Hur klättrar du branta kullar medan du cyklar

Klättrings kullar på en cykel är inte allas idé om roligt... Ändå, om du bor i en hillyarea eller du reser genom kullar, varför förneka dig nöjet att fortsätta att rida regelbundet bara på grund av de brantare kullarna? Klättring branta kullar på en cykel kräver att man vet att några tips om att öka din uthållighet, placera dig själv korrekt på cykeln och byta kugghjul. Så hoppa tillbaka på din cykel med det här rådet och hitta dig några branta kullar att träna vidare tills det känns mycket lättare!

Steg

  1. Bild med titeln klättra branta kullar medan cykling steg 1
1. Förbered dig mentalt. Om du har cyklat en kulle tidigare, vet du redan att det gör ont i fysiskt och tar mycket ansträngning. Om du länge varit sorten för att hoppa av cykeln och gå upp på kullen, behöver du en liten mental prepping först!
  • Acceptera att ridning uppförsbacke är mer ansträngning. När du slutar slåss det mentalt, kan du spendera mer tid motivera din kropp och lära dig hur man gör resan lättare på dig.
  • Bli upphetsad över utmaningen att göra det till toppen av kullen. Det här är något som du är ganska kapabel att göra och bevisa det själv kan vara mycket roligt mellan ångest!
  • Förvänta dig inte att gå fort. Det är orealistiskt och sannolikt att bära dig innan du knappt har börjat.
  • Förstå fördelarna med din kropp av cykling på kuperad terräng. Kuperad terräng bygger din fitnessnivå upp genom att hjälpa din kropp att lära sig att använda syre mer effektivt. Dessutom använder processen med att klättra på backen på en cykel olika muskelgrupper när du byter på cykeln för att behålla maximal effekt. Klättringen låter dig arbeta hårt, och nedstigningen låter dig återhämta sig, vilket ger en perfekt träningsövning per varje kulle.
  • Bild med titeln klättra branta kullar medan cykling steg 2
    2. Börja kullen klättra vistas sittande på cykelstolen (eller sadeln). Håll din vikt tillbaka och håll kontakten över toppen och nära mitten. Dina händer bör vara ca 2-3 tum (5-7.5cm) från mitten akter för att tillåta maximal andas. Om ditt bröst är öppet och axlarna tillbaka, kan du andas mycket lättare.
  • Bild med titeln klättra branta kullar medan cykling steg 3
    3. När du flyttar uppför backen, crouch ner. Detta kräver att du håller din kropp låg och dina armbågar, men lite påpekade för att hålla bröstet öppet för lättare andning och att hålla din överkropp avslappnad.
  • Bild med titeln klättra branta kullar medan cykling steg 4
    4. Mot toppen av kullen, stå upp från sätet (sadel). Vid denna tidpunkt, använd all din kroppsvikt för att hjälpa dig att trycka ner hårt på pedaler. Stående upp tar mycket mer energi än att sitta ner, så överanvänd inte den här tekniken - håll den till den sista delen av den branta kullen. Dina händer ska nu sitta på toppen av bromshandtagen.
  • Skift din kropp i tid med benen. Behåll din tillbaka rakt och ditt bröst öppnas för att hjälpa till med god andning.
  • Bild med titeln klättra branta kullar medan cykling steg 5
    5. Lära sig hur växelspak går uppförsbacke. Dessa kugghjul är att användas, och uppförsbacke de kommer definitivt att hjälpa dig med extra ström om du ändrar dem effektivt. Det krävs emellertid att man vänjer sig för hur det känns att byta växlar som en metod för att ändra takten och makten när du klättrar en kulle, så förtvivla inte, bara fortsätt det.
  • Skift växerna I förväntan av eller strax före varje terränggradientbyte, inte när du redan har nått varje gradient. Håll pedalering medan du byter växlar, för att upprätthålla momentum. Syftet är att hålla din insats så konstant som möjligt.
  • Ett lågt redskap behövs för att gå uppförsbacke (du behöver det högre redskapet för att gå tillbaka).
  • Bild med titeln klättra branta kullar medan cykling steg 6
    6. Fortsätt öva. Denna teknik är inte lätt för de första försöken men det är viktigt att hålla ut. Det är bara i det gör att du kommer att lära dig känslan för att klättra på kullen på cykeln och lära sig rätt timing för att skifta din kroppsvikt på cykeln för att uppnå maximal kraft för minst ansträngning.
  • Börja med kortare kullar och gradvis öka dina försök till brantare.
  • Bild med titeln klättra branta kullar medan cykling steg 7
    7. Försök använda lågt redskap med en brant kulle. När du känner dig mer självsäker med kullsklättring på en cykel, lär du tekniken för att klättra en kulle ekonomiskt. Denna teknik kräver att du stannar och använder ett lågt redskap, och lita inte på att stå upp för mycket av tiden:
  • Andas regelbundet och djupt.
  • Håll det långsamt och gradvis i de tidiga stadierna av kullen klättra. Det här är inte en tävling, det handlar om att ekonomera din energianvändning.
  • Välj låg växel som fortfarande kommer att tillåta relativt snabbpedal.
  • Sitta upp och håll de yttre kanterna på styren. Detta kommer att se till att din andning blir lättare av ett öppet bröst.
  • När kullen blir mycket svårare, och du märker att du inte har några lägre kugghjul kvar, grepp på bromshuvud. Dra dem för att ge dig mer ström när du pedalerar.
  • Använd bara nu stående kort om det behövs. Vid denna tidpunkt borde du intuitivt veta vad som känns bäst för dig i kombinationen mellan stående och sitter i cykeln, för den mest ekonomiska användningen av din energi.
  • Håll dig fokuserad på en stadig, rytmisk klättring som gör det mesta av vändningen av hjulen att dra upp den här kullen. Denna typ av långsammare men kraftfull ridning tar tid att behärska men det är effektivt och är bra för längre åkattraktioner, som när man reser genom kuperat land för långa avstånd. Du är mycket mindre benägna att däcka än att använda den metod som kräver att du står för att få dig uppför kullarna.
  • Bild med titeln klättra branta kullar medan cykling steg 8
    8. I tur och ordning, ta den långa vägen på den yttre sidan av svängen. Det kan tyckas illogiskt, men du kommer att förlora mindre moment på det sättet.
  • Bild med titeln klättra branta kullar medan cykling steg 9
    9. Ha en vila på toppen av kullen. För en särskilt ansträngande kulle klättra, kan en kort kullstöd vara i ordning, särskilt när du tränar dig själv för att bli van vid det.
  • Bild med titeln klättra branta kullar medan cykling steg 10
    10. Falla ner med omsorg. Var uppmärksam på hinder som bilar, fotgängare, djur och föremål på vägen. Gå inte ner för snabbt - använd båda dina bromsar för att dra tillbaka hastigheten och sitter upprätt i sitt säte, så att din kropp agerar som en "luft broms".
  • Om du är fallande över ojämn terräng som på en mountainbike spår, är det bäst att komma ut ur sätet och låt cykeln ta alla stötarna för dig. Den brantare nedstigningen, desto längre tillbaka bör du lägga din vikt medan du ser fram emot.
  • Tips

    Se alltid framåt så att du vet var du är på väg. Frestelsen kan vara att titta ner i koncentrationen, men du riskerar att krascha in i något eller saknas något om du gör det för mycket.
  • Åka på utsidan av kanten för att spara energi och inte förlora momentum. Och förberedas mentalt att lida, så du vet att du får ett bra träningspass.
  • Luta sig framåt när du går uppförsbacke.
  • När du är riktigt bra på att hantera kullar, kan du börja lära dig Hill Sprints om du är i racing på din cykel, eller du vill bara ha en riktigt ansträngande träning.
  • Steep Hill Climbing kräver mycket övning.Förvänta dig att misslyckas men fortsätt att attackera det.Så småningom kommer du att behärska färdigheten och förbättra uthålligheten.
  • Off-Road Hills kräver en annan klättringsteknik. Stående på stigar och annan terräng som har lös yta kan riskera att ett fall av cykeln, så du måste vara mycket försiktig med att bara använda detta när det verkligen behövs och att tyngda dig själv. Använd växlarna som förklaras ovan men håll din vikt så mycket som möjligt över baksidan av bakhjulet för att bibehålla cykelns dragkraft på den lösa ytan. Om du måste stå på en speciellt brant del, håll din vikt tillbaka och din kropp låg och går knappt sätet (tänk "svävande" över det). Dra tillbaka, inte upp, på styren.
  • Varningar

    Klättra inte något för brant - Känn dina gränser och tryck dig bara så långt som är säkert. Kullen kommer fortfarande att vara där imorgon för ett annat försök.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande