Hur man tycker om godis under graviditeten

Det är ganska vanligt att höra av gravida kvinnor som längtar efter olika livsmedel under graviditeten.Cravings börjar vanligtvis i första trimestern, topp under andra trimestern och går vanligtvis bort före födseln.Om du känner dig själv craving sötsaker oftare nu när du är gravid, vet att det här är väldigt normalt och vanligt under hälsosamma graviditeter.Men du måste se till att du njuter av godis och andra livsmedel i moderering så att du fortsätter att få lämplig mängd vikt och behålla din och barnets hälsa.Det är ok att behandla dig själv till enstaka söta eftergivenhet så länge du behåller en näringsrik och hälsosam kost.

Steg

Del 1 av 3:
Innehåller godis i din kost
  1. Bild med titeln Njut av godis under graviditeten Steg 1
1. Definiera moderering för dig.Om du vill integrera lite sötsaker i din kost medan du är gravid är det viktigt att du bara äter dem i måttlighet.Om du äter dem för ofta kan du få onödig vikt.
  • Bestämma vad "måtta" betyder för dig.Är det en söt i veckan?Är det två sötsaker i veckan?
  • Det är en bra idé att ge dig en definitiv och specifik regel att följa så att du inte slutar äta för många godis.Ju mer specifikt du är desto mer sannolikt är du att följa din definition av moderering och inte gå överbord.
  • Se till att din definition av moderering passar in med din övergripande vägledning och kostråd som tillhandahålls av din OB / GYN.Du vill kunna njuta av godis, men inte har dem att påverka din hälsa, ditt barns hälsa eller din vikt.
  • Bild med titeln Njut av godis under graviditeten Steg 2
    2. Hålla fast vid lämpliga portstorlekar.När du integrerar mer mat som kan vara högre i kalorier eller socker är det viktigt att hålla sig till lämpliga portstorlekar.Detta är vad som kommer att hjälpa till att hålla de övergripande kalorierna i kontroll.
  • Läs alltid mateniketten på godis som kommer i ett paket, låda eller badkar.Detta ger dig serveringsstorlek, kalorier, fett, socker och annan näringsinformation.Använd den här informationen för att säkerställa att den behandla du planerar att äta passar in i din övergripande måltidsplan.
  • Om du köper en "enkelbetjäning" Behandla, se till att näringsplanet läses "en servering".Ibland kan en liten väska verka som en servering, men kan vara 2 portioner istället.
  • Om du är osäker på serveringsstorleken (till exempel om någon medför muffins till jobbet), sikta på att äta ca 1/2 kopp eller ca 4 oz.Detta är ungefär 1/2 av din näve.
  • Ett annat knep är att dela efterrätter och behandlar med dina vänner, familj eller make.Detta är ett enkelt sätt att njuta av efterrätter som är delkontrollerade.
  • Bild med titeln Njut av godis under graviditeten Steg 3
    3. Lägg till sötsaker som har näringsämnen.När du är gravid måste du vara vaksam med din övergripande näring för att du ska konsumera tillräckliga mängder av varje näringsämne för att stödja din graviditet.Använd dina söta godis till din fördel och välj en behandling som också har näringsämnen.
  • Mörk choklad.Denna läckra söt är full av underbara näringsämnen.Det är känt att vara högt i antioxidanter som flavonoider och flavonoler.Mörk choklad kan hjälpa till att stödja ett hälsosamt kardiovaskulärt system och skydda din kropp mot skador av fria radikaler.
  • Bär.Hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar är alla näringsämnen.De är också kända för att vara mycket höga i antioxidanter och kan bidra till att förhindra något från diabetes, högt blodtryck och cancer för att förhindra rynkor.
  • Äpple och päron.Båda dessa frukter är kända för att vara mycket höga i fiber.Med ca 5-6 gram fiber per äpple eller päron, kommer dessa frukter att hjälpa till att hålla din GI i god form.
  • Nötter.Dessa höga protein baljväxter är också en bra källa till hjärtat friska fetter.De har visat sig hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna och minska risken för blodproppar.
  • Bild med titeln Njut av godis under graviditeten Steg 4
    4. Undvika "diet" söta godis.Du kanske tror att om du vill få en hälsosam mängden vikt under graviditeten som du borde välja lågkalori, "dietvänlig" söta godis.Men du kanske vill undvika dessa lågkaloriers ersättare.
  • Även om det är ett bra alternativ att ha lågkalori, låg fetthalt eller lågsocker söta godis tillgängliga, många av dessa "diet" behandlar är alltför bearbetade, innehåller många typer av konstgjorda sockerarter och sötningsmedel och har många tillsatta konserveringsmedel och andra kemikalier.
  • Även om det inte finns någon stark forskning som rekommenderar gravida kvinnor att hålla sig borta från ingredienser som artificiella sötningsmedel, kanske du vill välja mer alla naturliga, mindre bearbetade livsmedel medan du är gravid.
  • Dessutom, "dietvänlig" godis kan inte smaka så bra eller vara så tillfredsställande som fullfett eller "regelbunden" versioner av desserter.Det kan vara bättre att ha en högre kalori efterrätt en gång i veckan snarare än en diet efterrätt varje dag.
  • Begränsa eller undvik godis som: sockerfri glass, "100-kaloriförpackningar", sockerfria choklad och godis, och kostkakor eller pajer.
  • Bild med titeln Njut av godis under graviditeten Steg 5
    5. Gör näringsrika versioner av dina favorit godis hemma.Håll dina sötsaker mer näringsrika och mindre bearbetade genom att göra några av dina favoriter hemma.Du kan styra vad som går in i dina godis och håller både kalorier och socker i moderering.Prova:
  • Mörk choklad doppade bananer.Frysa halverade bananer och rulla sedan halvorna i smält mörk choklad.Frysa igen och spara för när de söta cravings slog.
  • Chokladbär smoothie.Blanda ihop en grekisk yoghurt, mjölk, en handfull av dina favoritfrysta bär och choklad sirap för söt dryck.
  • Sautéed äpplen med vispad grädde.Sauté några äpplen eller päron med lite smör och kanel tills de är mjukade.Topp med några hackade nötter och en dollop av vispad grädde.
  • Bild med titeln Njut av sötsaker under graviditeten Steg 6
    6. Spåra din viktökning varje vecka.Det förväntas och behövs för de flesta gravida kvinnor att få lite vikt som magen och barnet växer.Men om du äter för mycket - särskilt sötsaker - kan du få för mycket vikt under graviditeten.
  • Överdriven viktökning under graviditeten är inte säker eller frisk för dig eller din baby.Du är mer utsatt för att utveckla gestationsdiabetes och ha ett överviktigt eller fetma barn.
  • Om din BMI är 20.0 till 24.9 Du bör vinna cirka 25-35 pund under graviditeten.Om du har en BMI av 25.0 till 29.9, bör få 15 till 25 pund under graviditeten.Om du har en BMI av 30.0 Och ovan bör du vinna 11 till 20 kg.
  • Spåra din vikt varje vecka och hålla kontakten med din OB / GYN för att se till att din viktökning och hastighet är lämplig.Om du tror att du får för mycket eller blir för snabbt kan du behöva skära ner på mängden sötsaker du äter.
  • Del 2 av 3:
    Hantera cravings under graviditeten
    1. Bild med titeln Njut av sötsaker under graviditeten Steg 7
    1. Gör en hälsosam söt byte.Cravings kan vara svåra att hantera, speciellt under första och andra trimestern.Om du tar dig själv med söta begär, hitta goda swappar för att hjälpa dig att begränsa din övergripande sockerförbrukning.Hitta några friska swappar för att hålla din kost mer näringsrik och måttlig i kalorier.
    • Att äta en högre kalori söt behandling på regelbunden eller daglig basis kan vara för många kalorier för dig.Detta kan få dig att få för mycket vikt under graviditeten.
    • Gå till frukt.Om du längtar efter något sött efter en måltid, försök att bosätta sig med en söt bit frukt.Se till att välja mogen frukt som har en söt smak.Försök: Bananer, ananas, mango, persikor eller bär.
    • Ta en kopp te.Ett annat knep för att tillfredsställa ett sött begär är att ha en kopp varmt te.Välj ett smakfullt varumärke med naturlig sötma - som orange kanel eller chai - och lägg till en droppe eller två av honung eller agave sirap.
    • Ha lite yoghurt.Lagra på några av dina favorit yoghurt smaker.Dessa är naturligt söta och med lite tillsatt frukt, det kan verkligen tillfredsställa din söta tand.
  • Bild med titeln Njut av godis under graviditeten Steg 8
    2. Lägg till lite sötma till dina måltider.Ett annat sätt att hantera dina söta cravings är genom att lägga till något sött till dina måltider.Smaka godis under din måltid kan hjälpa till att minska önskan att avsluta din måltid med en behandling.Prova:
  • Lägger skivad frukt eller torkad frukt på en sallad.Frukt par bra med många sallader och förband och kan lägga till en söt bit till dina färska sallader.
  • Avsluta din lunch med en bit frukt.Packa en bit frukt med din lunch och äta det här sista.Oavsett om det är några druvor, ett skivat äpple eller en fruktkopp, som slutar din måltid genom att äta din servering av frukt, lämnar den söta smaken i munnen.
  • Bild med titeln Njut av sötsaker under graviditeten Steg 9
    3. Distrahera dig själv.Även om graviditetskrav är vanliga, är de inte ett tecken på att du behöver några näringsämnen eller specifika livsmedel.Arbeta med att flytta förbi och ignorera några av dina begär så att du kan hålla dig till din definition av moderering.
  • Om du har ett mycket starkt begär och kan inte flytta förbi det, skäm bort dig själv.Men om det inte är ett alltför starkt begär eller du vet att du bara hade en liten skål med glass igår kväll, överväga att flytta förbi ditt begär.
  • Försök att gå en kort promenad.En liten övning är ett bra sätt att få ditt sinne och ögonen av godis som kan hängas runt ditt hus.Gå i 10-15 minuter åt gången och återkomma ditt begär när du kommer hem.
  • Försök att ringa en vän eller familjemedlem för att hjälpa till att distrahera dig mentalt från ditt begär.Du kan också be dem att vara ditt stöd och hjälpa dig att hålla fast vid din definition av moderering.
  • Om du har en baby på vägen, det finns förmodligen gott om saker du kan göra runt huset för att få dig, din familj och ditt hem redo för den nya babyen.Distrahera dig själv genom att shoppa för saker du behöver, titta på online för en spjälsäng eller planera din nya plantskola.
  • Bild med titeln Njut av sötsaker under graviditeten Steg 10
    4. Minimera sötsakerna i ditt hus.Om du har betydande söta begär kan det vara svårt att hantera dem eller hålla fast vid din definition av moderering om ditt skafferi, kylskåp och frys är fulla av godis.Begränsa hur mycket du håller i ditt hus så du är inte så frestad.
  • Om du märker att dina begär blir värre eller du har svårt att hantera dem, överväga att städa ut ditt kök för att hjälpa dig att undvika att överdriva det.
  • Först överväga att bli av med mycket bearbetade bearbetade godis eller de som är alltför stora i kalorier eller fett.Objekt som mellanmålkakor, godis eller fruktbehandlingar erbjuder inte många hälsofördelar och är alltför bearbetade.
  • Håll några av de hälsosamma snacksen eller godis till hands.Lager ditt kök med mörka chokladstänger, frukt eller några av dina hemlagade godis (som frusna, choklad doppade bananer).
  • Del 3 av 3:
    Upprätthålla en övergripande näringsrik diet under graviditeten
    1. Bild med titeln Njut av sötsaker under graviditeten Steg 11
    1. Ät adekvata mängder protein.Förutom övervakning av vikt och söta begär är det viktigt att upprätthålla en övergripande näringsrik kost.Det betyder att du äter rätt om protein för dig och din växande baby.
    • Det rekommenderas vanligtvis för gravida kvinnor att äta ca 75-100 g protein varje dag.
    • Tillräckligt protein hjälper till att stödja din växande barns utveckling (särskilt deras hjärna) förutom att stödja tillväxten av din livmoder och bröstvävnad.
    • Inkludera 1-2 portioner protein vid varje måltid.En servering är ca 3-4 oz eller om storleken på din handflata.
    • Välj mat som fjäderfä, ägg, fetma mejeri, magert nötkött, fläsk, baljväxter och tofu.Seafood är ett annat bra alternativ men bara välj fisk och skaldjur som är låga i kvicksilver och är helt kokta.
  • Bild med titeln Njut av godis under graviditeten Steg 12
    2. Fyll på frukter och grönsaker.En annan uppsättning viktiga livsmedelsgrupper är frukter och grönsaker.Det är här du får majoriteten av din fiber, vitaminer, mineraler och antioxidanter för att stödja en hälsosam graviditet.
  • Syfte att äta minst 5-9 portioner frukter och grönsaker varje dag.För att få det här beloppet måste du äta minst 1 eller 2 portioner per måltid.Syfte för ca 1 kopp grönsaker, 2 koppar av gröna gröna och 1/2 kopp frukt.
  • Var noga med att fokusera på folatrika grönsaker som: mörka gröna (rovgreen, kale, spenat och kål), tomater, apelsiner, jordgubbar, mango och grapefrukt.
  • Folat är viktigt för den normala tillväxten och utvecklingen av ditt barns hjärn- och ryggradskolumn.
  • Bild med titeln Njut av sötsaker under graviditeten Steg 13
    3. Gå för 100% hela korn.Om du kan, när du väljer att äta mat som, bröd, ris, pasta eller tortillor, sikta på att välja 100% hela korn.Dessa livsmedel har många mer näringsämnen som raffinerade korn.
  • Raffinerade korn behandlas alltför medan hela korn är mycket mindre bearbetade.Hela korn innehåller alla delar av kornet som gör dem mycket högre i fiber, protein och andra väsentliga näringsämnen.
  • Dessutom är några hela korn särskilt höga i folatliknande bröd, spannmål, havregryn, majsmjöl och pasta.
  • Servera dig en 1/2 kopp eller ca 1 oz hela korn per portion.
  • Bild med titeln Njut av godis under graviditet Steg 14
    4. Drick tillräckliga mängder vätska för din graviditet.Liksom mat är vatten ett annat viktigt näringsämne som du måste konsumera i tillräckliga mängder för en hälsosam graviditet.Dessutom har du ökat vätskebehov under graviditeten gör det ännu viktigare.
  • Vanligtvis behöver gravida kvinnor dricka ca 2 eller 2 1/2 liter hydratiserande vätskor varje dag.
  • Försök att hålla fast vid kalorifritt, decaf drycker eftersom det är de bästa och mest hydratiserande.Försök: vatten, smaksatt vatten, mousserande vatten, decaf kaffe och te.Även skummjölk har lite vatten plus det tillsatta proteinet och kalciumet.
  • Bild med titeln Njut av godis under graviditet Steg 15
    5. Ta ett prenatalt vitamin dagligen.Även om du kan äta en mycket balanserad och näringsrik kost är det fortfarande viktigt att ta ett dagligt prenataltillskott.Dessa är utformade för att fylla i näringsrika luckor som din kost inte uppfyller.
  • När du är gravid måste du se till att du får tillräcklig näring varje dag för att stödja din växande baby.
  • Prenatala vitaminer är ett enkelt sätt att se till att du gör det här.Dessutom är de vanligtvis högre i folat och järn som är viktiga i den normala utvecklingen av ditt barns hjärna, ryggmärg och förebyggande av anemi.
  • Prata alltid med din OB / GYN innan du startar något tillägg - även ett prenatalt vitamin - för att se till att det är säkert och lämpligt för dig.
  • Tips

    Även om du lägger till den enstaka söta behandlingen till din diet är mest sannolikt ofarlig, är det fortfarande viktigt att diskutera eventuella kostförändringar med din OB / GYN innan de gör dem.
  • Spåra alltid din vikt under graviditeten.Om du märker att du får för snabbt eller för mycket, kan du behöva skära tillbaka på mängden godis du äter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande