Hur man äter utan att en katt tigger

Det kan tyckas svårt att äta utan att en katt tigger, men det finns faktiskt många sätt att göra det.Du bör börja med några grundläggande beteendemässiga justeringar, som aldrig ger dina kattbordskrot och ignorerar din katt under måltiden.Du kanske också vill justera hur du matar din katt genom att säkerställa att det blir tillräckligt med mat och får sina måltider på ett vanligt schema.Slutligen kan du välja att flytta din katt bort från matsalen medan du äter, eller träna det för att hålla sig borta på egen hand.

Steg

Metod 1 av 3:
Justera ditt beteende
  1. Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 1
1. Ignorera din katt medan du äter.Medan du äter, tala inte med din katt eller leka med den.Interaktion kommer att flytta katten uppmärksamhet åt dig och vad du gör.När det ser att du äter kan det börja tigga om mat.För att förhindra detta, titta inte ens på din katt medan du äter.Viktigast, när din katt börjar tigga, betalar du inte någon uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 2
    2. Foder inte dina kattskrot.Om din katt får en smak för dina rester eller bordsskrapor - även om du väntar på att mata dina kattskrot när du är färdig att äta - kommer det att bli mer benägna att tigga medan du äter. Det kan också vägra att äta sin egen mat, vilket kan uppmuntra det att ber ännu mer. Att äta utan en katt tigger, dela inte bordsskrapor med din katt.
  • Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 3
    3. Ge din katt mer uppmärksamhet.Din katt kan tigga medan du inte äter eftersom det är hungrig, men för att det vill spela eller interagera med dig.För att äta utan en katt tigger, försök att rulla en boll till din katt, sitter med det på ditt knä och petting det försiktigt, eller dangling en sträng leksak framför den under 15-20 minuter före din måltid.På så sätt har din katt haft sin fyllning av mänsklig kontakt och söker tillfredsställelse någon annanstans.
  • Om din katt uppträdde väl och ignorerade dig under middagen, kan du belöna det genom att ge den ytterligare 10-15 minuters uppmärksamhet efter att du har avslutat din måltid.
  • Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 4
    4. Ange regler för hela ditt hushåll.Konsistens är nyckeln till den långsiktiga framgången när du försöker ändra kattens tiggerande beteende.Om du har hookemates eller leva med din familj, få dem ombord med dina nya beteendestrategier.Förklara dina förväntningar och uppmana dem att anta samma tillvägagångssätt du har angående din katt tigger.
  • Metod 2 av 3:
    Justera hur din katt äter
    1. Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 5
    1. Mata din katt på samma sätt äter du.Om din katt ser du äter kan det bli hungrig och be om mat från dig.För att äta utan en katt tigger, ge den egen mat och äta när din katt gör det.Detta kommer att distrahera din katt och avskräcka den från att tigga som du äter.
    • Dessutom, utveckla ett vanligt utfodringschema.Matar din katt samtidigt varje dag, över tiden, se till att din katt kommer att bli hungrig på förutsägbara tider.
    • Space din katt måltider ut över en rimlig tid.Ge minst tre måltider varje dag, med cirka fem eller sex timmar mellan måltiderna.
  • Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 6
    2. Mata bara din katt med en katträtt.Din katt ska ha sin egen vattenskål och maträtt.Det ska aldrig matas från vanliga tallrikar och porslin.Om du gör det kan du leda till att din katt tror att när du äter, äter du kattens mat (eller mat katten kommer att tycka om).Detta gör det svårt att äta utan att en katt tigger.
  • Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 7
    3. Mata din katt tillräckligt med mat.Det är möjligt att din katt tigger eftersom du inte matar det tillräckligt.Prata med din veterinär för att ta reda på hur många kalorier din katt behöver varje dag.Kontrollera då näringsetiketten på kattens mat för att ta reda på hur många kalorier du faktiskt tillhandahåller.Du kanske kan äta utan en katt som ber om att träffa sina kalori behov.
  • Kaloriska behov varierar beroende på ras, vikt och ålder.Din veterinär kommer att kunna avgöra vad din kattens kaloribehov är.
  • Vissa katter kan äta mat och fortfarande be. I det här fallet, ge din katt en leksak med en behandling dold inuti medan du äter. Detta kommer att distrahera din katt och ge det lite extra mellanmål.
  • Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 8
    4. Titta på dina katter när de äter.Om du har mer än en katt är det möjligt att en katt äter den andras mat.Katten vars mat äts kan då be om mat som du äter eftersom det fortfarande är hungrig.Om en av dina katter ber om du äter, övervaka dina kattvän nästa gång du matar dem.Om du ser en katt som tar den andra maten, börja mata dina katter i separata områden i huset så att katten vars mat är pilfered kan få nog att äta.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra din kattens läge
    1. Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 9
    1. Begränsa din katt medan du äter.Om du inte äter framför din katt, kan du äta utan att det ber om.Placera din katt i ett annat rum och stäng dörren.Alternativt, placera den i sin kista.Sedan sitta vid ditt matbord och njut av din måltid.När du är klar, avsluta din kattens förlossning.
  • Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 10
    2. Håll din katt av bordet.Om din katt sitter på matbordet - oavsett om du äter eller inte - börjar det tro att det är acceptabelt att vara där.Under måltiden kan en katt på bordet vara embolden och börja tigga om mat eller till och med snatch mat precis utanför din tallrik.Förhindra denna situation genom att skaka din katt från bordet, eller fysiskt plocka upp det och ta bort den.
  • Ett sätt att shoo din katt från bordet är att spruta det med lite vatten. Fyll en sprayflaska med vatten och använd den på din katt när den sitter på bordet.
  • Om du har andra personer som bor i ditt hem, kan du be dem att hjälpa dig att säkerställa att din katt inte sitter på bordet.
  • Bild med titeln Ät utan en katt som tigger Steg 11
    3
    Använd träning För att förhindra att din katt tigger.Placera din katt på en plats från ditt matbord.Ge din katt en behandling med en hand och klicka på en klick (en djurutbildningsenhet) med den andra.Upprepa fyra eller fem gånger i flera olika sessioner hela dagen.Efter en vecka eller så, fortsätt att placera din katt på samma plats bort från din matplats och fortsätt klicka på klickaren varje gång du gör det, men minska frekvensen som du administrerar godis.
  • Ge aldrig din katt behandlar mindre än hälften av tiden du använder clicker.
  • Så småningom kommer du att kunna klicka på clicker strax innan du äter, vilket gör att din katt lämnar matsalen.
  • Tips

    Om allt annat misslyckas, ta din katt till veterinären.Det är möjligt att du inte kan äta utan att en katt tigger eftersom den ifrågavarande katten har någon form av medicinskt tillstånd som orsakar att det känner sig överdriven hunger.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande