Hur man väljer en e-cykel

En e-cykel är ett fantastiskt sätt att påskynda dina cykling äventyr. Det finns en mängd olika märken och modeller, med olika motorer, hastigheter och priser som varierar beroende på hur du vill använda cykeln. Denna artikel kommer att utforska de många olika sorterna av e-cyklar, från pendlingsbikes för daglig användning till mountainbikes menade för den ultimata vildmarksutflykten! Oavsett vad du letar efter, betyder de varierade alternativen att den perfekta cykeln för dig är verkligen ute.

Steg

Metod 1 av 10:
Välj en e-bike menat för street cykling om du planerar att pendla.
  1. Bild med titeln Välj en E-cykel steg 1
1. En pendlingsbike med slick däck är det bästa alternativet för street cykling. Om du planerar att cykla till jobbet varje dag, till exempel, kommer ett slicker däck att fungera bäst på de betongvägar du stöter på. Du kan också ha några olika mål för din e-cykelanvändning. Om så är fallet, gå med cykeln som fungerar bäst med vad du kommer att använda det för oftast.
  • Alternativt, köp en modell med däck som har lite mer slitbanan, eftersom dessa kan rymma blandad terräng.
Metod 2 av 10:
Välj en cykel menade för stenig terräng om du är en ivrig mountainbiker.
  1. Bild med titeln Välj en E-cykel steg 2
1. Cykling på lös terräng kräver däck med mer dragkraft. Om du planerar på mountainbike eller cykling i vildmarken, välj en e-cykelmodell som däck har tillräckligt med slitbanan för att motstå stenig, oförutsägbar terräng. Dessutom fungerar en modell med bredare däck bäst för mountainbike, eftersom de är bättre lämpade för att motstå spår.
  • Besök en cykelbutik och prata med en expert om du fortfarande inte är säker på vilken modell som fungerar bäst för dig. De kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av cykel som kommer att anpassa sig till dina mål.
Metod 3 av 10:
Välj en pedelec e-cykel om du är intresserad av standardmodellen.
  1. Bild med titeln Välj ett e-cykel steg 3
1. Denna modell lägger till motorhjälp enligt din pedalhastighet. Det här är de vanligaste modellerna av e-cykel, och ge dig mer val i hur snabbt du äntligen vill gå.
  • Pedelec E-cyklar är begränsade till en viss hastighet, vilket kan variera beroende på var du köper din cykel. Standardmodeller är vanligtvis kapade till ca 25 km / h eller 15 mph.
Metod 4 av 10:
Välj en twist-n-go-cykel om du letar efter något snabbare.
  1. Bild med titeln Välj en E-cykel steg 4
1. En twist-n-go-cykel uppmanar motorhjälp genom en strömbrytare. Dessa modeller är inte lika vanliga som Pedelec-modeller, och kan till och med ha ytterligare ridningskrav beroende på var du är. Till exempel kan du behöva en licens och ytterligare försäkring, som platser som U.K. Klassificera många twist-n-go-cykelmodeller som mopeder.
  • Twist-N-Go-modeller kan kunna gå snabbare än den vanliga 15 mph-gränsen, vilket kan göra de ytterligare kraven på det om hastigheten är din prioritet.
Metod 5 av 10:
Gå med en nav-drivmotor om du är på en budget.
  1. Bild med titeln Välj en E-cykel steg 5
1. Hub Drive Motors är prisvärda och mångsidiga. E-cyklar med en nav-drivmotor har en motor som ligger i mitten av fram- eller bakhjulet. Dessa modeller är de vanligaste och är stora om du vill använda din cykel för en mängd olika ändamål.
Metod 6 av 10:
Välj en Mid-Drive Motor om du planerar på cykling på stenig terräng.
  1. Bild med titeln Välj ett e-cykel steg 6
1. Mellandrivna motorer är lätta, effektiva och bra för uppförsbacke. Dessa modeller inkluderar en motor som ligger mitt i cykeln mellan pedalerna. Motorn själv är mindre och kommer att få dig mer vridmoment utan att använda så mycket batteriström, vilket gör det till ett utmärkt val för bergig terräng.
  • Välj ett e-bike-läge med en Mid-Drive-motor om du planerar att cykla uppförsbacke ofta eller utforska vildmarken.
Metod 7 av 10:
Kontrollera maxkraften för att se om det uppfyller dina behov.
  1. Bild med titeln Välj ett e cykel steg 7
1. Multiplicera batterispänning med AMP-timmar för att räkna ut watt-timmar. Batterispänningen och kontinuerliga strömmen (Amp-timmar) på e-cykeln du överväger kommer sannolikt att listas i modellens funktioner. Multiplicera de 2 siffrorna tillsammans för att bestämma watt-timmarna, vilket är hur långt och hur länge du kan rida den modellen utan att ladda batteriet.
  • Låt oss säga att en cykel har ett kraftvärde på 750 watt, ett 48 volt batteripaket och 14 amp-timmar. Ekvationen för att bestämma cykelns sortiment skulle se ut som 48 x 14 = 672 watt-timmar. Varje mil använder ungefär 20 watt-timmar, så den här cykeln kan gå ca 34 miles innan du behöver en avgift.
  • En kraftbetyg på 750 Watts är ett utmärkt val för en daglig pendling eller avslappnad cykelturer på cirka 8 miles rundresa. Om du är intresserad av längre cykelturer som kan överträffa det 34 mil märket, överväga en cykel med högre effekt och en längre batterilivslängd.
  • Prata med en expert på en cykelbutik om du inte kan hitta den här informationen, eftersom de kan hjälpa dig att hitta den och i slutändan bestämma energieffektiviteten hos din potentiella e-cykel.
Metod 8 av 10:
Kolla vad batteriet som modell använder.
  1. Bild med titeln Välj ett e-cykel steg 8
1. Du vill ha ett batteri som kommer att vara länge och kör effektivt. Ett typiskt e-cykelbatteri är ett litiumjonbatteri. Dessa varar ungefär tre års veckodagspendling innan de löper ut eller i behov eller bytas ut. Över tiden kan batterierna hålla mindre laddning, så du vill hitta en modell som använder ett bra batteri för att få så mycket användning som möjligt.
  • Tänk på batterier gjorda av igenkännliga och respekterade företag som Sony, Panasonic eller Samsung.
  • Vanligtvis desto dyrare e-cykeln, desto trevligare batteriet. Tänk på en pricier e-bike-modell om du planerar att använda den regelbundet i de kommande åren.
Metod 9 av 10:
Få en lastcykel om du planerar att ha passagerare eller bära saker.
  1. Bild med titeln Välj ett e-cykel steg 9
1. Är du den enda personen som ska cykla? Du kan ha barn som vill märka! Om så är fallet kan du bara få en vanlig e-cykel som kan passa en cykelstol. Om du har några barn du vill ta med dig på din cykeltur, kan e-cykelmodeller som Cargo-cyklar rymma det extra sittplatser.
  • Även om du är den enda personen som cyklar, kan du vara intresserad av lite extra utrymme om du gör leveranser på din cykel eller behöver bära många saker på din pendling. En lastcykel kan fortfarande vara din bästa satsning om det är fallet.
Metod 10 av 10:
Köp din cykel på en specialköp med kunnig personal.
  1. Bild med titeln Välj en E-cykel steg 10
1. Du kan köpa en e-cykel i person i butiken och online. Även om beslutet är upp till dig, har du en e-bike på en lokal cykelbutik några bestämda fördelar. Cykelaffärer har ett specialiserat val och experter till hands för att hjälpa till att svara på frågor och ge dig mer information om hur man åker och tar hand om din nya cykel. Om du är ny på att åka e-cyklar, kan du vara ditt bästa alternativ.
  • Du kan också köpa e-cyklar online. Även om dessa modeller kan vara billigare, var försiktig med det här alternativet. Cyklar som säljs online kanske inte kommer från företag med någon hjälpsam kundservice, som verkligen kan låta dig känna dig förlorad om din cykel är skadad under leveransen eller några frågor kommer upp.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande