Hur man känner sig mindre hungrig

Har du bara ätit frukost, lunch eller middag, men du känner dig fortfarande hungrig? Sitter du i klass eller på jobbet, försöker undvika att tänka på din hunger? Det finns sätt att få din kropp att känna sig mindre hungrig så att du kan fokusera på de uppgifter och uppdrag som finns tillgängliga.

Steg

Metod 1 av 3:
Undertrycker din aptit
  1. Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 1
1. Har några glas vatten. Vatten kan passera genom ditt matsmältningssystem mycket snabbt, men det kan fortfarande hjälpa till att minska din aptit. SIP vatten och håll hydratiserad hela dagen för att hålla magen från att känna sig tom och dina hungernivåer nere.
  • Du kan också försöka dricka varmt vatten med citron och cayennepeppar. Cayenne Pepper kan hjälpa till att undertrycka din aptit och hjälpa din mage att vara avgjort och känna sig full.
  • Som ett alternativ till vatten, ha lite het ingefära te. Ginger är ett beprövat matsmältningsverktyg, och kan hjälpa till att lösa din mage om du lider av hungerpangar. SIP HOT GINGER TEA eller tugga på kristalliserad ingefära.
  • Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 2
    2. Ät en liten bit mörk choklad. En liten mörk choklad kan hjälpa till att sänka dina matbehov, som den bittera smaken av chokladet signalerar din kropp för att minska din aptit. Njut av en till två bitar av mörk choklad med minst 70 procent kakao.
  • Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 3
    3. Prova ett litet mellanmål, som mandel eller en avokado. Att äta en handfull råmandelar kommer att bränna din kropp med antioxidanter, vitamin E och magnesium. Mandel har också visat sig öka känslor av fullhet och hjälp med vikthantering.
  • Avokado är fulla av friska omättade fetter, som tar lång tid för din kropp att smälta och kan hjälpa till att undertrycka din aptit. De är också en utmärkt källa till löslig fiber, som bildar en tjock gel när den reser genom din tarm, saktar din matsmältning. Skiva upp en avokado och strö lite älskling på den om du gillar dem söta, eller strö salt och peppar, liksom en kriminering för ett smakligt mellanmål.
  • Metod 2 av 3:
    Justera din dagliga rutin
    1. Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 4
    1. Ha en frukost hög i fiber och protein. Att konsumera mer fiber, särskilt på morgonen, kommer att lägga till bulk till din kost och få dig att känna dig full längre. Fiber stannar i magen längre än andra livsmedel, så du kommer att ha en känsla av att vara full och mindre hungrig under dagen. Protein kan också hjälpa till att hålla dig nöjd, och det undertrycker hormonghrelin, vilket signalerar din hjärna det är dags att äta. Prova havremjöl med jordnötssmör eller vete toast och ett ägg.
    • Du kan också lägga linfrö Till din frukostflingor, din yoghurt, eller din morgon smoothie. Linfrö är höga i fiber och omega-3-fettsyror och kan malas i en kaffekvarn eller en matberedare för att sedan lägga till livsmedel.
    • Omega-3-fettsyror kan också undertrycka din aptit genom att utlösa produktionen av leptin, vilket kan leda till känslor av mättnad.
    • Försök att äta frukost inom 1-2 timmar att vakna upp.
  • Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 5
    2
    Få åtta timmars sömn en natt. Att vara sömnberövad kan leda till orolig snacking och övermålning. En god natts sömn kan minska dina kortisolnivåer, det hormon som stiger när du är orolig eller stressad. Undvik stress som äter genom att begå åtta timmars sömn en natt.
  • Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 6
    3. Klipp ner på din alkoholkonsumtion. Mest alkohol kan göra dig hungrig och leda till att äta. Om du är ålder, njut av ett glas vin eller öl i slutet av din måltid, istället för före eller under måltiden. På så sätt kommer du att dricka på en full mage och vara mindre benägna att vara hungrig senare eller sluta vilja snacka sent på kvällen.
  • Bildbetaget blir en telefonsexoperatör Steg 5
    4. Planera dina måltider. Titta på dina dagliga aktiviteter och försök att schemalägga dina måltider för samma tid varje dag, med cirka tre till fyra timmar mellan dem. Att äta samtidigt varje dag kan hjälpa till att förhindra gungor i hormonerna som kontrollerar aptit.
  • Försök att hålla friska, portionerade tilltugg i din handväska eller ryggsäck om din måltid är försenad och du behöver ett mellanmål.
  • Metod 3 av 3:
    Gör aktiviteter
    1. Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 7
    1. Fokusera på en hobby. En studie visade att en stationär aktivitet, som stickning eller hekling, kan hjälpa dig att sluta besliva om mat. Fokusera på en enkel hobby du tycker om att göra, som trädgårdsarbete, sy, eller ens målning. Med hjälp av en hobby som en distraktion kan leda till förbättring av dina färdigheter eller förmågor och ett fokusförskjutning.
    • Detta kan vara särskilt användbart om du tenderar att äta när du känner dig stressad eller ledsen.
  • Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 8
    2. Umgås med vänner. Håll inte dina hungerpangar till dig själv. Ringa i stället upp en vän och gå en promenad tillsammans eller gå och se en film. Fokusera på att spendera tid med vänner eller familj, istället för på din hunger.
  • Planera en rutinmöte upp med en vän under en diet så du har en garanterad distraktion för en viss dag och tid. Detta kan hjälpa till att motivera dig att komma igenom dagen utan att böja sig för hunger och ge dig något att fokusera på istället för din mumlande mage.
  • Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 9
    3. Gör ljusövning. Ta en promenad runt ditt område eller gå till kör eller jog för att hjälpa dig att varva ner och fokusera. Enligt forskare vid Beth Israel DEACONESS Medical Center stärker motion dina hjärnans befogenheter av verkställande funktion, inklusive din förmåga att tänka framåt och kontrollera dina hämningar. Detta gör det lättare att sluta tänka på dina hungerpangar.
  • Försök ta upp en yogaklass. Yoga kan hjälpa dig att hantera frestelser och vara en mer mindful eater.
  • Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 10
    4. Skriv i din tidskrift. Fokusera dina tankar om händelserna på dagen eller en lista med pågående mål som du behåller i din tidskrift. Du kanske också vill spela in dina matvanor och tidens tid när du känner dig hungrig, liksom hur du känner dig emotionellt under dessa tider. Att skriva ner dina matvanor hjälper dig att skilja när du känner dig fysiskt hungrig och när du känner dig känslomässigt hungrig.
  • Fysisk hunger har vanligtvis symtom som en grumlande mage eller lightheadedness. Emotional hunger är när du vill äta men du känner dig inte fysiskt hungrig. Att skriva ner dina känslor mot mat hjälper dig att identifiera dina triggers och förhindra att de händer.
  • Till exempel kan du hitta dig hungrig på eftermiddagen, när du börjar bli uttråkad med ditt arbete och letar efter ett mellanmål. Du kan då vilja ändra din rutin, som att träna eller gå på en promenad på eftermiddagen, för att förhindra känslomässig ätning.
  • Bild med titeln känner sig mindre hungrig steg 11
    5. Lös ett problem eller slutföra en chore. Var proaktiv med din tid och fyll i ett objekt på din att göra lista. Eller titta över några sysslor du kan göra hemma och få dem gjort. I stället för att nå för mat, nå för kvast, damm eller svamp och göra dina rätter eller rengöra ditt badrum.
  • Tips

    Att äta hälsosamma, balanserade måltider hjälper till att hålla dina blodsockernivån balanserade så att du är mindre benägna att längta med socker.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande