Hur man köper friskt jordnötssmör

Jordnötssmör innehåller mättat fett och natrium, så det finns en vanlig missuppfattning att allt jordnötssmör är ohälsosamt. I verkligheten är detta inte sant för alla jordnötssmör. Jordnötssmör innehåller inte naturligt natrium, och det innehåller många andra näringsämnen som är bra för dig som vitamin E, fiber, protein, såväl som mono och fleromättade fetter. Om du tar dig tid att läsa etiketten och ingredienserna och jämföra olika märken, kan du hitta ett jordnötssmör som är både läckert och hälsosamt att äta.

Steg

Metod 1 av 3:
Utvärdera ingredienserna
  1. Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör Steg 1
1. Läs ingredienslistan. Många populära märken innefattar ohälsosamma ingredienser och kemikalier som majssirap, hydrogenerad vegetabilisk olja, mono- och di-glycerider, sojaproteinkoncentrat, maltodextrin och sojacitin. Ren jordnötssmör är gjord av rostade jordnötter och kräver inte ytterligare ingredienser. Leta efter varumärken som uteslutande använder rostade jordnötter i listan över ingredienserna.
  • Ingredienser är listade i vikt, så det första ingrediensen ska vara jordnötter.
  • Varumärken som Skippy, Planterare och stort värde innehåller extra socker och tillsatser.
  • Maltodextrin är ett kalori sötningsmedel gjord av ris, potatis eller majsstärkelse och kan höja blodsockern och insulinnivåerna.
  • Monoglycerider och diglycerider är livsmedelstillsatser som används för att förhindra att oljan separeras av jordnötssmör. Det betyder att det är naturligt och normalt att se oljan ovanpå jordnötssmör som inte har detta tillsats.
  • Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör Steg 2
    2. Leta efter ett jordnötssmör som är lågt i natrium. Medan ett helt naturligt jordnötssmör kan vara friskare än en som har kemiska tillsatser, har olika jordnötssmörmärken en annan natriumhalt. Natrium är en ingrediens som finns i friskt jordnötssmör men bör beaktas, speciellt för dem med förhållanden som diabetes eller högt blodtryck.
  • Jordnötssmör varierar typiskt från 40 mg till 250 mg natrium per portion av 2 matskedar.
  • Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör Steg 3
    3. Hitta ett jordnötssmör som är lågt i socker. Inget socker krävs för att göra jordnötssmör, men varumärkena lägger till det för att förbättra sin smak. Leta efter naturliga ingredienser och sötningsmedel som honung, socker sirap eller agave nektar. Undvik konstgjorda sötningsmedel som aspartam. Om du inte hittar ett jordnötssmör som använder naturliga sockerarter, hittar du en som är lågt i socker.
  • Jordnötssmör innehåller vanligtvis en till fyra gram socker per portion.
  • Speciell jordnötssmör som jordnötssmör och co. Kanel raisin virvla runt och sunland naturlig jordnötssmör krämig choklad spridning kan innehålla upp till 9 gram socker.
  • Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör Steg 4
    4. Undvik fetthalt eller reducerade fettalternativ. Medan tanken på minskat mättat fett låter som ett hälsosamt alternativ, är det vanligtvis kopplat med ett ton av onaturliga kemikalier och tillsatser. Var uppmärksam på varumärken som Tout ska vara låga eller reducerade fettvariationer.
  • Metod 2 av 3:
    Jämförande varumärken
    1. Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör Steg 5
    1. Leta efter organiska märken. Organiska jordnötssmörmärken är vanligtvis friskare och innehåller inte GMO (även om vetenskap har visat att det inte finns något fel med GMO) eller andra tillsatta kemikalier. Jordnötter som växer organiskt är fria från bekämpningsmedel. Leta efter märken som säger organisk på framsidan eller har organiskt i namnet på jordnötssmöret.
    • Gmo står för genmodifierad organism och det sägs vara spårmängder i jordnötssmör.
    • Populära organiska märken inkluderar jordnötssmör och företag: Smidig operatör, vardagligt värde, 365 ekologiska osötade och näringsidkare Joe`s Organic.
  • Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör Steg 6
    2. Smakprov Olika friska märken. För att hitta ett hälsosamt märke av jordnötssmör som du faktiskt kan njuta, ska du smaka att testa alla de stora märkena som du har utvärderat för att vara frisk. När du bestämmer ett varumärke som du tycker om får du en uppfattning om vilken typ av frisk jordnötssmör du gillar bäst. Bestäm om du gillar chunky eller slät jordnötssmör och söker hälsosamma variationer som passar din smak.
  • Naturligt jordnötssmör kommer att ha viss separation. Förvara det upp och ner och rör dig bra innan du använder, och du borde vara bra att gå!
  • Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör Steg 7
    3. Hitta livsmedelsbutikskedjor som bär en mängd olika jordnötssmör. Butiker som Wholefoods eller Trader Joe kan ha en större mängd hälsosamt eller organiskt jordnötssmör. Andra stora kedjor kan också ha variationer, men kommer också ofta att bära de ohälsosamma versionerna som är fyllda med kemiska tillsatser. Hälsokostkedjor har egna märken som ofta är naturliga.
  • Metod 3 av 3:
    Inköp av friska alternativ
    1. Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör Steg 8
    1. Prova mandel smör. Mandel är den mest näringsrikt täta muttern och innehåller kalium, kalcium, vitamin E, magnesium, fosfor och järn. Medan vissa mutters butters innehåller en betydande mängd fett per portion, är de vanligtvis de mer hälsosamma fetterna som sänker LDL-kolesterol och minskar risken för hjärtsjukdom. De kan leda till minskad fetma eftersom de håller dig full längre. Mandelsmör sägs vara torrare än jordnötssmör, så välj olika märken tills du hittar en du kan njuta av.
    • Populära mandelmörmärken inkluderar Kevala och Barney Butter.
  • Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör Steg 9
    2. Köp cashew smör. Medan cashewmör inte innehåller de höga nivåerna av protein som finns i jordnötssmör, innehåller det viktiga vitaminer och näringsämnen som järn, magnesium, zink, koppar, fosfor och mangan. Även cashew smör kan också minska triglyceridnivåer som kommer att förbättras kan förbättra hälsan, särskilt för personer med diabetes.
  • Artisana Raw Organic är en hälsosam, organisk, cashew smör.
  • Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör steg 10
    3. Prova solrosfrösmör. Solrosfrösmören smakar otroligt som solrosfrön, men kan också vara friska för dig. Solrosfrösmör är förpackat med magnesium och antioxidanter som vitamin E.
  • Bild med titeln Köp hälsosam jordnötssmör Steg 11
    4. Köp Soy Nut Butter. Soja mutter smör är gjord av rostade sojabönor och blandas med sojabönolja. Sojamötter är ofta krämiga i konsistens och smaklig med en nutty textur. Sojamuttrar innehåller vanligtvis mer protein än jordnötssmör och kan förhindra hjärtsjukdomar och cancer.
  • Friska sojamuttersmärken inkluderar Wowbutterand i.M.Hälsosam.
  • Bild med titeln Köp hälsosam Jordnötssmör Steg 12
    5. Prova valnötssmör. Valnötssmör är fyllt med kritiska omega-3-fetter som kan minska kroppens inflammation. Valnötssmör är också ett hälsosamt alternativ för recept som kräver jordnötssmör, som cookies.
  • Valnötsmöten är benägna att gå dåligt så var noga med att lagra den i kylskåpet.
  • Tips

    Du kan behöva röra jordnötssmöret om det har separerats.
  • Förvara naturligt jordnötssmör upp och ner, så att oljan inte stiger till toppen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande