Hur man väljer en cykel

Det finns många olika typer av cyklar och många olika typer av personer med olika cykelbehov. Vissa människor gillar tricks, några som raser, och lite som hastighetskontroll. Du måste ta hänsyn till dina egna preferenser när du väljer rätt cykel för dig själv. Att räkna ut hur man väljer vilken typ av cykel som är bäst för dig, fråga dig själv och hur ofta du planerar att rida, vad du kommer att använda din cykel för, och hur mycket du är villig att investera.

Steg

Del 1 av 3:
Lär dig vilken typ av cykel du behöver
  1. Bild med titeln Mät och köp rätt cykel Steg 17
1
Lär dig hur man rider Om du inte redan vet. Det är det första och viktigaste steget. Du kan göra det på praktiskt taget någon cykel som är rätt storlek för dig. Börjar på en grundläggande enskild cykel med coaster bromsar är vanligtvis bäst. Eftersom du inte behöver oroa dig för att skifta växlar och främre / bakre bromssekvenser, erbjuder dessa cyklar en lätt inlärningskurva.
  • Bild med titeln Undvik ryggsmärta medan cykling steg 1
    2. Lär dig om de grundläggande typerna av cyklar. Det finns många olika typer av cyklar som erbjuder ett brett utbud av kapacitet. Om du bor i en stad, vill du förmodligen en cykel som är byggd för vägar. Om du bor någonstans där du kan cykla på spår, kan en mountainbike vara mer din hastighet.
  • Standardcyklar. Dessa är gammaldags, engångscyklar med coasterbromsar (pedal bakåt för att bromsa). Bra för avkopplande ridning runt om om det inte finns några allvarliga kullar eller andra hinder.
  • BMX-cyklar. Lågprofilcyklar med 20 tum (50.8 cm), vanligtvis knobbiga däck. Dessa är för "konkurrens" Cykling på stigar eller kurser och har kabelstyrda kaliperbromsar på fram och bak. Dessa cyklar är enkla växlade cyklar.
  • Vägcyklar. Detta är en allmän term för traditionell utseende och tävling som cyklar utformade för bra prestanda på trottoar. Det finns ett brett utbud av alternativ inom denna kategori. Vägcyklar kan ofta klassificeras i två stora grupper av racing / prestanda eller turnering.
  • Racingbikes är utformade för ren hastighet med tonvikt på lättvikt och placera ryttaren i en aggressiv hållning.
  • Touring Cyklar är konstruerade för fortsatt komfort och bärande belastningar. De har tyngre komponenter för hållbarhet, fästen för rack och fender bilagor och har en mer upprätt ridposition. Vägbikor har traditionellt "släppa" eller "aero" handtag. Dessa styrer tillåter ryttaren en rad handplaceringar för komfort eller för att uppnå ett aerodynamiskt ridläge.
  • Mountainbikes. Cyklar utformade för terränganvändning, med kompakta ramar, stabil hantering, clearance för breda och knobbyndäck och högre styrs för en mer upprätt position. För kuperad terräng kommer dessa cyklar i allmänhet med lågt växelväxling. Det finns många typer som är utformade för specifika ändamål, till exempel downhill kontra cross-country racing. Mountainbikes kan vara utrustade med sofistikerade upphängnings- och skivbromssystem. Mountainbikes är också mycket populära som allroundcyklar på grund av mångsidighet.
  • Tandem cyklar. Dessa cyklar har ett extra säte och uppsättning av pedaler för två personer att åka ihop.
  • Liggande cyklar. Dessa cyklar sitter ryttaren i en "liggande" position med pedalerna placerade framåt, vilket är en mer naturlig position som kräver mindre flexibilitet än upprätt cyklar. Dessa cyklar kan vara utrustade med vindrutor för god aerodynamisk prestanda. Men dessa är i allmänhet tyngre och kan inte matcha prestanda för upprätt racingstilcyklar.
  • Bild med titeln Mät ett barn för en cykelsteg 15
    3. Tänk på din avsedda användning. Om du har för avsikt att cykla på stigar och unpaved vägar är en mountainbike en bra passform. Om du inte har för avsikt att åka på obelagda spår och bo i en stad, kommer en cykel att bli effektivare.
  • Racing Style Cyklar kommer inte att vara så bekväma eller praktiska för avslappnade ryttare. Beroende på var du bor kan butiker vara begränsade till mestadels racing och mountainbikes. En populär mitten som du kan hitta är "hybrid" stilcykel. Hybridcyklar blandar ofta element av både väg och mountainbikes. Hybridcyklar har vanligtvis tjockare hjul och ett bredare säte. Ramar är vanligtvis ganska lätta och mest använda kaliperhandbromsar.
  • När du bestämmer dig för en cykel som kommer att fungera för dig, fråga dig några frågor att komma igång. Vad kommer din genomsnittliga ridningstid att vara? Hur ofta kommer du att använda din cykel? Får du en cykel för roligt eller mer för transport? Vad har du ridit i det förflutna?
  • Att kunna svara på dessa grundläggande frågor ger dig en bra bild av vilka typer av funktioner du behöver i en cykel. Om du planerar att cykla till jobbet varje dag, vill du förmodligen ha mer av en cykel som är snabb och ljus. Om du vill ha en cykel kan du bifoga extra komponenter som en korg och åka runt, kan en hybrid eller kryssare fungera. Och om du planerar att träna och åka spår, är en mountainbike det du letar efter.
  • Del 2 av 3:
    Besluta vilka funktioner du vill ha
    1. Bild med titeln Beräkna stängningskostnaderna Steg 9
    1. Bestäm mellan kvalitet och pris. Cyklar varierar i pris beroende på vilken typ du tittar på, där du tittar och kvaliteten på material. Vägcyklar blir bättre för pendling och hastighet, men kan bli dyrt beroende på kvaliteten på material. Cruiser eller hybridcyklar erbjuder ibland mer utrymme att lägga till tillbehör som korgar och sadelväskor.
    • Om du tänker montera en korg, sadelväskor eller ett barnsäte, vill du vara säker på att ramen är kompatibel med dessa enheter. Många cykelbutiker har kompletta församlingar med dessa tillbehör som redan är monterade.
    • Om du planerar att bifoga mycket tillbehör, undvik cyklar från stora lådbutiker. Dessa cyklar, medan billigare, erbjuder vanligtvis inte lämplig konstruktion för bilagor. Eftersom materialen inte är lika bra, kan du lägga till för mycket vikt för att bryta ner eller inte utföra.
    • Tänk på hur länge och hur ofta du planerar att ha och använda din cykel. Om du planerar att pendla till jobbet de flesta dagar, investera i en högkvalitativ cykel. Medan dyrare, högre kvalitet cyklar kommer att vara längre och är konstruerade med slitstarka, lätta material som gör prestanda bättre och varar längre.
  • Bild med titeln gör en grundhjul på ett motorcykel steg 7
    2. Vet vilka typer av terräng som du kommer att cykla på. Väg- och mountainbikes har vanligtvis kugghjul och shifters, som ofta drivs av någon form av trigger. Cyklar som kan skifta växlar är mycket användbara för de flesta ryttare, särskilt i kuperad terräng eller för hög prestanda. Fixie Cyklar har inte shifters, är lättare och snabbare, bra för platta, men kräver viss skicklighet.
  • Cyklar som har redskap låter dig justera din pedaljustering för att ta hänsyn till kullar, vind eller din egen trötthet. Men dessa system lägger också till betydande kostnad, komplexitet och vikt.
  • Många ryttare pendlar på upptagna, mestadels platta, gator som vill ha snabba välja en cykel med ett enda redskap ("enkel hastighet" eller fixie cyklar). De flesta cyklar kan omvandlas till en enda hastighet. Om inte ramen är utformad för den, krävs en kedjespännare. En fixie är bra för ryttare som vill ha en minimal, snabb cykel. Men dessa cyklar kräver praxis och skicklighet att vänja sig. Fixies har inte frihjul, så du måste ständigt pedal. Enhastighetscyklar liknar fixies, förutom en enda hastighet har ett freedlem och låter dig kusten.
  • Bild med titeln Undvik nedre ryggsmärta under cyklingsteg 4
    3. Besluta om önskad komfortnivå. Komfort på en cykel går utöver hur du känner på sätet. Beroende på var du kommer att cykla och din genomsnittliga pendlingstid, vill du ha en cykel som gör att du känner dig bekväm och i kontroll. Cruisercyklar har vanligtvis ett större säte och låter dig sitta upprätt. Touring Cyklar tillåter god bärande kapacitet och har vanligtvis dropphandtag för en mer aerodynamisk position. Vägcyklar tillåter också en aerodynamisk position men kan vara obekväma på grund av mindre, lätta delar byggda för snabbhet över komfort.
  • Välj en mountainbike om du gillar att gå över stora stötar och smuts. Många mountainbikes har åtminstone en främre suspension för att förbättra komforten och styrkontrollen på grova ytor.Mountainbikes kan också vara bra för generell stadsridning, på grund av stabilitet och för att gå över kantar och liknande. Nybörjare kan hitta mountainbikehandtag och kontroller lättare att använda.
  • Välj en väg eller turné cykel om du rider på mestadels plana vägar och terräng. Dessa cyklar har vanligtvis dropphandtag som möjliggör flera handpositioner och -ställningar. Touring Cyklar ger mer komfort om du planerar att bära mycket med dig eftersom dessa cyklar är utrustade med de nödvändiga monteringsbultarna för last. Touring and Road Cyklar erbjuder också olika redskap som hjälper dig att ändra motstånd om du stöter på en kulle eller starka vindar.
  • Hybridcyklar är bra om du hittar mer komfort i sittande upprätt och vill ha en mer vadderad sadel. Däck på hybridcyklar är bredare och mer hållbara än både väg och turnécyklar, och kan bli ridd på olika terränger med lätthet.
  • Bild med titeln Undvik nedre ryggsmärta medan cykling steg 2
    4. Hitta en cykel som passar dig bra. Cykelns passform är avgörande för att överväga. Olika cyklar har olika dimensioner för varierande kroppstyper. Se till att Straddle Height inte är för hög för dig. Montering och demontering ska vara bekväm och lätt.
  • Se till att du har en bra räckvidd till styren. När du griper styren vill du ha en liten böj i din armbåge. Du bör enkelt ta tag i dina styrbåtar utan att behöva böja över för mycket, även på väg- eller tävlingscyklar. När du kör vill du kunna hålla huvudet upp utan att spänna nacken. Om du når för långt framåt och tittar på marken är dina styrs för långt ifrån ditt säte.
  • Ramstorlek och sitshöjd påverkar också komforten. Leta efter en cykel som du enkelt kan justera säteshöjden på. Du bör enkelt röra dina fötter på marken och behålla kontrollen över din cykel.
  • Medan du kan göra justeringar till de flesta cyklar, vill du leta efter en som ger dig en bra sadelposition. Du vill att ditt knä ska vara direkt ovanför bollen på din fot när din pedal är i klockan 3. Detta kommer att ge konsekvent rörelse och göra det enklare på knäna.
  • Kontrollera hjulstorlek. Cyklar är utrustade med däck från 12" För barns cyklar, upp till en standard 26 eller 28 tum (66.0 eller 71.1 cm), för vuxna, och ännu högre för specialiserade tävlingscyklar. Större hjul kan förbättra din hastighet, men om dina hjul är för stora för din kropp, kommer ridning vara svårare.
  • Del 3 av 3:
    Bygga eller köpa en cykel
    1. Bild med titeln sätta på en cykelkedja Steg 6
    1. Testtur en cykel innan du köper den. Om du inte kan få cykelbutiken för att låta dig prova en cykel, gå till en annan butik, eller låna en från en vän. Det är lättare att få en cykel som passar än att justera och bli acclimated till en som inte gör det.
    • Kör cykeln runt kvarteret för att få en bra känsla för det. Du borde alltid känna dig bekväm och i kontroll. Se till att du enkelt kan nå styren och alla komponenter, som shifters och bromsar.
    • Testa växlarna och bromsarna. Se hur lätt det är för dig att flytta växlar och bromsa snabbt. Cykeln ska vara mottaglig och bör inte ta för mycket ansträngning för att justera växlar eller broms.
    • Öva att vrida hörn. Du vill vara bekväm med manövrerbarhet. Vissa cyklar är lättare än andra och kräver mer precision vid manövrering. Om du inte känner dig bekväm på cykeln, prova andra för att hitta något som känns naturligt.
  • Bild med titeln Mät ett barn för en cykelsteg 22
    2. Testa vikt och material. Oavsett vilken typ av cykel, det finns olika vikter och material i alla.
  • Om du tittar på en mountainbike, fråga om ramvikten och hur det påverkar prestanda. Även om mountainbikes typiskt kommer att vara tyngre än vägcyklar, kan du upptäcka att för dig är en tyngre att vara svårare att fungera på terrängen. Kolla in suspensionens kvalitet. Fullfjädring Mountainbikes är avsedda för allvarliga terrängrittare. Du kanske inte behöver den bästa suspensionen av att du inte bara rider över extremt grov terräng.
  • Vägbikor och turnécyklar erbjuder många alternativ i vägen för ramar och ramkonstruktion. De mer prestationsbaserade alternativen kan använda en kolram. Kol är ett mycket lätt material som hjälper till med prestanda och hastighet. Kolramar kan dock vara dyrare. Materialet och formen på din ram kan påverka din komfort och hastighet, men det kanske inte är nödvändigt för din typ av ridning. Medan kol är populärt för sin lätta natur, är det lätt skadat. Aluminiumramar kan vara tyngre, men är mer hållbara och ofta billigare.
  • Ta en cykel med rätt däck för dina behov. Tunnare däck, ofta på vägcyklar, är snabba och lätta. Men tunnare däck är inte bra på stenig terräng och punktera lätt. Touring Cyklar har lite tjockare däck med mer slitbana, vilket möjliggör mer mångsidighet i terrängen. Slitbanan hjälper också grepp på våta eller hala vägar.
  • Bild med titeln Mått och köp rätt cykelsteg 16
    3. Köp eller ha din cykel professionellt monterad. Detta är särskilt sant med Derailleur-utrustade cyklar, de komponenter som håller din kedja på din cykel. Att ha en cykelbyggd professionellt säkerställer alla muttrar och bultar installeras och spänns korrekt, liksom tillbehören.
  • Om du är nyare att cykla, kommer du att ha en lättare tid att komma på vägen med en professionellt byggd cykel. Cykelaffärer kommer att se till att din cykel är ordentligt inställd och att hjulen är ordentligt anpassade.
  • Genom att få en professionellt monterad cykel, kommer du också att se till att varje komponent, från sadelns position till alla tillbehör, har varit utrustad för dig. En cykelbutik kommer att kunna ta dina mätningar och skräddarsy någon cykel för att passa din kropp perfekt, vilket möjliggör de bästa, säkraste ridningsförhållandena.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Mountainbikes köps ofta för användning som allmänna vägbikor. Medan dessa cyklar är bekväma och lätta att åka på vägen, kommer du inte att uppleva samma prestanda som en cykel som är byggd enbart för vägar.
  • Tänk på att investera i mudguards. För din dagliga cykel på vägen hindrar lerguards dig från att få en lerig streak upp din rygg.
  • Tjockare däck med mer slitbanehjälp med grepp. Men tjockare däck gör också cykling svårare. Den extra energi som krävs för pedal med chunky däck är betydande. Om du inte behöver cykeln för allvarlig terrängdistur, bör du få däck med grunda slitbanor. Slät smart Däck är bra för vägrutning, men mestadels för racing. Dessa däck kan vara hala på våta vägar och är dyra. Lyckligtvis här är ett bra utbud av allmänna vägdäck med en grunt slitbana som erbjuder både hastighet och grepp.
  • Det är bättre att köpa en cykel som redan är monterad. När cykeln inte är monterad, kräver det professionell montering som kostar ännu mer pengar än om du skulle göra det själv. Om du inte vet hur du monterar en cykel, välj en inbyggd.
  • Att köpa en cykel blir mycket lättare om du väljer en cykelbutik snarare än en "stor låda" Lagra. En riktig cykelbutik kommer att använda kunniga personer som kan hjälpa dig att göra ett bra val.
  • Berätta för en specialist vilken typ av ridning du kommer att göra, din erfarenhetsnivå och vilka funktioner du letar efter. Specialister på cykelbutiker kommer att kunna hitta den bästa cykeln för dig.
  • Aluminium enda väggfälgar deformeras enkelt när man slår potholes eller curbs. De är vanligtvis bara på lågkvalitativa cyklar, så för reguljära ryttare är de inte det bästa alternativet.
  • Varningar

    Bära en hjälm hela tiden. Huvudskador kan inaktivera dig för resten av ditt liv.
  • Om du åkter på natten, slitera reflekterande redskap och alltid ha ett cykelljus. Detta hjälper dig att se, och hjälpa andra att se dig.
  • Se till att dina bromsar alltid är i fungerande ordning och att du enkelt kan sluta.
  • Investera i ett bra lås och lås alltid din cykel. Vägcyklar i städer är ofta stulna på grund av cykelens värde. Investera i ett lås som inte kan skäras. Vid låsning av din cykel, lås framhjulet och ramen till cykelposten. Det är svårare att ta bort framhjulet på en cykel.
  • Undvik att åka i regnet om du kan. Våta vägar gör cykling mycket farligare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande