Hur man hanterar problem på jobbet

Arbetsproblem kan orsaka mycket stress i ditt liv. Eftersom så mycket av din tid spenderas på arbetsplatsen är det viktigt att lösa dem för att bevara din mentala och emotionella hälsa. Oavsett om du gör ditt arbete på distans, i en kontorsinställning eller någonstans däremellan, kan du närma sig arbetsproblem som är professionellt att börja lösa dem direkt.

Steg

Metod 1 av 4:
Kollega konflikter
  1. Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 1
1. Var artig och direkt när du adresserar ett problem. Slå inte runt busken när du har problem med din kollega. Det är oftast lättare att ta itu med problemet så snart det kommer upp, snarare än gryta över det eller få någon annan inblandad.
  • Var informell om det första gången du adresserar personen. Du kan säga, "Hej, Jack, jag har märkt att du har återvänt trucken nästan på tomt på senare tid. Kan du komma ihåg att ta tillbaka det med en full tank nästa gång?"
  • Om beteendet fortsätter efter att du har informellt adresserat din oro, kan du behöva be din handledare att ingripa. Följ ditt företags regler om hantering av anställda konfliktlösning.
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 2
    2. Använd "I" Språk för att undvika att skylla på dina medarbetare. Det är viktigt att uttrycka dig på ett respektfullt sätt. När du diskuterar problem med en kollega, gör dem inte defensiv när du talar med dem. Du kan göra det genom att använda "I" uttalanden. Den andra personen hör dina reaktioner på situationen, inte dina anklagelser.
  • I stället för att säga: "Vi väntar alltid på dig för att få din del av jobbet," du kan säga, "När arbetet inte är i tid blir jag orolig att vi kommer att sakna vår tidsfrist. Det skulle vara till hjälp om alla kunde uppfylla sina tidsfrister på den överenskomna dagen."
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 3
    3. Hitta ett supportnät på jobbet. Du spenderar mycket tid med samma grupp människor på jobbet - varför inte lära känna några av dem bättre? Försök att göra några bra förbindelser med andra, och utveckla ett nätverk av vänner som kan hjälpa dig genom ditt arbete (och liv) frustrationer.
  • Tillbringa din lunchpaus med dina medarbetare och lära känna dem bättre borta från jobbet.
  • Tillbringa några minuter chatta med dina medarbetare varje dag.
  • Bjud in dem att komma ihop efter jobbet för middag eller drycker.
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 4
    4. Håll register över pågående problem som du kan ha med en kollega. Om du har att göra med en kollega mobbning eller trakassera dig, Var noga med att du håller koll på alla incidenter med den personen. Spela in datum, tid, vad hände, och om det fanns några vittnen.
  • Var noga med att ta reda på vad din arbetsgivares protokoll är att hantera med kollega konflikt, mobbning och / eller trakasserier. Din anställdas handbok eller personalrepresentant skulle vara en bra informationskälla.
  • Forskningslagar som skyddar dina rättigheter när du är mobbad eller trakasserad av en kollega.
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 5
    5. Eskalera situationen genom att gå till din chef om du behöver. Du kanske eller kanske inte lyckas med din handledare, men hålla kommunikationslinjerna öppna mellan de två som du kan. Kom ihåg att det är en del av ditt chefs ansvar att se till att du är i en miljö som gör att du kan få ditt arbete gjort, så känner du inte att du behöver hålla bekymmer från dem.
  • Om du har en svår tid att kommunicera och komma överens med din chef, kanske du vill ta med dina problem till din HR-avdelning. Du kan säga, "Ms. Jones, jag kommer till dig för att jag har haft några problem med att arbeta med Mr. Roberts sistone. Jag hoppas att du kan hjälpa mig att räkna ut vad du ska göra."
  • Metod 2 av 4:
    Arbetsuppdrag och framsteg
    1. Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 6
    1. Prata med din chef om du gör extra arbete som du inte loggade in för. Ibland är det jobb du har skiljer sig från det jobb du ansökte om. Om du hittar dig själv, eller gör uppgifter som du inte känner för kvalificerad, ta med dina problem till din handledare. Hitta en kopia av arbetsbeskrivningen du anställdes för och ta med den till din chef för att prata om det.
    • Du kan säga, "Här är en kopia av min jobbbeskrivning, och här är allt arbete jag för närvarande gör. Jag tror att vi måste prata om förväntningarna på min position."
    • Du kan använda ditt extra ansvarsområden som hävstångseffekt för en löneupphöjning. Du kan säga, "Jag tror att om du förväntar mig att fortsätta att göra dessa ytterligare ansvar, kan det vara klokt att prata om en ökad lön."
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 7
    2. Leta efter ytterligare träningsmöjligheter för att fördjupa din position. Om du känner att ditt jobbprestanda skulle förbättras med ytterligare träning eller klasser, var proaktiv när du söker utbildning som du känner skulle vara till nytta. Leta efter träning i ditt företag eller i ditt samhälle (kanske i en community college eller en universitetsuppbyggnadsklass) och ta tillfället i akt för din handledares uppmärksamhet.
  • Du kan säga, "Jag hittade den här kodningsverkstaden som händer på den lokala högskolan nästa månad. Jag tycker att det här är exakt den typ som jag behöver för att hjälpa till med min prestation till nästa nivå och hjälpa mig att få en större förståelse för min position. Skulle företaget kunna sponsra mig för att delta i den här workshopen? Här är informationen om den."
  • Du kan överväga att söka en mentor i ditt företag för att hjälpa dig att bättre förstå din roll.
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 8
    3. Var öppen för återkoppling från din chef. Ibland kan arbetsproblem utvecklas när du får lite eller ingen feedback på din prestation. Ta initiativet och fråga din chef om de skulle vara villiga att ha en konversation med dig om hur du gör i din position. Ange ett möte för dig och din chef att prata, och ge dem en känsla av vad du vill prata om.
  • Till exempel kan du säga, "Jag var nyfiken på att veta hur du kände mig om min prestation under de senaste månaderna. Jag tror att jag har tagit på mer ansvarsområden, och jag ville få lite feedback om vad jag har gjort bra och vad som behöver förbättras."
  • Slå inte upp dig över en dålig prestationsöversikt. Titta på det som ett lärande tillfälle, fråga många frågor så att du bäst kan förstå hur du kan göra ändringar. Du kan säga, "Jag uppskattar att du ger dessa problem till min uppmärksamhet. Har du några förslag på vad jag kan göra för att förbättra min nästa recension?"
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 9
    4. Titta på att lämna in ett klagomål om du utnyttjar. Om du känner att du behandlas orättvist och ditt problem inte har lösts eller adresserat kan du vidta åtgärder för att få problemet att identifieras genom ett mer formellt förfarande. Om klagomål inte stavas ut i din anställningshandbok, ta reda på ledningen eller HR vilka steg du behöver ta.
  • Du kan säga, "John, jag har tagit alla steg i den anställde handboken för att följa kommandokedjan på jobbet, men mina bekymmer är fortfarande inte adresserade. Jag vill ta reda på hur man skickar ett formellt klagomål inom företaget."
  • Om du känner att du trakasseras eller diskrimineras, kan det vara till nytta för dig att lämna ett klagomål till Equal Singnings möjlighetskommittén (om du bor i USA). Ta reda på mer på https: // eeoc.gov / index.cfm.
  • Metod 3 av 4:
    Stresshantering
    1. Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 10
    1. Prata med din chef om du känner dig överväldigad. Berätta för din handledare om du tror att du har fått för mycket arbete. Låt dem veta att du känner dig överväldigad och fråga hur du kan prioritera bättre.
    • Du kan säga, "Mike, jag uppskattar att vara en värderad lagmedlem, men jag drunknar i allt detta arbete just nu. Jag jobbar sent och inte ser mina barn. Vad kan vi göra för att göra den här arbetsbelastningen lättare att hantera?"
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 11
    2. Prata med en handledare i privat om du handlar om ett personligt problem. Om du finner stress från ditt personliga liv krypande i ditt arbetsliv, var i förhand med din handledare utan att gå in för många detaljer. En bra handledare kommer sannolikt att uppskatta vet vad som händer.
  • Vänta på ett tillfälle att prata med din handledare ensam och låt dem veta vad som händer. Du kan säga, "Jag ville bara låta dig veta att jag har några problem som jag handlar om hemma. Jag hanterar det, men det kan finnas några dagar när jag behöver komma i slutet av nästa vecka."
  • Tänk på att du inte är skyldig att avslöja hälsoinformation, men du kan behöva vara lite mer kommande om du har ett pågående hälsoproblem. Du kan till exempel säga, "Jag har fått veta av min läkare att jag ska behöva kirurgi. Jag måste ta några dagar utanför nästa månad för att återhämta sig. Jag låter dig veta de exakta dagarna så snart allt är planerat."
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 12
    3. Ät bra både hemma och på jobbet så att du har gott om energi. Undvik att gå ut för snabbmat över lunch och packa en hälsosam lunch istället. Du sparar pengar och förbättrar din hälsa. Att sätta hälsosam mat i din kropp hjälper bättre att reglera dina humör och hantera stress.
  • Packa en sallad i en burk fylld med grönsaker och protein för att få en stor servering av grönsaker och hjälpa dig att undvika sen-eftermiddags sockerbehov.
  • Gör hälsosamma mellanmål om du behöver en bit att äta. Tänk på mandlar, ostpinnar eller grönsaker med hummus.
  • Undvik livsmedel som skickar blodsockret och kraschar sedan, som sugary godis och raffinerade kolhydrater. Du kommer att känna dig ännu värre.
  • Kaffe och koffeinfria drycker är en mainstay på kontoret, men för mycket kan du få ängslig och stressad. Begränsa ditt intag.
  • Drick mycket vatten under din arbetsdag så att du inte blir dehydrerad.
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 13
    4. Träna, sträcka eller gå upp och flytta runt på dina raster. Det är inte bara så bra för din fysiska hälsa, men det är också bra för din mentala hälsa. Du kan försöka sträcka, ta en snabb promenad, eller göra en snabb träningsrutin på din lunchpaus.
  • Om du arbetar ett stillasitt / skrivbordsjobb, gå upp från ditt skrivbord med jämna mellanrum för att gå runt i några minuter. Det hjälper dig att fokusera och känna sig mer energiserad och produktiv.
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 14
    5. Få cirka 8 timmars sömn per natt så du är redo att möta varje dag. Se till att du lägger dig i sängen på en rimlig timme. Sömnbrist gör känslomässig reglering svårare, vilket orsakar ökad irritabilitet och stress.
  • Gör något avkopplande före sängen. Undvik att komma ikapp på jobbet e-post eller något stressigt. Försök läsa för nöje, ta ett bad eller dricka kamille te.
  • Undvik skärmar en timme före sänggåendet. Glöden från skärmen kan stimulera vakenhet, vilket gör det svårare att somna.
  • Metod 4 av 4:
    Fjärrarbete
    1. Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 15
    1. Ställ in datorn och Wi-Fi för att möta dina behov. Om du ofta måste prata via videochatt, se till att du har en kvalitets webbkamera och bra belysning. Dubbelkontrollera din Wi-Fi-hastighet för att säkerställa att den går bra och ställer in datorns skärm på ögonnivå så att du inte behöver hänga eller spänna för att se din skärm.
    • Försök sätta din router och modem så nära datorn som möjligt för de snabbaste Wi-Fi-hastigheten.
    • Om du tror att ditt internet är långsamt, försök att köra ett hastighetsprov på en webbplats som M-Lab eller Ookla. De kommer att kunna berätta hur snabbt ditt internet körs och vad du kanske behöver fixa om det är långsamt.
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 16
    2. Skapa en dedikerad arbetsyta på en lugn plats så att du kan fokusera. Ställ in ett område i ditt hem med din dator och något annat du behöver göra ditt jobb. Se till att det är en out-of-the-way-plats utan massor av distraktioner så att du kan fungera effektivt hela dagen.
  • Håll ditt arbetsområde bort från TV: n så att du inte är frestad att titta på någonting medan du arbetar.
  • Helst skulle du ställa in din arbetsyta i ett hemkontor eller extra sovrum så att du kan stänga dörren medan du arbetar.
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 17
    3. Prata med dina medarbetare över videochatt för att hålla kontakten. Att skicka omedelbara meddelanden och e-postmeddelanden är bra, men det kan känna sig lite ensam. Försök att checka in med dina medarbetare och chatta om andra saker, som vad du gjorde den helgen eller vad du gör senare, innan du flyttar på jobbet.
  • Du kan alla träffas 10 minuter före ett schemalagt möte för att chatta om slumpmässiga saker som inte behöver göra med arbete.
  • Ställ frågor som ", så vad gjorde du alla i helgen?"Eller," Hur gör dina barn?"
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 18
    4. Be om hjälp om du fastnar eller har problem med att slutföra uppgifter. När du arbetar hemifrån kan det ibland känna att du gör ditt jobb allt själv. Var inte rädd för att meddela eller maila dina medarbetare eller chef för förtydliganden om du behöver.
  • Det kan vara till hjälp att ha en veckovis eller månadsincheckning med ditt lag eller chef för att du är på rätt spår.
  • Du kan också ställa frågor under lagmöten över videochatt.
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 19
    5. Skapa gränser med de personer du bor med. Arbeta är fortfarande ett jobb, även om du är hemma hela dagen. Var noga med att låta dina familjemedlemmar eller rumskamrater veta att du behöver en måttlig nivå av lugn och ro under hela dagen medan du arbetar.
  • Du kan säga något som, "Jag vet att jag är hemma, men från 8 till 4 varje dag jobbar jag faktiskt. Om du behöver något, vänligen knacka först om jag är i ett möte."
  • Om du arbetar hemifrån är för utmanande eller distraherande, försök att gå till en kafé eller ett bibliotek som har gratis Wi-Fi.
  • Bild med titeln Deal med problem på jobbet Steg 20
    6. Undvik att arbeta efter timmar för att förhindra utbrändhet. Om du har satt timmar, se till att du stänger av datorn och går bort från ditt skrivbord när du är klar. Arbeta långa, oregelbundna timmar kan leda till utbrändhet, och det kan göra dig vantfullt av ditt jobb.
  • Det är mycket lättare att förlänga din arbetsdag när du bara sitter hemma. Om du har problem med att stänga av för dagen, försök ställa in ett larm på din telefon.
  • Tips

    Om du har problem med någon av dina medarbetare, överväga att prata med din personalavdelning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande