Hur man hanterar besvikelse

Besvikelse är aldrig kul, oavsett om du handlar om ett förhållande som inte fungerade eller du har missat på en stor möjlighet att fördjupa din karriär. Oavsett vad besvikelsen, det är nästan aldrig så illa som det verkar, och det finns alltid fler sätt än vad du kanske tror.

Steg

Del 1 av 3:
Justera din tankegång
  1. Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 1
1. Låt dina känslor ut - det är naturligt att du känner dig upprörd eller till och med besvärlig. Vissa läkare säger att hantering av det faktum att ett stort livsmål plötsligt är stängt för att du inte är annorlunda än att hantera sorg, så du kan verkligen känna att du är "i sorg," Även om det är över det faktum att din bokavtal inte fungerade, eller att din pojkvän bröt upp med dig istället för att föreslå. Det är helt naturligt att känna sig otroligt upprörd och smärtat, så erkänna det och acceptera din smärta.
  • Skäms inte över att gråta eller på annat sätt uttrycka dina känslor. Detta betyder inte nödvändigtvis att göra det offentligt. Men att låta dina känslor är hälsosammare än att undertrycka dem.
  • Men undvika att lashing ut på andra. Till exempel, om du inte fick kampanjen, skriver ett bittert e-postmeddelande till din handledare inte bara att försämra situationen, du kan bli avfyrade.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 2
    2. Sätt dina problem i perspektiv. I omedelbar efterdyning av en besvikelse är det ofta väldigt svårt att se efterdyningarna som allt annat än en omöjlig katastrof.
  • Fråga dig själv, Kommer denna fråga ett år från nu? En vecka? En månad? Många gånger, frågar den här frågan kommer tillbaka till verkligheten. Det är hemskt att du dämpade din bil, men kommer det att fixas i en vecka? Du misslyckades med en quiz, men kommer det att vara viktigt när terminen slutar med godkänd kurs? Du har en skada, och kan inte avsluta din vårsport, som är olycklig, men du kan spela nästa år.
  • Prata med en rationell, lugn, sympatisk vän eller släkting om din situation - helst någon äldre som har haft gott om motgångar och kan erbjuda lite mer inblick.
  • Skriva dina känslor och tankar ner kan hjälpa till att uttrycka frustration, ilska, rädsla och andra negativa känslor också. Detta kan vara till hjälp om du inte omedelbart kan prata med ett sympatiskt öra. Medan du är på det skriver din "sorglista", Det enda faktumet att du skriver det, vänligen tar fokus ut YourDeep-Felt Present Besvikelse Vad med din motståndskraft och din uppkomst börjar föreslå alternativ som på något sätt, på ett mycket känsligt och förnuftigt sätt, kommer att låta dig se lite ljus och förhoppningar.
  • Identifiera en riktig "katastrof" mot något mindre djupt. Real katastrofer händer med människor: Att förlora ett hem till en eld, få en diagnos av leukemi, är din stad överskridit av en invaderande armé... Det är katastrofer. Att misslyckas med en tentamen är inte på denna skala. Det är lätt att falla i fällan av "inget så dåligt har någonsin hänt mig!" utan att inse att människor hanterar problem långt, mycket värre än vad du har att göra med.
  • Var försiktig med din besvikelse på sociala medier. Det kan vara till hjälp att höra feedback och stöd från vänner i tider med besvikelse. Men var försiktig med den speciella situationen. Till exempel: Din arbetsgivare kunde ta reda på att du är grousing om arbete, eller dina arga kommentarer om din ex-flickvän kan få sina vänner att bli arg på dig.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 3
    3. Var tacksam. Du kanske tänker, Tacksam? Hur kan jag vara tacksam i en tid så här? -- vilket är just därför du borde sluta moping om vad det än är som gick fel och börja tänka på alla de saker som är "går rätt" i ditt liv. Chansen är att du har mycket att vara tacksam för: ett trevligt hem, ett bra supportnätverk, en lovande karriär, din hälsa eller till och med ditt favoritdjur. Du kan vara fokuserad på de saker du inte har att du inte har haft ett ögonblick att gå tillbaka och känna sig välsignad för de saker du har.
  • Räkna dina välsignelser. Gör en lista över alla de saker du måste vara tacksam för. Du får se att det är mycket mer bra i ditt liv än dåligt. Och vanligtvis vad du har är viktigare för dig än vad som helst som helst du står inför.
  • Var tacksam för dina problem. Vänd din frustration inuti. Visst, det är en besvikelse att du inte kom in i din förstavalskola... Men du har möjlighet att gå till college och inte alla har det. Kanske fick du inte det jobbet du intervjuade för... Men det öppnar dörren för att ansöka om andra jobb som du kan ha förbisett. Att ta reda på att du har diabetes är olycklig... Men du har möjlighet att leva ett hälsosamt liv tack vare modern medicin, något som en person för 100 år sedan inte hade.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 4
    4. Ta lite tid att läka. Det är kul att låta dina känslor ut och erkänna att du känner dig ledsen och besviken. Men Wallowing i självmedlidande kan inte vara en långsiktig plan. Det finns ingen särskild riktlinje på hur länge det ska ta - men ju tidigare du börjar tänka positivt, desto snarare kan du göra en plan för framgång.
  • Ta dig tid att ta hand om dig själv fysiskt. Du kan känna dig mycket bättre efter att ha tagit en lång promenad och få lite sol.
  • Du kan behöva lite tid åt dig själv till "Lick dina sår"- det är naturligt. Men isolera inte dig själv, eftersom långvarig moping inte kommer att göra något bra, heller.
  • Lyssna på musik. Musik kan hjälpa till att fungera genom känslor, beroende på dina behov. En person kan hitta tröst i den ångfyllda tungmetall, en annan i evangeliummusik, en annan i tibetansk folkmusik... Vad som än är för dig.
  • Uttrycka dig konstnärligt. Konstnärer genom historien har dragit inspiration från besvikelse. Så komponera en sång, dra anime, måla ett självporträtt... Du kan må bättre och skapa något vackert också.
  • Fysisk aktivitet kan hjälpa till med vissa människor. Stansa en väska, lyftvikter, eller något så enkelt som en jog kan lindra både känslomässig och fysisk spänning. Var alltid säker på att stanna inom dina fysiska gränser.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 5
    5. Ta dig tid att reflektera över vad du kan lära av din situation. Besvikelse är en känsla som uppstår när det du vill ha hänt, händer inte. Ibland är det helt enkelt otur, men oftare behöver inte våra planer eller förväntningar justera.
  • Var din förväntan orealistisk? Till exempel var din 15-åriga flickvän förmodligen inte att vara den person du skulle spendera resten av ditt liv med... Tonårsrelationer är vanligtvis inte så länge. Det gör fortfarande ont för att ha en uppbrott, men inser att du inte var gift och att du kommer att datera många, kan många människor i ditt liv hjälpa till att mildra slaget.
  • Vad kan jag göra bättre nästa gång? Du gjorde fruktansvärt på din lördag. Lyckligtvis finns det många program, böcker och andra resurser tillgängliga för att göra bättre nästa gång. Plus, du har erfarenheten att veta vad man kan förvänta sig nästa gång. Slutligen har du vanligtvis många chanser att skina.
  • Undvik att bo på skulden. Okej, så kanske du förstörde - eller kanske livet är bara orättvist. Även om du hade något att göra med det, ge upp ånger och gå vidare. Och om du inte har något att göra med det - du arbetar med din rumpa och din chef kommer fortfarande inte att ge dig en höjning - ta ett steg tillbaka och se att det är världen som är lite orättvist Just nu, men att du har gjort allt i din makt för att gå vidare.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 6
    6. Justera dina förväntningar. Massor av skulle vara aktörer översvämning Hollywood hoppas på Stardom, och sällan uppnår de framgång utan en del besvikelse. Det vill säga om de hittar arbete alls. Aktörer som "gör det" brukar arbeta obevekligt för att hitta roller, få veta "Nej" om och om igen, få i bästa fall mycket mindre roller, och ändå förblir optimistiska. En person som tror att få en ledande filmroll kommer att bli lätt, blir frustrerad varje gång de inte blir plockade för en återkallelse, och är inte villig att fortsätta försöka kommer det troligen att göra det i glitter-staden.
  • Fråga dig själv, är jag otålig? Att bli bra på någonting tar i allmänhet en extremt lång tid, och det här är något i allmänhet inte avbildat bra på tv eller filmer, till exempel: en 5 minuters "Träning Montage" komprimerar en karaktärs ansträngningar som faktiskt skulle ha tagit veckor eller år.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 7
    7. Stam för att se silverfodret. Du kanske tror att det är absolut inget positivt i situationen, men det är sällan fallet. Så du bröt upp med den person du trodde var kärleken i ditt liv. Var du verkligen så perfekt för varandra? Så du förlorade ditt jobb. Var det verkligen den bästa passformen för dig ändå? En dörr kan ha stängt, men kanske ett fönster öppnas, och hela upplevelsen kan leda till något ännu bättre för dig.
  • Att försöka hitta det goda i situationen hjälper dig att tänka positivt. Och om du vill gå vidare från din besvikelse, så är det ett måste.
  • Del 2 av 3:
    Går vidare
    1. Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 8
    1. Ta en paus. Okej, så du blev avfyrad. Du har dumpats. Du skadade ditt ben. Betyder det att du ska leta efter ett nytt jobb, gå med i Okcupid, eller börja träna för ett maraton ASAP? Självklart inte. Ge din situation lite tid tills du känner dig lugn nog att göra ett rationellt beslut. Självklart bör du börja leta efter nytt arbete tidigare än du borde börja träna för en tävling med ett skadat ben, men du får bilden. Om du försöker lösa problemet direkt efter bakslaget kommer du sannolikt att fatta ett beslut ur desperation och förtvivlan, inte från en rationell synvinkel.
    • Titta på hela första säsongen av Dödandet. Ta en lång promenad varje dag i en vecka. Gör inte något som skulle göra dig wallow eller vara upprörd, men rensa ditt sinne, gör något annat, och börja läka.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 9
    2. Praxis acceptans. Detta är en annan viktig del av att hantera besvikelse. Du kan inte fortsätta att tänka att världen är helt orättvist, och det som hände med dig var helt hemskt. Okej, så kanske det var, men det hände, och det finns inget du kan göra för att göra det om att hända. Det var i det förflutna, och det här är din nuvarande. Och om du vill ha en bättre framtid måste du acceptera det förflutna för vad det var, men obehagligt kan det vara.
  • Självklart måste du "öva" acceptans eftersom det inte kommer att hända över natten. Låt oss säga att din man lurade på dig - ska du "acceptera" det över natten? Självklart inte, men du kan komma till en plats där du tänker på det inte längre låter dig känna dig helt arg och bitter.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 10
    3. Tillbringa tid med nära vänner och familj. Visst, hänger med mamma eller din bästa vän Mindy kanske inte hjälper dig att förbättra din karriär eller hitta en ny plats att leva, men det kan få dig att må bättre om processen. Du får se att du har så många bra relationer i ditt liv, och att du har ett fantastiskt stödsystem som kan hjälpa dig genom allt. Även om du inte behöver återhämta besvikelsen med alla, bara ha dem kommer det att få dig att känna att du inte är så ensam med din smärta.
  • Tvinga dig inte i höga sociala utflykter om du inte känner för att du ska hänga med dina vänner och familj i low-tangent-inställningar.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 11
    4. Göra en ny plan. Den gamla planen fungerade inte för dig, gjorde det? Det är helt okej. Fartyg måste byta kurser i mitten av natten hela tiden för att undvika oförutsedda hinder, och det kommer du också. Hitta ett nytt sätt att komma till den drömkarriären, för att hitta den perfekta mannen, eller att göra din dröm välgörenhet till liv. Kanske har du haft ett bakslag i din hälsa och kommer inte att kunna gå i några månader. Arbeta med en fysioterapeut för att göra en plan för framgång.
  • Ta en titt på ditt liv på ett nytt sätt. Hur kan du fortfarande följa dina drömmar, gör dig lycklig, men flytta saker runt?
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 12
    5. Sök råd. Prata med människor som vet vad de gör. Om du är en lärare som kämpar med ditt jobb, prata med huvudmannen. Om du försöker göra det som en konstnär, se om det finns andra artister i din stad som kommer att vara villig att erbjuda viss inblick. Ring en familjvän som vet något om att behöva flytta till ett obehagligt läge för ett jobb. Prata med din mamma om hur det var när hon gick igenom hennes skilsmässa. Även om varje situation är annorlunda, får råd från olika människor (förutsatt att du litar på dem), ger dig mer riktning och får dig att se att massor av andra människor kämpar också.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 13
    6. Var öppen för nya möjligheter. Så du kanske inte blir direktör för skrivprogrammet på din lilla college. Men det finns en ny läsningsserie som öppnade och de vill att du ska vara ansvarig. Dash i chansen att göra något nytt som kan ge dig erfarenhet, hjälper dig att arbeta med en mängd människor och ge dig mer förtroende för att uppnå dina mål. Om du bara vill göra något, B, eller C, så blir du blundt när det gäller möjligheten Z, den bästa möjligheten för alla, struts precis vid dig.
  • En ny person kan också vara en ny möjlighet. Stäng inte av och häng ut med samma krets av vänner - en ny vän kan medföra ny moment och energi i ditt liv.
  • Kanske har du bara letat efter arbete som högskolelärare och kan bara inte få en paus. Varför inte prova något annat än relaterat, som att undervisa community college? Det kan fortfarande vara ett utmärkt tillfälle som ger dig den erfarenhet du behöver.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 14
    7. Bli inspirerad. Nobel-pris-vinnande författare, Alice Munro, publicerade inte en bok tills hon var 37, Steve Jobs var en college dropout, och Matthew McConaughey städade kyckling coops innan han blev en stjärna. Titta på andra människors liv som behandlade stora besvikelser innan de kommer ut den andra änden med mer tarm och mer uppskattning för vad de har. Om framgång serverades på en silverplatta, skulle det inte vara värt kampen, skulle det?
  • Del 3 av 3:
    Hantera framtida motgångar
    1. Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 15
    1. Lär av dina misstag. Så du har haft en besvikelse. Betyder det att allt det gjorde satte dig tillbaka några år och förstör ditt humör? Självklart inte. Det finns något som du kan lära av någon situation, oavsett om det är så att du ska göra din forskning mer, inte så förtroende, eller inte hoppa in i något som du känner dig lite osäker på. Även om det inte är kul att lära dig din lektion, tänk på alla positiva saker som denna kunskap kan göra för dig i framtiden.
    • Om du aldrig faller ner, lär du dig aldrig att gå tillbaka. Det är en del av lärandeupplevelsen.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 16
    2. Berätta inte för dina vänner om vad "makt" hända. Kanske har du ett bra tillfälle i arbetena. Du har daterat en kille i sex veckor men har den här känslan att han är "den rätta." Ett ombud bad om att se ditt roman manuskript och du har en känsla att hon kanske ber dig att skriva ett kontrakt. Din chef nämnde en ny spännande position och du tror att du kommer att plockas för jobbet. Tja, du kan dela dina känslor med en nära vän eller två, men om du berättar för dina tjugo bästa vänner eller bekanta om vad kan hända, Då blir du mer upprörd när det inte händer och du måste ge alla de dåliga nyheterna.
  • I framtiden, var försiktig optimistisk men privat, och dela din glädje och framgång efter det att det händer.
  • I stället för att tänka i absolutes, tänk på allt i livet som en chans. Du kanske inte helt enkelt förhindrar misslyckande, men du har ett stort inflytande på oddsen.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 17
    3. Håll hoppet levande. Att hålla sig hoppfull är nyckeln till ett lyckligt och uppfyllande liv, oavsett hur besviken du kan vara. Håll dig optimistisk, håll saker positivt, och har alltid något att se fram emot i ditt liv, oavsett hur liten det kan vara. Om du är hoppfull om framtiden och allt det bra det kan ta med, så blir du mycket mer benägna att lyckas. Hoppfulla människor gör meningsfulla förbindelser och går till osannolika möjligheter som mer "realistiskt" folk skulle scoff på. Håll huvudet upp och bara bra saker kan hända med dig.
  • Hänger med människor som är hoppfulla och optimistiska är ett bra sätt att hålla upp din egen känsla av hopp. Om alla runt dig tar med dig, hur kan du få hopp?
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 18
    4. Vet ditt värde. Kom ihåg att du är en värdefull person som kan medföra mycket till bordet, oavsett om det är för att du är en utmärkt mamma, en begåvad animator eller en otrolig lyssnare som är ovärderlig för dina vänner. Kanske är du också en bra författare, en angelägen observatör och en dator whiz. Påminn dig om alla dina goda egenskaper och fortsätt att ge världen vad du har, eftersom världen behöver det - även om det kanske inte känner det sättet efter en uppsättning.
  • Gör en lista över de fem bästa sakerna om dig själv. Hur kan du använda dessa drag till din fördel?
  • Om du tror att du är värd ingenting, då potentiella arbetsgivare, betydande andra, vänner, etc., kommer också att tänka.
  • Bild med titeln Deal med besvikelse Steg 19
    5. Göra tid för roligt. Vad har kul att göra med att göra en ny plan, uppnå dina mål och undvika framtida besvikelser? Inget och allting. Om du är så fokuserad på att uppnå dina mål och övervinna dina motgångar, kommer du aldrig att kunna sluta, andas och slappna av. Att ha kul är lika viktigt som att skicka ut ditt CV till tjugo företag eftersom det låter dig bli jordat, luta dig tillbaka och uppskatta vad du har och ta ner dina stressnivåer några få skåror.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förvänta dig inte för mycket från andra. Det kan få dig besviken över dem för att inte göra vad du ville att de skulle göra och du blir besviken över dig själv för att förvänta sig för mycket. Och du kommer att skylla dig mer än du skyller på dem för den sorg som du båda orsakade.
  • Ibland är du besviken över något som du verkligen vill / behöver. Det bästa är att tänka på andra vägar och verkligen utforska vad som är nästa, istället för att fokusera för mycket tid på sorg.
  • Prova varje dag för att påminna dig om att bättre saker väntar, och du borde inte ge upp.
  • Öppna upp till människor. Att prata är ett riktigt effektivt sätt att avlasta allt det emotionella bagage som verkligen kan stressa ut dig.
  • Följ igenom med stegen religiöst om du vill lasta ut dig själv av stressen. Denna erfarenhet tar dig på dig.
  • Om du är ensam, kasta ett temperament tantrum.På så sätt kan du släppa ut din ilska och känna dig mycket bättre.Kom ihåg att inte göra det när du är runt andra eller de kanske inte vill vara runt dig.
  • Varningar

    Om du känner dig som självskadande, självmord eller eventuella skadliga tankar, ring en hjälplinje.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande