Hur man lagar mat med kassava mjöl

Cassava mjöl är ett spannmål och glutenfritt alternativ till traditionellt mjöl när du baka eller laga mat. Kassava mjöl är gjord av kassavakot, en växt som växer i Sydamerika och Afrika. Kassava mjöl är mjukt och pulveriskt och är inte gritty som många andra kornfria mjöl. Till skillnad från andra glutenfria alternativ som mandel eller kokosmjöl, har Cassava mjöl också en mer neutral smak och mild smak som inte kommer att påverka smaken av din mat som väsentligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda Cassava-mjöl som ersättning
  1. Bild med titeln kock med kassava mjöl steg 1
1. Undvik att laga saker som måste stiga. Kassava mjöl är tätare och fungerar bra i produkter som kakor och brownies, men utför dåligt i bröd som måste stiga betydligt. Undvik att använda Cassava mjöl i recept som kräver att din mat stiger som kakor. Mat skapad med kassava mjöl kommer typiskt att vara lite tätare än om du använde ett all-purpose mjöl eller annat mjöl som innehåller gluten.
  • Kassava mjöl är bra för recept som tortillor, pitabröd, kakor och brownies.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 2
    2. Väga ditt kassavjöl. Medan en mätkopp fungerar vanligtvis i många matlagningsscenarier, är kassavmjöl tätare än traditionellt vetemjöl. Av den anledningen vill du mäta ditt mjöl innan du använder det i ett recept med en digital skala. Om du inte har en skala är det mest exakta sättet att mäta din blomma genom att flysa upp det och sedan skopa det med en mätning av en sked. Detta kommer att förhindra att det packar ner. När du är klar mät, nivå av den med en smörkniv eller annan rakt redskap.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 3
    3. Använd ett förhållande 1: 1 som ersättning för vetemjöl recept. I många situationer kommer Cassava-mjöl att fungera med ett förhållande 1: 1 där du brukar använda vetemjöl. Det enda undantaget är när du har att göra med recept som måste stiga eller använda jäst, eftersom mjölet är känt för att vara tätare och har uppkommer stigande.
  • Kassava mjöl har inte samma näringsvärde som vete, så om du bestämmer dig för att använda den, se till att du kompletterar din kost med andra livsmedel som innehåller vitaminer och näringsämnen.
  • Bild med titeln kock med kassava mjöl steg 4
    4. Börja med recept som du vet. För att bli acklimatiserad med hur man använder Cassava Mour, bör du börja arbeta med de recept som du redan är van vid att göra. Notera hur man använder Cassava-mjölet förändrar konsistensen och smaken av din mat. Bestäm om du gillar att använda mjölet innan du integrerar det i mer komplexa recept.
  • När du känner dig bekväm med att använda Cassava mjöl, börja experimentera med andra recept.
  • Cassava mjöl kommer att ge en subtil jordisk, och nutty smak till vad du lagar mat. Ta hänsyn till detta när du skapar rätter.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 5
    5. Köp Pure Cassava mjöl utan artificiella tillsatser. Leta efter produkter som säger 100 procent Yuca (Cassava) på etiketten. Undvik produkter som använder artificiella ingredienser eller fyllmedel eftersom dessa märken av mjöl inte är så friska som rent kassava mjöl. Pure Cassava mjöl kommer att ha en ingrediens: Yuca.
  • Ibland kommer Cassava mjöl kallas maniokmjöl.
  • Ett populärt Cassava-mjöl är Otto Naturals.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 6
    6. Justera recept som innehåller jäst. Om du gör ett recept som kräver jäst, kan du använda xantangummi som en ersättare. Xantangummi hjälper till att binda kassava mjöl tillsammans. Om du inte är vegan, kan du också bidra till ett extra ägg till ett recept också att binda mat som kallar på jäst.
  • För de flesta recept, lägg till 1/2 tsk (2.46 ml) xantangummi för varje kopp mjöl som du använder.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 7
    7. Förstå att Cassava mjöl inte är tapioca mjöl. Medan Tapioca och Cassava mjöl och gjorda av samma rot, skiljer de sig avsevärt. Tapioca mjöl används traditionellt som ett förtjockningsmedel och fungerar bra i saker som pudding eller såser medan kassavmjöl kan användas som ersättning för alla ändamål eller glutenfria mjöl. Får inte de två förvirrade när du köper ditt kassavalmjöl.
  • Tapioca är det extraherade stärkelsen av kassavakotroten, medan kassavmjöl görs genom slipning och peeling hela roten.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Innehåller Cassava i vanliga recept
    1. Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 8
    1. Använd kassavmjöl för att göra glutenfria muffins. Cassava-baserade muffins är perfekta för dem med en matallergi eller som är på en viss diet men vill fortfarande ha något sött. Piskade äggvita kommer att göra din kassavakakakor lättare och fluffigare i textur.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 9
    2. Skapa tortillor med kassava mjöl. Kassava mjöl är ett bra mjöl att använda när man gör tortillor eller naan. För att skapa tortillor, kombinera 1 kopp (122.00 gram) av kassavmjöl med 1/4 tsk (1.23 ml) Bakpulver och en ⅔ kopp (157.72 milliliter) varmt vatten. Knippa och rulla ut mjölet i ett platt ark innan du skär ut runda tortillor. När du har klippt ut, steka dem i en panna med smör eller olja i en minut på varje sida.I stället för att få en korn- eller majsbaserad tortilla, överväga att göra dina tortillor med Cassava-mjöl.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 10
    3. Baka brownies med kassava mjöl. Söta bakverk recept som brownies eller kakor fungerar bra med kassava mjöl. Om du är vegan eller vegetarisk och inte äter ägg, kan du ersätta dem med något som en pumpa puree eller äppelmos för att binda dina brownies tillsammans. Skapa browniesna som du naturligtvis skulle, och lägga till mer mjöl för tätare, rikare brownies.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 11
    4. Inkorporera kassava i pannkakor. Kassava mjöl ger sig bra för att göra pannkaka smet. Cassava absorberar vanligtvis mer flytande än traditionellt mjöl, så håll detta i åtanke när du gör ditt recept. Av denna anledning måste du sannolikt lägga till extra mjölk eller ägg till receptet som du gör
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 12
    5. Gör pizza skorpa med kassava mjöl. Du kan ersätta jäst eller ägg som finns i traditionell pizza skorpa med 2 msk bakpulver. För att kompensera för hur mycket flytande kassava mjöl kan absorbera, se till att matcha varje kopp kassava mjöl med en halv kopp varmt vatten. Du kan också kombinera Cassava-mjöl med andra mjöl som kokosmjöl för att hjälpa det att binda ihop.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Använda Cassava för din hälsa
    1. Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 13
    1. Prova cassava mjöl om du är på en paleo diet. En Paleo diet är baserad på att äta mat som kött, fisk, frukt, grönsaker och nötter samtidigt som man undviker mat som innehåller korn, raffinerade sockerarter och bearbetade livsmedel. Cassava mjöl är ett bra alternativ om du är på denna diet, eftersom det ersätter kornen som finns i traditionella all-purpose-mjöl.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 14
    2. Byt till Cassava om du har matallergier. De med celiaki eller en intolerans från gluten kan dra nytta av att använda Cassava-mjöl. Kassava innehåller inte gluten och kan utnyttjas som ersättning under många omständigheter. De med andra matallergier som med allergier mot vete kan också använda kassava mjöl i recept.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 15
    3. Ät inte rå kassava rot. Kassava innehåller naturligt förekommande cyanidföreningar som gör det giftigt att konsumera i sin råa tillstånd. Processen för att skapa Cassava-mjöl avoxificerar det av dessa medel. Om du gör mjölet från Cassava-roten, konsumera inte denna råa.
  • Det giftiga elementet i kassava kallas Linamarin.
  • Kassavaförgiftning kan skada din lever, njurar och hjärna.
  • Bild med titeln kock med kassavmjöl Steg 16
    4. Förstå fördelarna med att använda kassava mjöl. Cassava Mour har en mängd olika hälsofördelar, inklusive att vara hög i kalorier och agera som en utmärkt källa till kolhydrater. Också, kassava mjöl är helt mutter, gluten och kornfri, så det är bra för dem med nötallergier eller celiaki. Kassava innehåller också användbara näringsämnen och vitaminer inklusive B-vitaminer och kalium.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande