Hur man slår måndagsmorgonens blues

Efter en lång, avkopplande helg, kan du hitta vakna på måndagsmorgon. I en rush att vara i tid snubblar du ut ur sängen för att göra kaffe, snubblar i arbetskläder och skimming via e-post på din telefon från din chef som kräver en fil nu, eftersom realiseringen träffar dig att det är måndag igen. Alternativt kan du kanske stanna hemma med ditt barn eller gå till skolan, men du tycker fortfarande att du dricker måndagar. Måndag morgon blues är ett verkligt problem, men du kan hjälpa till att sticka ut ur måndagar genom att göra din arbetsplats bättre, planera framåt och ta hand om dig själv.

Steg

Metod 1 av 4:
Att göra ditt arbete en bättre plats att vara
  1. Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 1
1. Hitta problemet. Om du känner dig nere på måndagsmorgon är det troligt att du inte är ett fan av ditt arbete. Kanske är det jobbet själv, eller kanske är det de människor du jobbar med. Ta dig tid att tänka på vad som verkligen stör dig om ditt jobb genom brainstorming för en period. Skriv ner de problem som verkligen stör dig.
  • Naturligtvis gäller denna princip oavsett vilken situation du är i. Kanske du fruktar måndag eftersom du är en student, och du gillar inte den grad du förföljer. Kanske är du en vistelse-hemma förälder som behöver göra några förändringar för att göra ditt liv lite bättre.
  • Du kan skriva saker som, "Jag känner mig inte utmanad," "Jag gillar inte det när mina idéer inte hörs," eller "Jag känner mig överväldigad."
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 2
    2. Titta på din arbetsbelastning. Om du fruktar måndagsmorgon på grund av den arbetsbelastning du har vetter mot dig, kan du behöva prata med din chef. Kanske har din arbetsbelastning ökat till en punkt där du inte kan hålla dina vanliga standarder. Om din chef är rimlig, kan han eller hon kunna justera vad du gör, eller åtminstone, justera den kvalitet som han eller hon förväntar sig.
  • Innan du går in förstår hur din chef fungerar. Kanske spelar hon det med siffrorna, eller kanske är han mer driven av emotionella överklaganden. Oavsett fallet, vet vad som fungerar bäst innan du går in och har planerat överklagande. Om din chef är mer intresserad av siffror, kanske du kan jämföra antalet fall eller e-postmeddelanden du behöver nu för ett år sedan för att visa ökningen. För någon mer känslomässig, prata om effekten den har på din familj.
  • Om du är en student, överväga att släppa en klass om det inte kommer att påverka ditt ekonomiska stöd. Om du ständigt stressas ut, kommer du att lida. Att släppa en klass gör att du kan fokusera mer tid på dina andra klasser.
  • Som en hemförälder, kanske du kan schemalägga mer tid för dig själv genom att välja en daghem. Faktum är att många kyrkor och andra organisationer har föräldrars dagliga program för att ge föräldrarna en paus.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 3
    3. Kontrollera om du utmanas. Om du gör samma sak om och om kan du hitta att du har bosatt sig till en rutin där du är uttråkad ur ditt sinne. För att hjälpa dig över humpen, fråga din chef om du kan få lite mer utmanande arbete. Din chef kommer att bli imponerad, och du hittar ditt jobb mer tillfredsställande.
  • Försök att fråga på det här sättet: "Jag har känt mig som mycket av mitt arbete är detsamma på sistone. Jag undrade om jag kunde prova något lite annorlunda för att krydda saker."
  • Om du är en student, överväga att ta en klass som är bra utanför din major, bara för att erbjuda en annan utmaning.
  • Om du är en hema förälder, kanske du behöver krydda ditt liv lite genom att ta en klass på ett samhällskollegium eller starta en bokklubb med vänner.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 4
    4. Ta en titt på dina relationer. Om du inte kommer med specifika medarbetare, fråga dig själv vad problemet är. Försöker vara lite trevligare för dem att dra ut sin lyckligare sida. Om du har en stor fråga medarbetare, var inte rädd för att ha en lugn, sit-down chatt med honom eller henne om problemet. Om det fortfarande inte fungerar, fråga din chef för hjälp.
  • Vara som icke-konfronterande som möjligt när du pratar med medarbetare. Till exempel skulle du inte vilja säga, "Varför är du så hatlig?" Men du kanske säger något enligt dessa linjer: "Jag har märkt att jag ibland verkar uppröra dig. Vad kan jag göra för att hjälpa situationen?" Genom att vända tillbaka på dig själv kommer det att vara mindre störande för den andra personen, men du lägger det fortfarande där ute för att starta en dialog.
  • Ibland kan måndag morgonblues inte ha något att göra med vad som händer på måndag, utan snarare, vad som händer över helgen för att göra dig upprörd. Kanske är dina relationer stallar eller gör dig olycklig, och att olycka är att bestå till måndagsmorgon. Ta dig tid att prata med de personer du bryr dig om att du är både ok.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 5
    5. Ta det roliga med dig. Överraska dina medarbetare med en nybakad sats av kakor. Fråga din chef om du kan vara värd för en chili cook-off en måndag till lunch. Bjud in dina medarbetare ut till lunch. Gör dina måndagar trevligare, och du ser fram emot dem mer.
  • Metod 2 av 4:
    Vara förberedd
    1. Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 6
    1. Titta framåt i slutet av veckan. På fredag ​​eftermiddag vill du komma ut ur kontoret eller skolan, och du kan lämna några lösa ändar. Men om du tar lite tid på fredag ​​för att binda upp vilka behov som görs för veckan, kommer du inte att hänga över huvudet kom måndag morgon. Lämna inte vad du hatar för måndag. På samma sätt, ta en titt på ditt schema så du vet vad som händer för veckan.
    • Till exempel, om du behöver se ekonomiskt stöd om ett problem, fortsätt och få det gjort på fredag. Vänta inte till måndag.
    • På samma sätt, om du har träffat en klient som du inte gillar att hantera, fortsätt och se honom eller henne på fredag ​​istället för att lämna den till nästa vecka.
    • Som förälder, kanske du vill planera en rolig utflykt på måndag och avsluta några av hushållsarbetet på fredagar som är redo för helgen.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 7
    2. Fokusera på vad som är bra. Titta inte bara på vad du behöver göra som du hatar. Titta på vad du tycker om att göra, och fokusera på det. Till exempel, kanske du hatar kallt samtalande människor. Försök att uttrycka det ur ditt sinne och fokusera på det faktum att du får utforma en ny rubrik i veckan, om det är något du älskar att göra.
  • Kanske har du en klass som du bara inte gillar. Fokusera istället på de klasser du älskar, eller försök hitta något du gillar i klassen.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 8
    3. Justera din attityd. Ditt problem med arbetet kanske inte är en som kan lösas med något externt ingripande. Det kan bara ta en förändring av hjärtat i slutet. Om du tittar på ditt arbete som enbart en chore som ska skjutas igenom, fortsätter du att rädda måndagar. Du måste tänka på arbete som bara en annan del av ditt liv som har både uppgångar och downs som någon annan del.
  • Självklart älskar du att stanna hemma med ditt barn eftersom du älskar ditt barn. Men kanske du tycker att du bara gillar det, och du är fortfarande fast i den situationen ett tag. Fokusera på de goda delarna av vistas hemma för att hjälpa till att förändra din inställning, till exempel att spendera tid med ett bra barn.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues Steg 9
    4. Har något att se fram emot. Oavsett om det är en enkel middag med din familj eller en dricka efter jobb, alltid ha lite belöning i slutet av dagen på måndagar.
  • Metod 3 av 4:
    Öva självomsorg
    1. Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 10
    1. Håll jobbet på jobbet. Dra inte arbeta hem under helgen om möjligt. Helgen ska ge dig en paus från jobbet, inte vara en fortsättning på det. Om du arbetar över helgen, kommer dina arbetsveckor att springa in i varandra, du börjar uppleva bränna ut. Ta en paus för att ge dig lite tid att återfå din sanity.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgon Blues Steg 11
    2. Låt inte arbetet påverka dina interaktioner med familj och vänner. Om du märker att du vet mer om dina kollegas liv än vad du gör om din makas eller vänners liv, kan du spendera för mycket tid på jobbet. Ta ett steg tillbaka och begå att spendera mer tid att utveckla dina relationer utanför jobbet.
  • Ett sätt att uppnå detta mål är att fråga om du kan arbeta hemifrån en dag i veckan. Du kommer åtminstone att skära ner på din pendlingstid, vilket ger dig lite mer tid med din familj.
  • Detsamma gäller för skolan eller för föräldrarna för hemmet. Du vill inte att hela ditt liv blir skola eller dina barn. Du behöver ditt eget liv och känsla av själv utanför de delar av ditt liv, trots hur viktigt de är.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 12
    3. Försök inte hålla helgen att gå. Det är, gå och lägg dig tidigt på söndagskvällen och se till att du är redo för veckan framåt. Du vill inte börja veckan genom att känna sig trött eller dåsig.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 13
    4. Ditch inte ditt sömnschema. Du vet att det är viktigt att ha ett sömnschema - det låter din kropp veta när du ska vara redo för sängen och när du ska gå upp. Du kan frestas att hoppa över schemat på helgerna, men det kastar bara din kropp ur och gör dig dåsig kom måndagsmorgon. Försök att gå och gå och gå upp på ungefär samma gång på helgerna.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 14
    5. Sätt på något som gör dig lycklig. Oavsett om det är en ny slips eller ett sparkly-par örhängen, välj något att bära på måndag som gör att du uppstår.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 15
    6. Få din träning. Övning kommer naturligtvis att öka ditt humör och har den extra fördelen att hjälpa dig att sova bättre.
  • Metod 4 av 4:
    Titta på mer allvarliga problem
    1. Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 16
    1. Titta på din arbetsmiljö. Om din arbetsmiljö gör dig ständigt upprörd eftersom det är fientligt eller du inte gillar ditt jobb, kan du behöva hitta dig själv ny anställning där du kan vara lyckligare. Kanske är din arbetsbelastning bara för mycket. Börja ett jobb jaga nu så att du kan hitta något du älskar.
    • Om du är olycklig i ditt examensprogram, kanske du behöver ändra fält, eller kanske du behöver prova något annat helt och hållet.
    • Om du är väldigt olycklig som en hemförälder, kanske det är dags att börja tänka på alternativ, som att gå till jobbet.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues steg 17
    2. Kontrollera att det sjunkit intresse för andra delar av ditt liv. Om du inte kan få intresse för någon del av ditt liv, kan det vara ett tecken på depression. Fråga din läkare mer information.
  • Bild med titeln slå måndagsmorgonens blues Steg 18
    3. Se om du uppvisar andra tecken på depression. Andra tecken kan innefatta allmän sorg, ångest, trötthet, hjärnglömska och irritabilitet. Se din läkare om du uppvisar dessa symtom.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att städa upp lite före jobbet. Ställ in en tvättstuga redo att gå när du kommer tillbaka på kvällen eller sopa köksgolvet. Rengöring lite kommer att ge dig en känsla av tillfredsställelse, vilket hjälper till att starta din vecka ut på höger fot.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande