Hur man dricker prune juice

Prune Juice är gjord av beskärningskoncentrat, vatten och socker. Om du har matsmältningsfrågor kan du ha hört talas om fördelarna med prunejuice för förstoppning eller uppblåsthet. Försök att lägga till prune juice till din kost för att se om det underlättar de matsmältningsfrågor som du har. Sluta dricka prune juice om det gör dina matsmältningsfrågor värre eller du har diarré eller magkramper.

Steg

Metod 1 av 2:
Lindra matsmältningsfrågor
  1. Bild med titeln Drink Prune Juice Steg 1
1. Dricka 0.5 koppar (120 ml) prune juice på morgonen för att förbättra matsmältningen. Om du har problem med förstoppning eller uppblåsthet, överväga att börja din dag med prune juice. Försök att dricka 0.5 koppar (120 ml) Prune Juice en dag i 1 vecka för att se om det förbättrar din matsmältning.
  • Buddar innehåller fiber som hjälper till i matsmältningen och kan hjälpa till att lindra förstoppning och uppblåsthet.

Varning: Om du upplever magont, diarré eller kramper, försök minska ditt intag till 0.25 koppar (59 ml) prune juice per dag.

  • Bild som titled Drink Prune Juice Steg 2
    2. Använd 0.5 koppar (120 ml) prunejuice för att tvätta en tung måltid. Om du ofta har problem med att passera tunga eller täta måltider, försök följa det med lite pruneaft. Den tillsatta fibern hjälper till i matsmältningen och gör måltiden mindre sannolikt att förstöra dig.
  • Måltider som har mycket mat lågt i fiber, som nötkött och fjäderfä, är ofta svårare att passera och kan leda till förstoppning.
  • Bild som titled Drink Prune Juice Steg 3
    3. Undvik att dricka mer än 2 koppar (470 ml) Prune Juice per dag. Eftersom Prune Juice är så hög i fiber, har den en mild laxerande effekt. Om du dricker mycket prune juice kan du känna de laxerande effekterna för mycket och störa din matsmältning ytterligare.
  • Bild med titeln Drink Prune Juice Steg 4
    4. Drick prune juice dagligen i 1 månad för att se om det hjälper dina symptom. Om du använder Prune Juice för att lindra matsmältningsproblem och förstoppning, övervaka dina symptom som månaden går och se om de blir bättre. Om din matsmältning fortfarande inte har förbättrats, prata med din läkare om alternativ.

    Dricks: Du kan också försöka dricka mer vatten tillsammans med prunejuice för att hjälpa dina matsmältningsfrågor.

  • Bild med titeln Drink Prune Juice Steg 5
    5. Ge ditt barn upp till 1 kopp (240 ml) Prune Juice per dag för förstoppning. Om du märker att ditt barn har problem med matsmältningsfrågor, ge dem upp till 1 kopp (240 ml) prunejuice per dag. Gör ett förhållande 1: 1 av prune juice och vatten om ditt barn inte gillar smaken av pommes frites.
  • Om ditt barn är yngre än 12 månader och du tror att de är förstoppade, prata med sin läkare för att se om du ska ge dem prunejuice.
  • Du kan också göra prune juice popsicles för ditt barn att äta hela dagen.
  • Ge aldrig ditt barn laxermedel för förstoppning om inte deras läkare rekommenderar dem.
  • Om ditt barn inte visar tecken på förstoppning i 24 timmar kan du sluta ge dem pruna juice.
  • Metod 2 av 2:
    Hantera biverkningar
    1. Bild med titeln Drink Prune Juice Steg 6
    1. Sluta dricka prune juice om du har uppblåst, kramper eller diarré efter 1 vecka. Om dina matsmältningsproblem är svåra, kan dina tarmar ta upp till 1 vecka för att anpassa sig till den extra fiber som Prune Juice ger. Men om du fortfarande känner biverkningarna av prune juice efter 1 vecka, sluta dricka prune juice och prata med din läkare om alternativ.
    • För vissa människor är mängden fiber i pruneaft för mycket för dina tarmar att hantera. Detta kan innebära att Prune Juice gör dina symptom värre.
  • Bild med titeln Drink Prune Juice Steg 7
    2. Klipp tillbaka ditt sockerintag för att ta reda på sockret i prunejuice. Varje 1 kopp (240 ml) prunesjuice innehåller ca 16 g socker i den. Om du tittar på din vikt eller försöker skära tillbaka på socker, överväga ett alternativ till prune juice eller hitta andra områden i din kost där du kan klippa tillbaka dina sockernivåer.
  • För mycket socker kan störa den naturliga balansen i din kropp och orsaka långsiktiga bukspottkörtelproblem.
  • Bild med titeln dricka prune juice steg 8
    3. Undvik att dricka prune juice om du är på blodtunnande medicinering. Purses innehåller höga nivåer av vitamin K, vilket kan tjockna blodet och uppmuntra det att koagulera. Om du tar blodförtunnare, drick inte Prune Juice.
  • Om du tar blodförtunnare och med matsmältningsfrågor, prata med din läkare om alternativ till pruna juice.
  • Tips

    Varningar

    Sänka ditt intag av prune juice om du känner någon uppblåsthet, kramper eller gas för att undvika matsmältningsproblem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande