Hur man hanterar en lat boss

En lat chef sätter inte bara ett dåligt exempel för sin personal, men kan komma i vägen för andra människor som gör sina jobb, vilket kan vara frustrerande och öka stress och ångest för alla.Lyckligtvis finns det en mängd olika sätt att interagera med din chef som kan förbättra sitt beteende och din arbetsmiljö.

Steg

Del 1 av 3:
Utvärdera din miljö
  1. Bildbeteckningen blir en förbättrad
1. Fokusera på dig själv. Falla inte i en fälla med matchande latskap med latskap.Istället, gör alltid ditt arbete effektivt och effektivt, utmanar dig själv att göra ditt allra bästa.Du kommer att ställa ett exempel för dina medarbetare, din chef, och ditt jobb konsekvent väl kan ha långsiktiga utbetalningar, till exempel en kampanj.
  • Du kan frestas att ge din chef en smak av sin egen medicin och vara lika lat.Detta är sällan produktivt, eftersom din chef är sannolikt omedveten om att du speglar deras beteende, istället ser du som självständigt lat.
Expertips
Tchad Herst, CPCC

Tchad Herst, CPCC

Mindfulness Coachchad Herst är verkställande tränare vid Herst Wellness, ett San Francisco-baserade hälsocenter fokuserade på Mind / Body Coaching. Tchad är en ackrediterad medaktiv professionell tränare (CPCC) och han har arbetat i hälsoplatsen i över 25 år, med erfarenhet som yoga lärare, akupunktör och herbalist.
Tchad Herst, CPCC
Tchad Herst, CPCC
Mindfulness coach

Vet att du inte är ensam i att ha en dålig chef.Tchad Herst, en karriär och liv coach, säger: "Oftare än inte, vad som gör att folk vill göra karriärrörelser har att göra med kultur av det företag de arbetar för, eller den Förvaltningsstil för sin handledare."

  • Bild med titeln Bygg tillit i ett litet företag Steg 1
    2. Lär känna din chef.Din chef kan ha skäl för sitt beteende som du inte är medveten om, eller de kan få personliga problem som påverkar deras arbetsprestanda.Innan du klagar på HR, försök att förstå din chef, vad får dem att kryssa, vad de bryr sig om, och vad frustrerar dem.
  • Precis som du har ett helt liv utanför arbetsplatsen, så gör din chef.Du kanske inte vet att de har ett annat heltidsjobb, eller att de är sjuk, eller att de tar hand om en colicky nyfödd. Att lära känna din chef etablerar en rapport och låter dig förstå sin position lite bättre.
  • Bild med titeln Mentally Förbered dig själv för en hästshow Steg 4
    3. Lär dig företagsstrukturen. Lär känna företagets layout och lära sig kommandokedjan.Medan det inte är det första eller det andra bästa alternativet är det bra att veta vem din chefs chef är, om du behöver eskalera problemet. Detta steg är främst för din information, för att du vill prova olika tillvägagångssätt först.Det är bra information att ha till hands om allt annat misslyckas.
  • Bildbeteckningen är en affärsanalytiker i toppledningen Steg 1
    4. Läs arbetsbeskrivningar. Det kan vara att din chef inte är lat, men förstår inte fullt ut din arbetsbeskrivning, deras eller dina medarbetare ".På samma sätt tenderar arbetet att sippra nedåt, och det är särskilt sant med en lat chef.Läs igenom alla relevanta arbetsbeskrivningar och om du upptäcker att du gör mer än vad du anställde för att göra, en konversation med din chef om att tilldela uppgifter till lämplig anställd, vilket kan vara dem.
  • Ofta förändras på arbetsplatsen mycket snabbare än arbetsbeskrivningar uppdateras.
  • Det finns också ibland en mörk överlappning bland positioner, lämnar utrymme för förvirring om vem som är ansvarig för vad.
  • Del 2 av 3:
    Försöker olika tillvägagångssätt
    1. Bild med titeln Supercharge Business Meetings Steg 18
    1. Kommunicera med din chef.Medan tanken på att prata med din chef om deras prestanda kan vara skrämmande, är det ofta den bästa vägen att ta.Gör det noga, men.Rusa inte in i konversationen, överväga vad problemen verkligen är och håller fast vid dessa problem.Prata om beteenden snarare än direkt om din arbetsgivare.
    • Var respektfull och konstruktiv.Närma din chef med rätt ton och med avsikt att kommunicera bra.
    • Om det inte fungerar, och som en andra utväg, kanske du pratar med din chefs chef, men förstår de flesta arbetsgivare kommer inte att vara glada att du pratade med sin chef.
    • Slutligen kan du behöva gå till mänskliga resurser för upplösning med problemet.
    • Kom ihåg att du vill behålla ditt jobb, så närma dig några av dessa konversationer med en positiv och professionell attityd.
  • Bild med titeln Hjälp medarbetare möter sina tidsfrister i tid Steg 2
    2. Gör det om dig.Att ge en handledare feedback kan vara obekväma, särskilt när det handlar om ett beteende av deras, men det behöver inte vara.Gör dina uttalanden "I" snarare än "du" orienterad, vilket hjälper dig att undvika att låta kritiska.Det gör det också möjligt för dig att göra förslag om dig själv eller ditt lag istället för att berätta för din chef hur man utför sig.
  • Till exempel kan du berätta för din chef, "Jag tror att vårt team skulle vara mer produktivt om vi var och en lämnade ett dagligt ansvarsskylt.Jag kan ställa upp det så att vi alla kunde komma åt det, om du vill."Du pekar inte fingrarna, och erbjuder en lösning som också kommer att öka sin ansvarighet.
  • Du kanske också säger, "Jag tror att vi kunde genomföra ett kompisystem på det här projektet för att säkerställa att alla har en omedelbar resurs tillgänglig om de behöver det, vilket kan hjälpa projektet att bli gjort snabbare och bättre."Du fokuserar på handlingar och lösningar med detta uttalande, men också öppningsrum för dialog.
  • Bild med titeln Supercharge Business Meetings Steg 17
    3. Gör en lista.Gör en lista över dina chefs beteenden som du hittar störande på arbetsplatsen, till exempel exempel på deras latskap - notera datum, tid och omständigheter. Du kan till och med ordna listan från de flesta åtminstone störande. Kom tillbaka till din lista några dagar senare och fokusera på de bästa föremålen.Om de verkligen är lika stora av en affär som du ursprungligen trodde, bestämma om de är värda att prata med din chef om.
  • Bild med titeln Hjälp medarbetare möter sina tidsfrister i tid steg 1
    4. Hantera det.Acceptera vad du inte kan ändra.Du kommer sannolikt att bestämma att mycket av din lista inte är verkligen en dealbreaker eller något som du kan producera produktivt till din chef.Du måste fatta ett beslut att acceptera dessa saker (det betyder inte att du måste tycka om dem) eller börja leta efter ett annat jobb.Tänk på den stora bilden.
  • Del 3 av 3:
    Ser ut för dig själv
    1. Bild med titeln Supercharge Business Meetings Steg 10
    1. Gör en annan lista.Den här gången, vänd inåt och fokusera på dig själv snarare än din chef.Skriv ner varje enda sak som gör dig glad om ditt jobb, oavsett hur stor eller hur liten.Du kan överraska dig själv med alla poster på din lista, och forskning har visat att förbättring av dina utsikter förbättrar din lycka, vilket bara förbättrar din Outlook mer.
    • Du kan vara tacksam för ditt flexibla schema
    • Kanske får du betalt semesterdagar eller helgdagar och helger
    • Du kan njuta av kamratan bland dig och dina kollegor
    • Ditt jobb kanske inte är för långt hemifrån för en rimlig pendling
  • Bild med titeln startar ett framgångsrikt företag Steg 1
    2. Ange mål för dig själv.Oberoende av din chefs vision, överväga vilka professionella mål du har för dig själv.Gör en lista över dina korta och långsiktiga mål och sedan prioritera allt i antingen order av prestanda eller ordning av betydelse för dig.Dra nytta av eventuella möjligheter att kombinera mål och sedan utveckla en handlingsplan.
  • Du kanske vill ha en kampanj under de närmaste sex månaderna
  • Eller du kanske vill ha en höjning
  • Kanske skulle du vilja byta från morgon till dagskifte
  • Du vill bli utsedd en ledning på nästa stora projekt
  • Bild med titeln Supercharge Business Meetings Steg 23
    3. Prioritera din emotionella hälsa. Din självkänsla, stressnivå och allmän lycka är viktiga.Om din chefs latskap påverkar ditt jobb eller emotionell hälsa, måste du ta någon form av åtgärd, oavsett om du bestämmer dig för dem eller söker annan anställning.Inte bara "gör ingenting."Kom ihåg att ett jobb bara är rätt passform om du måste offra din känslomässiga hälsa för att få det att fungera.
  • Om det är lämpligt öppnar det också en konversation för att omdefiniera din position och kompensation.
  • Bild med titeln startar ett framgångsrikt företag Steg 12
    4. Tänk på andra anställningsalternativ.Om du har försökt lösa problemen med din chef och fortfarande är olyckliga, kan du behöva tänka på att det är dags att hitta ett nytt jobb.Börja nätverk, städa upp ditt CV och börja aktivt leta efter en annan position.Det betyder inte nederlag, eller att något är fel med din eller till och med din chef.Det betyder bara att det är dags för dig att gå vidare.
  • Bildtiteln förblir optimistisk när du arbetar med pessimister Steg 7
    5. Har realistiska förväntningar.Precis som du behöver utvärdera om objekten på din lista över Boss Boss-beteenden är Deal Breakers och verkligen viktigt, måste du utvärdera dina chefer på din chef, din arbetsplats och av dig själv.Detta är särskilt viktigt eftersom det ramar hur du närmar dig varje dag, vilket kan ha en dramatisk inverkan på din känslomässiga hälsa.
  • Bildtiteln är fortfarande optimistisk när du arbetar med pessimister Steg 6
    6. Gränssnitt.Du känner till din jobbbeskrivning och vad ditt tilldelade ansvar är.Att arbeta med andra kräver ett öppet sinne och flexibilitet, men dina gränser, en gång definierade, är inte upp till diskussion.Om din chefs latskap ökar din arbetsbelastning, påminna dem taktfullt och professionellt att det extra ansvarsområdet överstiger ramen för din nuvarande position.
  • Att definiera dina gränser gör det möjligt för din arbetsgivare att reflektera över sina egna handlingar.Kanske är de inte medvetna om att de är underproductive.
  • Bild med titeln presentera dig i irländskt steg 15
    7. Bli inte tryckt runt.Du är sannolikt upprörd av din chefs lata beteende eftersom det påverkar din arbetsprestanda, eller till och med slutar skapa mer arbete för dig.Eftersom de är din chef, kan du känna att du inte har något annat val än att acceptera det är hur sakerna är.Skjut inte runt och var inte en pushover.Var din egen förespråkare på ett coolt, lugnt och professionellt sätt.
  • Om du känner till, till exempel, för att din chefs pappersarbete håller på att hämta på ditt skrivbord, försök att säga, "Jag har märkt att jag nu får alla fakturor för våra leverantörer, och eftersom det inte är en del av Min arbetsbeskrivning, jag skulle vilja styra dessa till lämplig personal så att dessa betalas snabbt och korrekt."S
  • Tips

    Vara professionell.Alltid presentera dina problem respektfullt.
  • Erbjuda lösningar på problemen på din lista genom att lista specifika läkemedel som din chef kan göra för att förbättra situationen.Om det finns sätt som du kan hjälpa, föreslå de också.
  • Varningar

    Var säker på att du har gjort allt i din makt för att hjälpa situationen innan du pratar med din chef eller din chefs chef. Allt som du har utelämnat kommer att fungera som ammunition som din chef kan använda mot dig om han måste träffas med sin chef.
  • Du riskerar att din chef blir förolämpad som du väckte bekymmer.Var beredd att konversationen kanske inte går exakt som du planerar.
  • Aldrig badmouth din chef till dina kamrater. Alltid presentera dina idéer professionellt och privat till den person som du upplever problemet med.
  • Föreslå aldrig att din chef ska avfyras till någon (särskilt till din chefs boss). Det är någon annans beslut att göra.
  • Använd inte e-post för att kommunicera dina invändningar. Detta möte måste göras privat och personligen.
  • Göra en beräknad risk för att arbetssituationen kommer att förbättras om du gör dina problem kända. Om du inte känner riktigt att saker blir bättre kan det vara bättre om du inte gör någonting.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande