Hur man berikar ditt liv

Berikande ditt liv betyder att du gör ditt liv som att uppfylla, meningsfullt och fyllt med glädje som möjligt. Man kan gå igenom livet utan att någonsin utforska världen, fråga svåra frågor, eller ta risker - men det som verkligen lever? Det finns inget trick att berika ditt liv, eftersom det finns många sätt du kan ta för att få nya erfarenheter.Här är några idéer som andra har, även om de bara är en startpunkt i en bred, fantastisk resa.

Steg

Metod 1 av 3:
Få erfarenheter
  1. Bild med titeln berika ditt liv steg 1
1. Ta risker. Om du vill berika ditt liv måste du vara villig att gå ut ur din komfortzon. Du bör ta risker som utmanar dig och kräver dig att gå upp i ditt spel istället för att göra samma gamla sak efter dag. Detta kan betyda allt från att fråga den söta tjejen i din klass ut på ett datum för att ansöka om ditt drömjobb, även om du inte är säker på att du kan hantera det. Bara göra ett försök att prova nya saker och göra saker som får dig att känna mindre än säkra kan hjälpa dig att leva ett mer berikande liv.
  • Misslyckas. Om du aldrig tar risker eftersom du inte vill hantera besvikelsen, kommer du också aldrig att kunna berika ditt liv. Visst är det säkert att bo på ditt helt bra jobb, men om du inte tar en risk och ansöka om din drömposition, kommer ditt liv också att vara helt bra. (Naturligtvis betyder det inte att göra hänsynslös eller oansvarig val)
  • Erövra dina rädslor. Oavsett om du är rädd för vatten, höjder eller nya människor, gör ett försök att se att det inte finns något som är så rädd för att du kan få dig att känna dig mer självsäker och kapabel.
  • Bild med titeln berika ditt livssteg 2
    2. Presentera dig själv till främlingar. Du vet aldrig vem som kan ha en positiv inverkan på ditt liv och får dig att känna dig mer kapabel och modig. Om du aldrig gör ett försök att lära känna nya människor och att lära av dem, så kommer du inte att kunna växa som en person. Gå ut ur din komfortzon och vidta åtgärder för att träffa nya människor, oavsett om de är nya i din skola eller kontor eller om du bara märker någon som läser din favoritbok i en kafé. Du kommer aldrig veta hur mycket värde en ny anslutning kan ha för dig och ditt liv.
  • Naturligtvis kommer inte varje ny person att vara kompatibel med dig och prata med nya människor kan leda till några besvärliga samtal - men desto mer blir du vana med att introducera dig till nya människor, desto mer sannolikt är du att träffa människor som är spännande och intressant.
  • Att göra ett försök att träffa nya människor kommer också att göra dig till en person som vet att han alltid har mer att lära av livet, istället för att hålla fast med samma fem personer som han redan vet i sin komfortzon.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 3
    3. Uppskatta en annan kultur. Ett annat sätt att leva ett mer berikande liv är att ta sig tid att uppskatta och lära sig om en annan kultur. Detta kan betyda att lära dig japanska, reser till Guatemala för en sommar, eller till och med pratar med någon som växte upp i en miljö som var radikalt annorlunda än din och lär dig om hur det var. Att lära sig om andra kulturer kan hjälpa dig att se världen på ett mer komplext sätt och förstå att ditt sätt att titta på världen är bara ett alternativ, inte det enda alternativet.
  • Om du har pengarna att resa, försök att undvika att vara bara en turist. De verkliga människor som gör en annan plats än din hemstad är alltid i stort sett någon annanstans. Försök att gå där lokalbefolkningen går och pratar med så många infödingar som möjligt. En bra start går ofta till en lokal (inte turistorienterad) bar, restaurang eller rekreationsplats.
  • Om du inte har pengar att resa, prova mat från olika kulturer, titta på utländska filmer, läsa böcker med ett varierat utbud av författare, eller ta historia eller språkkurser kan också hjälpa till att bredda dina horisonter.
  • Fokusera på att alltid förbättra dig själv och lära dig om alla olika sätt att leva och tänka på där.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 4
    4. Utveckla en ny hobby. Ett annat sätt att berika ditt liv är att odla en ny hobby som ger ditt liv mening. Det behöver inte vara din körning eller till och med något du är särskilt bra på. Hitta bara något du tycker om och hålla fast vid det.Genom att prova något utanför din komfortzon, kommer du att utmana dig att växa som en person.
  • Att hitta en ny hobby eller intresse du bryr dig om kan öka din känsla av engagemang, vilket kommer att berika ditt liv.
  • Du kan också stöta på nya och intressanta människor när du förföljer en ny hobby, och dessa människor kan hjälpa dig att få stöd och se världen på ett nytt sätt.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 5
    5. Utmana dig själv. Om du vill berika ditt liv, så kan du inte bara hålla fast vid de saker du är bekant med. Du borde försöka något du aldrig trodde att du var kapabel att bara få förtroendet och perspektivet att ditt liv verkligen är i dina egna händer. Detta kan betyda allt som driver dig fysiskt, mentalt, eller till och med känslomässigt och vilket leder till en givande upplevelse och känsla av tillväxt. Här är några bra sätt att utmana dig själv:
  • Läs en bok som du alltid trodde var "för svår".
  • Öva en ny sport.
  • Tåg för en maraton eller en halv maraton. Eller till och med en rolig körning, speciellt om du aldrig ansåg att springa innan.
  • Skriv ett utkast till en roman. Eller bara prova din hand på en haiku.
  • Ta på sig nya ansvarsområden på jobbet.
  • Gör något du en gång misslyckades på.
  • Lär dig att laga en gourmetmat
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 6
    6. Läs mer. Läsning är ett av de billigaste och enklaste sätten att berika ditt liv. När du läser kan du bredda dina horisonter och lära dig att se världen på ett nytt sätt utan att våga sig längre än bokhandeln. Även om det är trevligt att läsa en mindre utmanande roman bara för en flykt, kan läsa mer utmanande böcker eller tidskrifter hjälpa dig att känna dig berikad och att se världen på ett nytt sätt. Här är de typer av böcker du kan göra en vana att läsa:
  • Biografier eller memoarer för inspiration, eller lär dig om extraordinära personer som du aldrig visste existerat.
  • Historisk non-fiction att lära sig om hur världen brukade vara.
  • Litterära fiktion för att se relationer och erfarenheter i ett nytt ljus.
  • Böcker om konst, fotografi eller musik för att utöka dina horisonter.
  • Tidningar för att lära dig mer om aktuella händelser. Allvarligt, när var sista gången du läste en faktisk tidning med professionella journalister?
  • Bild med titeln berika ditt livssteg 7
    7. Chase efter kunskap. Läsning är ett viktigt sätt att leva ett mer berikande liv, men om du verkligen vill ta upp ett hak, måste du jobba med att alltid vilja lära dig och veta mer, oavsett vad du gör. Detta kan betyda att prata med människor som har haft intressanta upplevelser om vad de har lärt sig om världen, går till museer, pratar med dina äldste, eller tar resor eller reser utanför din komfortzon för att få förstahandskunskap om hur världen fungerar.
  • En person som lever ett berikande liv är bekvämt med att det finns saker som han inte vet och är alltid ivriga att lära sig mer.
  • Hitta ett sätt att fråga de människor som fascinerar dig frågor om sina erfarenheter utan att det verkar som en förhör.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 8
    8. Tillbringa mindre tid efter andras erfarenheter av sociala medier. Om du vill leva ett berikande liv, bör du spendera mer tid där ute och gör din egen sak istället för att följa alla de stora och intressanta sakerna som andra människor är upp till. Även om du tittar på bilden från din kusinmarlas bröllop eller läser de politiska rantingarna i din gamla klasskamrat kan hjälpa dig att se vad som händer med de människor du vet, du borde spendera mindre tid att oroa sig för andras tankar och erfarenheter och mer tid med att fokusera på att bygga en berikande livet för dig själv.
  • Om du är en missbrukare media, kanske du inte ens inser alla de sätt på vilka sociala medier påverkar ditt liv negativt. Om du försöker begränsa dina sociala medier till bara 10-15 minuter om dagen, blir du förvånad över hur mycket lyckligare du känner och hur mycket mer tid du måste driva dina egna mål och intressen.
  • Metod 2 av 3:
    Utveckla berikande vanor
    1. Bild med titeln berika ditt liv steg 9
    1. Förlåta. Ett sätt att leda ett mer berikande liv är att lära sig att förlåta andra lättare. Även om vissa saker är oförlåtliga, om du regelbundet har vanan att hålla ett grudge, spendera timmar som sett med bitterhet och ångra många människor runt dig, så kommer du inte att kunna leva ett berikande liv. Lär dig att gå vidare och acceptera att vissa människor gör misstag - eller för att avsluta förhållandet om någon verkligen har förrått dig. Om du låter dig fastna att vara förbittrad hela tiden, kommer ditt liv att känna sig svårt och drabbat.
    • Om någon verkligen har skadat dig och det tar tid att behandla den personens ursäkt, var dålig om det. Låtsas inte som om du är okej och sedan fortsätta klaga på personen till dina femtio närmaste vänner. Detta kommer inte att få dig väldigt långt.
    • Du kan förlåta någon och fråga fortfarande lite utrymme innan du börjar spendera tid med den personen igen. Om du inte kan vara runt personen utan att vara arg eller bitter, tvinga inte dig själv att göra det här just än.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 10
    2. Bli av med giftiga vänner. Om du spenderar mycket tid runt människor som får dig att känna dig dålig om dig själv, är otroligt negativa, eller som påverkar dig att göra saker som inte är sanna mot din karaktär, då är det dags att skära dem så mycket som möjligt, det är. Utvärdera dina vänships och tänka på vilka människor som gör att du känner dig hemskt om dig själv, vilka människor alltid tar dig ner, och som aktivt gör ditt liv värre. Även om dina vänner kommer att ha låga perioder, om de tar med dig inget annat än negativt energi, det kan vara dags att ompröva dina vänskap.
  • Ibland kan det inte vara möjligt att helt sluta ett giftigt förhållande om du är fast att se personen regelbundet. Ändå kan du göra ett försök att vara runt personen mindre eller inte låta personen komma till dig när du måste prata.
  • Tänk på de människor som får dig att känna det bästa om dig själv och den mest upphetsade om världen, och försök att spendera så mycket tid med de människor som du kan.
  • Bild med titeln berika ditt livssteg 11
    3. Ta bättre hand om dig själv. Att äta tre friska, balanserade måltider om dagen, se till att du får tillräckligt med vila, och att göra tid för regelbunden motion kan få dig att känna dig lyckligare och mer kapabel. Om du känner dig upptagen att ge dig för mycket uppmärksamhet, så är det troligt att du blir mer negativ, mer trög och mindre motiverad att göra stora förändringar. Här är några saker du kan göra för att göra ansträngningar för att leva ett hälsosammare liv:
  • Övning i minst 30 minuter om dagen. Detta kan betyda att springa, simma, cykla, vandra, eller spela en sport med vänner. Yoga kan också få dig att känna sig mer mentalt och fysiskt kapabel.
  • Var mer aktiv. Ta trappan istället för hissen. Gå så mycket som möjligt istället för att köra. Flytta till andra sidan av kontoret för att prata med din kollega istället för att kommunicera via e-post. Om du pratar i telefon, gör några sträckor eller rör sig istället för att sitta på ett ställe.
  • Få minst 7-8 timmars sömn per natt och försök att gå och lägga dig och vakna runt samma tid varje dag så du har en lättare tid som sover och vaknar upp.
  • Få en hälsosam blandning av magert proteiner, frukter och grönsaker, och friska kolhydrater i din kost. Undvik mat som är alltför fet eller oljiga eller de får dig att känna dig mindre energisk. Gör dig själv en smoothie nu och igen för att njuta av dina grönsaker på ett annat sätt.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 12
    4. Sakta ner. Att ta dig tid att bearbeta ditt liv och planera dina nästa steg kan hjälpa dig att leva ett mer uppfyllande, meningsfullt liv. Om du känner att du bara rusar från en aktivitet till nästa, försöker fånga andan, så kommer du aldrig att kunna sakta ner och uppskatta världen runt dig. Göra ett försök att ha lite tid mellan aktiviteter, att varva ner före sängen och ta kontemplativa promenader för att planera ditt nästa drag när du måste göra ett stort beslut. Om du sakta ner mer, kommer ditt liv att känna sig mer berikande.
  • Meditera. Hitta bara en lugn plats och ett bekvämt säte och fokusera på att koppla av din kropp när du koncentrerar dig på andan. Bara 10 minuters meditation om dagen kan få dig att känna dig mer fokuserad och välvilja.
  • Stoppa multi-tasking. Även om du kanske tror att det här hjälper dig att få saker gjort snabbare, det kommer faktiskt att göra det svårare för dig att fullt ut fördjupa sig i någon enda uppgift.
  • Skriv i en tidskrift. Detta är ett utmärkt sätt att sakta ner, att pausa och reflektera över din dag, och för att få din hjärna att bearbeta dina erfarenheter. Du kan upptäcka nya idéer och tankar bara genom att ge dig tid att skriva innan du går vidare till nästa uppgift.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 13
    5. Ge dig själv "mig."Om du vill berika ditt liv, måste du vara lite självisk. Om du spenderar för mycket tid med att få andra människor att känna sig glada eller få allt ditt arbete, så kommer du inte att ha tid för personlig uppfyllelse eller tillväxt. Se till att du har minst trettio minuter om dagen till dig själv, och minst några timmar i veckan för att göra vad som helst är du vill göra, om det lär sig franska, perfekta dina lasagnebakningsfärdigheter, eller bara koppla av med en ny roman.
  • Inte alla dina "mig tid" måste vara produktiv. Ibland behöver du bara varva ner lite och ta tid att vila. Det är också bra.
  • Skydda din "mig tid" som det är det heta datumet för dina drömmar. Låt inte sista minuten planer eller gynnar gör att du måste omplacera med dig själv.
  • Försök att vakna en halvtimme tidigare bara för att ha lite tid med dig själv innan du börjar din dag. Detta kan få dig att känna mindre rusad och hektisk när du börjar den vanliga slipan.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 14
    6. Volontär. Volontärarbete är ett utmärkt sätt att gå ut ur din komfortzon och ge tillbaka till ditt samhälle. Inte bara kommer att frivilligt vara fördelaktigt för folket runt dig, men det kommer att få dig att känna dig lyckligare och mer balanserad - du kommer att kunna sätta saker i perspektiv och att uppskatta ditt liv ännu mer. Du kommer också att kunna ansluta till olika personer som kan påverka ditt liv lika positivt som du kan påverka deras.
  • Du kan handledare vuxna eller barn på ditt lokala bibliotek, arbeta på ett hemlöst skydd eller soppkök, eller hjälpbord för en värdig sak.
  • Bara göra en vana att volontärarbete några gånger i månaden kommer att göra dig mer medkänsla och mindre självbesatt.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 15
    7. Skapa mindre avfall. Ett annat sätt att få ett mer berikande liv är att fokusera på att vara mindre slöseri. Använd papper istället för plastprodukter. Var noga med att återvinna. Använd tyg istället för papper när du kan. Använd inte för många servetter, plastredskap eller produkter som inte kan återanvändas. Promenad eller cykel istället för att köra. Att göra ett försök att inte vara slöseri kan hjälpa dig att vara mer självmedveten och att uppskatta din miljö ännu mer.
  • Att vara mindre slöseri kan också hjälpa dig att odla mer tacksamhet och verkligen uppskatta världen runt dig mer genom att försöka orsaka så lite skada som möjligt.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 16
    8. Visa dina vänner och familj hur mycket du bryr dig. Att odla friska relationer med dina vänner och familjemedlemmar har visat sig berika ditt liv. Att ha vänner och familjemedlemmar som bryr sig om att du kan ge dig mer av en känsla av syfte, kan hjälpa dig att känna dig mindre ensam, och kan få dig att känna dig mindre förlorad när du måste fatta viktiga beslut. Oavsett hur upptagen du är, borde du göra en vana att spendera tid med dina nära och kära och låta dem veta hur mycket de menar för dig.
  • Skriv "Tack" kort till dina vänner och familjemedlemmar bara för att låta dem veta hur mycket de betyder för dig.
  • Ring upp dina föräldrar eller morföräldrar regelbundet. Om du inte bor på samma ställe, gör du ett försök att ringa bara för att säga Hi-inte för att du vill ha något, kan hjälpa dig att behålla starka obligationer och att berika ditt liv.
  • När du spenderar tid med vänner och familj, var noga med att göra en riktig ansträngning för att fråga hur de verkligen gör - spendera inte bara tid med människor för att få saker av bröstet.
  • Metod 3 av 3:
    Berikar ditt perspektiv
    1. Bild med titeln berika ditt livssteg 17
    1. Var tålmodig med dig själv. En anledning kan du inte känna att ditt liv berikar är att du tror att du inte gör tillräckligt för att uppnå din potential. Du kan känna att belöningarna inte kan komma snart nog och att du inte är riktigt glad tills du har hittat ett bättre jobb, hittade din soulmate, eller hittade ditt drömhem - men du borde veta att dessa saker kommer att komma och att du får var du behöver vara om du fortsätter att arbeta hårt.
    • Fokusera på att uppnå små mål och vet att du kan välja att känna dig lycklig och uppfylld när som helst du vill ha. Du behöver inte känna dig som ett misslyckande eller en förlorare bara för att du inte har blivit där du har velat gå ganska än.
    • Gör en lista över alla de saker du har åstadkommit och att du är stolt över. Du ser att du har jobbat hårt längs vägen och att du redan ska känna sig uppfylld och nöjd med dig själv.
  • Bild med titeln berika ditt livssteg 18
    2. Visa mer tacksamhet. Att göra ett försök att vara tacksam för alla de saker du har kan få dig att leva ett mer berikande liv. Ta dig tid att uppskatta alla saker som du kan ha tagit för givet, från dina vänner och familj till din hälsa, eller till och med det fantastiska klimatet på den plats där du bor. Även om det låter corny, kom ihåg hur många människor det finns som är mindre lyckliga än du är och är tacksam för vad du har istället för att förvirra vad du saknar kan få dig att leva ett mer berikande och lyckligare liv.
  • Gör en tacksamhetslista minst en gång i veckan. Skriv ner varje liten sak du är tacksam för och sedan band den här listan ovanför ditt skrivbord eller håll den i din plånbok. När du känner dig ner, läs över listan för att påminna dig om alla de stora sakerna du har för dig.
  • Ta dig tid att tacka människor, från din servitris till din mamma, för allt de har gjort för dig. Leta efter möjligheter att uttrycka tacksamhet och låta folk veta att det de gör för dig verkligen spelar roll.
  • Bild med titeln berika ditt livssteg 19
    3. Sluta jämföra dig med andra. Du kommer aldrig att leva ett berikande liv om du spenderar all din tid att försöka hålla koll på Joneses. Försök inte att jämföra ditt förhållande, din kropp, ditt hus eller något annat du äger till vad andra har, eller du kommer alltid att komma upp kort. Det kommer alltid att finnas människor som har något "bättre" än vad du gör - precis som det kommer alltid att finnas människor som är mycket sämre av - och du kommer aldrig att kunna leva ditt liv på dina egna villkor om du bara bryr dig om att jämföra dig själv till alla runt dig.
  • Kom ihåg att det är bra för din granne eller din bästa vän kanske inte är bäst för dig. Fokusera på att göra vad du behöver för att göra ditt liv bättre och lär dig att stänga av de andra rösterna.
  • Spendera timmar på Facebook kan leda dig att känna att ditt liv, förhållande, semester eller familj är inte så bra som alla andra. Om du spenderar mycket tid på sociala medier får du att känna dig otillräcklig om ditt eget liv, sluta bara.
  • Om du är i ett seriöst förhållande, fokusera på att göra vad som är rätt för dig baserat på din egen tidslinje istället för att försöka flytta ihop, bli förlovad eller gifta sig på ett annat pars standarder.
  • Bild med titeln berika ditt liv steg 20
    4. Avsluta omsorgsfullt vad folk tror. Naturligtvis kan det vara lättare sagt än gjort för att sluta bry sig om vad andra människor tycker om dig helt. Men du kan börja göra ett försök att göra vad som är bäst för dig istället för vad du tycker kommer att göra andra människor tror att du är underbar, framgångsrik, kunnig eller intressant. I slutändan är det bästa du kan göra att göra dig lycklig, och om du gör det, kommer du att kunna drunkna ut bullret ändå.
  • Det bästa sättet att leva ett berikande liv är att förbättra dig själv och att må bra om de val du gör. Om du gör det, spelar det ingen roll om folk tror att du är den största saken sedan skivad bröd.
  • Lär dig att följa ditt hjärta. Om du vill studera teater istället för lag, vilket är vad dina föräldrar vill, lära dig att acceptera att ditt liv blir mer berikande om du följer dina drömmar.
  • Bild med titeln Berika ditt liv Steg 21
    5. Vara mindre av en perfektionist. Ett annat sätt att leva ett mer berikande liv är att sluta bry sig om att göra allt helt hela tiden. Du borde vara bekväm med att göra misstag och lära av dem istället för att få allt rätt vid första försöket. Visst, ditt liv kommer att känna sig mycket säkrare om du fortsätter att göra enkla val utan att röra upp, men det blir mycket mer givande och berikande om du är bekväm med att ta fel väg ibland, vet det att det kommer att leda dig till höger ett.
  • Om du är för fokuserad på att vara perfekt, så har du inte tid att gå tillbaka och njuta av ditt liv på egen hand, misstag och alla. När du accepterar att du aldrig kommer att bli 100% rätt hela tiden, du kommer att kunna göra mycket mer intressanta val.
  • Om du verkligen vill skapa meningsfulla obligationer med människor, måste du låta dem se vem du verkligen är, brister och alla. Om du vill att alla ska se dig som den här perfekta personen utan sårbarheter, så kommer folk inte att känna att de någonsin kan öppna upp till dig eller lita på dig.
  • Bild med titeln Berika ditt liv Steg 22
    6. Fokusera på resan. Om du spenderar hela ditt liv mot ett mål, kommer du aldrig att kunna uppskatta alla de små glädjeerna av glädje längs vägen. Du kommer också oundvikligen att känna dig besviken när du når det målet, oavsett om det är att göra partner i ditt advokatbyrå eller att gifta sig. Om du vill leva ett berikande liv och att njuta av varje ögonblick, då måste du stoppa och komma ihåg att vara stolt över eller tacksam för varje litet steg du tar på vägen.
  • Du vill inte se tillbaka på ditt liv och undra var alla dessa år gick. Göra ett försök att leva i ögonblicket istället för att alltid tänka fram till framtiden, och du kommer att kunna leva ett mycket mer uppfyllande, roligt liv.
  • Göra mer av ett försök att göra saker "bara för att."Inte varje steg du tar eller person du möter måste hjälpa dig att bli mer framgångsrik. Dessutom, om du aldrig är spontan, vem vet hur många möjligheter du kan sakna över hela ditt liv.
  • Bild med titeln Berika ditt liv Steg 23
    7. Hitta ditt syfte. Det kan tyckas som en skrämmande uppgift, men om du verkligen vill leva ett mer berikande liv, kan du inte bara gå igenom motionerna - du måste hitta det som gör ditt liv värt att leva. Ditt syfte behöver inte vara att lyckas med någon snygg, utmanande karriär, det kan vara att hjälpa andra att uppnå sina mål, för att höja dina barn i en stödjande miljö, att skriva fiktion även om du aldrig tjänar pengar gör det, eller bara för att göra vad det än var tänkt att göra.
  • Om du känner att du bara har gått igenom rörelserna och inte riktigt vet vad ditt livs syfte är, så är det värt att ta lite tid att sakta ner och göra lite själssökning och att prova nya saker för att hitta det. Kom ihåg att det aldrig är för sent.
  • Det är okej om du inte hittar ett alltförbrukande syfte att ge ditt liv mening. Bara göra ett försök att styra ditt liv i riktning mot något som betyder mycket för dig kan göra en stor skillnad.
  • Tips

    Lärandet kommer alltid att leda till berikning - om vi verkligen öppnar våra sinnen och studerar en situation, hittar vi många nyanser av mening och förståelse - det här är en bra sak.
  • Inne i var och en av oss är en tänkare och en poet, låt dem ibland, låt dem ha utlopp, de kan gynna alla andra områden i ditt liv.
  • Följ din egen väg, lära dig att lita på dig själv, lära dig att lyssna på ditt eget samvete - det kommer vanligtvis att hjälpa dig att leda till berikning.
  • Alla är annorlunda, och det som kan berikas till en person kan vara helt enkelt tråkigt eller till och med skadligt för en annan - låt inte någon tvinga dig i deras anrikning eller förbättring om det inte känns rätt till dig.
  • Varningar

    Alla är annorlunda, och det som kan berikas till en person kan vara helt enkelt tråkigt eller till och med skadligt för en annan - låt inte någon tvinga dig i deras anrikning eller förbättring om det inte känns rätt till dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande