Hur man skär vikt för en powerlifting meet

Om du är en powerlifter vet du förmodligen redan att det finns en fördel att konkurrera i en lägre viktklass. Om du är nära gränsen mellan två klasser kan du bestämma dig för att gå ner i vikt innan du väger så att du kan göra lättare klass och få en kant över mindre lyftare. Du kan göra det genom att noggrant styra din mat och vattenintag. Men det här är inte en bra idé för alla, det är bäst att lämna avancerade lyftare som behöver förlora 5% eller mindre av deras målvikt.

Steg

Metod 1 av 4:
7-10 dagar ut
  1. Bild med titeln Cut Vikt för en Powerlifting Meet Step 1
1. Klipp mindre än 5% av din målvikt. Hitta riktlinjerna för tävlingen du förbereder och kolla in viktklasserna. Beräkna sedan om din nuvarande vikt är inom 5% av den övre gränsen för den viktklass du vill vara i. Om det är, kan du säkert skära vikt.
  • Om du till exempel, om du är en man som vill konkurrera i viktklassen 164-183 lb (74-83 kg), skulle du beräkna att 5% av 183 lb (83 kg) är ca 9 lb (4.1 kg). I så fall måste du väga 192 lb (87 kg) eller mindre att skära i vikt säkert.
  • Om du måste skära mer än 5% av din målvikt är det förmodligen dags för dig att flytta upp i nästa viktklass.
  • Bild med titeln Cut Vikt för ett Powerlifting Meet Steg 2
    2. Hitta ditt övernattningsförlustnummer. Varje natt innan du går och lägger dig, väga dig själv och skriv ner numret. Då, när du vaknar nästa morgon, använd badrummet om du behöver, väga dig själv igen och spela in det numret också. Gör det här i ungefär en vecka, då genomsnittet mängden vikt du förlorar varje natt.
  • Det är normalt att förlora en liten mängd vikt varje natt - förmodligen på grund av svett.
  • När du vet det här numret kommer du att kunna faktor det så att du vet exakt hur mycket vikt du behöver förlora om dagen innan du väger.
  • Även om du redan har hittat ditt övernattningsförlustnummer, är det fortfarande en bra idé att upprepa processen för att se till att den inte har ändrats.
  • Bild med titeln Cut Vikt för ett Powerlifting Meet Steg 3
    3. Dubbel ditt vattenintag upp till en vecka före mötet. Ett sätt att droppa vikt snabbt är att dramatiskt minska ditt vätskeintag strax innan du väger. Men om din kropp är dehydrerad, kommer den att vilja hänga på så mycket vätska som möjligt. Det är faktiskt mycket lättare att kasta den vattenvikten om du börjar vattenbelastning eller dricka ungefär dubbelt så mycket vatten som du normalt skulle - några dagar innan du börjar begränsa.
  • Detta kommer också att bidra till att minska risken att du blir farligt uttorkad.
  • Vissa människor rekommenderar att du startar vattenbelastning så tidigt som 10 dagar före din invägning.
  • Bild med titeln Cut Vikt för ett Powerlifting Meet Steg 4
    4. Ät mer saltmat än vanligt. Tillfälligt öka ditt saltintag kommer att få din kropp att börja dölja överskott av natrium. Som hjälper dig att utsöndras mer vatten, liksom. Detta kommer att fortsätta även efter att du har släppt dina natriumnivåer närmare mötet.
  • Hälsosam mat som är höga i salt inkluderar kycklingbuljong, stallost, konserverade bönor och fisk, tomatsås och frysta grönsaker.
  • Bild med titeln Cut Vikt för ett Powerlifting Meet Step 5
    5. Håll dig borta från feta eller oljiga livsmedel. Om du spenderar mycket tid träning som en idrottsman, försöker du förmodligen redan undvika ohälsosamma fetter. Det är dock särskilt viktigt när du försöker skära vikt, så håll dig borta från stekt eller oljig mat, snabbmat och förpackade mellanmål som är höga i fetthalt.
  • Få dina fetter från friska källor som valnötter, mandel, fiskolja och olivolja.
  • Metod 2 av 4:
    3-4 dagar före mötet
    1. Bild med titeln Cut Vikt för en Powerlifting Meet Steg 6
    1. Byt till en låg-carb diet. Carbs absorberar vatten, så när du minskar dem, tenderar din kropp att kasta lite extra vattenvikt. Några dagar innan du väger, släpp ditt Carb-intag med ca 45 g (180 kcal) varje dag och öka dina fetter med 20 g (180 kcal). Men eliminerar inte kolhydrater helt - du behöver fortfarande ca 1 g kolhydrater för varje 2.2 lb (1.00 kg) kroppsvikt.
    • Styra av några livsmedel gjorda med deg eller mjöl, som kakor eller bröd. Karberna du äter bör främst kommer från mat som havregryn och sötpotatis.
    • Undvik mejeriprodukter som ost och yoghurt, eftersom dessa kan få din kropp att behålla vatten.
  • Bild med titeln Cut Vikt för ett Powerlifting Meet Steg 7
    2. Ät mindre än 10 g fiber dagligen i 2-4 dagar. Fiber buls upp din pall, som är normalt bra för att ha regelbundna tarmrörelser. Men om du försöker snabbt skära så mycket vikt som möjligt, kan du äta mindre fiber hjälpa dig att bära mindre avföring i matsmältningssystemet, vilket kan hjälpa dig att väga mindre.
  • Fiber är en viktig del av en hälsosam kost. Använd inte detta som en långsiktig viktminskningstrategi! Det är dock inte troligt att det är mycket av en inverkan på din prestation om du bara gör det för några dagar.
  • Bild med titeln Cut Vikt för ett Powerlifting Meet Steg 8
    3. Stick till energi-täta, lågviktiga livsmedel. Under de senaste dagarna innan du väger, håll dig till mat som ger dig mycket energi utan att lägga till mycket bulk. Vassleproteinpulver är ett bra alternativ, liksom äggvitor. Men om du behöver något lite mer betydande, kan du också inkludera magert nötkött, kyckling, kalkon och vit fisk.
  • Choklad är ett bra mellanmål för att få en snabb burst av energi utan att väga dig ner.
  • Att äta mindre fiber och låga livsmedel i de dagar som leder upp till din invägning kan ofta hjälpa dig att förlora cirka 1-2% av din kroppsvikt.
  • Metod 3 av 4:
    24 timmar före invägning
    1. Bild med titeln Cut Vikt för ett Powerlifting Meet Steg 9
    1. Undvik natrium. Försök att inte äta någon salt mat på den sista dagen innan du väger. Natrium orsakar att din kropp behåller vatten, vilket gör det svårare att släppa vattenvikt, även om du begränsar ditt vätskeintag.
    • Vissa källor till natrium kanske inte är omedelbart uppenbara-konserverade soppor, kryddor, förpackade livsmedel, bröd och till och med spannmål kan alla ha oväntat höga natriumnivåer.
  • Bild med titeln Cut Vikt för ett Powerlifting Meet Steg 10
    2. Snabb i 14 timmar före din invägning. Gör totalt snabbt, vilket betyder ingen mat eller dryck alls. Om du har en morgonväg, är det ganska lätt, ha din sista måltid ett par timmar före sängen, då inte äta eller dricka något efter att du vaknat tills du har vägt för mötet.
  • Det är lite svårare att snabbt om du har en eftermiddag, eftersom du blir vaken, det mesta. Om du börjar känna törstig, ta några små sippor av vatten. Om du känner dig svag eller ljusad, försök att äta en bit choklad för att hjälpa dig.
  • Håll ögonen på din vikt som leder upp till din snabba för att se om det är nödvändigt. Om natten innan du väger, är du rätt på din målvikt, kanske du inte behöver snabba alls. Kom ihåg att faktor i genomsnittet över natten!
  • Bild med titeln Cut Vikt för en Powerlifting Meet Steg 11
    3. Tuggummi eller sur godis och spytt för att släppa sista minuten vattenvikt. Detta är typ av brutto, men det är ett favorittrick av powerlifters som försöker skära vikt. Ta en bit gummi eller sur godis och tugga eller sura det tills din mun börjar med vatten. Sedan spottar din saliv i en kopp eller en flaska. Fortsätt göra det tills din mun inte vatten längre.
  • GUM fungerar bra för att öka din salivproduktion, men sur godis är särskilt effektiv.
  • Gör det här innan du väger för att hjälpa till att förlora något extra vatten som du fortfarande håller på.
  • Bild med titeln Snittvikt för ett powerlifting Möt steg 12
    4. Rehydrera och äta omedelbart efter invägningen. Så snart du kommer av skalan, börja njuta av en 50-50 blandning av en sportdryck och vatten. Om du vill, kan du lägga till ca 1/2 tsk (3 g) salt för att hjälpa till att återställa några natrium du har förlorat. Därefter, äta en liten måltid med hög energi kolhydrater, som en banan, äpplen, havregryn, vanlig potatischips eller en jordnötssmör och gelésmörgås på vetebröd.
  • Om dina energinivåer fortfarande är låga, äta en godisbar precis innan du lyfter för att ge dig ett boost.
  • Att blanda en sportdryck i ditt vatten hjälper till att återställa några av de elektrolyter som din kropp behöver.
  • Du kan också dricka en utbytesskaka som innehåller elektrolyter.
  • Metod 4 av 4:
    Hälsa och säkerhet
    1. Bild med titeln Cut Vikt för ett Powerlifting Meet Steg 13
    1. Fast inte i mer än 14 timmar. Dehydrering kan vara väldigt farligt, vilket leder till kramper, en ökad hjärtfrekvens, trötthet och hög kroppstemperatur. Absolut inte fort längre än 14 timmar och lyssna på din kroppsdryck något om du behöver. Att vara dehydratiserad kan också påverka din prestation och uthållighet.
  • Bild med titeln Cut Vikt för en Powerlifting Meet Steg 14
    2. Undvik att använda värme eller överdriven svettning för att skära vatten. Vissa människor tror att ju mer de svettar, desto mer vikt kommer de att förlora. Men detta sätter mycket stress på din kropp. Dessutom kan dessa tillvägagångssätt göra att du blir farligt uttömt.
  • Till exempel, träna inte i en soptäcke eller en tung pullover i ett försök att svettas mer.
  • På samma sätt, undvik att använda bastur, heta lådor, ångbåtar eller andra sådana metoder för att orsaka överdriven svettning.
  • Bild med titeln snittvikt för ett powerlifting Meet steg 15
    3. Drick mer vatten om din urin blir mörk. När du är välhydrad är din urin nästan klar. När du minskar ditt vattenintag börjar din urinfärg att bli mörkare. Men om det börjar bli för mörk - färgen på äppeljuice, till exempel - du är farligt dehydrerad, och du måste dricka mer vatten.
  • Försök ta några små sipper vatten en gång i timmen för att förhindra att du blir alltför dehydrerad.
  • Bild med titeln Snittvikt för ett Powerlifting Meet Steg 16
    4. Skär inte kolhydrater helt. Din kropp behöver några kolhydrater för att fungera ordentligt. Att släppa alla kolhydrater från din kost kommer att låta dig känna dig trött, vilket inte är idealiskt för konkurrens.
  • Även att gå med låg carb kan påverka din prestation - det är upp till dig att bestämma om det är en rättvis avvägning för skärning.
  • Tips

    Det hälsosammaste sättet att skära vikt är att fokusera på att äta rätt och få regelbunden motion under veckorna och månaderna innan du träffas.
  • Om det är din första gången lyft i en tävling, oroa dig inte om skärning. Bara tävla i vilken vikt klass du faller in i.
  • Tänk på att det här är tillvägagångssätt, hjälper dig inte att förlora kroppsfett. Det är bara ett sätt att kasta vatten för att möta ett inblickskrav.
  • Några brottningsorganisationer som högskolebristprogram i USA-kan kräva hydreringstestning innan de väger för att säkerställa att idrottare inte är farligt uttorkade.
  • Varningar

    Dehydrering kan leda till kramper, värmeslag och till och med anfall eller chock.
  • Försök inte skära mer än 5% av din kroppsvikt. Detta kan leda dig att bli farligt undernärda och / eller dehydrerade.
  • Om du är tonåring, försök inte gå ner i vikt för en tävling. Det är ohälsosamt att drastiskt gå ner i vikt medan din kropp fortfarande växer. Dessutom kan skärvikt påverka din atletiska prestanda.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande