Hur man lagar skorpionfisk

Om du har spottat skorpionfisk på fiskdisken, plocka upp en! Eftersom de ofta matar på hummer och krabba, hävdar vissa att du kan hämta dessa smaker i fisken. Det vita köttet har en rik, smörig smak och det par väl med starka ingredienser som tomater, vin och vitlök. Experimentera med olika matlagningstekniker och kök tills du upptäcker ett nytt favoritrecept.

Steg

Metod 1 av 8:
Pan-Fried Scorpionfish
  1. Bild med titeln Cook Rökt Haddock Steg 5
1. Cook Scorpionfish filéer på spisen för en enkel måltid. Värme 1 US-msk (15 ml) olja i en panna och lägg 3 lb (1.4 kg) Scorpionfish-filéer i den. Ordna fiskens hud-sida ner så det chips som fisken kockar. För att säsong Scorpionfish, kasta 2 kvistar av färskt timjan och 2 kryddnejlika av skalade vitlök i pannan. Koka fisken över medium värme i 3 minuter och vrid sedan den över. Pan-steka det i ytterligare 3 minuter innan du häller i /2 kopp (120 ml) torrt vitt vin och /4 kopp (59 ml) fiskbestånd. Stäng av brännaren när fisken är fläckig.
  • Vill inte laga mat med vin? Inga problem! Bara stöta på fisken med /2 kopp (120 ml) eller använd vatten.
  • För att runda ut denna läckra måltid, tjäna pan-stekt skorpionfisk med risotto, potatismos eller rostade grönsaker.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 2 av 8:
Greklands Grillad Scorpionfish
1. Välj den här matlagningsmetoden om du älskar ömt fisk med en rökig smak. Värm en kol eller gasgrill till medium och säsong dina fiskfiléer. Du kan grilla så många skorpionfiskfiléer som du gillar - bara placera dem i en skål och drizzle 2 matskedar (30 ml) extra jungfruolja över dem. Häll i ca /2 kopp (120 ml) torrt vitt vin och tillsätt 1 kvist färskt hums. Låt fisken marinera i 30 minuter innan du lägger dem på grillen. Laga skorpionfisken i 5 minuter på varje sida så att de blir ömma och rökiga.
  • Ljusa smaken av den grillade fisken med en press av färsk citron.
  • Slutför din grillade Scorpionfish-måltid med grillad flatbread, ångad ris eller en mezze-tallrik.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 3 av 8:
Rostad Scorpionfish med potatis
  1. Bild med titeln växa sötpotatis Steg 2
1. Par scorpionfish filéer med tunt skivad potatis för en komplett måltid. Skiva 1 potatis för varje filé som du vill laga mat. Skär potatis /4 tum (0.64 cm) tjock och koka dem i 5 minuter. Använd sedan en slitsad sked för att skopa dem ur vattnet och ordna skivorna i 4 i × 4 i (10 cm × 10 cm). Gör 1 kvadrat för varje filé och lägg Scorpionfish-filéerna ovanpå kvadraterna. Drizzle nog vitlök-ört sås för att täcka dem och baka fisken i en ugn med 355 ° F (179 ° C) i 15 till 20 minuter.
  • Vill göra din egen vitlök-ört sås? Hacka en glödlampa av skalad vitlök, skiva 1 torkad chili peppar och hacka 1 matsked (4 g) färsk persilja. Värm vitlöket i 6 matskedar (89 ml) olivolja över medium värme tills den är mjuk. Rör sedan i chili, persilja och 1 tesked (4.9 ml) ättika.
  • Om du inte har vitlök-ört sås eller inte vill göra det, är Pesto ett ganska nära byte. Du kan använda Chimichurri eller Salsa Verde i en nypa.
  • För att avsluta skålen, drizzle mer vitlök-ört sås på toppen och garnera fisken med nyligen malet persilja.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 4 av 8:
Fylld och rostad scorpionfish
  1. Bild med titeln Gör en bacon Halloween kostym Steg 1
1. Fyll en hel Scorpionfish med lök och bacon om du vill ha en rik, rostad måltid. Skiva en skorpionfisk i halva längden och förvärma ugnen till 350 ° F (177 ° C). Därefter värm 2 matskedar (30 ml) olja i en stekpanna och stek 1 hackad lök med 3 klyftor vitlök i ca 8 minuter. Sked blandningen i mitten av skorpionfisken och ordna /4 pund (110 g) av hackad, rökt bacon ovanpå fyllningen. Överför fisken till ugnen och baka den i 30 minuter eller tills köttet är helt ömt och drar ihop med en gaffel.
  • Detta gör tillräckligt med rostade skorpionfisk för 4 personer.
  • Servera detta helt enkelt smaksatt fisk med crusty bröd och en trädgårdssallad.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 5 av 8:
Katalonisk Scorpionfish Stew
1. Njut av en riklig fiskgryta som är smakad med vitlök, tomater och vin. Steka 12 hela vitlöksklyftor i en stekpanna med 2 matskedar (30 ml) olivolja. När de är bruna, riva en handfull färsk persilja och lägg den till pannan tillsammans med 2 riven tomater. Lägg 1 pund (450 g) tunt skivad potatis på toppen och häll i 1/4 koppar (300 ml) fiskbestånd och /4 kopp (59 ml) torrt vitt vin. Simmer den här basen tills potatisen bara börjar vända ömt, lägg sedan Scorpionfish biffar i pannan. Koka grytan i ca 8 minuter så fisken blir fläckig.
  • Lämna benen i biffarna eftersom de hjälper till att tjockna grytan.
  • Om dina skorpionfisk biffar är större än 1 tum (2.5 cm), du kan behöva lägga till 2 till 3 minuter till tillagningstiden.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 6 av 8:
Bakad Scorpionfish med pasta
1. Koka en hel Scorpionfish och servera den med pasta kastade med en panna sås. Förvärm ugnen till 395 ° F (202 ° C) och lägg en hel Scorpionfish i en panna. Använd en djupt rostpanna så att du kan lägga till 2 hackade tomater, 1 massa hackade vårlök, 3 skivade vitlöksklyftor, en kvist av fräsch timjan, 6 svarta oliver, 1/2 kopp (30 g) hackad persilja, /3C (160 ml) torrt vitt vin och /2C (120 ml) olivolja. Täck pannan och steka blandningen i 35 till 40 minuter eller tills fisken är fläckig.
  • För att tjäna maträtten, debonera Scorpionfish och kassera benen. Sedan, kasta nyligen kokta pasta som fettuccine med panjuicer och ordna fisken på toppen.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 7 av 8:
Scorpionfish och chips
1. Prova en ta på den klassiska fisken och chips med rik, köttig scorpionfish. Dip scorpionfish filéer i smet och steka dem i varm olja tills de är krispiga. För att göra en klassisk smet, visp 2 koppar (240 g) mjöl med 1 matsked (12 g) bakpulver, 1 tesked (5 g) salt, 1/4 tesked (0.5 g) Cayennepeppar och 12 vätska ounces (350 ml) brun öl. Värm en kruka med vegetabilisk olja till 350 ° F (177 ° C), kappa Scorpionfish-filéer i smeten och långsamt sänka dem i oljan. Steka fisken i ca 2 minuter eller tills filéerna är guldbruna. Sedan servera dem med pommes frites.
  • Ha en luftfrysare? Värm det till 400 ° F (204 ° C) och laga potatisen i 10 till 15 minuter så de är skarpa. Ta chipsen ut ur luften Fryer och lägg Sätt den slagna Scorpionfishen i den. Då laga fisken i 8 till 10 minuter så det blir guldbrunt.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 8 av 8:
Franska bouillabaisse
  1. Bild med titeln kan tomater steg 1
1. Skapa en klassisk fiskgryta med skorpionfisk, tomat och vitlök. Värm 2 US TBSP (30 ml) olivolja i en stor kruka över medelhög och sauté 2 vitlöksklyftor, 1 skivad lök och 1 skivad glödlampa i 5 minuter. Rör i 1 remsa av orange zest, en 14fl oz (410 ml) kan av hela tomater med juice och 6 koppar (1.4 l) av skaldjur lager. Ta det koka och simma grytan i 20 minuter eller tills grönsakerna är ömma. Rör sedan i 2 lb (0.91 kg) Stora Scorpionfish-bitar och laga dem i 8 minuter eller tills de är flakiga.
  • Garnera bouillabaisse med nyhackad persilja och servera den med crusty franska baguetter.
  • Om du vill lägga till skaldjur, rör om i musslor eller musslor och lagar dem i 4 minuter.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension

Tips

Om du köper hela Scorpionfish, be fishmonger att ta bort giftiga spines och debone fisken till dig. Om du vill ta bort spinesen själv, ta ett skarpt par saxar och försiktigt klippa dem utan att oavsiktligt peka dig själv.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande