Hur man undviker hög fruktos majssirap

Hög fruktos majssirap (HFC) används som sötningsmedel för många bearbetade livsmedel. För att eliminera HFC från din kost, börja med att noggrant läsa näringslabel innan du köper mat. Undvik konserverad, frusna eller förpackade måltider. Gå med hela livsmedel, som färska bananer eller äpplen, istället. Vid bakning eller matlagning, bli kreativ och använd friska sockersubstitut, som honung eller mashed frukt.

Steg

Metod 1 av 3:
Göra hälsosamma matval
  1. Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 1
1. Läs mat etiketter. Innan du köper något i mataffären, titta snabbt över etiketten och se om HFCS är listad i ingredienserna. Om du ser HFC, plocka ut ett alternativt märke av samma mat utan det. Det kan ta ett tag på dina första få shoppingresor, men snart kommer du att ta reda på vilka märken som ska köpas och vilka som ska undvikas.
  • Vissa märken kan annonsera "ingen hög fruktos majssirap" på paketet, bara för att få det listat i ingredienserna under ett annat namn. HFCs kallas också: majsocker, majsirap, glukosirap, fruktosirap, isolerad fruktos och kristallin fruktos.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 2
    2. Vara selektiv när man köper "naturlig" eller "organisk."Ordet" naturligt "kan placeras på ett brett utbud av livsmedel som innehåller HFC, som Food and Drug Administration (FDA) reglerar inte etiketten. Även en mat märkt "100% organisk" kan innehålla organiska HFC, så det är viktigt att alltid undersöka ingrediensen och näringsfakta etiketter. Du brukar spendera lite mer för att få HFCS-fria ekologiska livsmedel, men sinnesfrid är väl värt det.
  • För att hitta ekologiska produkter i din lokala mataffär kan du behöva gå mot gångar avsatt i ett hälsokostområde.
  • Många bröd till sin "helkorn" status som ett sätt att dölja deras införlivande av HFCs och skadliga kemikalier. Hela kornartiklar är vanligtvis det bästa valet, men de är inte lika lika i kvalitet.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 3
    3. Gör en pantrypurge. Gå in i ditt kök, öppna upp ditt skafferi och kolla på näringsetiketten för varje matvara som du äger. Ha en trashcan i närheten och kasta alla matar med hfcs i det. Fortsätt tills ditt skafferi är "ren."Sedan, gå ut till affären för att köpa icke-HFC-livsmedel för att ersätta ditt lager.
  • Om du inte är bekväm att kasta bort maten direkt, kan du alltid donera den till en matbank. Men det kan också betraktas som bara passerar näringsproblemet längs. Det är ditt beslut.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 4
    4. Gå till färska livsmedel, istället för konserverad eller frusen. Konserverad frukt är bekväm, men den är avskuren av sin fiber under bearbetningen. En bit av hela frukt kan ge dig en fiberhöjning tillsammans med sötnos sötthet. Utbyta konserverade föremål, till exempel premade pasta sås, för hälsosammare alternativ, som att göra din egen sås ut ur färska tomater.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 5
    5. Gå med vanliga livsmedel. Välj grundläggande vanilj yoghurt, stålskuren havregryn och andra livsmedel utan såser eller påfyllningar. HFCs döljer ofta i frukttoppningar i annars hälsosamma matalternativ, som yoghurt. Genom att lägga till din egen färsk frukt, som jordgubbskivor, kan du också styra delstorlekarna.
  • Till exempel innehåller några sötade yoghurt över 40 gram (1.4 uns) socker, inklusive HFC.
  • Glöm inte kryddor när du lägger till smak till vanliga livsmedel. Kanel, ingefära, och till och med peppar är alla bra alternativ.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 6
    6. Köp högre kvalitet sötsaker. Om du har lite av en söt tand, det är okej. Bara köpa godis och godis gjorda under de högsta produktionsstandarderna, även om de importeras. De kan vara dyrare, men motverka detta genom att låta dig bara en liten bit som en tillfällig behandling.
  • Metod 2 av 3:
    Göra substitutioner
    1. Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 7
    1. Använd frukt som sötningsmedel. Välj dina favoritfrukter, till exempel bananer och införliva dem i livsmedel som normalt skulle innehålla extra sockerarter eller HFC. Blanda bananskivor i din stålskiva havregryn eller till vanlig, vanilj yoghurt. Datum eller bananer kan också ersätta socker i många bakade recept.
    • Regelbunden bordsocker är ett annat alternativ. Men ändå försök att använda några sötningsmedel, även naturliga, i moderering.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 8
    2. Välj honung som sötningsmedel. Köp lite rå älskling på din lokala bondens marknad eller specialvård. Lägg till den i mat 1 tesked (5 ml) i taget för att sötna upp dem. Inte bara kommer du att få smaken, du får antioxidanter och väsentliga näringsämnen, som vitamin B6.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 9
    3. Pack friska snacks. För att hålla dig från att nå den HFCS-fyllda godisbaren, packa några fruktskivor i väskan för dagen. Eller, få en liten behållare av hummus och några förskärda morotpinnar. Inte bara kommer du att undvika de negativa effekterna av HFC, du får ett boost av vitaminer och näringsämnen.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 10
    4. Gör din egen salladsdressing eller andra kryddor. Många salladdressingar annonserar sig som "lågkalori" eller "låg fetthalt" och kompenserar sedan för den saknade smaken genom att lägga till i HFCS. Skapa din egen dressing genom att blanda tillsammans lite olivolja, peppar, citronsaft och balsamvinäger. Experimentera med recept för andra kryddor också, som ketchup, grillsås, mayo, eller senap.
  • Titta på dina delstorlekar med kryddor också. En enda matsked grillsås kan kosta dig uppåt på 5 gram (0.18 oz) av socker eller hfcs.
  • Metod 3 av 3:
    Stanna borta från problemmat
    1. Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 11
    1. Undvik konserverad eller flaska drycker. Sportdrycker, läsk och smaksatt te eller limonader är vanligtvis packade till randen med HFCS. Var försiktig när du väljer kost eller "noll" drycker, eftersom de ofta innehåller artificiella sötningsmedel. Om du måste få din läskfix, köp drycker från flaskor som har valt att använda endast naturligt sockerrör.
    • Kontrollera Påsk avsnitt av din stormarknad. Vissa läskföretag producerar en socker / sackarosbaserad version av sina produkter runt påsk för judar som är begränsade av anpassade från att äta majs under den här tiden.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 12
    2. Undvik snabbmat. HFCs är dolda i många olika typer av snabbmat för att öka smaken. Bortsett från de uppenbara områdena, som godis, hittar du också HFC i hamburgare, kycklingpatties och andra överraskande livsmedel. Ät mat gjorda av naturliga ingredienser hemma för att styra vad som går in i slutprodukten.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 13
    3. Undvik boxade eller färdiga måltider. Det är bra att du försöker äta hemma, men gör inte misstaget att ta den enkla vägen med boxade måltider. Om HFCs inte är i huvuddelen av måltiden, såsom pastaen i boxad makaroner och ost, är det troligt i såspaketet. Om du letar efter en genväg utan HFC, köp precooked huvudrätter, som rostad kyckling, från din lokala deli.
  • Bild med titeln Undvik hög fruktos majssirap Steg 14
    4. Välj 100% juice över juice cocktails. Med rena juicedrycker får du naturliga sockerarter, medan cocktails ofta är fyllda med HFC och andra konstgjorda ingredienser. Det är fortfarande en bra idé att begränsa mängden juice som du dricker övergripande. Som ett alternativ, hämta en bit hela frukt och få fiberfördelarna.
  • 5. Var försiktig när du köper frukostflingor och granola barer. Vissa granola barer har faktiskt mer socker än deras chokladmaktar. Försök att byta ut en sockerfylld spannmål med stålklippt havregryn istället.
  • Tips

    För att flytta sig från sodavatten, lägg lite smak till ditt vatten genom att sätta en fruktskiva i den.

    Varningar

    Även om du får socker från andra källor än HFC, är det bäst att hålla ditt övergripande sockerintag lågt. Världshälsoorganisationen rekommenderar att socker bör göra högst 10% av ditt dagliga kaloriintag. Helst bör du ha högst 25 gram (ca 6 teskedar) socker per dag.
  • Det är särskilt viktigt att eliminera HFC under graviditeten. Enligt en studie kan exponering för HFC i livmodern ha negativa biverkningar, såsom insulinresistens, för ett foster.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande