Hur man köper en cykel

När du går till en cykelbutik för att köpa en cykel, kan du känna dig överväldigad av urvalet. Lyckligtvis, genom att göra lite bakgrundsforskning och bedöma dina behov, kan du enkelt hitta den bästa cykeln för dig. På nästan ingen tid är du redo att sätta på en hjälm och njuta av din nya cykel!

Steg

Metod 1 av 3:
Plocka ut din cykel
  1. Bild med titeln Köp en cykel Steg 1
1. Välj en cykel om du kommer att resa främst på asfalterade vägar. Vägcyklar är främst för ridning på vägar och motorvägar eftersom de har lättare ramar, slimmerdäck och inga suspensionssystem som absorberar chock.
  • Vägbikor är en bra passform för ryttare med en stark rygg och flexibilitet för att åka i en böjd position.
  • Det finns många underkategorier av vägcykel, inklusive Cyclocross, Touring, Adventure Road, Triathlon och Fitness. Om du ska använda cykeln för en viss sport eller aktivitet, överväg att få en av dessa specialiserade cyklar.
  • Bild med titeln Köp en cykel Steg 2
    2. Välj en mountainbike för att slå spåren. Mountainbikes är bäst för ridning på steniga spår och äventyrande av asfalterade vägar. Däcken är stora med betydande slitbanan, vilket hjälper till att fånga ytan och driva dig framåt när du går uppförsbacke.
  • Ramarna är tyngre, med ett upphängningssystem för att absorbera chock och raka styrs som tillåter ryttaren att sitta upprätt.
  • Bild med titeln Köp en cykel Steg 3
    3. Välj en hybridcykel om du byter mellan väg och mountainbike. Hybridcyklar kan användas för en kombination av gata och off-road cykling. Rammen är inställd för att vara bekväm för både bergs- och vägbike, medan ryttaren sitter i upprätt läge.
  • Om du använder din cykel för att pendla eller för avslappnad ridning på vägar och på spår, kan en hybrid vara det bästa alternativet för dig. Det erbjuder några av den robusta av en mountainbike med en del av en vägcykel.
  • Dual-Sport-cyklar är en specifik underkategori av hybridcyklar som möjliggör övergång mellan väg och mountainbike.
  • Bild med titeln Köp ett cykelsteg 4
    4. Leta efter specialcyklar om du har speciella behov för ridning. Specialcyklar är stora lösningar för personer som har fysiska utmaningar som kan hindra dem för ridning, eller de som bara vill ha en annan ridupplevelse. Vissa specialcyklar tillåter dig att sitta i en annan position, och andra är gjorda för enklare transport.
  • Liggande och semi-liggande cyklar tillåter ryttaren att sitta i ett lägre läge med sina ben ute framför dem. De tenderar att medföra mindre stress på ryggmusklerna och kan vara lättare att montera för ryttare som använder rullstolar.
  • Fällbara cyklar är perfekta för ryttare på go eller personer som har begränsat lagringsutrymme. De flesta vikbara cyklar är liggande, men det finns några fullstora vikbara cyklar!
  • Tandem cyklar eller kompiscyklar tillåter 2 ryttare på en gång, och kan vara användbart för personer som lär sig att åka och balansera på en cykel.
  • Bild med titeln Köp en cykel Steg 5
    5. Bestäm vilka funktioner som är viktigast för dig. Beroende på dina behov kanske du vill ha en cykel med många hastigheter eller kugghjul, eller en cykel utan tvärstång. Gears låter dig styra hur enkelt eller svårt det är att pedal beroende på terrängen. Cyklar utan korsstänger är ibland lättare att montera, men tvärstången ökar styrkan i ramen.
  • Som en allmän regel tenderar kvinnans ramar att ha lägre eller ingen tvärstång, medan män har en hög horisontell tvärstång. Men ramar är ofta utbytbara, och du behöver inte köpa ramen som motsvarar ditt kön.
  • Bild med titeln Köp en cykel Steg 6
    6. Köp en "ingångsnivå" cykel om du är nybörjare. Leta efter cyklar som är bekväma och har enkla kontroller. Vissa cyklar marknadsförs som "inträdesnivå" eller nybörjare cyklar eftersom de är lätta att bara hoppa på och åka. De tenderar att vara lite billigare och har mer mångsidiga alternativ för att lägga till rack och tillbehör.
  • En cykel på inträdesnivå gör att du kan växa till cykeln medan du fortfarande är bekväm på dina första åkattraktioner.
  • Vissa nybörjare vägbikor är utformade så att ryttaren är i en bekvämare, upprätt läge, snarare än den traditionella böjda positionen.
  • Bild med titeln Köp ett cykelsteg 7
    7. Ta din höjd och Inseam mätningar För att bestämma din ramstorlek. Den lämpliga ramstorleken för din cykel bestäms av storleken på din kropp. Använd ett flexibelt måttband för att få din höjd och inseamlängder, vilket gör att du kan göra justeringar för sitshöjd, styrhöjd och mer. Kontakta ett limningsdiagram för att se vilken storleksram som är rätt för din höjd.
  • Vissa butiker kommer att byta ut delar och anpassa din cykel till din kroppstyp om du har de mätningar som tas i butiken.
  • Ramstorlekar intervall mellan XXS-XXL och är standard mellan alla märken. Ramstorlekarna kan dock skilja sig något för olika typer av cyklar, så se till att du tittar på lämpligt diagram.
  • Bild med titeln Köp en cykel Steg 8
    8. Håll ett öga ut för Första gången köpareförsäljning och erbjudanden. Även om du är på en stram budget, kan du troligen hitta en cykel som passar dina behov. Många butiker erbjuder försäljning och nya köpareincitament, och du kan se online för begagnade cyklar till salu av erfarna ryttare. Handla om för att få en uppfattning om kostnaden för de flesta cyklar och börja spara.
  • Kom ihåg att lämna pengar i din budget för cykellåda, som en hjälm, reflektorer och ljus, och ett cykellås i det allra lägst. Gear hjälper till att hålla dig och din cykel säkra medan du rider!
  • Bild med titeln Köp en cykel Steg 9
    9. Forskningscyklar online för att se recensioner, specifikationer och priser. Ofta kommer köpare att lämna recensioner på webbplatser om de köpte en viss cykel. Deras feedback kan ge dig en idé om fördelarna och nackdelarna med en cykel och varnar dig om eventuella problem som tidigare köpare har haft tidigare.
  • Leta efter cyklar med högkvalitativa ramar som får bra recensioner för stabilitet och komfort.
  • När du går in i en cykelbutik kan du nämna att du har gjort online-forskning, men förvänta dig inte butiken till pris match. Normalt kan butikerna inte erbjuda samma priser som online-återförsäljare på grund av deras specialiserade lager och kostnaden för att anställa erfarna tekniker.
  • Bild med titeln Köp ett cykelsteg 10
    10. Fråga med cyklister vad de rekommenderar för din färdighetsnivå och behov. Om du har vänner som är cyklister, fråga dem om cykelrekommendationer innan du köper en cykel. Chansen är att de blir mer öppna om vad du behöver från en cykel, speciellt om de är mer erfarna.
  • Om du inte känner till några cyklister, skicka ett mail din lokala cykelklubb eller gå till ett möte för att möta med cykelentusiaster. Kom beredd med frågor och var redo att prata om cykling!
  • Metod 2 av 3:
    Shopping för en cykel i person
    1. Bild med titeln Köp ett cykelsteg 11
    1. Besök välrenommerade cykelbutiker i ditt område. Begränsa din sökning genom att välja vilken typ av cykel du vill ha, och hitta en butik som specialiserar sig på den typen. Var beredd att resa lite för att komma till affären och bli beredd med dina budgetbegränsningar. Om du behöver extra tid med säljaren, försök att besöka på en vardag, när de inte är så upptagna.
    • Var försiktig med en säljare som styr dig mot en signifikant olika typer av cykel, särskilt om den cykeln är ute av ditt prisklass.
    • Kom ihåg att ta hänsyn till sina förslag och ställa frågor. Om en säljare rekommenderar en annan stil, känner du dig fri att fråga dem varför. Se till att deras förklaring är rimlig, och inte motiverad genom att göra en försäljning.
    • Stora lådbutiker, som Walmart och några sportartiklar, kan ha några cyklar som intresserar dig. Om du vet vad du vill och inte behöver hjälp med att välja din cykel, kolla de butikerna.
  • Bild med titeln Köp en cykel Steg 12
    2. Sitta på cykeln för att kontrollera passformen. Undersök din kroppsställning, tillgängligheten av kontrollerna och din komfortnivå. Fråga dig själv om du kan behålla den positionen under en lång tid medan du cyklar utan att få styv eller obekväma.
  • Lägg märke till avståndet från sätet till botten av pedalslaget och den vinkel som du måste luta sig för att hålla styren.
  • Storleken på ramen är en av de få aspekterna av den cykel som inte kan ändras, så ta dig tid att prova flera olika alternativ och hitta den bästa passformen. Återförsäljaren kommer att kunna rekommendera några olika ramar för att du ska kunna testa.
  • Bild med titeln Köp en cykel Steg 13
    3. Kontrollera däckens kvalitet, slitbanor och storlek. Om du köper en begagnad cykel är detta särskilt viktigt för att säkerställa din säkerhet. Krama däcken för att se till att de är uppblåsta och kontrollera att slitbanan och sidoväggarna ser normala ut för den typ av cykel som du köper.
  • Om du köper en ny cykel, fråga säljaren om däcken har anti-platt teknik för din säkerhet.
  • Bild med titeln Köp ett cykelsteg 14
    4. Testkör cykeln för att se om du gillar det. Som en bil är en cykel vanligtvis något du vill prova innan du köper den. Syfte för en 15-20 minuters testtur på varje modell som du överväger. De flesta butiker uppmuntrar provkörning för att säkerställa att kunden är bekväm på cykeln.
  • Din kropp ska trivas när du rider, med knäna böjer något längst ner i pedalrevolutionen. Du borde kunna nå bromsarna lätt, och din överkropp ska inte känna sig trånga på en plan yta.
  • Se till att cykelhandtagen blir smidigt och att du kan sitta och stå lätt när du rider.
  • Bild med titeln Köp ett cykelsteg 15
    5. Förhandla ett rimligt pris för cykeln. Även om små butiker inte alltid pris matchar, kan du fråga om försäljning och andra erbjudanden. Många säljare kommer gärna att arbeta med dig för att hitta ett rimligt pris för cykeln, speciellt om deras ursprungliga pris verkar mycket högre än vad du har sett någon annanstans.
  • Ett av de bästa sätten att förhandla är genom att lägga till gratis tjänster, till exempel regelbundna tune-ups, allmänna reparationer vid en olycka, eller till och med en rabatt på redskap.Fråga om säljaren kommer att lägga till några extra förmåner till ditt köp för att söta affären!
  • Metod 3 av 3:
    Köpa en cykel online
    1. Bild med titeln Köp ett cykelsteg 16
    1. Gör en snabb sökning på den cykel som du vill köpa. Om du har en cykel i åtanke visar en snabb sökning av varumärket och typ av cykel dig de flesta av de webbplatser där den är listad för försäljning. Få en bra idé om priset för cykeln, och se om det finns några återförsäljare nära dig som bär den modellen.
    • Leta efter återförsäljare i ditt område som har brick-and-mortar butiker samt online inköpsalternativ. På det sättet kan du prova cykeln i affären och sedan köpa den cykel du vill ha online.
    • I vissa fall kan du köpa cykeln online men har det skickats till en butik för att spara på fraktkostnader.
  • Bild med titeln Köp en cykel Steg 17
    2. Bläddra bland olika webbplatser för försäljning och erbjudanden på cyklar. Kolla in webbplatser som eBay och Craigslist för begagnade cyklar. För nya cyklar, kolla in stora återförsäljare, som Rei för mountainbikes och varumärkeswebbplatser.
  • eBay kan vara ett rimligt val för shoppare på en budget eftersom du kan placera bud. Kom ihåg, du kommer sannolikt att behöva betala för frakt om du köper från eBay, och det kan vara dyrt. Var noga med att kontrollera säljarens feedback för att se till att de är välrenommerade.
  • Craigslist kan du hämta din cykel lokalt, och du kommer nog inte behöva montera den. Detta ger dig den extra fördelen med att kunna sitta och testa kör cykeln innan du köper.
  • Större varumärke och företagswebbplatser har gott om lager, och kan ofta erbjuda mer konkurrenskraftiga priser för sina cyklar.
  • Bild med titeln Köp en cykel Steg 18
    3. Använd chattfunktionen för att ställa frågor om webbplatsen har en. Att köpa en cykel på nätet kan innebära mycket gissning, men det finns fortfarande sätt att du kan ställa frågor till säljaren. Om du köper en begagnad cykel, använd eBay Chat-funktionen, eller skicka ett mail via Craigslist. För nya cyklar, leta efter webbplatsens kundservice e-post eller telefonnummer.
  • Ställ frågor om svetsarna, ramen, raster, mätningar, däck, kedjor och allt annat du kan tänka på.
  • För begagnade cyklar, gå ut ur din väg för att fråga säljaren om cykeln har någon kroppsskada på ramen eller om den har gjort reparationer tidigare. Om du får cykeln och det är skadat kan du använda meddelandena som bevis för att du lämnar ett klagomål med webbplatsen.
  • Bild med titeln Köp ett cykel Steg 19
    4. Beställ din cykel och vänta på att det kommer fram. Vissa cyklar kommer att anlända delvis, medan andra behöver komplett montering. Om du får det skickas till en butik, kan de montera det för dig, och du kan kanske göra en provkörning innan du lämnar med ditt köp.
  • Håll bekräftelsemailen från beställningen för dina poster, om du behöver returnera cykeln.
  • Om din cykel kommer i bitar, ta den till din lokala cykelbutik och betala någon för att montera den för maximal säkerhet.
  • Testkör cykeln efter det sätts ihop. Om du inte gillar det, kolla webbplatsen för företagets returpolicy. I många fall kan du demontera den och skicka den tillbaka eller returnera den till en brick-and-mortar butik.
  • Tips

    Ta din cykel ut för en tur när du kommer hem. Stoppa efter behov för att justera säteshöjden eller för att göra andra mindre förändringar. Få ett handtag på skift, bromsning och den övergripande känslan av resan.
  • Handla runt online och i butik för cykeltillbehör om du inte redan har dem. Vissa butiker kommer även att ge dig en affär om buntningstillbehör med ditt köp.
  • Varningar

    Använd alltid en hjälm när du kör din cykel, även på en provkörning. Säkerhet är extremt viktigt för cykling!
  • Om du väljer en begagnad cykel från en butik, fråga om försäljningen är slutgiltig innan du fattar ditt beslut.
  • Håll alltid register över dina betalningar, oavsett om det är online eller personligen. Om du behöver returnera cykeln av någon anledning, är det nödvändigt med kvitto eller betalningsbekräftelse.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande