Hur man ringer i sjuka när du bara behöver en ledig dag

Alla behöver enstaka oschemalagd dag med fritid eller mental hälsa. Tyvärr uppskattar din arbetsplats förmodligen inte din spontanitet, och med god anledning. Lyckligtvis finns det något du kan göra i den här exakta situationen: Ring i SICK. Självklart är det inte en teknik som du kan använda för ofta, men det kan ge dig den välbehövliga pausen. För att ringa i sjuka måste du övertyga dina kollegor att du verkligen kände dig sjuk dagen innan och ringa till din chef som gör att det verkar som om du verkligen ångrar att du måste stanna hemma för att tendera till din sjukdom utan att lägga den på för tjock.

Steg

Del 1 av 3:
Gör samtalet
  1. Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag i steg 5
1. Ring din chef eller handledare tidigt nästa morgon. Försena inte - ju tidigare du berättar för din chef, desto bättre. Dessutom har du en ganska grov röst efter att ha vaknat, vilket ger dig den extra trovärdigheten. Plus, om du ringer tidigt, kan du vara mer sannolikt att få din chefs röstbrevlåda eller att fånga din chef när han är borta. Om du ringer för sent, så kommer det att se ut som om du inte riktigt övervägde dina chefs känslor.
  • Håll konversationen kort. Även om du vet att din "sjukdom" kan hjälpa dig att känna dig beredd, bör du komma ihåg att historier typiskt är utsmyckning som lögnare. Bli inte för detaljerad - säg bara att du inte mår bra och kommer inte att komma in. Ge bara tillräckligt med information för din chef att tro på dig, som att säga "Jag var uppe hela natten" eller "Jag har hemska magproblem."
  • Du kan också säga något som, "Jag visste att jag borde ha sagt något i slutet av dagen igår, men jag hoppades att jag skulle sova den här saken."Utan att vara för uppenbar om det, gör en punkt att visa hur mycket du verkligen hoppades att du skulle komma till jobbet.
  • Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag
    2. Se till att du låter sjuk. Medan du inte bör överdå det när du ringer din chef, kommer det inte att skada dig att faktiskt låta lite sjuk. Förutom att ha en hes röst från att ringa tidigt på morgonen kan du sniffla eller hosta väldigt ibland så att din chef tycker att du är sjuk utan att behöva överdriva det. Du kan också prata lite långsammare eller mjukt för att visa att du inte har din fulla styrka. Öva denna handling högt så det låter övertygande.
  • Om du vill göra ditt röst ljud extra he, kan du skrika in i en kudde i tio sekunder eller så innan du ringer. Men det kommer att skada din hals, så se till att det är värt det.
  • Du kan också bara försöka låta lite ut ur det och desorienteras. Om du låter extra skarp och är super snappy att svara på någon fråga har din chef, kanske inte är mycket övertygande som en sjuk person.
  • Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag
    3. Var beredd på frågor. Är din chef den nosiga typen? Försök att föreställa dig vilka typer av frågor han eller hon kanske har. Till exempel, om du arbetar i livsmedelsservice, kanske din chef undrar hur smittsamma du är. Han eller hon kanske också fråga om du har försökt allt som är möjligt att få dig att känna sig tillräckligt bra för att komma in. Den bästa politiken är att säga att du tror att du är smittsam, och att du har försökt varje botemedel du kan samla (smärtstillande medel, antacida, fler vätskor, etc.) men alla till nytta.
  • Casually nämna att du har ringt din läkares kontor och väntar på att höra tillbaka på en tidpunkt som de är bokade. Under toppkylda och influensasäsonger kan det vara flera dagar innan de kunde klämma in dig för ett kontorsbesök. Om din arbetsgivare kräver en anteckning efter att du kommer tillbaka, kan du alltid säga att ditt möte är inte förrän senare i veckan. Det ger dig tid att springa till doktorn.
  • Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag
    4. Avsluta konversationen på en bra anteckning. När du klarar pratar med din chef, försök att lämna ett positivt intryck så mycket du kan. Säg att du gör ditt bästa för att återhämta sig för att komma till jobbet nästa dag och att du är tacksam att din chef kan vara så förståelse. Visa hur begått du är till jobbet och hur ivrig du ska återvända till ditt ansvar utan att överdriva det. Gör din chef känna att du är verkligen ledsen att ta en ledig dag i stället för att du inte kan vänta med att titta på TV och dike ditt jobb.
  • Du kan även berätta för din chef att nå ut med några frågor om du tror att han verkligen behöver din hjälp. Om du är villig att bli störd under din falska sjukdag, kan du säga, "Jag kommer att vara i sängen hela dagen, så ring mig om du behöver mig ..." Men gör det bara om du tror att din chef verkligen kommer vara med förlust utan dig.
  • Avsluta samtalet genom att tacka din chef för att vara så hänsynsfull.
  • Del 2 av 3:
    Efter
    1. Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag
    1. Uppföljning på din sjukdom när du återvänder till jobbet. Gå inte till jobbet efter din sjuka dag som ser helt frisk ut. Spela upp det som du fortfarande kommer över din sjukdom. Blåsa näsan några gånger eller hosta mjukt. Du behöver inte spela upp det för mycket eller agera lite för mycket som en martyr för att återvända till jobbet. Nämna inte din sjukdom och låt andra människor fråga hur du känner. Du borde spela ner det för att vara ännu mer äkta och säger något som, "jag känner mig inte så illa längre," eller "Jag behöver bara en mer god natts sömn och jag är bara bra."
    • Om du vill se extra äkta, får du inte mycket sömn natten innan så att du dyker upp till jobbet och uttömt. Detta stärker din trovärdighet för nästa gång du ringer i sjuka (och ger dig en ursäkt för att stanna upp sent).
    • Agera lite mer reserverad den dagen. Var inte extra vänlig eller chattig med dina medarbetare och stänga av inbjudningar. Kom ihåg att du fortfarande behöver spara din styrka.
  • Bild med titeln Ring i SICK När du bara behöver en ledig dag
    2. Berätta inte för dina medarbetare att du är sjuk. Du kanske tror att du är nära med dina medarbetare och att de aldrig skulle råtta dig, men du borde fortfarande vara försiktig med att meddela att du låtsas vara sjuk. Dina medarbetare vill inte ha hög fem du, och kommer att tro att du var oansvarig eller helt enkelt irriterande. Plus, om bara en kollega upprepar vad du har sagt och det kommer tillbaka till din chef, så kommer du inte bara i trubbel, men du kommer aldrig att kunna bli sjuk igen.
  • Dessutom kommer att bli uppkallad för faking sjuk att göra din chef mer misstänkt nästa gång du är faktiskt sjuk. Du vill inte behöva försvara dig själv för resten av din tid på jobbet.
  • Hej, vi behöver alla en ledig dag från jobbet en gång i taget och det finns ingen dom. Det betyder fortfarande inte att du borde skryta om det, eller det kommer att visa att du verkligen inte tar ditt arbete på allvar.
  • Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag
    3. Var vänlig mot din chef. Efter att ha ringt i sjuka, bör du vara snäll mot din chef när du återvänder till jobbet. Du behöver inte nämna sjukdomen eller tacka din chef för att vara så förståelse, men du borde arbeta med att ha en bra attityd och skicka positiva vibbar din chefs väg. Gör honom eller henne ihåg vad en fantastisk anställd du är och lämnar inte en tvivel i din chefs sinne att du kanske har spelat hookie.
  • Du behöver inte överdriva din vänlighet eller gå på och om hur mycket du älskar ditt jobb och hur mycket det betyder det med ditt liv.
  • Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag i steg 12
    4. Sätta i en bra dags arbete. När du återvänder till jobbet från faking, bör du försöka lägga din bästa fot framåt. Det här är inte dagen att rulla på en timme sen eller att spendera två timmar på telefonen som gör personliga telefonsamtal eller bokar din nästa semester. Istället bör du stanna på jobbet hela tiden du behöver vara där, bidra till möten, svara på e-postmeddelanden omedelbart och göra något annat du kan för att säkerställa att du gör ett bra intryck.
  • Du kan älska att klaga på dina medarbetare när du kommer till jobbet, men du bör lätta upp och vara lite mer positiv när du återvänder. Du vill inte att din chef ska höra dig klagar efter att du har tagit en ledig dag.
  • Det är okej att förfalska sjukt varje gång i taget, men om du blir vana med att släcka i allmänhet, kan ditt jobb vara i fara. Göra ett försök att vissla medan du arbetar så mycket som möjligt när du återvänder.
  • Del 3 av 3:
    Förberedelser för att ringa
    1. Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag
    1. Välj en bra tid att göra det. Du kanske tror att varje dag är en bra dag att vara sjuk, men om du verkligen är fast besluten att förfalska din sjukdom, så borde du lägga lite mer på det. Om du väljer fel dag för att bli sjuk, så blir det mycket svårare att göra ett övertygande fall för dig själv. I stället, se till att oddsen är till din fördel innan du utför din huvudplan. Här är några saker att tänka på:
    • Var beredd att vara extra övertygande om du ringer in på måndag eller fredag. Det blir svårare för din chef att tro att du verkligen känner dig sjuk under en långhelg.
    • Se till att du inte nyligen har varit sjuk eller tas mycket ledigt.
    • Fake inte sjuk strax efter att du har haft en altercation på jobbet, eller efter att du har gjort mycket mumlande. Du vill inte att din chef ska se din falska sjukdom som en avfront. Din sjukdom kommer att bli mycket mer övertygande om allt var bra och dandy den sista gången du gick till jobbet.
    • Försök att inte bekvämt sakna en särskilt obehaglig dag på jobbet. Om din chef vet att du hatar de fruktade månatliga mötena, så borde du inte vara så sjuk på den här dagen - oavsett hur bra det kommer att känna.
    • Försök att bli sjuk när någon annan på jobbet var sjuk, eller om det är influensasäsong. På så sätt blir din chef inte för misstänkt, eftersom alla blir sjuka.
  • Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag
    2. Lägg ner några grundarbeten. Om du planerar att ringa i sjuka, bör du göra ett försök att verka sjuk dagen innan utan att vara för uppenbart om det. Fake inte en hosta hela dagen, men agera lite under vädret och även sniffla lite, vilket leder dina medarbetare att fråga om du känner dig sjuk när du borstar av dem. Agera som om du är sjuk, men i förnekelse om det, så att dina medarbetare inte misstänker att du fakar det. Ställa in den här grunden dagen innan kommer det att göra det mer övertygande när du tar nästa dag.
  • Agera mer reserverad den dagen också. Om du är extra energisk en dag och sedan ringa in sjuk nästa dag, kommer folk att bli förvånade. Slå ner inbjudningar till lunch eller glada timmar dagen innan du ringer in.
  • Försök att "subtilt" ta en advil runt dina medarbetare.
  • Blåsa näsan lite oftare än vanligt.
  • Om du har lunch med dina medarbetare, ät inte all din mat så det ser ut som om du inte har mycket av en aptit.
  • Ser lite oförskämd den dagen. Tussle ditt hår lite, bär inte din bästa outfit, och var okej med att titta lite trött runt ögonen.
  • Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag
    3. Känna din sjukdom inuti och ut. Även om din chef kanske inte frågar för många frågor är det viktigt att veta vad du är sjuk med innan du ringer. I stället för att bara säga att du inte mår bra, säger att du har en migrän, maginfluensa, eller bara en vanlig förkylning kan hjälpa till att göra ditt argument mer övertygande. Du borde förbereda dig för att svara på några frågor som chefen kan fråga dig, som när du började känna dig sjuk, när du kommer tillbaka, och om du ser en läkare. Du vill inte låta osäker, eller din chef kommer att misstänka att du fakar den.
  • Om du vill ta av flera dagar, välj en god sjukdom. En migrän eller ett dåligt fall av gastroenterit kan ta dig av i två eller flera dagar, eftersom de kan fortsätta under lång tid och dyka upp när som helst. Rosa ögon och strep hals kan dra på längre tid. Vad du än väljer, gör din forskning noggrant så att du kan diskutera symtomen med klarhet.
  • Du kan till och med repetera konversationen med en nära vän för att se till att du kan dra av den. Chansen är att din chef inte vill komma in i detaljerna om vad som händer med magen eller halsen, men det är bäst att vara beredd.
  • Bild med titeln Call I Sick När du bara behöver en ledig dag
    4. Förbered dig för att ta det lugnt hemma. Fake inte sjuk och sedan vandra med din make eller kasta en vild fest för dina vänner. Om du blir sjuk och då agerar super social, kommer det tillbaka till din chef. Istället bör du ringa i sjuka när du verkligen tycker om att bara vara i sängen, hänger ut runt huset och tar det lugnt - gör det ganska mycket vad du skulle göra om du faktiskt är sjuk, minus den känslan illa.
  • Dessutom, om du spenderar din "sjukdag" utomhus och visa upp till jobbet med en solbränna, det kommer att se ganska misstänkt.
  • Medan du är på det är det en bra idé att logga ut några sociala medier som du kan bli frestad att besöka på din "sjukdag." På det sättet kommer din chef inte att snubbla över bilder av dig som vandrar i mitten av din förmodligen försvagande sjukdom eller lämnar kommentarer som ökar misstankar om god hälsa.
  • E-post och konversationshjälp

    Sjukdagens ämneslinjer

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Ringer i sjuka via telefon

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du och en vän båda vill ringa i sjuka, försök att inte göra det på samma dag.
  • Om du bor i Nya Zeeland, utnyttja livsmedelssäkerhetsbestämmelserna om du arbetar i tjänst. Regler anger att du måste rensas av diarrésymptom minst 24 timmar efter att du har rensats av några symtom. Du kan lika bra använda hela två dagars vila.
  • Var noga med att du inte berättar för att du ska låtsas vara sjuk - annars kan de berätta för din chef eller andra, och du kommer att vara i trubbel!
  • Ligga upp och ner av din säng. Detta hjälper det att låta som om du har en nasalinfektion. Dessutom gör övningen perfekt!
  • Om du faktiskt är sjuk och du måste få en doktors anteckning för arbete, be om en "återgå till arbete" längre bort än du verkligen behöver. Gå sedan tillbaka till jobbet "tidigt", Innan noten säger att du ska återvända. Detta gör att du ser ut som en dedikerad anställd som använder mindre sjuktid än nödvändigt. Det ger också dokumentation som du kan peka på i din anställningsrekord, om din användning av sjuktid någonsin ifrågasätts i framtiden. (Observera att vissa företag inte kommer att låta dig återvända till jobbet utan att släppas från vård. Om du försöker återvända till jobbet före det datum som anges i din anteckning, kommer din arbetsgivare förmodligen att skicka tillbaka hem.)
  • Försök att inte ringa in "sjuk" På alltför många måndagar eller fredagar - utökade helger tenderar att hålla ut i bossar och medarbetares sinnen. Att kalla ut på enstaka tisdag är mer trovärdig. Också, gör inte vana att ta ledighet på viktiga dagar som den dag som laget behöver arbeta extra tid för att möta deadline. Dessa risker skadar dina relationer med dina kollegor, speciellt om någon av dem misstänker att du fakar det.
  • Om du måste ta hand om brådskande företag men fortfarande vill ha en ledig dag, dyka upp för arbete på morgonen. Ta hand om vad du behöver, och var tyst. Om någon frågar vad som händer, säg bara att du inte mår bra. När du har bestämt dig för att lämna, bara närma dig din chef och säg att du är sjuk och går hem. Fråga inte, berätta. Förklara att du har tagit hand om allt det brådskande arbetet för idag, och det finns inget som chefen kan göra för att säga nej.
  • Att ha ett utmärkt rykte för att troget gör ditt arbete kommer att hjälpa till att radera några tvivel som chefen eller kollegorna har om dig. Om du är den lata typen som ständigt försöker fly från något arbete, kanske du inte kan dra av det så enkelt.
  • Många arbetsplatser ber nu att du får en hälsoformulär från din läkare som säger att du var sjuk. Se till att du känner till din egen företagspolicy innan du ljuger om en sjukdom och möjlighet att bli skrivit upp.
  • Om du har en social nätverkssida, kom ihåg att uppdatera din status i enlighet med detta - en enkel, "Omg, jag känner mig så dålig...Jag gör mig lite kycklingnudelsoppa" bör räcka. Det sista du vill göra är att uppdatera din status om att shoppa, simma, skidåkning, etc. När du ska ha en feber så hög kunde du inte gå i skolan / arbetet!
  • Ring inte sent till mycket eller din chef kan bli misstänksam.
  • Om du har barn kan de vara en mycket praktisk ursäkt för att sakna en arbetsdag. Då kan du ångra att du inte har den extra tiden att stanna hemma när de är sjuk, så var försiktig med den här.
  • Ring bara din chef. Har ingen att berätta för honom, han ringer bara tillbaka. Då måste du förfalska allt om igen!
  • Om du går till stranden på din dag, glöm inte solskyddsmedel. Visar upp till jobbet nästa dag som en hummer kan vara pinsamt, för att inte tala om inkriminering.
  • Bygga upp ett rykte. Gå till jobbet när du är väldigt sjuk, så din chef kommer inte tro att du är faking när du bestämde dig för att spela sjuk för att komma ur arbetet. När du är klar med dörren ett par gånger för att vara dödlig sjuk (och infektiös) på jobbet, kommer din chef att vara tacksam när du ringer i sjuka och tror att du äntligen har tagit allas råd att stanna hemma.
  • Låt bli "schema" en sjuk dag i förväg. Om din chef upptäcker att du låter folk veta för två veckor sedan att du skulle bli sjuk idag, kan du förlora ditt jobb.
  • Obs! Regeringsbestämmelserna kan hindra dig från att återvända till jobbet den följande dagen om du hävdar att du har diarré. Till exempel föreslår Nya Zeelands hälsovårdsministerium inte att återvända till jobbet förrän efter 48 timmar.
  • Känn dig inte skyldig. En uppenbar 40 procent av amerikanerna har kallat sjuk för att njuta av en sommardag, som driver det som är känt som "säsongsbetonat frånvaro syndrom".
  • Varningar

    Att ta ledigt arbete påverkar alla kollegor. Tänk noga innan du landar bördor på dina medarbetare och lämna någon i käften.
  • I slutändan, om du behöver en ledig dag mer gånger än du kan räkna, ompröva jobbet du är i. Det kan vara att du inte kan stå vad du gör och du förstör din hälsa genom oro, ångest och vrede. I det här fallet måste du tänka länge och svårt om att byta jobb eller till och med karriärväg.
  • Använd inte en ursäkt om någon i din familj att dö eftersom chefen kan ta reda på det säkert och du kommer att bli fångad i en lögn. Detta kommer att göra dig mindre trovärdig för din chef när någon verkligen dör.
  • De flesta arbetsgivare har ett fel som inte är fel. Kontrollera med ditt företags personalavdelning för att se hur din staplar upp.Under ett icke-fel frånvarande program straffas du om du har en läkare att glida eller inte.Så titta på att ringa, ditt jobb kan bero på det.
  • Det är inte en bra idé att göra detta eftersom det kan lägga onödig stress på dina medarbetare bara för att du ljuger.Om det finns ett problem på jobbet, prata privat med din chef och de hjälper dig genom det.
  • I Förenta staterna, med federal lag, måste arbetsgivare med över 50 personer fylla i "Fmla", Familjens medicinska ledighet för dig själv eller en beroende. Om du hävdar en FMLA-dag och fångas missbruk av ledigheten, kan du omedelbart avslutas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande