Hur man får fisk lukta av dina händer

Medan fisk är en utsökt och hälsosam måltid, lämnar det vanligtvis bakom en obehaglig lukt. Oavsett om du har hanterat fisken när du lagar middag eller på en fisketur, kan lukten stanna kvar i timmar i timmar. Lyckligtvis finns det många hemmetoder för att ta bort fiskiga luktar från dina händer. Du kan blanda upp hemlagade städare med hjälp av ättika och citronsaft eller bakpulver och vatten. Du kan också skrubba dina händer med tandkräm. Slutligen kan du gnugga händerna på rostfria vitvaror för att absorbera lukten från din hud. Någon av dessa metoder kan hjälpa till att ta bort fiskiga lukt och lämna dina händer luktande färskt.

Steg

Metod 1 av 4:
Blanda en citron och ättika renare
  1. Bild med titeln Få fisk luktar av dina händer Steg 1
1. Häll 1 kopp (240 ml) ättika och /4 kopp (59 ml) citronsaft i en skål. Vinäger binder med lukt och tar bort dem från luften, medan citronsyran i citronsaft neutraliserar illaluktande ammoniak i fisk. Kombinera dessa 2 ingredienser i en skål. Lägg sedan till en droppe disk. Blanda innehållet tillsammans med en sked och låt den sitta i 30 minuter.
  • Citronsaften kan vara nypressad eller från en butiksköpt flaska. Det kommer att ha samma effekt.
  • Om du har känslig hud, bör du hoppa över den här lösningen. Outspädd ättika kan bränna och irritera din hud. Tänk på en annan lösning om du är benägen för hudirritationer.
  • Bild med titeln Få fisk lukta dina händer Steg 2
    2. Skruva dina händer med blandningen. Efter att innehållet har suttit i 30 minuter, lägg händerna i skålen och skrubba dem. Gnugga blandningen på alla ställen där fisken rörde. Kom ihåg att skrubba mellan dina fingrar också.
  • Gör det här över ett handfat för att undvika att spilla innehållet på ditt bord.
  • Om du har några nedskärningar på din hand, var beredd på den här blandningen att sticka lite.
  • Bild med titeln Få fisk luktar dina händer Steg 3
    3. Tvätta händerna med tvål och vatten efter. Efter att ha skrubbat dina händer med ättika och citronblandningen, tvätta händerna normalt. Använd tvål och varmt vatten och skölj dina händer noggrant efteråt. Detta bör ta bort fisklukten och lämna en citrusy lukt.
  • Metod 2 av 4:
    Gör en bakpulverpasta
    1. Bild med titeln Få fisk luktar av dina händer Steg 4
    1. Häll 2 msk (28.6 g) Bakpulver i en skål och add1 tesked (4.9 ml) vatten. Bakpulver används i många hushållsrengörare och luftfräschare eftersom det naturligt absorberar lukt. Dra nytta av den här kvaliteten genom att göra en baka soda för dina händer. Börja med att blanda natron och vatten tillsammans med en sked tills den bildar en pasta.
    • Om bakpulveret fortfarande är för pulver, lägg till lite mer vatten. Dumpa inte så mycket att blandningen är mestadels vätska. Detta kommer inte att stanna på dina händer och lukten kommer att förbli.
  • Bild med titeln Få fisk luktar av dina händer Steg 5
    2. Gnugga pasta över alla händer. Skruva dina händer och få blandningen på alla ställen som fisken rörde. Detta gör det möjligt för bakpulveret att neutralisera luktarna från fisken. Kom ihåg att skrubba mellan fingrarna och baksidan av dina händer också. Låt sedan pastan sitta på dina händer i ungefär en minut.
  • Skrubba bra så att du blir av med alla de återstående skalorna och resterna av fisken. Eventuella partiklar kvar kan fortfarande luktas.
  • Bild med titeln Få fisk luktar dina händer Steg 6
    3. Skölj dina händer med vatten. När du har skrubbat dina händer med bakpulverpastaen, skölj dina händer under kranen. Detta bör ta bort eventuell återstående natronrester såväl som fisklukt.
  • Om dina händer fortfarande känner sig klibbiga eller det är bakpulitodrest på dem, tvätta händerna normalt med tvål och vatten.
  • Metod 3 av 4:
    Tvätta händerna med tandkräm
    1. Bild med titeln Få fisk luktar dina händer Steg 7
    1. Blöta dina händer med varmt vatten. Tandkräm är utformad för att neutralisera bakterier och förbättra andan. Samma mekanism hjälper till att bekämpa lukt från fisk. Börja med att köra händerna under kranen och få dem våta. Om dina händer är torra, kommer tandkrämen inte att sprida sig bra. Gnugga dem ihop så vattnet sprider sig över fram och bak av dina händer.
  • Bild med titeln Få fisk luktar dina händer Steg 8
    2. Krama en dab av tandkräm på dina händer och gnugga den. Du kan använda samma mängd du skulle använda för att borsta tänderna. Gnugga tandkrämen över fram och baksida av dina händer. Om fisken rörde någonstans förutom dina händer, som på dina armar, gnugga tandkräm också här.
  • Alla typer av tandkräm ska fungera för den här metoden eftersom tandkräm är utformad för att skrubba bakterier från dina tänder. Samma mekanism kan skrubba de illaluktande fiskbakterierna från din hud.
  • För de bästa resultaten, använd en tandkräm som innehåller bakpulver. Bakpulver som naturligtvis tar bort dofter, så kombinationen kommer att fungera bra för fiskluktar.
  • Bild med titeln Få fisk luktar dina händer Steg 9
    3. Skölj tandkräm med varmt vatten. När du har spridit tandkrämen över, tvätta den med varmt vatten. Skölj dina händer bra så ingen klibbig rester är bakom. Fisklukten ska komma och dina händer kommer att ha en ny, minty arom.
  • Om dina händer fortfarande känner sig klibbiga eller klämiga efter tandkrämskrubben, tvätta händerna normalt med tvål och vatten.
  • Metod 4 av 4:
    Gnugga dina händer på rostfritt stål
    1. Bild med titeln Få fisk luktar dina händer Steg 10
    1. Skölj dina händer med vatten. Rostfritt stål kan absorbera den fiskiga lukten, men inte de fasta fiskbitarna. Börja med att skölja dina händer under kranen för att ta bort eventuella kvarvarande fiskstycken.
    • Medan det finns förespråkare att använda varmt vatten eller kallt vatten för att avlägsna lukt, finns det ingen officiell skillnad mellan de två. Se bara till att vattnet är rent och flytande.
  • Bild med titeln Få fisk luktar dina händer Steg 11
    2. Gnugga dina händer på en rostfritt stålkran i en minut. Förespråkare säger att vissa molekyler i rostfritt stål binder med luktmolekyler och minska luktar. Gnugga dina händer på kranen eller en annan rostfritt stål apparat i ditt kök. Kom ihåg att gnugga fram och bak på händerna på stålet så det absorberar all lukt.
  • Det finns också speciella rostfria stålstänger avsedda för att ta bort lukt. Om du inte har en rostfritt stålkran i ditt hem, kan du försöka beställa en av dessa. Tänk på att de kan vara ganska dyra och kostar upp till $ 30.
  • Bild med titeln Få fisk luktar dina händer Steg 12
    3. Tvätta händerna normalt med tvål och vatten. Efter att ha gnuggar dina händer på rostfritt stål, ta bort eventuella kvarvarande fiskstycken med en grundlig handtvätt. Skölj händerna helt när du är klar.
  • Torka ner din kran brunn efter att ha gnuggar händerna på den. Även om rostfritt stål absorberar lukt, kan alla fiskrester kvar att börja luktas igen. Använd en rengöring torka för att tvätta av kranen när du är klar.
  • Om kranen fortfarande luktar efter det här, prova en av de andra metoderna för att avlägsna fisklukt på den.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du lagar fisk, lämna en skål med ättika bredvid pannan. Vinäger kommer att absorbera luktar från luften och förhindra en långvarig lukt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande