Hur man klarar av alla

I våra dagliga liv måste vi interagera med ett brett utbud av människor. Några av dem är lätta att komma överens med, men andra kan vara mer utmanande. Det är omöjligt att gilla alla, men ibland måste vi komma överens med människor om vi gillar dem eller inte. Med rätt inställning och goda sociala färdigheter kan du verkligen komma överens med nästan alla (åtminstone i små doser). Var positiv och artig och du vet aldrig vem som kan sluta vara en framtida vän.

Steg

Metod 1 av 3:
Utveckla en bra attityd
  1. Bild med titeln slutar tänka på något eller någon steg 7
1. Odla en positiv utsikt. Människor med en genuin positiv attityd ses som mer attraktiva och charmiga av andra. Ju mer du kan odla denna utsikter i ditt eget liv, desto mer kommer de att tycka om dig.
  • Oroa dig inte om det inte kommer naturligt till dig - det är något du kan lära dig genom träning. Var medveten om att le mer. Acceptera komplimanger med tacksamhet och ödmjukhet.
  • När du befinner dig, tänker negativa tankar om situationer eller människor, sluta och försöka tänka på en ljus sida eller positiv egenskap som kan hjälpa dig att må bättre om det.
  • Bild med titeln sluta tänka på något eller någon steg 8
    2. Respektera skillnader mellan människor. Acceptera det faktum att människor skiljer sig från dig, och det gör dem inte fel, är en del av att ha en positiv attityd. Huruvida skillnaden är när det gäller beteende, kultur eller åsikt, kom ihåg att dessa skillnader inte bara är okej, de gör livet mer intressant.
  • Det är lätt att tänka "Andra människor skulle vara lyckligare om de var mer som jag," Men kom ihåg att de flesta är glada att vara de som de är, och att alla människor inte är glada av samma exakta saker. Spendera tid med vänner kan göra dig lycklig, medan du spenderar tid ensam kan göra en annan person lika glad.
  • Bild med titeln Stoppa din lillasyster från att irritera dig Steg 6
    3. Försöka förstå andras perspektiv. Göra en vana att försöka sätta dig i andras skor, även (eller speciellt) de som du tycker är svårt att förstå eller relatera till.
  • Kom ihåg att det finns minst två sidor till varje historia. Göra en verklig ansträngning för att se hur andra människor har giltiga perspektiv, även om de strider mot din egen. Att ha ett öppet sinne kommer att göra otäcka konflikter mindre sannolikt.
  • Bild med titeln Stoppa sexuellt trakasserande kvinnor Steg 8
    4. Känna dina egna utlösare. Vi alla har "husdjur peeves," saker som verkligen stör oss när andra människor gör dem. Tänk vad din är. Erkänna att inte alla känns detsamma om dessa saker.
  • Vidare, planera att hantera dessa saker när de kommer upp. Kör det dig galen när människor vissla eller trumma sina fingrar? Att ha ett praktiserat, artigt svar på dessa beteenden som låter andra veta att du tycker att det är frustrerande utan att vara kritisk eller kamrat kan hjälpa dig att komma med bättre med andra.
  • Till exempel kan du säga: "Ursäkta, skulle det vara okej om jag bad dig att sluta whistling? Inget brott, men det driver mig verkligen galen efter ett tag!"
  • Metod 2 av 3:
    Ha positiva interaktioner med andra
    1. Bild med titeln Sluta ta skämt seriöst steg 6
    1. Upp med hakan. Att skriva in konversationer med en bra attityd leder till mer positiva interaktioner med andra och gör det lättare att komma överens. Le och prata om positiva saker i den utsträckning du kan.
    • Du behöver inte förfalska lycka om din bästa vän bara har dött, men i allmänhet, försök att inte belasta andra med dina problem, särskilt mindre gripor.
    • Till exempel, om någon frågar hur du är, och du har just kommit in från en lång, svår pendling, försök att tänka på något bra som hände den dagen som du kan berätta för honom eller henne om snarare än att omedelbart uttrycka din frustration med rush timmes trafik.
  • Bild med titeln Gör din flickvän vill spendera tid ensam med dig Steg 8
    2. Ta ett intresse för andra människor. Tala inte bara om dig själv när du interagerar med andra. Hitta något riktigt intressant om vad de måste säga, och ställa frågor om dem.
  • Detta kommer att göra andra människor att känna sig viktigare och värderas av dig.
  • Vara en bra lyssnare. Folk vill känna att det de måste säga är hört av andra. Detta kommer att få folk att njuta av att prata med dig mer och minska konflikter i dina dagliga konversationer.
  • Bild med titeln planera ett högskoleåterförening steg 4
    3. Var snäll och omtänksam. Var försiktig med andra människors känslor när de pratar med dem. Undvik onödiga kritik eller menade skämt som kan få andra att känna sig dåliga.
  • Komplimanger andra, särskilt i början av en konversation. Att starta en konversation med viss uppriktig smickrande kommer att få saker av på höger fot.
  • Bild med titeln Gör ett militärt äktenskapsarbete Steg 3
    4. Matcha andras takt. Varje person går, pratar och rör sig i allmänhet genom livet i en annan takt än andra. Det är lätt att känna att din egen takt är "naturlig" en, men försök att matcha andra människors takt.
  • Om någon talar långsamt och tyst, undvik att prata med honom högt och i en snabb takt. Detta gör det roligare och bekvämt för den andra personen att prata med dig.
  • Bild med titeln Planera ett högskoleåterförening Steg 19
    5. Fokusera på dina likheter. Det är viktigt att respektera människors skillnader, men det är också bra att fokusera på vad du har gemensamt med andra. Detta kommer att göra konversation mjukare och lättare för er båda.
  • Detta fungerar både på individ och kulturell nivå. Om någon kommer att bilda en helt annan kultur eller bara har en mycket annan personlighet från din, letar du efter likheter är ett bra sätt att överbrygga gapet.
  • Om du till exempel möter någon med motstridiga politiska eller religiösa övertygelser, men hitta dig både som baseball eller hundar, fokusera konversationen på baseball och hundar, åtminstone tills du lär dig den andra personen bättre.
  • Bild med titeln Gör din flickvän vill spendera tid ensam med dig Steg 6
    6. Gör inte löften du inte kan hålla. Att göra löften som du inte kan leva upp till är ett bra sätt att skapa vrede med människor. Det kan vara svårt att säga nej till människor, speciellt när du vill komma överens med alla och kan helhjärtat vilja säga ja till allt, men det finns sätt att säga nej utan att vara meningsfull. Detta är en del av Kommunicera självständigt.
  • Lovande att göra något du verkligen inte vill göra eller inte ha tid för kan bygga vrede. Om du slutar inte följa igenom eller göra ett dåligt jobb, får den andra personen inte lita på dig eller ha egna vredeföreningar också. Om du inte kan eller inte vill göra något, är det bättre att bara säga nej.
  • När du säger nej, avvisar du inte någon - du helt enkelt vägrar en förfrågan.
  • Du kan inte säga direkt, utan ursäkter eller förklaring - "Nej, det kan jag inte göra det." Eller försök att säga nej samtidigt som man erkänner känslan bakom begäran, till exempel: "Jag vet att du verkligen vill åka till en vandring i eftermiddag, men jag kan inte idag."
  • Om du måste säga nej till något du vill göra, men helt enkelt inte har tid för just nu, kan du följa upp med något liknande, "Jag kan inte vandra idag, men är det en annan tid du vill gå?"
  • Metod 3 av 3:
    Hantera svåra människor
    1. Bild med titeln Förbättra ditt förhållande med din make / maka Steg 13
    1. Håll det kort. Vissa människor är mycket svårare att komma överens med än andra, och ett av de bästa sätten att komma överens med svåra människor är att inte spendera mer tid med dem än nödvändigt. Ju mindre tid du spenderar med någon du inte gillar, desto mindre sannolikt är du att ha en konflikt.
    • Ha en utgångsstrategi när du vet att du spenderar tid med någon du hittar svårt att komma överens med. Detta kan göra planer på att vara någon annanstans, eller bara ursäkta dig själv av ospecificerade skäl.
    • Det är också bra att ha praktiserat svar på artigt begränsande konversation med någon som pratar för mycket och du hittar obehagligt. Till exempel, om du måste ta itu med någon som erbjuder långa och oönskade råd, kan du skära av en rant genom att säga "Tack! Jag hade inte tänkt på det!" För någon som skryter mycket, kan du leta efter en plats att säga, "Det är bra, jag är verkligen glad för dig," Avsluta sedan konversationen.
  • Bilden med titeln reagerar om en kille börjar leka med sig i allmänhet steg 5
    2. Håll dig lugn. Men frustrerande någon kan komma i dina interaktioner med dem, för att komma överens, försök att undvika att bli arg.
  • Ta några djupa andetag, räkna till tio inyourhuvud, vad du än behöver göra. Försök bara att vara lugn och undvika saker som vänder sig till en kamp.
  • Bild med titeln Sluta älska någon som inte gör
    3. Undvik argument och svåra ämnen. Om det finns ämnen du vet kommer att leda till konflikt med någon, försök att undvika dem. Om du och din svärson alltid kämpar för politik, ta inte upp valet! Gör ditt bästa för att styra samtalet bort från sådana ämnen.
  • På samma sätt, om en av dessa ämnen kommer upp, undviker att suga in i ett argument. Försök inte att försvara din position eller motivera dig själv, säg bara något som: "Tja, du vet att vi inte känner detsamma om den frågan," och försök sedan flytta samtalet till något annat. Du kan även säga "Låt oss tala om någonting annat."
  • 4
    Lyssna medvetet. När någon pratar med dig, spendera inte den tiden som bedömer vad hon säger eller tänker på ditt försvar - försök att vara närvarande, lyssna på vad personen faktiskt säger. Samtidigt, försök att komma ihåg att det som personen säger är en återspegling av hennes perspektiv - henne Erfarenhet av liv, som kan vara väldigt annorlunda än din. Hennes synvinkel gör inte nödvändigtvis henne en dålig person, även om du inte håller med dem. De flesta har skäl att tänka på hur de gör, och omedelbart blir dömande och defensivt kommer att hålla dig från att lära dig varför hon tycker det sättet.
  • När personen är klar talar, svara på ett lämpligt och snällt sätt. Istället för att säga, "Jag kan inte tro att du tycker det. Vad är fel med dig?", Du kanske säger, "Jag har haft en mycket annan upplevelse med det. Kan jag berätta om det?", eller, "Jag är intresserad av att veta vad som får dig att tänka på det."
  • Bild med titeln Rebel mot dina föräldrar Steg 14
    5
    Acceptera kritik. Om någon du hittar svårt är kritisk för dig, försök att behandla denna kritik som enkel information. Det är information du kan välja att använda eller inte använda, beroende på om du tror att det har någon merit.
  • Försök att inte ta kritik personligen. Det är lika mycket en återspegling av den andra personens synpunkt som det är något att göra med dig.
  • Bild med titeln Rebel mot dina föräldrar Steg 1
    6. Mätas i din kritik av andra. Ibland, särskilt i professionella situationer, är det inte möjligt att undvika konflikter. Ibland är det nödvändigt att kritisera andra, om du till exempel övervakar dem på jobbet. Gör din kritik taktfullt för att undvika personligt brott.
  • Fokusera på beteendet, inte personen. Snarare än att attackera någons personliga egenskaper, kritik vad han gör som du inte gillar. Detta kan minimera risken för skador eller konflikter. Till exempel, säg inte "Du är dålig vid planering framåt." Istället säga: "Jag önskar att du skulle försöka tänka framåt när vi har stora tidsfrister som kommer upp."
  • Peka på specifika, konkreta förbättringar som du skulle vilja se, eller specifika saker som stör dig. Till exempel kan du berätta en kollega: "Det var verkligen svårt för mig i mötet förra veckan när du inte hade rapporterna redo att du hade lovat. I framtiden, om det finns ett problem, låt mig veta i förväg och jag kan hjälpa dig att få dem redo."
  • Prova "komplimangera smörgås." Börja med att prata om en av personens styrkor, sedan leverera kritiken, avsluta sedan med ett annat positivt uttalande.
  • Bild med titeln Gör en man tror på dig
    7. Hålla det logiskt. När du måste interagera med svåra människor, gör du bäst för att hålla det faktabaserat. Detta kommer att göra det mindre troligt att du får emotionell och gör det svårare för ett argument att börja.
  • Bild med titeln slutar tänka på något eller någon steg 5
    8. Släppa din påfrestning. Efter en interaktion med en svår person gör du vad du kan för att släppa stress så det bygger inte upp och påverkar dina interaktioner med andra.
  • Gå till en körning, lyssna på din favoritmusik, slå en kudde eller vad som helst för dig. Allt som inte riktar din frustration på andra kommer att hjälpa dig att klara dig bättre med människor.
  • Tips

    Världen är full av skillnader. Lär dig att erkänna människors unika och respektera dem för vem de är.
  • Ge människor fördelarna med tvivel. Du vet aldrig var de har varit eller var de går. Ta reda på innan du dömer dem själv.
  • Om du vet att du måste interagera med någon väldigt svår, överväga att ta en whiff av lite lavendel på förhand. Vissa undersökningar visar att den har en lugnande effekt. Håll lite lavendelolja med dig så att du kan göra det när som helst.
  • Varningar

    Vissa människor kan fortsätta att vara svåra eller obehagliga, oavsett vad du gör. Om du träffar någon så här, är det bästa du kan göra ofta för att begränsa dina interaktioner med honom eller henne så mycket som möjligt. Du kan hitta vanlig mark med de flesta, men det finns några med vilka att komma med kan helt enkelt vara omöjligt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande