Hur man väljer tortillor

Mest kända för sin roll som en integrerad del av mexikanska köket är tortillor ett gott och effektivt sätt att paketera en stor mängd mat för snabb konsumtion. På grund av spridningen av typer, storlekar och märken av tortillor kan det vara svårt att välja vilka specifika tortillas som är bäst för dina behov. När du väljer Tortillas måste du vara uppmärksam på fräschheten i tortillas i fråga, och därifrån fatta beslut om antal, storlek och typ av tortillas behöver du.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja tortillor baserat på friskhet och varumärke
  1. Bild med titeln Välj Tortillas Steg 1
1. Kontrollera utgångsdatumet. Vid val av ett specifikt paket med tortillor, kontrollera alltid utgångsdatumet (eller "sälja efter datum") innan du köper. Om utgångsdatumet snart är eller om tortillorna redan har utgått - sätt tillbaka dem och sök efter ett annat paket, vars utgångsdatum är längre.
  • Det är självklart att om ett paket av tortillor är mögligt, eller om tortillorna är tydligt gammalt, bör du inte köpa den.
  • Om du upptäcker att du redan har köpt en möglig, gammal eller utgått väska med tortillor, borde du kunna ta den tillbaka till affären där du köpte den och få en fullständig återbetalning eller butikskredit.
  • Bild med titeln Välj Tortillas Steg 2
    2. Tänk på hur länge du vill hålla tortillorna. Om du inte planerar att äta hela paketet av tortillor på dagen eller två efter att du köpt det, måste du tänka på hur länge tortillorna sannolikt kommer att sitta i ditt skafferi. Corn tortillas har i allmänhet en bra hållbarhet än sina mjölkmotorer, så om de oanvända tortillas, kan majs vara det mer ekonomiska alternativet. Tumregel:
  • Corn Tortillas varar i allmänhet upp till 10 dagar efter det "bäst med" datumet om det lagrades i ett skafferi, upp till 8 veckor efter det "bäst med" datumet om det lagras i kylskåpet och upp till 8 månader efter det "bäst med" datumet Om det är lagrat i frysen.
  • Mjöl tortillor kan vara upp till sju dagar efter det "bäst med" datumet om det är lagrat i ett skafferi, upp till fyra veckor efter det "bäst med" datumet om det lagras i kylskåpet och upp till åtta månader efter det "bäst med" datumet Om det är lagrat i frysen.
  • Bild med titeln Välj Tortillas Steg 3
    3. Bestäm mellan populära livsmedelsbutik Tortilla varumärken. Lokala livsmedelsbutiker säljer många populära märken av tortillor, som kommer att ha små skillnader i smak, konsistens, konsistens och andra egenskaper. För att bestämma vilken du föredrar, kan du jämföra två eller tre i ett enda sittande, eller prova en mängd olika märken över tiden. Populära Tortilla-varumärken inkluderar: Mission, Don Marcos, Piñata och Cruz.
  • Om du är missnöjd med Tortilla-erbjudandenen vid stora kedjesvardaffärer, kan du hitta en större mängd Tortilla-varumärken om du tittar på en hälsokostaffär eller en organisk butik.
  • Om du vill hitta mer autentiska tortillor än de som säljs i storkedjiga livsmedelsbutiker, se online för att se om det finns en bondens marknad eller mexikansk mataffär i ditt område.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Besluta mellan mjöl och majs
    1. Bild med titeln Välj Tortillas Steg 4
    1. Tänk på den maträtt du gör. Mjöl tortillor är typiskt större än deras majsbaserade motsvarigheter, och används följaktligen för burritos, eftersom de kan hålla mer kött, ost och bönor, utan att spränga öppen. Omvänt används majs tortillor ofta för mjuka tacos, som är vikta, men inte inslagna stängda, och nästan alltid används för att göra enchiladas, där tortillorna är lagrade på varandra.
    • Konsistensen av tortillorna spelar också en roll. Mjöl tortillor är jämnare och mer flexibla, medan majs tortillor har en lite kornig konsistens och kan vara skört.
    • När majs tortillor blir inaktuella kan de vara stekt och användas som tortilla chips, eller brukade göra taquitos.
  • Bild med titeln Välj Tortillas Steg 5
    2. Välj majs tortillas för en hälsosammare måltid. Corn tortillas är gjorda av majs, vilket är en helkorn. Hela korn ger många näringsämnen, inklusive höga mängder fiber och olika vitaminer och mineraler. Mjöl tortillas-gjorda av mjöl, vilket är ett raffinerat och bearbetat korn-ger inte dessa fördelar.
  • Dessutom, eftersom majs tortillor typiskt är mindre än mjöl tortillas, konsumerar du färre kalorier genom att äta en enda majs tortilla än du skulle äta en enda mjöl tortilla.
  • Bild med titeln Välj Tortillas Steg 6
    3. Bestämma vilken smak du föredrar. I slutändan kan beslutet mellan mjöl eller majs tortillor komma ner till en enkel smakpreferens. Mjöl tortillas har en mjuk konsistens och en söt smak, som tenderar att vara mild. Corn tortillas har en mer chewy textur, och har också en mer uttalad smak av rostad majs.
  • Om du är obekant med skillnaderna i deras smak, köp ett paket med majs tortillor och ett paket med mjöl tortillas i din lokala mataffär.
  • Bild med titeln Välj Tortillas Steg 7
    4. Leta efter spenat eller helvete tortillas. Även om mjöl och majs tortillor är överlägset vanligaste och de mest populära typerna, finns det olika andra typer av tortillor som erbjuder nya smaker och i vissa fall hälsofördelar. Kontrollera din lokala livsmedelsbutik eller en hälsokostaffär - för spenat tortillas. Många kommersiella märken erbjuder också fullkorns tortillor eller vete mjöl tortillas.
  • Hela korn tortillor är hälsosamma alternativ än generiska vita mjöl tortillas, eftersom de kommer att innehålla mer hälsosamma näringsämnen.
  • Medan spenat tortillas har en tilltalande smak, erbjuder de inte väsentligt mer hälsofördelar än vanliga mjöl tortillor. Spenat-tortillor är vanligtvis gjorda av vitmjöl, och spenatpulver och grönt matfärg sätts till dem.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Välja nummer och storlek på tortillas
    1. Bild med titeln Välj Tortillas Steg 8
    1. Köp ett lämpligt antal tortillor för dina matplaner. Tortillas säljs vanligen i paket med 8, 10 och 12, men det är inte ovanligt att hitta paket med mjöl tortillas som innehåller 20 tortillor och paket av majs tortillas som innehåller upp till 30. För att undvika att slösa mat och spendera pengar omöjligt, beräkna hur många tortillor du behöver i förväg.
    • Till exempel, om du gör enchiladas för en fest, kan du behöva två dussin (eller mer) majs tortillas. Om du bara planerar att ta burritos till lunch under en vecka, behöver du bara köpa ett litet paket med åtta.
  • Bild med titeln Välj Tortillas Steg 9
    2. Planera framåt för framtida tortilla-baserade måltider. Om du planerar att äta mexikansk eller latinamerikansk mat under en lång tid (till exempel, en månad eller mer), kan du besluta att köpa ett stort paket av tortillor i förväg förberedelse. När det gäller kostnadseffektivitet kommer att köpa ett större paket med tortillas resultera i en lägre kostnad per tortilla.
  • Om du är obesluten om hur många tortillor du behöver, köp två måttliga storlekspaket (till exempel innehållande 10 eller 12 tortillor). Använd ett paket omedelbart och håll den andra i frysen om du behöver fler tortillor än det första paketet.
  • När du behöver tina det andra paketet av tortillas, dra det ut ur frysen om dagen eller i förväg. Om du lägger paketet av tortillor i kylskåpet över natten, ska de enskilda tortillorna tinas på morgonen.
  • Om du behöver tina tortillas snabbare, ta de frusna tortillorna ur plastpåsen, linda dem i en pappershandduk och mikrovågsugn i ca 45 sekunder. Om tortillorna inte tinas efter 45 sekunder, mikrovågsugn mer efter behov.
  • Bild med titeln Välj Tortillas Steg 10
    3. Köp en lämplig storlek på tortilla, baserat på hur du fyller det. Vanliga tortilla-storlekar inkluderar 4-tums (för majs tortillor) och 7- eller 12-tums (för mjöl tortillor), även om tortillor kan säljas i storlekar som når upp till 24 tum. Planera att köpa en storlek av tortilla som matchar dina kulinariska behov: Tortillan ska vara tillräckligt stor för att du ska fylla den med så mycket mat som du vill (till exempel om du gör en burrito), men inte så stor det Du slutar kasta en del av det.
  • Om du gör mjuka tacos eller enchiladas, försök först använda en liten storlek av majs tortilla.
  • Om du gör Burritos, försök först att göra dem med en standardstorlek av mjöl Tortilla-du kan då bestämma dig för att köpa mindre eller större tortillor i framtiden, efter behov.
  • Bild med titeln Välj Tortillas Steg 11
    4. Använd större tortillor för att göra wraps. Tortillas används vanligen för att göra omslag, vilket kombinerar smörgås eller salladsingredienser till en snyggt förpackad burrito-liknande form. Eftersom omslag kan innehålla stora mängder av flera olika ingredienser, planera att använda en stor tortilla när du gör en wrap. Om du vill försöka göra en wrap men är obekant med gemensamma sorter, är typiska omslag:
  • Kyckling Caesar Wraps, inklusive sallad, grillad kyckling, caesar dressing och strimlad parmesanost.
  • Buffalo kyckling wraps, inklusive sallad, buffalo kyckling, buffel sås, strimlad cheddar ost och blå ost dressing.
  • En smörgås, inklusive ditt val av skivad deli kött, ost och senap eller smörgåsolja.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Om du är osäker på antalet tortillor du ska äta, välj ett mindre antal snarare än en större. Det är bättre att äta genom dina tortillor snabbt och behöver köpa ett annat paket än att sluta låta några av tortillas mögel och kasta dem ut.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande