Hur man njuter av godis på en diet

En av de svårare sakerna om att upprätthålla en hälsosam kost motverkar impulsen för att njuta av läckra sötsaker och söta godis. Detta är särskilt svårt om du har en söt tand för konstgjorda godis och skräpmat med ett högt kaloriintag och mycket små näringsämnen. Men att integrera naturliga godis och välja vissa artificiella sötningsmedel kan faktiskt förbättra din kost och leda till lyckligare matvanor.

Steg

Metod 1 av 2:
Ha alla naturliga sötsaker
  1. Bild med titeln Njut av godis på en diet Steg 1
1. Gå till frukostmat med höga mängder frukt och grönsaker. Frukost är en av de viktigaste måltiderna på dagen och det finns flera alternativ som du kan försöka för en hälsosam måltid full av naturliga sötningsmedel, inklusive:
  • En frukost smoothie gjord med en frusen banan, frusna jordgubbar eller blåbär, kokosnötvatten och chia frön eller hampfrön. Detta ger dig mycket naturligt socker och fiber, såväl som energi i form av chia eller hampfrön.
  • En frukost smoothie gjord med spenat, fröfria druvor och kokosnöt vatten eller lågfett kokosmjölk. Denna hydratisering smoothie får dig redo för dagen.
  • Icke-fet grekisk yoghurt med hög fiberfrukt som blåbär eller hallon, toppad med markmuttrar som mandel eller pekannötter. Yoghurten har ca 9 g socker, 20 g protein, och endast 120 kalorier. Jordmuttrarna är en bra källa till omega-3-fetter.
  • Bild med titeln Njut av godis på en diet Steg 2
    2. Prova frusna druvor. Dessa frysta godis är naturligt söta och bra för dig. De är höga i socker och lägre i fiber än andra frukter, men de är ett bra sätt att ta bort snacking på godis med konstgjorda sötningsmedel och konserveringsmedel.
  • Placera en massa druvor i frysen. Ta ut cirka 10 frysta druvor och äta dem med en servering av nötter, som mandel, för att förhindra blodsockret från spiking.
  • Bild med titeln Njut av godis på en diet Steg 3
    3. Snack på spårblandning med torkad frukt. Om du är en konstant snacker och tenderar att gå till sugary godis som gummy maskar, lollipops eller chokladstänger, ersätta dessa för spårblandning med torkad frukt.
  • Torkad frukt i sig kan orsaka uppblåsthet och obehag. Det är också avskuret av mycket fiber under dehydreringsprocessen. Kombinera torkad frukt med nötter i spårblandning som är lågt i tillsatt socker, inte mer än 5 gram (0.18 oz) en servering. Nötterna kommer att ge dig protein, fett och fiber som saknas i torkad frukt på egen hand.
  • Köp torkad frukt som kristalliserad ingefära, äppelskivor, bananskivor, torkade aprikoser, torkade mango eller torkade fikon och blanda dem med nötter så att du har ett enkelt mellanmål när du har ett sockerbehov.
  • Bild med titeln Njut av godis på en diet Steg 4
    4. Gå för mörk choklad, i moderering. Om du har svårt att släppa choklad-y-behandlar, ersätt mjölkchoklad med en bit mörk choklad som inte har socker. Mörk choklad är fylld med antioxidanter, är vanligtvis mindre bearbetad än mjölkchoklad och innehåller mindre socker.
  • Försök att köpa en bar med högkvalitativ mörk choklad för som ett speciellt mellanmål. Den starka smaken av mörk choklad borde göra det svårt att överge.
  • Bild med titeln Njut av godis på en diet Steg 5
    5. Lägg till lönnsirap, honung eller agave nektar till dina måltider. Dessa naturliga sötningsmedel innehåller mineraler och näringsämnen som är bra för dig, och det smakar ganska bra.
  • Maple sirap är inte bara för pannkakor - lägg det till salladsförband, såser, i bakning och ovanpå yoghurt eller i smoothies. Den innehåller mineraler som mangan och zink. Leta efter all naturlig lönnsirap på din lokala mataffär.
  • Honung innehåller 21 kalorier per tesked, så använd bara en liten mängd per en måltid. Det är sötare och tjockare än socker och är en naturlig källa till antioxidanter. Prova älskling över din yoghurt och granola, för att söta ditt te, på toast eller i havremjöl. Du kan också baka med honung genom att ersätta varje kopp socker i ett recept med en kopp mindre 3 matskedar (44.4 ml) honung.
  • Agave är ett flytande sötningsmedel som kommer från den kaktusliknande agaväxten. Nektar bearbetas till en sirap, som innehåller 20 kalorier per en tesked. Agave är lägre på det glykemiska indexet än andra sötningsmedel, så det kommer inte att göra ditt blodsocker spik. Det har också en neutral smak som fungerar bra i smoothies, te och bakning. Det är också cirka 50 procent sötare än socker. Det anses emellertid ett bearbetat socker och är dyrare än honung eller lönnsirap.
  • Bild med titeln Njut av godis på en diet Steg 6
    6. Gör desserter med naturliga ingredienser och sötningsmedel. Integrera naturliga sötningsmedel som honung, agave och lönnsirap i din bakning så att du kan undvika att äta bearbetade och artificiella sockerarter. Prova flera recept, inklusive:
  • Banan, Kokosnöt och Cashew Cream Tart, sötad med lönnsirap.
  • Honung hela vete banan nöt loaf, sötad med honung.
  • En all-frukt popsicle, gjord med färsk frukt som vattenmelon, is och en touch av honung för sötma.
  • Banan kokosnöt mjölkfri glass, sötad med agave.
  • Dubbel mörk choklad och ingefära brownies, sötad med kristalliserad ingefära och mörk choklad.
  • Metod 2 av 2:
    Lägga till artificiella sötningsmedel till din kost
    1. Bild med titeln Njut av godis på en diet Steg 7
    1. Förstå hälsofrågor kring artificiella sötningsmedel. Dessa sötningsmedel används för att ge sötma till mat och dryck utan att lägga till extra kalorier. Användning av artificiella sötningsmedel i stället för socker kan också förhindra dental förfall och kontrollera dina blodsockernivåer. Men alla artificiella sötningsmedel är kemiskt bearbetade. Det finns många bekymmer om hälso- och säkerheten hos artificiella sötningsmedel, men det finns för närvarande inte tillräckligt med forskning för att länka dessa sötningsmedel till cancer eller andra hälsoproblem.
    • Alla artificiella sötningsmedel som säljs eller används i beredda livsmedel i USA regleras av FDA. FDA har satt ett acceptabelt dagligt intagsbelopp (ADI) av artificiella sötningsmedel, ca 15 mg / dag, för de flesta sötningsmedel.
  • Bild med titeln Njut av godis på en diet Steg 8
    2. Undvik aspartam, sackarin och sukralos. Det här är tre mycket vanliga konstgjorda sötningsmedel som kan vara skadliga för din hälsa. De är alla gjorda av kemiskt tweaked versioner av socker och är ofta svåra för din kropp att bryta ner.
  • Aspartam är 220 gånger sötare än socker och finns i dietdrycker, sockerfritt gummi och som ett sockerpaket. Det är ett syntetiskt sötningsmedel som säljs under varumärkena lika och nutrasweet.
  • Det finns för närvarande inga avgörande bevis för att länka aspartam till cancer. Men det kan utlösa huvudvärk eller magbesvär för vissa människor och det kan skapa en bitter eftersmak när den är kokad, så undvik att använda det i matlagning. Människor med ett sällsynt tillstånd som kallas fenylketonuri (PKU) kan inte bryta ner fenylalanin, vilket är en komponent som finns i aspartam. Människor med PKU bör inte konsumera aspartam.
  • Sackarin är 200-700 gånger sötare än socker och säljs som ett "bordsskivor", allmänt känt som sött N`lågt eller nektasweet. Den är godkänd för användning som livsmedelstillsats i drycker och bearbetade livsmedel av FDA, men det är känt för sin obehagligt söt och metallisk smak. Det bryts inte bra under hög värme, så det ska inte användas för bakning eller matlagning.
  • Sukralos, även konserverad Splenda, säljs i gula paket och är 600 gånger sötare än socker. Denna sötningsmedel finns i många produkter, inklusive läsk, spannmål och bakverk. Sukralos kan tåla hög värme, så du kan använda den för matlagning och bakning. Men som aspartam kan sukralos orsaka huvudvärk och matsmältningsfrågor.
  • Bild med titeln Njut av godis på en diet Steg 9
    3. Gå till Stevia Leaf Extract. Denna sötningsmedel härleds från bladet av en sydamerikansk buske och är en naturlig substans som är 200 gånger sötare än socker. Stevia-baserade produkter inkluderar Truvia och Pure Via.
  • Stevia är en naturlig sötningsmedel än vad som är fri från artificiella kemikalier. Du kan också använda Stevia i matlagning och bakning. FDA har godkänt användningen av Reb A (Stevia Leaf) som sockersubstitut, men hela bladet och råa extrakten, som vanligtvis säljs som kosttillskott i hälsokostaffärer, har inte godkänts.
  • Tänk på Stevia har en mer potent smak, så följ alltid de rekommenderade omvandlingarna på Stevia-etiketten för bakning och matlagning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande