Hur man hittar en diet som passar din livsstil

Viktminsknings- och dietindustrin är enorm och erbjuder konsumenterna ett stort antal dietprogram och produkter.Om du är intresserad av att gå ner i vikt eller efter en ny diet, finns det många, många alternativ för dig att försöka.Medan en mängd olika dieter verkar som en bra idé kan det vara svårt att sortera genom varje typ av diet för att hitta en som passar bäst i din livsstil.Om du följer ett program som är för svårt, för dyrt eller inte roligt, kommer du förmodligen inte att hålla fast vid det långsiktiga, vilket får dig att få vikten tillbaka (yo-yo dieting).Hitta ett program som du verkligen kommer att njuta av och kunna hålla fast vid långsiktigt så att du kan uppfylla dina viktminsknings- och hälso-mål.

Steg

Del 1 av 3:
Starta en diet
  1. Bild med titeln Hitta en diet som passar din livsstil Steg 4
1. Prata med din läkare.Innan du börjar en diet är det alltid bäst att prata med din läkare, speciellt om du har ett medicinskt tillstånd som diabetes. Din läkare är en utmärkt informationskälla för viktminskning. Prata med dem om dina mål och önskan att gå ner i vikt och be om några råd.
  • Fråga din läkare om några specifika dieter du har övervägt och huruvida de kommer att vara säkra eller lämpliga för dig eller inte.
  • Många läkare och deras kontor erbjuder också in-house viktminskningsprogram.Dessa kompletteras vanligtvis med måltidsplaner och regelbundna besök på kontoret för uppföljning.
  • Överväg också att möte med en registrerad dietist.Dessa närings- och viktminskningspersonal kan utforma en anpassad diet och måltidsplan för dig eller hjälpa dig att följa ett kommersiellt program.
  • Bild med titeln Hitta en diet som passar din livsstil Steg 1
    2. Definiera din mål.Innan du kan bestämma vilken typ av diet som är bäst för din livsstil, vill du definiera dina viktminsknings- och hälso-mål.Detta hjälper dig att bestämma vilken typ av diet som inte kommer att fungera.
  • Vara specifik i ditt mål.Dessa typer av mål är bäst eftersom du ger dig mycket information.Inkludera vad, när, var och hur på ditt mål.
  • Också vara realistisk med ditt mål.Det är till exempel inte realistiskt att vilja förlora 10 pund på en vecka - men det är realistiskt (och hälsosamt) att sikta på 1 - 2 pund viktminskning per vecka.
  • Ett bra exempel på ett mål skulle vara: "Jag vill förlora 10 pund totalt i slutet av två månader.Jag ska sträva efter att förlora 1 - 2 pund per vecka genom dieting och motion."
  • Bild med titeln Hitta en diet som passar ditt livsstil Steg 2
    3. Starta ett matjournal.En mat Journal är en bra sak att börja innan du följer en diet.Det hjälper dig att visuellt se var du kan göra ändringar i dina matvanor och där du inte vill göra ändringar.
  • Håll en matbok för några dagar (inkludera både vardagar och helgdagar).Notera allt du äter och dricker hela dagen.Också vara specifik med portionerna och varumärkena.
  • Ett enkelt sätt att hålla en mat Journal är att ladda ner en app som myfitnesspal på din smartphone. Många appar har en databas med näringsinformation för vanliga livsmedel, vilket gör det enkelt att räkna kalorier.
  • Ta dig tid att granska din matbok.Cirkel, stjärna eller markera områden där du tror att du kan göra ändringar eller förbättringar.Meddela om du lämnar ut några livsmedelsgrupper. Har din kost omfatta frukter, grönsaker, mejeri, mager proteiner och komplexa kolhydrater? Dessa objekt kan omvandlas till mål och ge dig lite inblick i vilken typ av diet du ska följa.
  • När du listar saker bör du ändra, var ärlig med dig själv om hur troligt du ska ändra dem.Till exempel, om du tänker bör du skära ut kolhydrater som bröd, ris eller pasta men dessa livsmedel är en stor del av din kultur eller är favoritmat, helt undviker dem kanske inte är realistiska för dig.
  • Bild med titeln Hitta en diet som passar din livsstil Steg 3
    4. Prata med vänner och familjemedlemmar.Eftersom viktminskning och dieting är så utbredd i samhället, kan du få mycket information från andra om olika dietprogram och deras framgångsräntor.
  • Prata med familjemedlemmar eller vänner om olika dieter som de har försökt tidigare.De kommer att ge dig den inre scoop på dieter som de har försökt.
  • Fråga: Vad var den lätta delen av kosten?Vad hittade du vara den svåraste delen?Var det ett dyrt program?Behöver du att du köpte speciella livsmedel?Behöver du att du tar extra kosttillskott?
  • Att ta reda på svaren på dessa frågor innan du börjar eller köper en diet kan vara oerhört hjälpsamma.
  • Fråga dessa människor för deras stöd också. Be dem att texta dig slumpmässigt och checka in på dina framsteg. Att ha en älskad Håll dig ansvarig kan vara det stöd du behöver för framgång.
  • Del 2 av 3:
    Plocka rätt kost för dig
    1. Bild med titeln Hitta en diet som passar ditt livsstil Steg 5
    1. Börja enkelt med en lågkalori diet.En av de vanligaste och enkla typerna av dieter att följa är en diet med lågt kaloriinnehåll. Det är viktigt att vara medveten om att fortfarande få rätt näring på en lågkalori diet och äta balanserade måltider. Fokusera på magert proteiner, grönsaker och frukter, komplexa kolhydrater och fetthaltiga mejeri.
    • En diet med lågt kalori är enkel att följa och kräver minimal utrustning eller produkter.Dessutom är det flexibelt om de typer av livsmedel du kan inkludera och typen av måltidsmönster du väljer.
    • Dieter med lågt kaloriinne är bra för dem som vill ha något lätt att följa och tänka inte att hålla en matdagbok på en daglig basis - men om du inte vill räkna kalorier eller spåra dem regelbundet, det kan inte hända Var programmet för dig.
    • Ett exempel på denna typ av diet skulle vara viktvaktare, som använder ett poängsystem för att hjälpa dig att spåra dina kalorier och se till att du inte äter för mycket på en dag.
    • Starta en kalori diet genom att skära ut ca 500 kalorier dagligen från ditt typiskt intag.Detta resulterar i ungefär en 1 - 2 pund viktminskning per vecka.
  • Bild med titeln Hitta en diet som passar din livsstil Steg 6
    2. Prova en låg-carb diet.En mycket vanlig typ av diet är en låg-carb diet (Atkins, South Beach, Paleo).Det finns många kommersiella program och allmänna riktlinjer som begränsar kolhydrater för att hjälpa till med att inducera viktminskning.
  • En låg-carb diet begränsar livsmedel som korn, frukt, stärkelse grönsaker och mjölkmat.Mängden begränsning beror på den exakta kosten du följer.
  • Low-carb dieter är populära eftersom de i allmänhet resulterar i snabbare initial viktminskning och kan resultera i förbättrade blodsocker i de med diabetes.De litar inte på en matbok eller dagligen att räkna med att följa.Du begränsar eller begränsar bara vissa livsmedel och det är det.
  • Low-carb dieter kommer med några nackdelar - främst biverkningarna av att begränsa kolhydrater i början.Du kan känna lite ljus, få huvudvärk eller känner sig utmattad.Dessutom, efter en låg carb diet, kan långsiktigt leda till näringsbrist om du undviker en hel matgrupp.
  • Om du får mycket njutning ur att äta kolhydrater, vill inte hantera några biverkningar eller inte är intresserade av snabbare viktminskning, kan en lågt carb diet inte vara för dig.
  • Bild med titeln Hitta en diet som passar ditt livsstil Steg 7
    3. Följ Medelhavet livsstil.En annan ätande plan som har fått lite popularitet är Medelhavsdieten.Denna diet är faktiskt mer av en livsstil än en traditionell viktminskning diet, varför det har bättre resultat än andra dieter. Medelhavsdieten innebär att förändringar för livet.
  • Medelhavsdieten betonar frukter, grönsaker och baljväxter (bönor, nötter och frön).Huvudkällan för protein är skaldjur och baljväxter.Livsmedel som rött kött och mejeri inte äts regelbundet.
  • Många människor njuter av den här typen av diet eftersom de kan njuta av ett glas rött vin, inkludera en mängd friska och tillfredsställande fetter (som olivolja, oliver, nötter och avokado) och kan fortfarande inkludera läckra hela korn.
  • Denna diet fokuserar på många växtbaserade livsmedel istället för protein.Om du gillar att äta protein eller känna sig mer nöjda att äta högre mängder protein, kan Medelhavsdieten lämna dig lite missnöjd.
  • Denna diet är bra för dem som inte bara vill gå ner i vikt, men vill också förbättra hjärtans hälsa och minska risken för hjärtsjukdom och stroke.
  • Bild med titeln Hitta en diet som passar din livsstil Steg 9
    4. Använd en måltidsutbytesplan.En annan typ av dietplan att följa är ett utbytesprogram för måltid.Du kan hitta dessa i din lokala mataffär, online och även genom din läkares kontor.
  • Måltidsutbytesdieter fokuserar på att använda högproteinstänger, skakningar och ibland andra produkter som hjälper dig att gå ner i vikt.Beroende på programmet kan du ersätta varje måltid och mellanmål eller bara en eller två måltider.
  • Många planer kommer bara att tillåta skakningar i flera veckor, då börjar långsamt övergång för att tillåta riktig mat igen. Detta hjälper en person att bryta sina matvanor och börja från början.
  • Måltidsutbyten resulterar vanligtvis i snabbare viktminskning (men när du slutar, är du mer benägna att vinna tillbaka), kräver lite för ingen måltidsplanering, räkning eller spårning och kräver inte att du förbereder eller gör hälsosam mat.
  • Måltidersutbytesplaner är otroligt enkla och lätta att följa - men om du gillar att laga mat eller äta ett brett utbud av livsmedel, kanske dessa program inte fungerar för dig.Det är lätt att bli uttråkad eller trött på bristen på sort och "riktig mat" Med dessa program.
  • Del 3 av 3:
    Undvik osäkra dieter
    1. Bild med titeln Hitta en diet som passar ditt livsstil steg 10
    1. Var på utkik efter "faddieter." Mitt i även de bästa typerna av dieter finns det några dietprogram som inte anses vara säkra eller effektiva för viktminskning.Undvik dessa till varje pris.
    • Faddieter eller kraschdieter är de som är trendiga och lovar stora mängder viktminskning på korta perioder.De låter ofta mycket för bra för att vara sanna.
    • Faddieter använder i allmänhet opålitlig forskning och påståenden att få konsumenter som är intresserade av sina planer eller produkter.
    • Dessa typer av dieter är vanligtvis obalanserade, kräver inte att du deltar i fysisk aktivitet och är inte hållbar långsiktig (och i allmänhet resulterar i viktåtervinning).
    • Exempel på FAD-dieter inkluderar juice eller buljong fasta, mästaren rengöring, kål soppdiet, den alkaliska kosten, etc.
  • Bild med titeln Hitta en diet som passar din livsstil Steg 11
    2. Undvik dieter som kräver att du tar kosttillskott.Vissa "Dietprogram" är bara kosttillskott, piller eller pulver.De involverar inte någon diet eller livsstilsförändringar.
  • Även om det kan låta som en bra idé att kunna gå ner i vikt utan att göra någon diet eller livsstilsförändringar, anses dessa typer av kosttillskott osäkra och kan till och med skada dig.
  • Dessutom kan dessa tillskott störa dina mediciner eller nuvarande hälsoförhållanden.
  • Tyvärr kan du inte gå ner i vikt säkert eller effektivt utan att ändra din kost, lägga till i fysisk aktivitet och ändra din livsstil.
  • Bild med titeln Hitta en diet som passar ditt livsstil steg 12
    3. Skip Juice Cleanses eller Fasts.Vissa dieter som har blivit mer populära är nyligen juice dieter, juice rensar eller snabba.Dessa anses också vara osäkra och rekommenderas inte.
  • Dessa typer av kost är beroende av flytande - inga fasta livsmedel - för att främja viktminskning.De är också mycket låga kalorier, mycket lågt fett och är låga i en mängd olika viktiga näringsämnen.
  • Många biverkningar inkluderar yrsel, trötthet och minska viktminskning.Om en diet tyder på att bara dricka vätskor för viktminskning, undvik planen.
  • Tips

    Oavsett vilken typ av kost du väljer att följa, prata alltid med din läkare innan du börjar se till att viktminskning är säker och lämplig för dig.
  • Du kanske vill prova några dieter innan du bosätter sig på ett visst program.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande