Hur man är nöjd med ditt liv

Vi har alla haft känslan förut. Du vet att du har allt för att vara tacksam för: en stor betydande annan, en kärleksfull familj, ett ganska bra jobb och en hälsosam arbetsgrupp. Fortfarande, du fortsätter att ha den här nagging känslan att det du bara har räcker. Visst, du kan vara lyckligare genom att få lite liv förändras, men det enklaste sättet att vara nöjda med ditt liv är att justera ditt perspektiv och dagliga handlingar, vilket gör dig mer sannolikt att uppskatta vad du har. Så hur börjar du njuta av det solskenet istället för att klaga på solbränna? Följ dessa steg.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra ditt perspektiv
  1. Bild med titeln 1841241 1
1. Lev i nuet. De människor som är de lyckligaste med sina liv kan njuta av och omfamna det nuvarande ögonblicket istället för att fastna på det förflutna eller besatt över framtiden kommer att se ut. Även om det inte kan hjälpa oss att lära oss av våra misstag och tänker på framtiden kan du hjälpa dig att ställa in mål och vara en bra långsiktig planerare, om du vill vara nöjd med vad du har, ta lite tid att njuta av exakt vad du gör just nu. Fokusera på vad dagen kommer att ge dig istället för vad som hände igår eller vad du kommer att kunna förändras om imorgon.
  • Stäng dina ögon och ta några djupa andetag. Fokusera på att vara i ögonblicket och du kommer att känna alla dina bekymmer smälta bort. Var tålmodig: Detta tar övning.
  • Du kan också meditera eller göra yoga För att hjälpa dig att fokusera på det nuvarande ögonblicket istället för att oroa sig för vad framtiden kan medföra.
  • Bild med titeln 1841241 2
    2
    Var tacksam för vad du har. Istället för att fokusera på alla saker du inte har eller alla saker du vill, ta en minut att tänka på hur lycklig du jämförs med de flesta ute där ute. Även om ditt liv kanske inte är perfekt för tillfället, det är säkert några saker som du kan vara mycket tacksam för, oavsett om det är din kärleksfulla familj, dina fantastiska vänner, ditt stora förhållande, din hälsa, ditt coola nya jobb, den fantastiska staden där du bor, eller ditt fantastiska hem. Du har förmodligen inte alla dessa saker (de flesta inte gör det!) Men det finns säkert några saker du kan påminna dig om att vara tacksam för varje dag.
  • Skriv en tacksamhetslista varje söndag för att påminna dig om alla de stora sakerna i ditt liv.
  • Ta dig tid att tacka människor för att hjälpa dig, oavsett om du gör det personligen eller du skriver en "tack" kort.
  • Spendera mer tid i naturen. Detta kommer att få dig att känna dig mer tacksam för skönheten runt omkring dig.
  • Bild med titeln 1841241 3
    3. Uppskatta de små sakerna. Var tacksam för den luft du andas, maten som närmar dig, det tysta hemmet du bor i, solskenet som lyser upp din dag. Varje liten detalj i ditt liv räknas. Fokusera på de små sakerna och var tacksam att du fortfarande är levande. Du kan fokusera på ditt husdjurs kärlek, det fantastiska bageriet på gatan som sprutar upp din frukost, det perfekta klimatet i din region, eller ditt fantastiska bibliotek med en oändlig tillgång till böcker. Det behöver inte vara något jord som splittrar, men det måste få dig att inse hur mycket lycka är runt omkring dig.
  • Även om du har haft en hemsk dag, försök att tänka på tre små saker som gjorde det värt. Kanske var det det oväntade typen e-post från en gammal vän, en bra konversation med din granne, eller det fantastiska nya kaffet du hade med din frukost.
  • Bild med titeln 1841241 4
    4. Ta tid att reflektera. Många människor är inte nöjda med sina liv eftersom de inte tar sig tid att luta sig tillbaka och överväga allt som händer. Du kan göra det genom att skriva i en tidskrift i slutet av varje dag eller vecka, på långa promenader för att dekomprimera, eller bara genom att sitta still, stirra ut på naturen och med tanke på allt som hände med dig den dagen. Det betyder inte att du ska många, överkända saker, eller överväga alla saker som gick fel. Istället bör du ta dig tid att rationellt bedöma allt som händer med ditt liv.
  • Att göra en vana att reflektera kommer att hjälpa dig att tänka rationellt när ett problem uppstår och kommer att hålla dig blind-sidigt av problem som lurar i ditt liv.
  • Bild med titeln 1841241 5
    5. Sluta jämföra dig med andra. Detta är ett annat sätt att människor lätt kan hålla sig från att känna sig riktigt nöjda med sina liv. Sluta tänka på hur stor din granns hus är, hur bra din vän Jacks jobb är, eller hur perfekt din bästa väns förhållande är när din är riddled med problem. Du kan inte ändra vad andra människor gör, och du kommer aldrig att komma någonstans om du jämför dig med andra istället för att tänka på ditt liv på egen hand.
  • Du kommer alltid att kunna hitta någon som är lyckligare, hälsosammare, rikare, snyggare och bara mer tillsammans än du är. Men varför titta?
  • Kom ihåg det, även om du är väldigt avundsjuk på din väns förhållande, kan hon vara riktigt avundsjuk på din fantastiska karriär. Det finns alltid skäl att vara avundsjuk på andra, och skäl för andra att vara avundsjuk på dig. Men om du släpper med att jämföra helt, gör du bara en tjänst.
  • Om du bara går på Facebook för att se vem som blir förlovad, som bara har ett fantastiskt nytt jobb, eller som bara gick på en semester av en livstid, då är det dags att koppla bort. Sociala medier kan få dig att känna dig som vad du än har inte är tillräckligt.
  • Bild med titeln 1841241 6
    6. Låtsas tills du lyckas...Även om du känner dig nere i dumpningarna, borde du inte gå runt moping, klaga, berätta för dina tio bästa vänner hur hemskt du känner, och ser ut som om du ska gråta. Istället bör du försöka vara extra glad, extra vänlig och göra ett försök att prata med andra människor och få dem att skratta. Det betyder inte att du borde gömma några allvarliga orsaker till djup sorg, men det betyder att om du bara är i ett dåligt humör, bör du göra en extra ansträngning för att tyckas lyckligare. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt det faktiskt kommer att lura ditt sinne för att känna sig lyckligare!
  • Visst, dela dina problem med en bra vän kan hjälpa dig att arbeta dem. Men att vara upprörd och klaga till alla i Earshot om det är garanterat att du känner dig värre.
  • Bild med titeln 1841241 7
    7. ...Men ta dig tid att känna din sorg. David Spiegel, MD, den medicinska direktören för centrum för integrerande medicin vid Stanford University School of Medicine, påminner oss om det "Lycka är inte frånvaro av sorg." Det innebär att du fortfarande kan konfrontera dina ledsna känslor och låta dig gråta och överväga dina olyckliga känslor medan de fortfarande är en lycklig person. Låtsas vara glad när du är väldigt upprörd över något seriöst kommer inte att göra dig mer innehåll med ditt liv eller en lyckligare person.
  • Några lidande kommer att göra dig uppskattar de goda delarna av ditt liv och kommer att göra dig ännu mer tacksam för vad du har.
  • Att prata med vänner om din sorg kan också få dig att känna att du har mer kontroll över ditt liv, vilket gör dig till en lyckligare person.
  • Bild med titeln 1841241 8
    8. Vet att pengarna inte kommer att förändras så mycket som du tror. Visst, några fler pengar kommer att ändra omslagspapperet över ditt liv - men inte gåvan som är inuti. Du kan köra en trevligare bil, egna trevligare kläder, eller ha ett trevligare hem med tre extra sovrum, men på lång sikt kommer det inte att göra mycket för att göra dig mer innehåll med ditt liv. När du har tillräckligt med pengar för att betala för de grundläggande nödvändigheterna och lite kul på sidan, har en löneökning inte en dramatisk effekt på din lycka.
  • Visst, en ny garderob får dig att må bättre på kort sikt. Men på lång sikt kommer du fortfarande att vara samma person, bara med trevligare kläder.
  • Bild med titeln 1841241 9
    9. Känn sant medkänsla för andra. Tenzin Gyatso, den 14: e Dalai Lama, sa en gång: "Om du vill att andra ska vara glada, öva medkänsla - om du vill vara glad, öva medkänsla."En del av att vara lycklig betyder att bygga anslutningar med andra människor och erkänna att andra människor också lider. Att bygga medkänsla för andra hjälper dig att skapa starka relationer, sluta besatta sig själv och att känna sig mindre ensam i världen. Nästa gång du är med en annan person, överväga saker ur hans synvinkel istället för att oroa över hur du kommer av och se hur mycket lyckligare du känner.
  • Det krävs att man utvecklar medkänsla för andra. Ju mer tid du spenderar med andra människor, desto snabbare kan du göra det här.
  • Bild med titeln 1841241 10
    10. Kom ihåg att lycka är ett val. Vissa människor mäter lycka genom att ha en framgångsrik karriär, lyxig bil eller ett stort sparkonto.Lycka kan inte bestämmas av de pengar du tjänar eller ens med materiella saker. Det är ett val att vi är glada, trots vad livet kan medföra. Starta det med dig själv och säg, "Jag är glad att vara mig".
  • Att vara lyckligare nu, enligt en studie, är också en starkare indikator på hur glad du kommer att vara i framtiden. Så, vilket gör valet att vara lycklig påverkar dig bortom det nuvarande ögonblicket.
  • Studier visar också att lyckligare människor har mindre hälsoproblem. Detta beslut kan också påverka ditt fysiska välbefinnande.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra dina handlingar
    1. Bild med titeln 1841241 11
    1. Do Låt solen gå ner på ilska. Vissa människor tycker att om du är arg på något, ska du säga det genast för att undvika att låta dina arga känslor fester. Visst, det är sant en del av tiden, men andra gånger, din ilska kan vara flyktig och det blir bättre att bara gå och lägga sig och låt sakerna gå. Nästa gång du är irriterad om något relativt mindre, fråga dig själv, "Är det verkligen värt att nämna detta just nu?" eller, "Ska jag verkligen bryr mig om det här när jag är i ett bättre humör / ha mer kaffe / få mitt arbete gjort?" Om svaret är nej, fortsätt sedan.
    • Visst, en tankegång är att du inte ska gå och lägga dig galen. Men en annan är det, om du slutar nämna varje liten sak som sätter dig av, kommer du inte att bli arg till att börja med.
  • Bild med titeln 1841241 12
    2. Förenkla ditt liv. Människor som är nöjda med sina liv har vanligtvis inte många saker att oroa sig för. De har bara de ägodelar de verkligen behöver istället för en garderob full av kläder. De har en bil för sin familj istället för två så de behöver inte oroa sig så mycket om kostnaden och underhållet. De har ett kreditkort istället för tre, fyra nära vänner istället för fyrtio bekanta, och de fokuserar på att göra de få saker de verkligen älskar istället för att begära mycket saker som de bara är som.
  • Titta runt dig - behöver du verkligen ha så många par skor? Två typer av iPod? Tre kalendrar som hänger ovanför ditt skrivbord? När som helst kan du eliminera något, gå till det.
  • Avslutande är en annan form av att förenkla ditt liv. Gå igenom din arbetsyta och ditt hem och befria alla ytor och lådor av de saker du inte behöver. Du kommer att kunna andas lättare och kommer att bli lyckligare med vad du har.
  • Bild med titeln 1841241 13
    3
    Förfölja din passion. Människor som är nöjda med sina liv känner det här sättet för att de spenderar tid på att göra saker som de älskar. Om du har en passion som du inte arbetar med, då kommer du inte att vara nöjd med vad du har. Och om du inte vet vad din passion är, kan det leda till att du kan vara mer innehåll med ditt liv. Göra en vana att göra det du älskar så mycket du kan, och för att hitta det du älskar om du inte hittar något att vara riktigt glad över.
  • Om det inte finns något som får dig, så kommer du inte att känna dig uppfylld.
  • I vissa fall kan du kanske göra din passion, som fotografi, till en karriär. Detta kommer att bli ännu mer givande och kommer att göra dig lyckligare.
  • Bild med titeln 1841241 14
    4. Sluta insistera på att ha det bästa. Om du vill vara nöjd med ditt liv måste du vara nöjd med vad du har, oavsett om det är ett bra hem eller en bra familjen, istället för att alltid leta efter sätt att göra ditt liv lite bättre. Att sträva efter perfektion är garanterat att göra dig mindre nöjd med vad du har och kommer att få dig att känna dig ännu värre och mindre tillräcklig, oavsett vad du har.
  • Som de rullande stenarna sa en gång, "Du kan inte alltid få det du vill / men om du försöker ibland / du får vad du behöver..." Det här är ord att leva med. Obsess inte med de trevligaste eller mest fantastiska sakerna, och fokusera på att vara nöjd med vad du har.
  • Och gissa vad? Du kan alltid hitta en bättre version av något, oavsett om det är en ny Apple-enhet eller en ny bil. Att sträva efter perfektion kommer att uttömma dig och kommer att göra dig ständigt olycklig.
  • Bild med titeln 1841241 15
    5. Ta dig tid att ansluta till människor. Anslutning med människor har visat sig få människor att känna sig mer innehåll med sina liv. Meningsfulla relationer är en av de viktigaste sakerna i livet, och de kommer att få dig att känna sig mindre ensam och mer kunna hantera dina problem. Oavsett om du ansluter till din bästa vän eller chattar med din granne, kan även de små gesterna och konversationerna få dig att må bättre.
  • Sluta göra ursäkter. Ingen är för upptagen med att ha något slags socialt liv. Försök att verkligen ansluta till människor minst två gånger i veckan.
  • Om du har en betydande annan, ta inte honom eller henne för givet. Ta dig tid att göra riktigt meningsfulla minnen och att ha riktiga konversationer med den du älskar.
  • Bild med titeln 1841241 16
    6. Göra tid för dig själv.Att ha ett gott varmt bad, ett doftande ljus medan du lyssnar på din favoritmusik eller bara ligger på soffan och tittar på din favorit-tv-show är bra exempel på en kvalitetstid för dig själv.Det är de tider som du inte behöver spendera pengar men det är ett sätt att njuta av din "mig" tid. Påminn dig om att du är viktig och du förtjänar att bli bortskämd.
  • Att behandla dig som om du är värd extra tid och omsorg kommer att få dig att må bättre om ditt eget liv.
  • Låt inte en väns sista minuters planer ta bort din "mig tid." Bevaka din ensamma tid som det är dags att du planerade att spendera med Brad Pitt.
  • Bild med titeln 1841241 17
    7. Göra stora förändringar om det behövs. Visst, ändra ditt perspektiv och dina handlingar kan gå långt för att få dig att känna innehåll med ditt eget liv, men vad händer om det finns ett stort hinder som står i vägen? Om så är fallet, så kommer du inte att kunna vara riktigt innehåll med ditt liv om du inte gör något åt ​​det. Tänk länge och hårt om det som är i vägen för dig och din lycka. Om det är något du kan fixa, gör sedan en spelplan för att göra det. Här är några exempel:
  • Om du är eländig eftersom du känner dig helt oinspirerad eller oändlig i ditt nuvarande jobb, fråga om en höjning, hitta något nytt, eller överväga att byta karriärvägar helt.
  • Om ett fruktansvärt förhållande, om det är ditt kärleksliv eller ditt komplicerade förhållande med en nära vän, står i vägen, så kan det vara dags att skära slipsar.
  • Om du är allvarligt överviktig och det håller dig från att göra saker du vill göra, kan det vara dags att hitta en hälsosammare rutin för dig själv.
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla vanliga människors vanor
    1. Bild med titeln 1841241 18
    1. Hjälpa andra. Lyckliga människor är kända för att inte bara vara nöjda med sina liv, utan att älska att förbättra andras liv. Du behöver inte jobba i ett soppkök om det inte är din sak, men du borde göra ett mål att hjälpa andra regelbundet, oavsett om du är volontärarbete på ditt lokala bibliotek, hjälper en vänstudie för hennes matteprov, eller hjälper din Lilla bror hittar ett sommarjobb. Även de små sakerna kan göra en stor skillnad i andras liv, och du kommer att känna mer innehåll med ditt eget liv på grund av det.
    • Att hjälpa andra människor kommer också att göra dig mindre fokuserad på dig själv och alla saker du inte har.
  • Bild med titeln 1841241 19
    2. Älska dig själv. Det här är en viktig faktor om hur du kan bibehålla nöjet i ditt liv. Du borde älska dig först, innan du kan älska andra. Det första steget på att älska dig själv är att du måste känna dig själv.Definiera vem du verkligen är och vad som gör dig lycklig. Detta kommer att gå långt ifrån att du älskar dig själv och varje liten sak om ditt liv.
  • Det är okej att känna igen att du har brister och att du inte är perfekt. Arbeta för att ta itu med så många av dessa brister som du kan, men kan göra att du känner dig ännu bättre om dig själv.
  • Bild med titeln 1841241 20
    3. Prova något helt nytt. Att göra något helt nytt och ut ur din komfortzon kommer att få dig att öppna upp ditt sinne och ha en mindre styv utsikt över hur saker ska göras. Oavsett om du lär dig att laga mat, ta danslektioner eller sky dykning, kommer att göra dig lyckligare eftersom du kommer att vara mindre på dina sätt. Hitta en ny hobby, hänga med en ny vän, eller bara gå runt ett nytt område i ditt grannskap, och du kommer att känna dig mer innehåll eftersom du ändrar ditt perspektiv.
  • En av anledningarna till att människor kan känna sig missnöjda med sina liv är att de är sjuka av att göra samma gamla sak. Att göra minst en helt ny sak i veckan kan hjälpa dig att hålla ett nytt perspektiv.
  • Bild med titeln 1841241 21
    4. Njut av att misslyckas. Det är rätt. Om du vill vara nöjd med ditt liv måste du helt misslyckas med någonting. Det kan försöka laga en utarbetad pastafat, kasta en djurtema, eller göra en lerkruka från början. Att misslyckas mer gör dig mer accepterande av misslyckande, och mer ivriga att prova nya saker. Att misslyckas framför andra gör att du tar dig mindre allvarligt och kommer att få dig att möta livet med en större humor.
  • Att misslyckas en gång på ett tag påminner dig om att du inte behöver vara bra på allt du försöker, och det kommer utan tvivel att göra dig mer innehåll.
  • Bild med titeln 1841241 22
    5. Häng ut med människor som är nöjda med sina liv. Om du vill vara nöjd med ditt liv måste du omge dig med människor som är bra influenser. De kommer att lära dig hur man kommer att närma sig ditt eget liv, visa dig att det finns en mängd olika sätt att vara lyckliga, och kommer kanske till och med att ge dig några tips för hur man kommer att närma sig svåra situationer. Om du omger dig med människor som också är glada, blir du lyckligare genom förening.
  • Om du spenderar all din tid med människor som är nagging och letar efter skäl att vara upprörd med sina liv, kommer du att vara mycket mer benägna att komma med några skäl att vara olyckliga, också!
  • Bild med titeln 1841241 23
    6. Undvik skvaller. Skvaller och säger dåliga saker om andra kan göra att du tillfälligt känner dig bättre eftersom du kan fokusera på hur andra människor bråkar eller gör saker fel. Men om du är verkligen nöjd med ditt eget liv, behöver du inte använda andra människors dåliga situationer eller dåligt beteende för att få dig att känna sig bättre, att skvallera kommer bara att fylla dig med gift, få dig att se ut som en otillförlitlig person , och kommer inte att få dig att känna dig bättre om dina egna omständigheter.
  • När du öppnar din mun för att säga något dåligt om en person, fråga dig själv om du kan säga något positivt om den personen - eller ingenting alls - istället.
  • Bild med titeln 1841241 24
    7. Få regelbunden motion. Kanske känner du dig för trött eller för cranky att gå till gymmet, men du måste komma över det. Att få regelbunden motion, även om du bara går 20 minuter till affären, kommer du direkt att känna dig mer innehåll. Alla dessa endorfiner hjälper dig att ha ett mer positivt perspektiv och kommer att ge dig mer energi att fortsätta med din dag.
  • Försök att träna i minst 30 minuter om dagen, eller en timme varannan dag, för att göra dig lyckligare och friskare.
  • Bild med titeln 1841241 25
    8. Adressera dina personliga problem. Glada människor vet när de har problem i sina personliga liv och de går om att ta itu med dem. Olyckliga människor låter problem fester tills de når en kokpunkt och är outhärdliga. Om du vet att du kämpar med en familjemedlem, betydande annan eller vän, adresserar det så att du kan må bättre och gå vidare istället för att spendera veckor känner sig dåliga tills sakerna når en brytpunkt.
  • Du behöver inte ha en stor konfrontation för att få en vuxen konversation om de saker som stör dig.
  • Samtidigt bör du släppa förbittring. Var inte arg på de saker som människor har gjort för att skada eller uppröra dig i det förflutna. Om du redan har behandlat dem, jobba sedan med att gå vidare.
  • Bild med titeln 1841241 26
    9. Hitta ett syfte i ditt liv. Visst, det här är lättare sagt än gjort, men i slutet av dagen är det här den ultimata vanan av lyckliga människor. Om du vill vara nöjd med ditt liv och vad det har att erbjuda dig, måste du hitta en mening som gör din dag värd att leva. Detta behöver inte vara någon snygg, högkvaliterad karriär, antingen. Det kan vara en kärleksfull fru, en stor mamma, eller vara en fantastisk deltidslärare. Det kan vara att växa en underbar rosenträdgård, eller att resa så mycket du kan. Oavsett vad det är, kommer det att göra dig upphetsad att vakna på morgonen och innehållet när du går och lägger dig.
  • Detta kommer inte att hända över natten, förstås. Men du borde göra ett syfte ett av dina livs mål.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande