkelser, utmärkelser eller erkännande du kanske har fått.
  • Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 10
    2. Skriv ett skript. Använd anteckningar om dina tidigare jobb för att utveckla ett svar "manus" För varje jobb. Målet med detta skript bör vara tydligt och kortfattat förmedlar vad du fått från och uppnåtts i positionen i några meningar. Öva dina jobbskript tills du har dem memorerade.
  • Om möjligt, ha en vän eller familjemedlem som din intervjuare, repetera dina svarskript med honom eller henne, och be om feedback. Om ingen är tillgänglig för att repetera med, kan du spela in dig själv. Försök att sätta dig i en intervjuares skor medan du lyssnar på dina svar. Vad kan förbättras?
  • Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 11
    3. Välj dina referenser strategiskt. Lista inte någon som inte säger bra saker om dig. Om du inte är säker på vad en tidigare arbetsgivare säger om dig, fråga. Det är bättre att ha en besvärlig konversation med en tidigare chef än en dålig referens.
  • Välj chefen som gillade dig bäst. I de flesta företag finns det flera handledare som med rätta kan kallas din "chef."När det är möjligt, välj den med vilken du lämnade på bra villkor.
  • Även om du är tvungen att lista en chef med vilken du skilde dig på mindre än positiva termer, bör du vara säkrad att veta att de flesta chefer inte är angelägna om att badmouth dig. Det är inte bara att arbetsgivare fruktar förekommande rättegångar, men de vill också hålla interaktionsverket för att inte skada sitt eget rykte med sina kamrater i branschen.
  • Bild med titeln diskutera en tidigare arbetsgivare i en intervju steg 12
    4. Kontakta dina referenser. Du bör alltid varna en tidigare arbetsgivare som han eller hon är listad som din referens. Kontakta dina referenser så snart som möjligt i arbetsprocessen kommer att möjliggöra eventuella förseningar i deras svar och ge dem tid att tänka på vad de kommer att säga om den kontaktas av din potentiella arbetsgivarens HR-avdelning.
  • Att ge dina referenser avancerat meddelande fungerar också till din fördel. Om en tidigare arbetsgivare är avvaktad med ett telefonsamtal från din intervjuare, kan han eller hon oavsiktligt ge en referens som inte är så positiv som det skulle ha varit om han eller hon var beredd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande