Hur man är tacksam

Har din mamma eller bästa vän berättade att du är en otrevlig person? Känner du dig oförmögen att uppskatta skönheten, naturen och kärleken som är runt omkring dig? Är du besatt av de saker du inte har, istället för att vara tacksam för vad du har? Om så är fallet, blir en mer tacksam person att förbättra ditt liv.

Steg

Del 1 av 3:
Ändra ditt perspektiv
  1. Bild med titeln starta en författare
1. Gör en tacksamhetslista varje söndag. Du behöver inte hålla fast på att notera allt du är tacksam för Tacksgiving. Varje söndag, få en anteckningsbok och sitta ute i femton minuter medan du gör en lista över alla saker som du är tacksam för. Försök att tänka på så många nya saker som möjligt, och generera alltid minst tio saker, oavsett om de är stora eller små. Du kan skriva, Min mammas oändliga kärlek eller Målningen min rumskompis gjorde för mig.
  • Utmana dig själv. Tänk på minst femton nya saker du är tacksam för varje vecka.
  • Skriva ner de saker som du är tacksam för kommer att göra dig uppskattar dem ännu mer.
Expertips
Adam Dorsay, PSYD

Adam Dorsay, PSYD

Licensierad psykolog och TEDX SpeakerDR. Adam Dorsay är en licensierad psykolog i privatpraxis i San Jose, CA, och medarbetaren av projektets ömsesidighet, ett internationellt program på Facebooks huvudkontor och en konsult med digitala havs säkerhetslag. Han är specialiserat på att hjälpa till med högupplösta vuxna med relationer, stressreduktion, ångest och uppnå mer lycka i sina liv. År 2016 gav han en välskötta TEDX-prat om män och känslor. Droppe. Dorsay har en m.A. I rådgivning från Santa Clara University och fick doktorsexamen i klinisk psykologi 2008.
Adam Dorsay, PSYD
Adam Dorsay, PSYD
Licensierad psykolog och TEDX-högtalare

Stäng dina ögon och visualisera det du har skrivit ner och känna tacksamheten. Återuppleva ögonblicket. Sätt dig tillbaka i situationen och berätta vad du såg, luktade, smakade och kände. Du kan återskapa de goda kemikalierna som din hjärna släpptes genom att associera dig tillbaka i minnet.

  • Bild med titeln HANDLE KOLKADE KRITISKA MED DIN DIVORCE STEG 10
    2. Var tacksam för dina vänskap. Många människor är skyldiga att ta sina vänner för givet. Du kan komma att tro att dina vänner är typ av precis där, som soffan i ditt vardagsrum eller trädet på din främre gräsmatta. Men det är inte fallet, kära läsare. Om du tar dina vänner för givet för länge, så kommer de långsamt att ta sig ut ur ditt liv. Så, varje gång du går ut med en av dina vänner, tänk på hur mycket den här personen betyder för dig, hur mycket han eller hon är klar för dig, och hur lycklig du ska ha den här personen i ditt liv.
  • Visst, ingen är perfekt, och en av dina vänner kan ha besviken över dig en tid eller två. Men har du varit en felfri vän själv? Mest sannolikt inte.
  • Bilden med titeln delta i kölvattnet av någon du gjorde
    3. Var tacksam för din familj. Din familj är en annan sak du borde vara tacksam för. Dina föräldrar kan ha ens varit folket att berätta att du borde vara mer tacksam. Så ta dig tid att berätta för din familj hur mycket de menar för dig att hjälpa dig runt huset, att ringa eller skriva bokstäver om du inte bor nära varandra, och att låta de människor som väckte och växte upp med dig vet hur mycket de betyder för dig.
  • Låt inte en dag gå utan att berätta för din familj hur mycket du älskar dem.
  • Om du inte höjdes av en familj som behandlade dig bra, så är det något du måste acceptera så småningom. Även om det är helt inte rättvist, om du vill arbeta med att vara mer tacksam, måste du fokusera på de personer som var en del av ditt supportsystem, inte de människor som var frånvarande.
  • Bild med titeln Bygg ett förhållande med ett främmande barn steg 20
    4. Var tacksam för alla de goda gärningarna som gjorts till din fördel.Under hela historien, föreställ dig hur många personer som har bidragit till var du nu är genom obemärkt hårt arbete och osjälviskhet. Inse att du inte kunde vara där du är nu om det inte var för alla dessa människor är ett viktigt steg i att vara en tacksam person.
  • Några av dessa människor har aldrig avslöjat sin identitet. Till exempel, människor som skriver Wikipedia-artiklar. Av den anledningen vet du aldrig mycket en främling eller en vän kan verkligen hjälpa dig. Ibland kan den mest moraliska personen också vara den mest ödmjuka.
  • Bild med titeln Deal med en perfektionistiska make / maka Steg 6
    5. Var tacksam för din hälsa. Hälsa är en annan sak som människor ofta tar för givet, och det är något du behöver tänka på nästa gång du hittar dig själv och klagar. Visst, du kanske har förlorat din mobiltelefon eller blivit i en kamp med din bästa vän, och de sakerna suger, men du kommer att komma över dem och fixa dem ganska lätt. Det som inte kan fixas så lätt är ett försvagande fysiskt tillstånd som kan förändra livet i ditt liv - så, nästa gång du känner att världen hatar dig, var glad att du har en hälsosam arbetsgrupp.
  • Var tacksam för luften i dina lungor, klarheten i ditt huvud och våren i ditt steg. Det finns många människor som inte är så lyckliga, och som lyckas vara tacksamma ändå.
  • Du kommer att ha en bättre känsla av tacksamhet efter att du har din första hälsoskräck och inser då att allt är okej. Men förhoppningsvis behöver det inte komma till det här.
  • Bild med titeln ELOPE STEG 1
    6. Var tacksam för dina möjligheter. Var tacksam för alla de saker du kan göra. Detta kan innebära att gå till skolan, gå till jobbet, ha lyxen att spendera en natt med vänner, eller förmågan att ha råd med den nya jackan du hade på dig. Detta kan innebära chansen att resa eller att studera något som fascinerar dig även om det inte är så praktiskt. Chansen är att det finns gott om saker du kan göra att andra inte ens kunde drömma om att göra, så se till att vara tacksam för alla de möjligheter du får.
  • Visst, andra människor kan ha fått ännu fler möjligheter än du, men det betyder inte att du borde bo i bitterhet eller svartsjuka.
  • Bild med titeln Använd kognitiv beteendeterapi Steg 19
    7. Vara tacksam för naturen. Det finns naturen runt dig, även om du bor i hjärtat av en storstad. Gå ut i en offentlig park eller gå runt en sjö, och var tacksam för all skönhet runt dig. Att ta tjugo minuter om dagen att gå runt ditt grannskap kan göra dig ännu mer tacksam för alla de möjligheter du har fått.
  • Även om det är en regnig, dyster dag, kan du vara tacksam för det tröstande ljudet av regnet.
  • Bild med titeln Be Gud om förlåtelse Steg 10
    8. Leta efter silverfodret. Om du vill vara en tacksam person måste du lära dig att se den positiva aspekten av någon situation. Stoppa alla whining och klaga och tänka på de saker som gör dig lycklig, inte de saker som kommer i vägen för dig och lycka. Om du vill vara tacksam, bör du erövra dina negativa tankar genom att tänka tre positiva tankar för alla negativa tankar.
  • Sätta saker i perspektiv. Du kan vara upprörd eftersom du misslyckades med ett matteprov, men du lider inte av ekonomisk ruin. Kom ihåg att det alltid finns personer vars problem är mycket större än din, och fokusera på att vara positiv och glad över de saker du har.
  • Bild med titeln Undvik saker som dränerar dig Steg 1
    9. Sluta spela offeret. Människor som är otåliga är alltid skyller världen för sina problem och tänker att inget dåligt som händer är deras fel. Om du vill vara en tacksam person, måste du sluta tänka att världen, dina lärare, din chef, dina vänner eller din familj är alla ute för att få dig och fokusera på alla de sätt som världen hjälper Du gör ditt liv enklare.
  • Ta kontroll över ditt liv. Sluta tänka på att du är offer för dåliga omständigheter och fokuserar på alla saker i ditt liv som någon skulle komma överens är faktiskt goda omständigheter.
  • Del 2 av 3:
    Ändra dina interaktioner
    1. Bild med titeln hantera konversationer om dieting när du inte kan relatera steg 1
    1. Säg "tack" till främlingar. När det är motiverat, det är. Tack tjejen som ger dig ditt kaffe på sex på morgonen - hon är nog trött och i behov av ett slags ord. Tack din server eller check-out killen på din lokala mataffär. Tack mannen på restaurangen för att hålla dörren för dig. Tack hyttföraren för att ge dig en smidig resa hem.
    • Det är inte bara artigt att säga tack till människor, men det kommer också att sätta dig i en mer tacksam tankegång.
  • Bild med titeln Tänk som ett geni steg 8
    2. Berätta för dina kära hur tacksam du är. Säger tack till främlingar kan vara enklare än att säga tack till de människor du älskar mest. Om du vill vara en tacksam person, men då ska du tacka dina vänner och familj när de hjälper dig, eller bara för att du bara kan tacka dem för att vara där för dig för alla dessa år och låt dem veta hur mycket deras fortsatta kärlek och stöd betyder för dig.
  • Du kanske inte gillar att känna dig sårbar, men det blir inte så dåligt när du blir van vid att tacka de människor du verkligen älskar.
  • Bild med titeln Kope med rädslan för övergivande med en psykisk störning Steg 3
    3. Skriv "Tack" kort. Boka inte "tack" kort bara för din chef eller sekreterare - istället göra en vana att skicka dessa valpar när någon verkligen har hjälpt dig ut. Kanske var det en vän som du förlorade kontakten med vem som låter dig krascha på hennes plats i tre nätter i rad när du hamnade i hennes grannskap. Kanske var det en klasskamrat som tillbringade timmar som förklarar elektronkonfiguration till dig. Skicka kortet längs kommer att visa hur tacksam du är.
  • Oavsett det vänliga gärningen, skriver ett tackkort kommer inte bara att göra den andra personen, men det kommer att göra dig till en mer tacksam person eftersom du måste lägga din tacksamhet i ord.
  • Bilden med titeln Få ett jobb som döv eller hörs av hörselperson Steg 18
    4. Njut av att göra favoriter för dina vänner. Ungratefuls är också kända för att vara själviska, och att bara vilja umgås med andra människor om de kan "få" något från dem. Så, vänd det på huvudet och erbjuda att göra några favoriter för dina vänner oskydda. Kanske har din vän en hektisk dag och behöver någon att hämta lunch för henne - kanske behöver din vän hjälpa till att plocka ut en prom-klänning. Oavsett uppgiften, äger upp till det, och du kommer att känna tacksamhet när du är till hjälp i gengäld.
  • Att göra andra favoriter för människor kommer att göra dig en mindre självisk person och gör dig mer tacksam när tiden kommer.
  • Bild med titeln vara säker i chattrummen Steg 10
    5. Sluta klaga på Facebook. Den här är enkel. Gå inte på Facebook och berätta för dina 500 närmaste vänner om den hemska dagen du hade, om den hemska trafiken du fastnade i i 25 minuter, eller om hur du förlorade din mobiltelefon för tredje gången. Rant inte om "haters" som gör ditt liv hårt och klagar inte på hur vissa människor är falska och använder dig bara. Använd inte Facebook som ett forum för din negativitet alls.
  • Ranting på Facebook och få människor att stödja dina rants med kommentarer och gillar att bara bränna elden och inspirera mer otrevligt beteende.
  • Om du verkligen känner behovet av att dela något personligt med alla dina Facebook-vänner, försök att göra det något positivt.
  • Bild med titeln Skriv om din familj Steg 13
    6. Var snäll mot dina äldste. Sluta tänka att besöka din mormor eller farfar är inget annat än en chore. Var tacksam för dina äldste och insikten de kan erbjuda och veta att de inte kommer att vara kvar för alltid. Få din dyrbara tid med dina farföräldrar medan du kan, om du har turen att ha dem. Om inte, var snäll mot några äldre medlemmar i din familj och låt dem se hur mycket du uppskattar deras visdom och kärlek.
  • Du kommer att vara gammal för en dag, kompis. Vill du ha ett barnbarn som räknar ner minuter tills han kan gå med i sina vänner på köpcentret?
  • Bild med titeln Identifiera substansmissbruk på arbetsplatsen Steg 11
    7. Undvik svartsjuka som pesten. Avundsjuk är ett klassiskt drag av otåliga människor. Om du är otålig, måste du jämföra dig med andra människor hela tiden, önskar att du var någon annan och vände grön önskande att du hade pojkvän, bil, garderob eller utseende av en av dina vänner eller ens av en perfekt främling. Om du vill vara tacksam, måste du sluta spela jämställd spel ASAP, eller du kommer aldrig att vara nöjd med vad du har.
  • Kom ihåg att det är omöjligt att verkligen jämföra dig med någon annan utan att veta hela historien. Visst, du kanske önskar att du hade så mycket pengar som din bästa vän, men hon kanske önskar att hennes föräldrar älskade varandra så mycket som dina gör.
  • Del 3 av 3:
    Praktiserande tacksamhet
    1. Bild med titeln Bekämpa depression och ensamhet utan hjälp med hjälp Steg 15
    1. Volontär. Volontärarbete i ditt samhälle är ett annat sätt att visa hur tacksam du är för alla de saker som världen har gett dig. Oavsett om du hjälper till att städa upp en lokal park, arbeta i ett soppkök eller undervisa barn och vuxna i ditt samhälle att lära sig att läsa, blir du en mer tacksam person om du ger din tid till människor som är mindre lyckliga och uppskattar Allt som "" de "har att erbjuda" dig.``
    • Om du verkligen gillar volontärarbete, kan du till och med ta en volontärresa till ett annat land. Detta kommer verkligen att förändra ditt perspektiv och gör dig ännu mer tacksam.
  • Bild med titeln Volontär för att hjälpa äldre steg 11
    2. Kommune med natur. Det är rätt. Att bara gå ut i parken och sitta i solen kan hjälpa dig att uppskatta allt du har i livet. Oavsett om du ska simma, meditera i en park, gå på vandring, eller klättra ett berg, kommunicera med naturen, kommer att få dig att se hur impermanent ditt liv är och hur mycket du bör uppskatta alla de små saker som livet har att erbjuda dig.
  • Ju mer tid du spenderar ute istället för att vara samlad i ditt hem, desto mer tacksam kommer du att känna.
  • Bild med titeln Deal med äldre alkoholhaltiga föräldrar som vuxen Steg 7
    3. Göra yoga. Yoga är praxis av tacksamhet. Medan du övar de som är armbalanser och gör de vinyasas, kommer du verkligen att arbeta med att hitta en koppling mellan ditt sinne och kropp som gör att du kan uppskatta varje andetag, varje rörelse, och varje person runt dig. Yoga kommer att påminna dig om att världen har det du behöver och att du har vad världen vill ha.
  • Att göra en veckovis yoga vana hjälper dig att uppskatta de små grejerna och inte känna att du inte får tillräckligt med livet.
  • Yoga handlar om att vara generös och erbjuder vad du har till världen. Detta är garanterat att göra dig mindre självisk och mer tacksam.
  • Bild med titeln Hjälp det hemlösa Steg 21
    4. Utföra en slumpmässig handling av vänlighet. Du bör inte alltid spara dina vänlighetshandlingar för dina nära vänner eller familjemedlemmar. Hjälp en granne leta efter en förlorad hund. Hjälp tjejen i kaféet som spillde kaffe över sig själv rensa upp. Hjälpa en gammal kvinna bära sina matvaror. Ibland kommer dessa möjligheter att presentera sig - du behöver inte leta efter dem. Och när de kommer, är det bäst att agera med generositet och du blir mer tacksam för din del i världen.
  • Göra ett mål att göra minst en slumpmässig handling av vänlighet per månad. Försök att få det här till per vecka. Tror att du kan göra en dag? Du vet aldrig förrän du försöker.
  • Bild med titeln vara vänner med dina medarbetare Steg 7
    5. Ge din vän en tankeväckande gåva bara för att. Att ge en gåva är ett bra sätt att utöva tacksamhet. Du behöver inte vänta på din väns födelsedag för att ge henne en gåva om du verkligen vill att hon ska veta hur mycket hon betyder för dig. Om du ser en söt bildram på en hantverksmässa, håller du en bild av dig två i den och ger den till henne - om du ser det perfekta tillbehöret till din vän, hämta det och lämna det till henne i en liten presentpåse. Det är inte det pris som räknas-det är tanken.
  • Att komma i vana att ge gåvor till dina vänner bara för att du tänkte på dem och vill att de ska känna sig speciella är ett bra sätt att vara en mer tacksam person.
  • Tips

    Tack alla om dig för enkla saker, (men inte för mycket, annars blir det irriterande) för att visa din tacksamhet.
  • Försök att inte slösa mat under måltiden.
  • Klagar inte på saker som du tar för givet e.g. skola, över skyddande föräldrar etc.
  • Läs böcker som Parvana och Parranas resa.
  • Försök att vara positiv så mycket du kan.
  • När du befinner dig i ett problem eller en dålig situation tycker om 3 saker som kan vara mycket värre, och tacka Gud för att bara ge dig de mindre problemen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande