Hur man väljer en kattkull

En Kitty-kull är viktig för din kattens välbefinnande. När du väljer en kull, välj Kvalitetsmaterial. Kullar är gjorda av lera, kiseldioxidkristall och naturmaterial. YouMay måste experimentera lite innan du hittar rätt kull för din katt. Se till att du får kattskräp som absorberar lukt för att undvika obehagliga dofter i ditt hem. Framför allt väljer du säkra kull och switch varumärken om din katt har en biverkning på en kull du använder.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja rätt material
  1. Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 1
1. Gå för traditionell lerbaserad kull. Traditionellt är kattkullen lerbaserad. Clay är en av de mest populära typerna av kull på marknaden och är ett enkelt val som fungerar för de flesta katter. Det absorberar vattnet snabbt, vilket gör att du enkelt gör det, och är lätt att hitta i de flesta livsmedelsbutiker. Det kan vara meningsfullt att börja med en lerbaserad kull och se hur din katt tar det.
  • Den ena nackdelen med lera-baserade kullar det att de kan vara dammiga. Om din katt är benägen att nysa eller hosta, eller har ett underliggande tillstånd som astma, håll dig borta från lerabaserade kullar.
  • Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 2
    2. Titta på växtbaserade eller återvunna kullar. Om du är miljömedveten, eller om din katt inte tar till lerbaserad kull, leta efter fler naturliga alternativ. Många kullar är gjorda av växtbaserade eller återvunna material. Prova något som träpellets, vete, majskobs eller kull gjord av återvunnet material.
  • Den stora fördelen med dessa kullar är att de är mer miljömässigt stabila och vissa katter kan reagera bättre på naturliga kullar. Om de intas kan dessa kullar vara säkrare än andra märken.
  • Naturliga kullar tenderar dock att vara dyrare. Om du är på en budget kan det vara svårt att hålla fast vid naturliga kullar.
  • I allmänhet tenderar naturliga kattkullar att vara spolbara.
  • Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 3
    3. Prova kiseldioxidkristallkull om du bor i ett litet utrymme. Silikakristallkullar är kullar av syntetiska material.De är bra på att suga upp urin och dehydrera avföring så det är lättare att rengöra. Kiseldioxidkristallkörare gör det mesta om du bor i ett mindre utrymme eftersom de absorberar lukt mycket lätt.
  • En nackdel för silikakristallkullar är att många katter ogillar texturen. Om din katt börjar eliminera utanför kullrutan efter att du har en kiseldioxidkristallskräp, välja en annan kulltyp.
  • Kiseldioxidkristallskräp är också dyrare och icke-spolbar.
  • Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 4
    4. Var uppmärksam på hur din katt svarar på olika material. Försök och fel kan vara nödvändigt för att välja en kull som fungerar för din katt. Katter har preferenser om sin kull och kan ogillar inte texturen eller känslan av ett visst märke av kull. Om din katt stannar med sin kullkorg efter att du köpt en kull, prova ett annat varumärke. Med lite experiment och tålamod, borde du kunna hitta en kull som din katt kommer att använda.
  • Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 5
    5. Välj en lätt kull. En lätt kull kan producera mindre damm. Det kan också vara lättare att bära tillbaka från mataffären om du har en lång promenad. Vissa kullar märks specifikt som "lättviktig", Men vissa material är naturligt lätta vikt. Majs och gräsbaserade kullar tenderar att vara naturligt lättare än andra sorter.
  • Gräsbaserade kullar är särskilt bra på att absorbera lukt, förutom att vara lätt. De kan fungera bra på små ställen där lukt kan bli ett problem.
  • Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 6
    6. Leta efter multi-kattvariationer av vanliga kullar. De vanligaste kullarna har speciella blandningar gjorda för multikatthushåll. Om du har flera katter som bor i samma hus, väljer du multi-kattskräp. Dessa hjälper ofta bättre att undertrycka lukt. Om dina katter har kullkorgsfrågor på grund av att du delar en kullkorg, väljer du en multi-cat-variation av din valda kull.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera lukt och städning
    1. Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 7
    1. Leta efter en luktabsorberande kull. Vilket material du väljer, letar du efter en kull som är luktabsorberande. Detta kommer att förhindra att lukten av en kulllåda sipprar in i ditt hem. Om en kull är luktabsorberande, ska den säga någonstans på etiketten.
  • Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 8
    2. Bestäm mellan klumpiga och icke-klumpiga kullar. Frågan om klumpning och icke-klumpig kull beror på din personliga preferens och som kullar dina katter tar till. Klumpig kull kan göra rengöring enklare, eftersom den absorberar urin. Med klumpig kull kan du skopa ut kullboxen istället för att ersätta all kull varje gång du rengör det.
  • Men den stora nackdelen med klumpig kull är att vissa katter bara inte gillar det. Om du märker klumpig kull fångas i kattens tassar, byt till ett annat varumärke.
  • Du kanske märker kull på kattens tassar efter användningen av klumpig kull. Du kan också se mycket kull spridda i hela ditt hem efter att ha försökt klumpiga kull.
  • Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 9
    3. Undvik doftande kullar. Luktabsorberande kullar är bra, eftersom de håller lukt borta. Men doftande kullar rekommenderas inte. De kan orsaka irritation för katter och många katter repelleras av lukten av doftskräp. En katt är mer benägna att eliminera utanför lådan om du använder doftskräp.
  • Om lukten av din kattläck är mycket stark, försök att sätta upp luftfräschare nära lådan istället för att använda klumpig kull.
  • 4. Rengör litterboxen ofta.Även om du köper en kull som är mycket bra på att absorbera lukt, är det viktigt att hålla kullboxen mycket ren för att säkerställa att din katt fortfarande kommer att använda den. Vissa katter är pickier om renlighet än andra, så du borde hålla det i åtanke. Du bör skopa litterboxen varje dag eller varje par dagar för att skära ner på lukt i ditt hem och hålla din katt bekväm.
  • En gång varje vecka eller så, töm hela lådan, skrubba den med tvål och varmt vatten och fyll det med färsk kull efter det att det torkar.
  • Använd handskar och en mask när du rengör kullen och avyttra det, För att skydda dig mot skadligt damm och bakterier.
  • Metod 3 av 3:
    Hålla säkerhet i åtanke
    1. Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 10
    1. Försök hitta dammfria kullar. Dammfria kullar är i allmänhet säkrare och bekvämare för din katt. Damm kan orsaka andningsproblem hos katter som nysning och hosta. När möjligt, välja en dammfri kull.
  • Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 11
    2. Titta på tecken på en biverkning. Katter kan ibland reagera dåligt på en viss typ av kull. Om du märker reaktioner som nysning, hosta eller allmän irritation, byt kullmärken. Kommersiella kullar är vanligtvis säkra för de flesta katter. Det finns emellertid alltid en smal chans att din katt kan ha en allergisk reaktion på en kull.
  • Bild med titeln Välj en Kitty-kullsteg 12
    3. Kontakta din veterinär om din katt svalar kull. Katter kan ibland äta eller svälja kull. Om du märker en betydande mängd kull är borta från lådan, kan din katt ha ätit sin kull. Kontakta din Vet direkt och gör ett möte för utvärdering. Om behandlingen är nödvändig kommer din veterinär att göra en rekommendation.
  • Vissa katter utvecklar ett syndrom som heter Pica, där de äter icke-ätbara föremål. Om din katt har PICA, kan du och din veterinär besluta om en behandlingsplan tillsammans.
  • Tips

    Storleken på kullboxen kan bidra till katter som eliminerar utanför kullboxen. Till exempel behöver större katter större kullkorgar.
  • Rengör din kullkorg varje dag. Detta kommer att uppmuntra din katt att använda rutan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande