Hur man lagar frusen fisk

När frusen är korrekt, kommer fisken att behålla en högkvalitativ smak och konsistens, och anses vara lika med färsk fisk av många kockar. Du kan även laga frusen fisk utan att tina, även om speciella tekniker rekommenderas för grillning eller pan-searing. Prova det, och om du inte gillar det, finns det gott om sätt att avfrost frusen fisk utan att påverka säkerheten eller kvaliteten.

Steg

Metod 1 av 3:
Laga frusen fisk utan tining
  1. Bild med titeln kock frusen fisk steg 1
1. Skölj fisken i kallt vatten. Skölj den frusna fisken i kallt vatten för att avlägsna iskristaller från ytan. Undvik varmt vatten, eftersom det här kan främja bakteriell tillväxt och vattenlogg din fisk.
  • Tvätta alltid dina händer i varmt, tvålvatten innan du hanterar rå fisk.
  • Om fisken inte har guttats, använd tinningsmetoden nedan istället, då Ta bort de oätliga delarna.
  • Bild med titeln kock frusen fisk steg 2
    2. Torka fisken. Klappa fisken torr med en pappershandduk. Detta kommer att ta bort ytterligare iskristaller, liksom fukten som klamrar sig på fiskskalorna.
  • Bild med titeln Cook Frozen Fish Steg 3
    3. Använd speciella tekniker för tjock fisk eller hög värme matlagning. Tjocka plattor av frusen fisk tar lång tid att laga mat, men du kan minska detta genom att förpacka dem i folie eller pergamentpåsar. Iskristallerna i fisken kommer att vända sig till ånga, förbli fångad i paketet och hjälper till att laga fisken snabbare. Ökning av kokningshastigheten är särskilt viktig för högvärmande matlagningsmetoder, såsom beskrivs nedan:
  • Grillfisk i tätt stängda foliepaket, för att förhindra utsidan charring medan de inre kockarna.
  • Om pan-searing fisken, lura inte fisken. Istället, täcka pannan när fisken börjar frigöra juice, att fälla ånga som hjälper till att laga fisken jämnt.
  • Bild med titeln kock frusen fisk steg 4
    4. Säsong fisken delväg genom matlagning. Matlagning Fisken i några minuter kommer att smälta några av isen på utsidan. Detta gör det lättare att gnugga olja, smör eller marinade i fisken och få kryddor att hålla fast. Om du brödar fisken kan du placera dem helt frysta i en panna och täcker med ett tjockt lager av brödsmulor och kryddor.
  • Bild med titeln kock frusen fisk steg 5
    5. Koka i dubbelt så länge du skulle färsk fisk. Du kan laga frusen fisk men du skulle normalt laga fisk, eller titta i receptet för idéer. Fryst fisk kan ta dubbelt så lång tid att laga mat som färsk fisk, men du sparar fortfarande tid genom att hoppa över det tina scenen. Detta är bara en allmän tidsberäkning, och den faktiska tiden som krävs varierar basen på tjockleken på fisken. Kolla på fisken varje par minuter, med hjälp av följande tips för att berätta när det är gjort:
  • Klipp en slits med en skarp kniv. När det är klart kommer fisken att vara helt ogenomskinlig nära ytan, och börjar bara bli ogenomskinlig i mitten.
  • Om du har en matstermometer, laga fisken till en intern temperatur på 145ºF (62.8ºC).
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Metoder för upptining av fisk
    1. Bild med titeln Cook Frozen Fish Steg 6
    1. Tina i åtta timmar i kylskåpet. Den kallare upptiningstemperaturen, desto mindre sannolikt att skadliga bakteriepopulationer kommer att växa på din fisk. Upptining över natten är den rekommenderade metoden när du har tid. Håll ditt kylskåp under 46ºF (8ºC) för att hålla din fisk säker och laga mat med 48 timmar.
    • Frysta livsmedel kommer att producera vatten när isen smälter, så håll din fisk i en behållare som kan fånga vatten. För att undvika vattenloggning av din fisk kan du slå hål i basen av den behållaren och placera den över en andra behållare som kommer att fånga dräneringsvattnet.
    • Medan de flesta fiskar kommer att tina inom 8 timmar, kan massiva mängder fisk ta upp till 24 timmar.
  • Bild med titeln kock frusen fisk steg 7
    2. Tina under kallt vatten. Om du inte vill vänta i timmar att tina din fisk, försegla den inuti en dragkedja och nedsänka den i kallt vatten. Denna metod tar vanligtvis 1-2 timmar per pund (0.45 kg) fisk och är den snabbaste metoden som fortfarande behåller kvalitet.
  • Använd aldrig vatten vid rumstemperatur eller varmare, eftersom detta uppmuntrar till tillväxten av bakterier..
  • Bild med titeln Cook Frozen Fish Steg 8
    3. Avfrostning i en mikrovågsugn. Denna metod rekommenderas inte under de flesta omständigheter, eftersom den ojämna matlagningen vanligtvis kommer att göra en del av den fiskgummilikan innan resten av den avfrostas. Det är vanligtvis mycket snabbare än de andra metoderna, men tar ca 3-6 minuter per pund (0.45 kg) med de flesta mikrovågor. Kolla på fisken halvvägs och vänd varje bit över.
  • Bild med titeln Cook Frozen Fish Steg 9
    4. Laga som vanligt. När fisken är smidig, vilket betyder att det inte längre är styvt, är det helt tinas. Laga det som du skulle ha en färsk fisk, eller ta en titt på receptet för idéer.
  • Observera att fisken fortfarande blir kallt en gång tinas.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Fiskrecept
    1. Bild med titeln kock frusen fisk steg 10
    1. Lär dig grundläggande fisk-matlagningstekniker. Om du inte är van att laga fisk hemma, eller om du vill prova en ny metod, granska de grundläggande instruktionerna så att du vet vilken temperatur och tillagningstider som är nödvändiga. Fisk är ofta grillad, bakad, pocherade, eller sautéed.
  • Bild med titeln kock frusen fisk steg 11
    2. Få idéer för din specifika typ av fisk. Olika typer av fisk har olika smaker och texturer, så recepten anger ofta en exakt typ. Lära om Matlagning hälleflundra, snapper, grupperare, flundra, tilapia, eller lax.
  • Kom ihåg att matlagning av frusen fisk utan tinning kommer vanligtvis att ta dubbelt så länge som receptet kräver.
  • Bild med titeln kock frusen fisk steg 12
    3. Prova nya marinader och kryddor. Till skillnad från rött kött plockar de flesta fiskar på smakämnen efter bara 5-15 minuters marinering. Detta gör det enkelt att säsong och smaka även om det matar det från frusen. Gör söta och sura filéer, fisk i ostsås, Cajun stil svarta fisk, eller mexikansk stil fisk för tacos.
  • Bild med titeln kock frusen fisk steg 13
    4. Lär dig unika recept. Vissa recept kräver mindre typiska metoder för att förbereda fisk. Dessa behöver inte vara svåra med rätt instruktioner, och brukar bara involvera att laga fisken tillsammans med andra ingredienser. Prova att laga chowder, fisk quiche, misshandlad fisk och chips, eller kedgeree.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Om du använder en ugn, grill eller elektrisk spishäll, förvärm det för att spara ännu mer tid.

    Varningar

    Overcooking är en vanlig med fiskrecept, och kan resultera i torrt, obehagligt kött. Om köttet är ogenomskinligt hela vägen, ta bort det från värmen omedelbart.
  • Store kvarvarande kokt fisk i rena, slutna behållare i frysen eller kylskåp inom 2 timmar med matlagning (1 timme i varmt väder).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande