Hur man lagar sojabunkar utan olja

Om du vill byta ut några av dina djurkällor, eller om du bara vill ha ett enkelt sätt att lägga till mer protein till en maträtt, kan sojabitar vara exakt vad du letar efter. De är väsentligen fettfria, chock-full av fiber och laddad med hälsosamt växtbaserat protein. De är också super lätta att laga mat och du behöver inte någon olja för att göra dem välsmakande och läckra. För att göra det enkelt för dig, har vi svarat några av de vanligaste frågorna som människor har om hur man lagar sojabitar utan att använda olja.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vad är sojabitar?
  1. Bild med titeln Cook Soya Chunks utan oljesteg 1
1. Soja Chunks är gjorda av sojamjöl. Efter att oljan extraheras från skördade sojabönor genom en process som är känd som avfettning, är den kvarvarande biprodukten väsentligen rent sojamjöl, vilket är näringsrikt och laddat med protein. Mjölet torkas sedan och formas i bitar eller bitar som kan lagras tills de är redo att användas i ett recept.
  • Även känt som texturerat vegetabiliskt protein (TVP), används sojabitar ofta i vegetariska eller veganrecept som köttbyte.
Fråga 2 av 8:
Hur förbereder du Soya Chunks?
1. Koka sojabitarna i vatten i 2-3 minuter tills de är mjuka. Torkade sojabitar är tuffa och svåra, men de är super lätta att rehydrera så att de är trevliga och mjuka. Fyll en kruka med 4 koppar (950 ml) vatten och få det koka. Lägg till i ca 2 koppar (192 gram) sojabitar och tillåta dem att koka i några minuter tills de expanderar och mjuknar.
  • 2. Skölj bitarna i kallt vatten och klämma ut den extra vätskan. Soja Chunks kan ha en stark lukt när de är rehydrerade, så kör dem under en kall kran för att kyla ner dem och hjälpa till att ta bort lukten. När de är trevliga och svala, pressa ut den extra vätskan en handfull i taget tills du är kvar med rehydrerade bitar som är klara att använda!
  • Du kan använda Soya Chunks som är eller haka dem i mindre bitar om du föredrar.
  • Fråga 3 av 8:
    Behöver du koka sojabitar?
    1. Bild med titeln Cook Soya Chunks utan oljesteg 4
    1. Nej, du kan njuta av dem i en skål med varmt vatten i 20 minuter. Fyll bara en stor skål eller kruka med varmt vatten och häll dina sojabitar i det. Täcka toppen med lock eller något som en tallrik för att hjälpa till att behålla värmen. Efter ca 20 minuter, kolla Soya Chunks för att se om de utökas och mjuka. Du kan sedan köra dem under kallt vatten och klämma ut den överskottsvätska.
    • Om de inte är mjuka och expanderade, ge dem ytterligare 5 minuter och kolla dem igen.
    Fråga 4 av 8:
    Hur kan jag lägga till mer smak för sojabitar utan att använda olja?
    1. Du kan marinera dem för att infusera dem med smaker. Gör en enkel marinad genom att blanda ihop 1 matsked (6.39 gram) Tandoori Masala pulver, 1 tesked (2.71 gram) röd chili pulver, 1 tesked (1.69 gram) korianderpulver, 1 tesked (1.69 gram) Garam Masala pulver, 1 tesked (2 gram) av ingefära pasta, och lite salt. Blöt de rehydrerade sojabunkarna i marinaden över natten eller i minst 8 timmar så att de suger upp alla de läckra smakämnena.
    • Soja Chunks har inte mycket av en smak på egen hand, men du kan njuta av dem i någon typ av marinaden som du gillar och de tar på sig de ingredienser som du använder.
    Fråga 5 av 8:
    Hur kan du använda Soya Chunks i en maträtt?
    1. Bild med titeln Cook Soya Chunks utan oljesteg 6
    1. Du kan lägga till Soja Chunks till i princip någonting! De är otroligt mångsidiga och tar på sig smaken av maträtten lägger du till dem. Du kan använda dem som du skulle använda kött i en maträtt. Lägg dem till en gryta eller sås, grilla dem eller baka dem.
    • Försök lägga till dem till en tomatpasta sås för en enkel, smaklig maträtt!
    • Du kan också klippa upp sojabitarna i mindre bitar och blanda dem med en ost (som stallost), lök, tomat, salt och peppar för att göra en "tonfisk" sallad.
    Fråga 6 av 8:
    Kan du laga kocka sojabitar?
    1. Bild med titeln Cook Soya Chunks utan oljesteg 7
    1. Nej, du måste rehydrera dem först. Torkade sojabitar är verkligen svåra och kan smula om du försöker använda dem. De måste rehydreras så att de kan expandera och mjukna till läckra bitar du kan använda i en mängd olika recept. Det är också super lätt att rehydrera dem, så det är värt det!
    Fråga 7 av 8:
    Kan du lägga till torra sojabitar till recept?
    1. Ja, du kan lägga dem direkt i recept med mycket vätska. Om du gör något som en chili eller en gryta, behöver du inte suga eller koka Soya Chunks först. Du kan helt enkelt släppa dem i skålen och de kommer att njuta av alla de läckra smakerna och juice. Det är ett enkelt sätt att lägga till mer protein utan att behöva använda olja för att smaka på sojabunkarna.
    Fråga 8 av 8:
    Vad är ett enkelt oljefri recept för sojabunkar?
    1. Gör en enkel tomat, grön ärter och ingefära masala. Puree 2 tomater och lägg dem till en panna med tillräckligt med vatten för att tunna dem. Sedan, lägg till ärter, ingefärapasta, salt och lite rött chilipulver (om du vill ha lite värme). Låt såsen komma till en simmer och låt den laga över medelvärme i 8-10 minuter så det förtjockas upp. Blanda sedan i dina sojabitar och njut av den här enkla masala maträtten!
    • Du kan också lägga till grön chilis, lök och vitlök till din tomatpuré för ännu mer smak!

    Tips

    Tänk på sojabitar som kokt nötkött. Du kan lägga till dem för att ganska mycket alla samma rätter!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande