Hur man äter när du är hungrig men känner inte som att äta

Vi har alla haft känslan innan - du är definitivt hungrig, men känner inte som att äta någonting. Orsakerna till något som det här är mycket - för vissa kan det vara en sjukdom. För andra kan det vara omständigheter eller depression. I alla fall, om du har funnit dig att känna så här, det finns massor av saker, både mentala och fysiska, du kan göra för att få din aptit att komma ikapp med resten av dig.

Steg

Metod 1 av 2:
Arbeta dig själv fysiskt
  1. Bild med titeln Ät när du
1. Vänta lite. Att ha ingen aptit medan tekniskt hungrig är vanligtvis en tillfällig sak. Oavsett orsakerna till varför du kan känna det här sättet, borde det komma en tid där din aptit slutligen fångar upp med resten av din kropp. Om du inte behöver äta rätt så här, är du bättre att hålla fast vid det tills du är på en sådan punkt där du kan njuta av din måltid i allvar.
  • Bild med titeln Ät när du
    2. Ha en tupplur. Det är ganska möjligt att din kropp faktiskt är för trött för att skicka riktiga signaler av hunger på din hjärna. Om du känner dig dåsig alls är det en bra idé att få en snabb tupplur för att hjälpa till att fylla på din energi. Även en maktsupple så kort som en halvtimme borde göra det bra för att få din aptit att gå igen.
  • Bild med titeln Ät när du
    3. Gör lite måttlig träning. Ingenting whets aptiten som en promenad eller en anständig jog. Att gå till någon måttlig träning hjälper till att stimulera din kropp och påminna dig vad du behöver energin från mat till.
  • Beviljas, om du inte har någon aptit, kan det vara att du inte känner dig bra på andra områden. Övning rekommenderas i många fall, men om du känner dig sjuk kan det vara bäst att bara ha en tupplur i stället.
  • Bild med titeln Ät när du
    4. Drick mycket vatten. Förmodligen det bästa möjliga du kan göra för att stimulera din hunger är att dricka vatten. Detta kommer att fylla din mage under en kort tid och förhoppningsvis stimulera dig för mer att komma.
  • Bild med titeln Ät när du
    5. Välj en lätt måltid. Om du har gjort vad du kan och fortfarande känner dig tvivelaktig för att äta något, är det bästa möjliga råd att börja små och äta långsamt. Även om det bara serverar en bråkdel av din måltid för dig själv, kommer de hanterbara portionerna att visa sig mycket mindre skrämmande än en fullständig måltid.
  • Se till att du är så avslappnad som möjligt - om du känner dig spänd och verkligen inte vill äta, kan din GAG-reflex arbeta upp när du försöker äta.
  • Metod 2 av 2:
    Övervinna psykologiska hinder
    1. Bild med titeln Ät när du
    1. Ta reda på orsakerna till att du kanske inte vill äta. Medan du har lite att göra med att äta i sig, kommer det att hjälpa dig att äta framsteg om du erkänner och förstår de specifika skälen till att du kan känna dig så här. Känsla blå kan orsakas av en mängd saker. På samma sätt kan det finnas biologiska faktorer på jobbet som spelar in i depression. Den enda handlingen att kontextualisera dessa känslor och aktivt arbeta genom dem kommer att göra att äta verkar vara allt lättare.
    • Det är lika viktigt för ett psykologiskt steg för att komma ihåg den praktiska (och nödvändiga) hälsofördelarna med att äta mat. Om du ser att äta som en absolut nödvändighet, kan du känna dig mer benägen att äta.
  • Bild med titeln Ät när du
    2. Försök att äta framför TV: n. Titta på tv medan man äter ofta ses som en dålig sak och en orsak till varför människor överdriver. Du kan faktiskt hitta en fördel att titta på TV, eftersom du kommer att kunna äta mat utan att det tas av din uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Ät när du
    3. Njut av varje mördare av mat du smakar. Om du har svårt att äta mycket, kan du alltid börja riktigt liten. I stället för att se det som en chore, försök att äta maten som en sensorisk upplevelse. Hitta mat du älskar att äta, och närma sig det rent med avsikt att döma och uppskatta smaken och känslan av det.
  • Tips

    När maten träffar magen tenderar folk att känna sig mycket hungrigare. När du väl kommit igenom de första skedarna, kanske du inte ens känner att det är en kamp längre!
  • Självtalar hjälper också. Tänk på mat som bränsle. Berätta för dig själv att du ska äta oavsett vad. Var fast.
  • Varningar

    Inte äta medan hungrig är ett tecken på depression. Om du tror att det här kan vara fallet för dig, rekommenderas att du pratar med en pålitlig vän eller en medicinsk professionell för att ge dig den hjälp du förtjänar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande