Hur man hanterar människor som underskattar dig

Vet du hur man ska reagera när någon underskattar dig? Gör det dig att känna dig undervärderad eller underlägsen? Om du har svårt att veta vad du ska säga och göra i dessa situationer, finns det steg du kan ta för att bli effektivare och assertiv att svara på denna typ av kritik. Lär dig hur man pratar med personer som underskattar dig, bevisa dem fel och förstår vad som händer när det händer.

Steg

Del 1 av 3:
Pratar med människor som underskattar digStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bilden med titeln har ett bra jobbintervju steg 8
1
Vara självständig. Assertiv kommunikation hjälper dig att tydligt uttrycka själv och upprätthålla självrespekt - det kan hjälpa dig att känna dig mer positiv om dig själv och dina förmågor, också. Denna kommunikationsstil kan till och med hjälpa dig i din egen självuppfattning, för att du utesluter dina tankar och uttrycker hur du känner. Slutligen kan det hjälpa till Övrig människor förstår dig bättre, för att du inte håller dem i mörkret och lämnar dem för att gissa om vad du tänker eller känner. Om någon underskattar dig, är Assertive ett bra sätt att stoppa henne i hennes spår. Här är några tips för mer självständig kommunikation:
  • Använda sig av "Jag" uttalanden. Detta är ett bra sätt att sätta dina känslor där ute utan att skylla på någon annan. Till exempel kan du säga, "Jag tror att jag är helt kapabel att hantera dessa nya arbetsansvar" hellre än, "Du har fel på mina möjligheter." Detta slår en stor balans mellan att uttrycka dig själv medan det inte är för gitter eller konfronterande.
  • Repetera vad du vill säga på förhand. Öva kommer att göra dig mer självsäker i din kommunikation, för att du vet att du har förberett för situationen.
  • Prova dina nya färdigheter i liten skala först. Undvik omedelbart att gå till din chef och berätta för honom hur du känner. Försök att vara assertiv med dina vänner, familj och kamrater, när det är lämpligt.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    2. Fråga varför. Även om du inte alltid ska lyssna på människor som underskattar dig, kan det vara användbart att höra dem när det gäller deras kritik. Du kanske kan använda sin kritik konstruktivt, oavsett om det är tänkt på det sättet eller inte. Om du kan undvika att kritiken skadar din självkänsla, kan den sluta motivera dig och vara en värdefull informationskälla.
  • Till exempel kan du säga "Jag hör vad du säger. Varför tror du att jag inte kan göra det bra i den här arbetsplatsen? Jag skulle vilja höra dina åsikter så jag kan förbättra."
  • Denna strategi är bäst för personer som underskattar dig, men försöker inte vara menande för dig, till exempel i fall där din chef kan ifrågasätta om du kan göra en uppgift eftersom han har sett att du misslyckas med det innan. Du behöver inte köpa in eller hålla med henne om dina möjligheter, men du kan använda kritiken konstruktivt.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 18
    3. Öva djup andning. Ta några djupa andetag, inandning så att din mage expanderar medan bröstet stannar på plats. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att lugna dig själv som kräver liten ansträngning. Du kan göra det här innan du svarar på personer som underskattar dig, så att du kan hantera deras kritik av dina förmågor med mindre spänning och lugnare förtroende.
  • Djup andning stimulerar det parasympatiska nervsystemet i din kropp (den "vila och digest" grenen), som ansvarar för att hjälpa dig att känna sig lugn.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 1
    4. Visa genom dina handlingar. Ett av de bästa sätten att motverka kritiker som underskattar dig är att de ska se dig lyckas med det de som de underskattar dig. Om någon underskattar dig, försök att ignorera och bara fokusera på behärskning av den uppgift du jobbar på. Detta är ett utmärkt sätt att använda sin underskattning av dig som motivation. Kom ihåg att om du saknar ditt varumärke, hur är det hur du känner för det, inte andra.
  • Till exempel kan du säga "Du är verkligen berättigad till din åsikt, men jag skulle hellre låta resultatet tala för sig själv, snarare än att låta dig bestämma om jag kan göra det eller inte."
  • Bild med titeln vara en bättre flickvän Steg 6
    5. Undvik att svara på elakhet. Om någon är väldigt hård i underskattning, undvik att ge henne tillfredsställelse av en reaktion.
  • Till exempel, om någon berättar att du aldrig kommer att uppgå till någonting, helt enkelt ignorera kommentaren eller gå bort. Det finns inget att få från att engagera sig med människor som säger den här typen av sak. Du kan bevisa henne fel med dina handlingar, men du behöver inte prata med henne om det.
  • Del 2 av 3:
    Bevisa dem felStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Ange meningsfulla mål Steg 6
    1. Fokusera på din mål. Det är lätt att bli sopad i den smärtsamma upplevelsen att vara underskattad, men det bästa sättet att bevisa att dina kritiker är fel är att fokusera på vad du vill uppnå. I stället för att besatta över vad någon säger, använd ilska eller sorg som motivation att arbeta så mycket svårare att driva dina intressen och ansvarsområden.
    • Undvik att ta det så personligen att det negativt påverkar din prestation. Fokusera på ditt eget liv istället, sätta hennes kritik på bakbrännaren. Att uppmärksamma dig mot positiva mål och drömmar kan hjälpa dig att vara mer kreativ och öppen för nya idéer, vilket hjälper dig att bevisa fel någon som underskattar dig.
  • Bild med titeln Ange mål Steg 6
    2. Håll dina mål rimliga. En av de största utmaningarna att lyckas är att räkna ut hur man ställer in mål som faktiskt kan uppnås. Ofta sätter vi mål som istället är oändliga. Många nyårs resolutioner faller under denna kategori, till exempel att gå till gymmet varje dag eller aldrig göra ett annat misstag på ditt jobb. Att sikta högt som detta kan faktiskt få dig att falla platt, för när du misslyckas med att nå baren kommer du sannolikt att bli frustrerad och ge upp. Inställning mindre, mer konkreta mål kan hjälpa dig att göra framsteg utan att fokusera så mycket på perfektion.
  • Ange konkreta mål som "gå 1 mil (1.6 km)" eller "Försök att göra färre än 3 misstag på jobbet per dag." Mål som dessa hjälper dig att känna tillfredsställelsen av prestation samtidigt som man arbetar mot större saker.
  • Belöna dig själv när du möter ett mål. Detta är särskilt viktigt för aktiviteter som inte involverar sin egen omedelbara belöning, som att skriva och publicera en uppsats eller fiktionsarbete. Många mål har försenat belöningar, vilket innebär att du kanske inte associerar dem med de positiva känslorna du får senare. Belöna dig själv omedelbart genom att ha lite choklad, ser en film, eller hänger med vänner.
  • Bild med titeln Tänk som en grafisk designer Steg 7
    3. Arbeta hårt på områden med utmaning. Ibland är det bäst att fokusera på att förbättra dina svagheter snarare än att göra vinster i områden där du redan är kompetent. Om någon har identifierat något du kan lagligt förbättra, ta det här seriöst och arbeta för att bli bättre än du var förut.
  • Till exempel, om du arbetar i detaljhandeln och du är fantastisk vid kundtjänst, men du känner dig inte helt säker på registret, ägna tid att lära sig insatserna i registret.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 25
    4. Känna igen och motbevisa negativ självtalande.Det är lätt att sabotera oss med gamla övertygelser som vi fortsätter från när vi var yngre. Vi fortsätter ibland att anta negativa synpunkter vi lärde oss om oss själva från föräldrarna, syskon, kamrater eller någon annan - ibland kan vi inte ens vara medvetna om att vi håller dessa åsikter.
  • Undersök sanningen om dessa meddelanden. Till exempel, om någon berättade att du är naturligtvis inte bra på matte, försök att leta efter objektiv information som kan indikera huruvida detta är sant. Var du dålig på matte innan folk började berätta för dig vad du kan? Tror du verkligen att du är oförmögen, eller påverkar troen hur du agerar mot matte?
  • Motverka lögnet. Om någon berättade att du är dålig på matte, men du tror att det inte är sant, gå ut och bevisa henne fel. Ta en extracurricular matte klass så att du kan studera och bli en mattewiz. Alternativt, arbeta några matte lektioner online eller hyra en privat handledare. Undvik att låta dessa typer av meddelanden som du fått tidigare i livet diktera hur du bor nu.
  • Bild med titeln Ange meningsfulla mål Steg 7
    5. Förblir engagerad. Även om du gör misstag och misslyckas med en uppgift, undvik att ge upp. Fel är ofta oundvikliga och till och med nödvändiga på väg att vara bra på något. Misstag kan leda till djupare insikter om dig själv och ditt liv. Många av världens mest framgångsrika människor var inte omedelbart framgångsrika, som Michael Jordan, Stephen King, och Albert Einstein.
  • För att hålla sig skyldig till en uppgift, håll slutmålet i åtanke. Tänk på hur ditt liv eller familjens liv blir bättre om du lyckas. Tänk på folket
  • Påminn dig själv att misstag är lärande möjligheter, det kan göra dig mindre benägna att ge upp det första felet.
  • Gör dina mål uttryckliga. Vad du än underskattas, gör det tydligt så att det har ett tydligt svar. Vaga mål är förknippade med brist på engagemang. Till exempel, om någon underskattar dig på dina matematiska färdigheter, ställer du specifika mål för hur man förbättrar, som att lösa 10 matematiska problem från din lärobok om dagen. Detta kommer att ge ett mer tydligt, handlingsbart och konkret sätt att förbli begått när någon underskattar dig snarare än något vagt som "Var bra på matte".
  • Del 3 av 3:
    Omvärdera underskattningStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Chill Steg 12
    1. Förstå vad som underskattas och kritiseras kan göra åt dig. Att underskattas och kritiseras kan få oss att känna oss dåligt om oss själva. Den resulterande sorg kan stänga oss från att se tillgängliga alternativ, vilket leder till att vår prestation lider. Håll det i åtanke när du reagerar på att vara underskattad. Om du känner att du inte kan hantera vad någon säger och det får dig ner, svara på lämpligt sätt, till exempel att vägra att engagera sig med henne. Det kan tyckas som om du borde kunna styra hur du känner för vad hon säger till dig, men det är inte alltid så enkelt.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 4
    2. Fråga dig själv varför någon skulle underskatta dig. Ett enkelt sätt att deficera någons kritik av dig är att förstå hennes underliggande motivation för att göra det. Ibland tror människor att andra inte kan göra något för att skydda sin egen brist på självförtroende. Om hon inte tror hon kan göra det, då kan det vara vettigt för henne att tänka på det du kan inte heller göra det. Vara på utseendet på den typ av människor som försvann andra på grund av sina egna känslor av otillräcklighet. Undvik att ta det personligen när du stöter på dem och få en smak av deras osäkerhet.
  • Bild med titeln vara en man steg 1
    3. Gå lätt på dig själv. Om du har problem med att inte ta det personligen, ha lite självkänsla. Kanske har du inte haft tillräckligt med människor tror på dig i det förflutna. Har du en kritisk förälder eller en vän som skulle slå dig ner och berätta att du inte kunde uppnå dina mål? Det är svårt att återhämta sig från sådana erfarenheter, men med engagemang och självkänsla kan du börja tro på dig själv.
  • Till exempel, säg till dig själv "Jag förstår varför jag är svår på mig själv. Det är inte mitt fel. Jag vet att jag kan bli mer medkänsla mot mig själv."
  • Bild med titeln Var lugn Steg 11
    4. Undvik att dra slutsatser för snabbt. Många människor är snabba att hoppa på någons "svagheter" utan att verkligen observera dem länge. Bara för att du gör ett misstag ger inte riktigt så mycket information om du är dålig på något. Faktum är att göra ett misstag, eller på annat sätt göra något inte så smart, är inte särskilt en indikation på dina förmågor. Faktum är att intelligenta människor gör dumma, ointelliga saker hela tiden, men oavsiktliga människor sällan gör verkligen intelligenta saker - det är att säga det, vilket gör ett misstag inte det diagnostiken av dina förmågor.
  • Också, gör inte bergen ut ur Molehills och titta på andra människor som gör det till dig också. Du kanske till och med vill säga till henne, till exempel, "Du har bara sett mig utföra den här uppgiften en eller två gånger. Jag tror inte att du verkligen kan ge en rättvis bedömning just nu."
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 5
    5. Förvänta dig inte perfektion för dig själv. Om människor kritiserar dina förmågor kan det vara bra att ta detta som en utmaning och arbeta för att förbättra dig själv, men kom ihåg att ingen är perfekt. Det kommer naturligtvis att vara områden där du excel och områden som presenterar en större utmaning för dig. Det betyder inte att du inte ska försöka förbättra, men det kan du i någon tid vara till hjälp att acceptera var du är i stället för att sträva 24/7.
  • Försök hitta en balans mellan att arbeta med att förbättra dina förmågor och acceptera dig som du är. Perfektion gör att människor är självabsorberade och kan till och med resultera i problem med ångest eller depression.
  • För att utmana perfektionism hjälper det till att först känna igen det i dig själv. Fråga dig själv följande frågor: "Har jag ofta misslyckats med att uppfylla mina egna standarder?", "Blir jag ofta deprimerad, ängslig eller frustrerad försöker uppfylla mina standarder?", "Har någon berättat för mig att mina standarder är för höga?", "Gör de standarder jag ställde för mig själv i vägen för andra delar av mitt liv, som mitt sociala liv?" Om du svarade ja på någon av dessa frågor kan du ha problem med perfektionism.
  • Kämpa mot perfektionism genom att prova positivt realistiskt tänkande. Till exempel, när du arbetar med en uppgift, försök att säga till dig själv "ingen är perfekt" eller "Jag kan göra mitt bästa, inget mer", eller "Det är okej om inte alla gillar mig".
  • Du kan också försöka titta på den stora bilden som ett sätt att utmana perfektionism. Försök att fråga dig själv "Vad är det värsta som kan hända?" eller, "Kommer det fortfarande att sakna imorgon? Tre månader från nu? Ett år från nu?"
  • Tips

    Du kan inte styra vad andra tänker och du kan inte behaga alla. Fokusera på din standarder snarare än andra människors standarder.

    Varningar

    Undvik att låta folk berätta vad du är och kan inte. Om människor ständigt försvinner på det här sättet, försök att skära dem ur ditt liv, för att de är förmodligen giftiga.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande