Hur man lagar frysta dumplings

När du behöver en snabb, ändå välsmakande, bit, slår ingenting frusna dumplings. Du kanske inte är medveten om detta, men du kan enkelt ta den här frusna maträtten till nästa nivå. Genom att lära sig att koka, ångfry, eller använd mikrovågsugnen för att förbereda dem, du kommer att se till att dina dumplings alltid smakar himmelska.

Steg

Metod 1 av 3:
Kokar dumplings
  1. Bild med titeln Cook Frozen Dumplings Steg 1
1. Koka en kruka med vatten och lägg till dumplings. Använd en stor kruka och fyll den med vatten så det är två tredjedelar fullt. Lägg inte till dumplings innan vattnet börjar koka. När du har lagt till dumplings, rör dem snabbt så att de inte håller fast vid varandra.
  • Om du inte vill att dina dumplings ska vara mushy, se till att delvis tina dem innan de kokar. Låta dem sitta vid rumstemperatur i 15 minuter borde vara tillräckligt.
  • Bild med titeln Cook Frozen Dumplings Steg 2
    2. Lägg till kallt vatten och vänta på att det ska koka igen. Gör det här direkt efter att du har lagt till och rörde dumplingsna. Om du fyllt två tredjedelar av en stor kruka, bör du lägga till ytterligare 1.5 koppar (350 ml) vatten. När du har gjort det här kommer vattnet i potten att sluta koka. Se till att du har tagit det till en koka igen innan du fortsätter.
  • Att lägga till mer vatten görs för att förhindra att du underkokar på fyllningen. Fyllningen och degen i en frusen dumpling brukar inte ta samma tid att laga mat. Genom att lägga till kallt vatten, saktar du matlagningsprocessen och se till att båda delarna av dumpliteten kokas perfekt.
  • Bild med titeln Cook Frozen Dumplings Steg 3
    3. Lägg till mer vatten och koka det för tredje gången. Återigen, häll 1.5 koppar (350 ml) kallt vatten i potten. Vänta på att vattnet kokar och kontrollera om dumplingsna är kokta igenom. De borde göras när de börjar flyta, men om de inte inte kokar dem bara i ytterligare 2 till 3 minuter.
  • Om du vill vara säker på att dumplingsna är kokta igenom, ta en av potten, skära den i hälften och prova det.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Steam-stekning av dumplings
    1. Bild med titeln Cook Frozen Dumplings Steg 4
    1. Värm olja i en nonstick pan. Använd en stor panna eftersom du måste ordna dumplingsna snyggt. Att lägga till 2 matskedar (30 ml) vegetabilisk olja till pannan bör vara tillräckligt för att hålla dumplingsna att hålla fast. Värm oljan över måttlig värme för att undvika att bränna dumplings.
    • När du stekar med dumplings, behöver du inte begränsa dig till vegetabilisk olja. Du kan också använda majsolja, eller någon annan typ av olja som du normalt använder.
  • Bild med titeln Cook Frozen Dumplings Steg 5
    2. Lägg till delvis tinade dumplings. Innan du ordnar dem på pannan bör du se till att dumplingsna inte är helt frysta. Låt dem bara sitta vid rumstemperatur i 15 minuter innan du börjar förbereda dem. Ordna dumplings i ett enda lager och försök att hålla dem från att röra varandra.
  • Om du vill att dumplingsna ska ha en jämn skorpa, steka dem i 1 till 2 minuter medan du vrider pannan.
  • Bild med titeln Cook Frosna Dumplings Steg 6
    3. Lägg till kallt vatten och koka på låg värme. Det är nog att använda 0.5 koppar (120 ml) kallt vatten. När du har gjort det, täcka pannan och låt dumplings kocka i 10 minuter. Under den tiden är det bäst att inte röra dem alls.
  • Bild med titeln Cook Frosna Dumplings Steg 7
    4. Avslöja och låt vattnet avdunsta. Om du inte vill att dumplingsna ska bli mushy när du tar ut dem, laga dem upptäckta tills det inte finns mer vatten i pannan. Virvla runt pannan medan vattnet avdunstar för att ge dumplings en fin skorpa. Dumplingsna ska nu vara redo att äta.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Mikrovavlor och pan-stekning av dumplings
    1. Bild med titeln Cook Frozen Dumplings Steg 8
    1. Sätt vatten och dumplings i en mikrovågsäker skål. Lägg till dumplings först så du vet hur mycket vatten att använda. Häll tillräckligt nog så att de är halvt täckta i vatten. Det är bäst att använda kallt vatten med den här metoden.
  • Bild med titeln Cook Frosna Dumplings Steg 9
    2. Täck skålen och laga dumplings i mikrovågsugnen. Se till att du använder en mikrovågsäker tallrik eller lock som ett lock. Ställ in mikrovågsugnen till högsta makt och placera den täckta skålen i den. Koka dumplings i mikrovågsugnen i 3 minuter.
  • Se till att delvis tina dumplingsna innan du lägger dem i mikrovågsugnen eller de kan brinna.
  • Bild med titeln Cook Frozen Dumplings Steg 10
    3. Töm dumplings och värmeolja i en nonstick-pan. När de är ute av mikrovågsugnen, ska dumplingsna dräneras noggrant. Du bör också olja en nonstick pan och placera den över medelvärme. Det borde vara varmt när du börjar steka dumplingsna.
  • Låt dumplings sitta i 15 sekunder efter mikrovågsugn och innan de stekar dem. Några av vattnet från dem kommer att indunstas, så när dumplings kommer i kontakt med varm olja, kommer det inte att finnas någon splattering.
  • Om du inte är i en rush kan du lämna dumplingsna att sitta över natten. Den kallare dumplingsna, desto bättre smak efter att de varit stekt.
  • Bild med titeln Cook Frosna Dumplings Steg 11
    4. Placera dumplingsna på pannan och steka dem. Ordna dumplings så att de inte rör varandra. Virvla om pannan tills du ser dumplings som vrider brunt. Detta bör börja hända på mindre än en minut och betyder att dumplings är redo att serveras.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Varningar

    För att undvika varm olja splatter när du stekar dumplings, använd en stor panna.
  • För att minimera risken att bränna dig själv medan du stekar dumplings, klappa de dem innan de placeras på pannan. När vatten kommer i kontakt med varm olja börjar oljan splittra och kan bränna din hud.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande