Hur man är en hälsosam tonåring

Många artiklar som skapas på att vara en hälsosam tonåring är främst för tjejer. Tja, om du är en pojke eller en tjej, den här artikeln är för dig! Från personlig hygien till hälsosam kost, förklarar det allt.

Steg

Metod 1 av 3:
Att vara fysiskt frisk
  1. Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 8
1. Börja äta hälsosammare. Att äta hälsosam är verkligen viktigt om du vill vara en hälsosam tonåring. Du behöver inte gå på en diet, bara uppmärksamma vad du sätter i din kropp.
  • Om du bara äter söta frukostflingor och godisstänger kommer du inte att vara frisk. Beroende på din kropp och det som fungerar bäst för dig, kan du äta tre måltider om dagen eller 5-6 mini-måltider om dagen. Hoppa aldrig över måltiderna. Prova friska alternativ, istället för att ha en skål med glass, välja en frusen yoghurt. Eller försök att ha äppelskivor istället för potatischips. Försök att ersätta bearbetade livsmedel, särskilt de som innehöll tillsatt natrium och socker, med hela naturliga livsmedel som frukter och grönsaker.
  • Drick mer vatten. Detta är i grunden det viktigaste av alla. Om du dricker mer vatten blir du mycket hälsosammare. Det spolar toxinerna ur din kropp och ger din hud en hälsosam glöd. Det håller också huden hydratiserad och hjälper till att förhindra fläckar. Det hjälper också om du har akne. Som en tumregel, försök att dricka mycket till den punkt där din urin är nästan helt klar. Som en tumregel, försök att dricka hälften av din kroppsvikt i vatten varje dag.
  • Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 9
    2. Börja träna mer. Oavsett om det går i parken, eller gör ett par crunches gör minst 30 minuters fysisk aktivitet flera gånger i veckan.
  • Du bör inte träna varje dag, när du tränar ut, bryter du ner dina muskler. Det är ombyggnaden som gör dem starkare. Om du inte ger dem tid att bygga om, kommer du att allvarligt skada dig själv. Försök träna i 6 dagar i veckan och ge dig 2 dagar att vila och återhämta sig.
  • Övning kommer att göra dig starkare och tona dina muskler. Youcan går till gymmet och simma eller springa på löpbandet, köp några utarbeta DVD-skivor, eller bara gå till en jogga runt kvarteret.
  • Vad det än är, träning kommer att göra dig friskare och lyckligare med din kropp. Det frigör också oxytocin vilket bidrar till att minska stress och lugna sinnet!
  • Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 10
    3. Komma ikapp på sömnen. Under puberteten hittar du att du behöver mer sömn än du gjorde när du var yngre. Säker på att det är frestande att stanna upp sent med vänner på telefonen eller datorn, men nästa morgon blir du eländig
  • Du måste få minst 8 timmars sömn varje kväll. För att ta reda på hur många timmar du personligen ska sova, gå på en helg och lägg dig på den tid du gör på en skolnatt och ställ inte in ditt larm. När du vaknar räknar hur många timmar du sov och få det många timmar varje natt.
  • Det kan vara svårt om du kommer tillbaka sent och måste vakna tidigt på en vanlig skoldag, men om du lägger den extra ansträngningen i en tidig natt kommer du att känna dig mycket mer uppdaterad nästa morgon. Detta kommer att hjälpa din koncentration och du kommer att vara i ett mycket lyckligare och vänligt humör. Försök också att få samma mängd sömn varje dag så att din kropp är anpassad till den.
  • Metod 2 av 3:
    Ta hand om hygien
    1. Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 1
    1. Lär dig om hygiengrunderna.Ju mer du förstår om hygien desto mer sannolikt är du att följa reglerna på den!
  • Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 2
    2. Ta duschar varje dag. Nej, inte varannan dag: varje dag. På grund av puberteten blir dina svettkörtlar mer aktiva och skapar olika kemikalier som orsakar svett att bli en äcklig lukt.
  • Så, för att se till att du blir av med all denna illaluktande lukt, bör du använda en mild tvål och varmt vatten! Även om det är varmt ute, måste du duscha i varmt vatten, för det öppnar dina porer vilket innebär att du får rengöra mer av det luktar av dig.
  • Skölj sedan i kallt vatten för att stänga dina porer och eliminera mängden bakterier som gör att du stinker.
  • Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 3
    3. Bära rena kläder och tillämpa deodorant till dina nu rena armhålor. Pojkar, det betyder att ändra dina strumpor och underkläder varje dag. Tjejer, det betyder att tvätta din bh varje dag om din aktiva eller varannan dag om du inte var väldigt aktiv.
  • Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 4
    4. Borsta tänderna två gånger om dagen. Mer än detta kan bära ner din emalj, försvaga tänderna. När du borstar tänderna håller du borsten i en vinkel så det leder upp med din tandköttslinje.
  • Borsta fram och tillbaka Var noga med att få varje enstaka tand. Var noga med att använda en mjuk borstborste så att du inte skadar ditt tandkött. Använd din pensel eller en tunga skrapa för att bli av med alla bakterier på tungan. Om du inte vet det här kommer dålig andedräkt mestadels från antingen fattiga matvanor eller dåliga borstvanor.
  • Efter att du borstar för tre minuter floss och använd en bra munvatten. Även om du borde flossa två gånger om dagen, om du bara kommer att floss en gång göra det på natten så du har inte bitar av matrotter mellan dina tänder hela natten.
  • Mouth Wash och borstning av dina tänder kommer inte att bli av med dålig andedräkt, du måste flossa för att bli av med matstyckena i munnen. Om du inte kommer de här bitarna kommer att samla bakterier som ger en dålig lukt.
  • Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 5
    5. Tvätta ditt ansikte inte mer än två gånger om dagen med varmt vatten och en ansiktsvad för din hudtyp. Skruva inte skrubba! Titta långsamt och försiktigt ditt ansikte, med en cirkulär rörelse.
  • Du borde aldrig Pop finnar, det här kommer att leda till ärrbildning och eventuell infektion. Försök att hålla händerna av ditt ansikte, annars kommer oljorna på händerna att överföras till ditt ansikte och orsaka brytningar. Se till att du tvättar ditt ansikte med en lämplig anti-akne rengöringsmedel för att ytterligare bidra till att förhindra brytningar.
  • Ta alltid bort smink från ditt ansikte innan du går och lägger dig och håller håret rent för att eliminera mängden olja som kommer på ditt ansikte.
  • Var noga med att inte tvätta ansiktet för mycket eftersom det kan torka upp huden helt och orsaka klåda eller irritation. Använd en mild rengöring med inga hårda kemikalier för att minska känslighet och irritation.
  • Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 6
    6. Tvätta ditt hår. Om du inte har mycket fet hår, försök att inte tvätta ditt hår varje dag. Över tvättning kan orsaka kliande eller irriterad hårbotten och mjäll, så tvätta det bara när det behövs. De flesta bör tvätta sitt hår 3-4 gånger i veckan, men det beror på din hårtyp. Fråga någon vad de tycker, bara för att det inte ser oljigt ut för dig betyder inte att det inte är det.
  • Använd ett schampo och balsam som är avsedd för din typ av hår. Om du använder hårprodukter varannan eller tre veckor tvättar du håret med ett klargörande schampo för att bli av med all uppbyggnad.
  • Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 7
    7. Rakning. Om du är en tonårs pojke kan du börja raka ditt ansikte, och om du är en tonårsflicka, kan du börja raka dina ben och underarms. Här är några tips:
  • Skimp inte på rakkräm. Använd så mycket som du behöver helt täcka området. Alternativt om du har en, använd en elektrisk rakhyvel för att börja med eftersom det inte kräver något skum och kan användas på våt eller torr hud.
  • Raka med spannmålet - det här ger dig en mindre chans att få i vuxna hår som skadar mycket.
  • Vänta ungefär en halvtimme innan du applicerar något till området, som lotioner eller deodorant, eller din hud kan bli irriterad.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla friska relationer
    1. Bild med titeln vara en hälsosam tonåring (pojkar och tjejer) Steg 11
    1. Hänga med vänner. Även om detta inte är ett problem för de flesta tonåringar, är det väldigt viktigt att gå ut med dina vänner och träffa nya människor.
    • Om du inte har många vänner så gör ansträngningen att gå ut och träffa några nya - det är inte så svårt som det kan tyckas! Gå med i en klubb eller sportteam där du kan träffa människor med liknande intressen för din egen.
    • Försök bara att undvika sociala evenemang som involverar farliga eller ohälsosamma aktiviteter som att dricka eller ta droger, eftersom det bara kommer att avbryta allt i den här artikeln!
  • Bild med titeln 646176 12
    2. Var tålmodig med föräldrarna. Tonåringar har ofta ett ganska ojämnt förhållande med sina föräldrar och tenderar att rebellera mot föräldrakontroll.
  • Det är dock viktigt att komma ihåg att dina föräldrar bara är oroade över din säkerhet och lycka och om de inte tillåter dig att göra något är det förmodligen för att de inte tycker att det är säkert eller i dina bästa.
  • Därför är det bästa sättet att hantera meningsskiljaktigheter att ha en lugn, motiverad diskussion med dina föräldrar, inte ett skrikande tantrum. Påminn dem om att du är en mogen, förnuftig nästan vuxen som kan fatta bra beslut. Du får mycket mer leeway om du använder detta tillvägagångssätt!
  • Bild med titeln 646176 13
    3. Var förnuftig om relationer. Medan du har en pojkvän eller flickvän är en del av det roliga att vara tonåring, borde du inte låta ditt förhållande ta över ditt liv.Se till att du tar hand om dig själv innan du går in i ett förhållande.
  • Ditch dina vänner till förmån för din senaste pojkvän eller flickvän - han eller hon får bara hålla ett par månader, men vänner är för livet!
  • Var inte för hjärtbruten om saker inte fungerar. Du kan vara ganska säker på att killen eller tjejen du daterade i 6 veckor i nionde klass var inte kärleken i ditt liv! Så kom dit och träffa någon ny!
  • Vara sexuellt ansvarig. Om du fattar beslutet att bli sexuellt aktivt som tonåring, se till att göra det ansvarsfullt. Använd alltid skydd och regelbundet ta dig checkat ut för några STD.
  • Bild med titeln 646176 14
    4. Upprätthålla bra relationer med dina lärare. Det är viktigt att upprätthålla bra relationer med dina lärare genom att beter sig bra i klassen, lämna in uppdrag i tid och behålla goda betyg.
  • Att ha ett bra förhållande med dina lärare kan göra din skolupplevelse mycket mjukare och trevligare och kan verkligen arbeta till din fördel när det gäller att ansöka om högskolor.
  • De flesta av dina lärare är smarta, intressanta människor (även om du inte tror att de är coola) så respektera dem och lära dig allt du kan från dem, innan det är för sent.
  • Tips

    Borsta tänderna varje dag. Försök inte ens hoppa över det. Alla kommer att veta.
  • När du rakar, raka inte för hårt eller för fort, det kommer bara att orsaka nicks och brinnande. Det tar några extra minuter om du rakar långsamt och försiktigt men det blir mer än värt det i slutet.
  • Använd alltid rena kläder.
  • Med hjälp av den här guiden och en bra tankegång kan du njuta av att vara frisk och känner mig mycket bättre under dina tonåren.
  • Om du lagar bacon, eller någon oljig typ av mat, bli av med överflödig olja genom att klappa det lätt med en pappershandduk.
  • Ha en bra hållning och ha ett leende på dig ansikte.
  • Varningar

    Raka inte för fort!
  • Svälta aldrig att gå ner i vikt! NÅGONSIN! Först kommer du att gå ner i vikt, för din kropp tar det som en signal finns det inte tillräckligt med mat och börjar lagra den. Då kommer du att bli yr, irritabel och svag. Du kommer att hamna på sjukhuset. Och så snart du börjar äta normalt igen kommer du att återfå all den vikt du förlorat. Om du inte är nöjd med din vikt prata med din läkare och komma med en hälsosam och säker plan att gå ner i vikt.
  • Saker du behöver

    • Tandborste / pasta
    • Schampo / balsam
    • Ansiktsbehandling och lotion
    • Raklödder
    • Rakapparat
    • Hälsosam mat
    • Rena kläder
    • Träna kläder
    • Deodorant
    • Flock
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande