Hur man köper skinn för skidor

Om du gör mycket längdskidåkning har du förmodligen hört talas om skidskinn innan. Dessa grippiga kuddar som bifogar botten av dina skidor kan hjälpa dig att klättra upp kullar och grov terräng utan att glida bakåt. Vi har svarat på dina frågor om skidskinn så att du kan välja den bästa storleken och varumärket för att passa dina skidbehov innan du slår på backarna.

Steg

Fråga 1 av 6:
Hur bred ska mina skidskinn vara?
  1. Bild med titeln Köp skinn för skidor Steg 1
1. Gå med stora skinn om du klättrar brant terräng. Ju bredare skinn på dina skidor, desto mer grepp kommer du att ha. Leta efter skinn som är så breda som den bredaste delen av dina skidor för det mesta greppet. Denna typ av täckning är utmärkt för superbrant terräng där du kommer att klättra upp många kullar.
  • 2. Få smala skinn om du vill ha en lättare belastning och kommer inte att klättra brant terräng. De smalare skinnen på dina skidor, den lättare dina skidor kommer att vara. Leta efter skinn som är samma bredd som den smalaste delen av dina skidor. Smala skinn är ett bra val om du inte planerar att göra någon brant klättring eftersom det verkligen inte finns något behov av den bredare skinnen om du inte behöver det extra greppet.
  • 3. Gå med en mellan bredden för måttlig terräng. Om du kan stöta på några branta kullar men du vill också hålla skidorna så ljus som möjligt, skinn som faller någonstans mellan breda och smala skinn är ett bra alternativ. Leta efter skinn som är samma bredd som den andra bredaste delen av dina skidor.
  • Fråga 2 av 6:
    Hur länge ska de vara?
    1. Bild med titeln Köp skinn för skidor Steg 4
    1. Få skinn som ligger nära samma längd som dina skidor. Använd ett måttband för att mäta längden på din skid, välj sedan en hud som noggrant matchar dessa mätningar. Skinn separeras ibland i små, medelstora och stora storlekar, så välj storleken som är bäst för skidor.
    • Oroa dig inte om längderna inte exakt matchar. Du kan klippa skinnen ner till rätt storlek med en boxskärare.
    Fråga 3 av 6:
    Hur bifogar du skinn till skidor?
    1. Bild med titeln Köp skinn för skidor Steg 5
    1. Tryck på toppen av huden på spetsen av skidan. Torka av botten av din skid för att se till att det inte finns någon snö eller is på den. Ta tag i huden och tryck på toppen av huden på spetsen av din ski, peeling tillbaka limskiktet bara lite.
  • 2. Skala limlagret från baksidan av huden. Tryck långsamt på huden på skidan, peeling av limremsan på baksidan. Gå långsamt och arbeta i små sektioner för att se till att det inte finns några luckor eller bubblor under din hud.
  • 3. Vrid klippet längst ner i huden. Dra plastklämman genom skåran i dina skidor och rotera den för att låsa den på plats. Klämman hjälper till att hålla din hud på om limet misslyckas, så det är super viktigt!
  • 4. Släta huden på skidan. Använd en handskd hand, tryck ner på huden och släta ut den hela vägen. Ta tag i limremsan och behåll den för senare att lagra din hud när du tar av den igen.
  • Fråga 4 av 6:
    Hur länge skidskinn sist?
    1. Bild med titeln Köp skinn för skidor Steg 9
    1. De kommer att vara i ca 3 till 5 år med korrekt vård.När du lagrar dina skidor, se till att du borstar av någon is eller snö så att de inte samlar fukt. Du kan även sätta dem inuti din jacka för att värma upp dem och tina dem innan de sätter dem bort. Genom att ta hand om dina skinn, behöver du förmodligen inte ersätta dem i några år i taget.
    • När du är klar skidåkning för dagen, häng dina skinn upp så att de kan torka hela vägen. Torra skinn är glada skinn, och de kommer att vara mycket längre om de inte ständigt våt.
    Fråga 5 av 6:
    Vilka är de bästa skidskinnen?
    1. Bild med titeln Köp skinn för skidor Steg 10
    1. Leta efter märken som Black Diamond, G3 och Dynafit. Dessa märken är kända inom skidsamhället för att hålla länge. I allmänhet kostar skinn mellan $ 160 och $ 220 per par, men eftersom de varar så länge är de värda priset.
    • Förskuren skinn är lite billigare, medan specialgjorda kommer att springa på den högre änden.
    • Skidskinn brukade vara gjorda av djurskinn (därmed namnet). Numera är de vanligtvis gjorda av nylon eller mohair.
    Fråga 6 av 6:
    Kan du lägga skinn på vaxbara skidor?
    1. Bild med titeln Köp skinn för skidor Steg 11
    1. Nej, förmodligen inte. Vaxbara skidor är avsedda att glida, vilket innebär att limet på dina skinn inte kommer att hålla sig mycket bra. Om du letar efter en grippig lösning för vaxbara skidor, försök använda grepptejp istället.
    • Om du lägger skinn på vaxbara skidor, var beredd att lägga till mer lim mycket tidigare än vad du skulle med icke-vaxbara skidor.

    Tips

    Om du märker att dina skinn börjar bryta ner, ta dem till en reparationsbutik för en ny lacklack.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande