Hur man förbereder oljefri zucchini (9 välsmakande sätt att skära ner på fett)

Zucchini, även känd som sommar squash eller courgette, är välsmakande och fylld med näringsämnen. Du kan äta det själv eller införliva det i ett stort antal rätter, från soppor till salta bröd. Om du försöker skära på olja i din kost är den goda nyheten att det finns gott om oljefria sätt att laga den här mångsidiga veggie!

Steg

Metod 1 av 9:
Oljebyte
1. Välj en ersättare som fungerar för ditt recept. Vissa recept kräver olja eller en ersättare för att laga mat ordentligt. Den typ av ersättare du behöver beror på vad du gör med zucchini. Till exempel:
  • För att göra en zucchini stir-stek eller sauté, använd ett stänk av vatten eller buljong för att hålla dina grönsaker fuktiga och förhindra att klibba.
  • Du kan också använda läckra såser, som sojasås eller flytande aminon, för att ersätta smaksatta oljor som sesam eller vitlökolja.
  • Byt ut olja eller smör i bakning av recept med mashed banan eller äppelsås.
  • Drizzle ättika eller citronsaft över zucchini sallader istället för att använda oljebaserade förband.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 2 av 9:
Förhindra stickning
  1. Bild med titeln Bake Zucchini Steg 15
1. Använd non-stick-köksredskap när du gör oljefria zucchini-rätter. Olja används ofta för att hålla mat från att hålla fast vid pannan medan den lagar mat. I stället minskar du att klicka med rätt köksredskap, såsom rostfria pannor, emalj eller keramiska belagda pannor, eller silikonbakeware.
  • Vid bakning kan du också radera ditt bakplåt med pergamentpapper.
  • Tvätta alltid non-stick-köksredskap för hand istället för i diskmaskin. Undvik att använda metallkokningsredskap, eftersom de kan skrapa av den non-stick beläggningen.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 3 av 9:
Ånga
  1. Bild med titeln Cook Zucchini utan oljesteg 1
1. Detta är ett bra alternativ om du vill ha en snabb, låg ansträngning sida. Skölj zucchini, klippa den i jämnskivor eller bitar och ställ sedan den åt sidan. Lägg till ca 1 tum (2.5 cm) vatten till en kastrull och sätt din ångkorg i pannan. Ta med vattnet koka och häll sedan i zucchini och minska värmen till medium. Täck potten och kolla tillbaka på din zucchini var 3: e minut eller så.
  • Zucchini tar vanligtvis ca 8-10 minuter att ånga, men mindre bitar kommer att laga sig snabbare. Om du vill ha mjukare zucchini, laga den i 10-15 minuter.
  • Skalet ska fortfarande se bra ut och ljust grönt när de är färdiga, och zucchini ska vara mjuk nog att genomborra lätt med en gaffel.
  • Se till att vattennivån ligger under botten av korgen innan du börjar laga mat, eller din zucchini kommer att bli kokt!
  • Försök krydda din ångade zucchini med citron, peppar, vitlökspulver, kummin eller din favoritkombination av smakliga kryddor.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 4 av 9:
Steka
  1. Bild med titeln Cook Zucchini utan oljesteg 4
1. Förvärm ugnen till 425 ° F (218 ° C). Sätt ditt bakplåt i ugnen för att värma upp medan du skivar zucchini i spjut. Värmen kommer att hjälpa din courgette att börja steka och skarpt upp genast. Sprida bitarna så det finns lite utrymme mellan dem, vilket hjälper till att förhindra att de blir grumliga. Rotera brickan var 10: e minut och vänd bitarna över med en spatel innan de sätter tillbaka dem. Det är gjort när bitarna är ömma och lite bruna.
  • Lina ditt bakplåt med pergamentpapper för att förhindra att du sticker, eller använd en non-stick silikonbakningsbricka.
  • Tänk på att zucchini inte kommer att brinna och karamellisera så mycket som det skulle med lite olja på den. Men roasting kommer fortfarande att ta fram de komplexa smakerna av squashen och ge det en härlig, krispig yttre.
  • Stänk på ett litet salt och peppar för att lägga till smak. Du kan alltid lätt dimma zucchini skivorna med vatten eller strö på lite citronsaft för att hjälpa kryddorna.
  • Det enklaste sättet att skära zucchini är att skära den i spjut. Skär zucchini i halva längden, skära sedan varje skiva i halv igen. För extra krispig grillad zucchini, skära mycket tunna skivor-ca /4 tum (0.64 cm) tjock och håll dem under broilern under de senaste 2-3 minuterna av matlagningen.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 5 av 9:
Saute
1. Använd vatten eller buljong i stället för olja. Vegetabiliska lager är också ett veganskt vänligt alternativ för en oljefri sauté. Hugga zucchini i skivor eller bitar och lägg till dem i en stekpanna eller wok över medelvärme. Rör om 1-2 matskedar (15-30 ml) vatten, buljong eller lager. Om din vätska torkar upp, tillsätt ytterligare 1-2 matskedar (15-30 ml). Håll omrörningen av zucchini som den lagar och tar av den av värmen när den är öm och lätt brunad.
  • Experimentera med att lägga till olika såser eller kryddor för att krydda kucchini som den lagar mat. Till exempel, Strö på en nypa salt och peppar, lägg till ett stänk av sojasås eller citronsaft eller blanda i lite malet vitlök.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 6 av 9:
Mikrovågsugn
  1. Bild med titeln Cook Zucchini Steg 7
1. Detta är ett super snabbt alternativ till dehydrator chips. Skiv zucchini i ultra-tunna skivor, med en skarp kniv eller en mandolinskivare. Täck en mikrovågsäker tallrik eller bricka med en pappershandduk, lägg sedan ut skivorna på toppen, avståndet ut dem för mer jämn matlagning. Koka chipsen på hög i 3-4 minuter, vända dem över var 60: e sekund.
  • Beroende på hur tjocka dina skivor är och hur kraftfull din mikrovågsugn är, kanske du behöver mer eller mindre tid. Om dina skivor fortfarande inte är krispiga efter 3-4 minuter, fortsätt att laga dem i 30 sekunders brister tills de är färdiga.
  • Försök lägga till salt och peppar innan du zap zucchini skivor för att lägga till smak. Låta dem sitta med salt på dem i några minuter kommer också att hjälpa dem att torka dem så att de blir skarpare.
  • Den tunnare du gör skivorna, den skarpa dina marker kommer att få. Syfte på skivor som handlar om /8 tum (0.32 cm) tjock.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 7 av 9:
Air Fry Chips
1. En luftfrysare gör krispiga zucchinifries eller chips utan oljan. Skär zucchini i /8 i (0.32 cm) skivor med en skarp kniv eller mandolinskivare, sedan kasta skivorna i ca ¼ av en tesked (1.4 g) salt. Låt skivorna sitta i 5 minuter, sedan klappa dem med en pappershandduk för att ta bort eventuellt överskott av fuktighet. Sprid skivorna i Fryerkorg, var försiktig med att de inte överlappar och lagar dem vid 350 ° F (177 ° C) i ca 10 minuter eller tills de är krispiga.
  • Salt chipsen först för tillsatt smak och crunch.
  • För de bästa resultaten, vrid skivorna halvvägs genom tillagningstiden.
  • Medan du förmodligen får skarpare, mer karamelliserade chips med lite olja, fungerar det här receptet utan olja.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 8 av 9:
Soppa eller gryta
1. Zucchini är mångsidig nog att arbeta i krämiga och buljongbaserade soppor. För att göra en enkel grönsaksoppa med zucchini, tärning upp 1-2 pund (0.45-0.91 kg) Zucchini och alla andra grönsaker du vill ha i bitar av bitar. Sauté grönsakerna i 1-2 matskedar (15-30 ml) lager eller buljong i ca 5 minuter eller tills de är lättbruna, sedan säsong dem att smaka och lägga dem till soppan. Lägg till 4-6 koppar (0.95-1.42 l) lager eller buljong, låt det inte simma tills grönsakerna är ömma.
  • För att lägga till extra smak, hugga upp ett par klyftor vitlök eller några purjolök och sauté dem i 1-2 minuter innan de lägger till grönsakerna till pannan.
  • De flesta grönsaker blir trevliga och ömma efter simning i ca 30-60 minuter. Kontrollera din soppa ibland för att se till att grönsakerna inte blir för grumliga.
  • För en krämigare soppa, låt grönsakerna bli fina och mjuka, sedan puree soppan i en mixer eller matberedare.
  • Medan Zucchini är bra i många soppor, fungerar det inte mycket bra som en bas för grönsaksbruk. Det tenderar att bli bitter om du låter det simma för länge.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 9 av 9:
Zucchini bröd
  1. Bild med titeln Cook Zucchini utan oljesteg 7
1. Byt ut oljan eller smöret med mashed banan. Denna ersättare arbetar med något standardrecept och kommer att ge ditt bröd en liknande smak och textur med färre kalorier. Om ditt recept kräver 1 kopp (240 ml) olja eller smör, blanda i en halv kopp (150 g) mashed banan istället. Om degen känns för torr, fortsätt att blanda lite mer tills du har den konsistens du vill ha.
  • Du kan också använda .5 koppar (120 ml) osötad äppelmos tillsammans med .5 koppar (120 ml) kokosnötolja eller smör som ersättning för 1 kopp (240 ml) matolja eller smör.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension

Tips

Dela på det sociala nätverket:
Liknande