Hur man chug vatten

Chugging för mycket vatten kan vara farligt. Överhydrering kan översvämma ditt system och obalansera dina elektrolyter, vilket leder till "vattenförgiftning" och ibland, även döden. I moderering bör du dock kunna öppna halsen och chugvatten med liten risk för skada bortom uppblåsthet. Se till att chug säkert och stadigt.

Steg

Metod 1 av 3:
Hur chug effektivt
  1. Bild med titeln Chug Water Steg 5
1. Se till att vattnet är på en bekväm drickstemperatur. Vatten som är för kallt kommer att leda till att halsen ska kontrakta, vilket gör det svårare att chug så fort du vill. Varmt vatten kommer att bränna din hals, vilket gör det ont att fortsätta - och kanske orsaka varaktig skada.
  • Bild med titeln Chug Water Steg 6
    2. Chug från en bredmunnen behållare. Om du vill chug snabbare, drick från en behållare som har en bred mun: ett glas, en kruka, en masonburk. De flesta vattenflaskor har en mycket smal flaskhals, som saktar vattnet när det häller från behållaren.
  • Tekniskt sett kommer du att kunna chug det mesta vattnet på en gång från en flaskhals som passar perfekt storleken på munnen. Tänk på att din hals kanske inte kan hålla koll på denna volym vatten.
  • Om du använder en plastvattenflaska kan du försöka scrunching i slutet av flaskan när du chug. Detta kommer att tvinga vattnet ur flaskan snabbare än det skulle flöda annars. Igen, kom ihåg att snabbare inte betyder friskare.
  • Bild med titeln Chug Water Steg 7
    3. Inte chug för snabbt. Om du översvämmer ditt system med vatten, kanske du inte kan fortsätta med dig själv. Detta kan leda till kvävning, uppblåsthet och vattenförgiftning. Om vattenkällan inte begränsar hastigheten vid vilken vattnet kan hälla i halsen, måste du manuellt reglera flödet. Tipsa inte behållaren i slutet - håll vattnet ut på en hanterbar kurs.
  • Metod 2 av 3:
    Hur man öppnar halsen
    1. Bild med titeln Chug Water Steg 8
    1. Luta ditt huvud tillbaka ca 45 grader. Försök att göra din hals passage nästan vertikal. Tipsa ditt huvud nog att vattnet går ner i halsen från Tyngdkraften ensam. På det här sättet behöver du inte engagera dina halsmuskler för att fysiskt suga vattnet ner i din gullet. Du borde kunna chyna snabbare som ett resultat.
    • Tippa inte huvudet framåt tills du är klar med chugging vatten. Om du ändrar din halspassage medan vattnet fortfarande dränerar, kan det vattnet saktas av muskelkontraktionen. Detta kan få dig att kväva.
    • Aldrig chug medan du ligger. Chugging medan horisontell ökar sannolikheten för att vattnet kommer att glida in i din vindrör, vilket får dig att kväva.
  • Bild med titeln Chug Water Steg 9
    2. Koppla av dina halsmuskler och häll vattnet nedåt. Om du känner att din hals spänd, försök lugna dig själv. Gör inga svalande rörelser, eftersom dessa faktiskt kan sakta processen. Häll i en jämn takt för att undvika en säkerhetskopia.
  • Var försiktig! Det är lätt att oavsiktligt hälla vattnet i din vindrör, vilket kan orsaka en serie kvävande spasmer.
  • Bild med titeln Chug Water Steg 10
    3. Se till att du kan andas. Om du dricker från en flaska, lämna ett litet gap mellan din överläpp och toppen av flaskans mun. Detta tillåter luft att flöda förbi flaskans mun. Om du har en annan luftkälla än insidan av flaskan, behöver du inte dra vattenkällan bort från munnen för att andas.
  • Metod 3 av 3:
    Hur man chug i måttlighet
    1. Bild med titeln Chug Water Steg 1
    1. Förstå risken för hyponatremi, eller "vattenförgiftning." Om du chug för mycket vatten, för fort, kan du ge dig en elektrolytobalans: dina njurar kan inte spola mängden vatten du har konsumerat, och ditt blod blir vattenloggat. Detta extra vatten kan svälla dina hjärnceller, vilket får din hjärna att expandera farligt mot skallen. Rapid och svår cellsvullnad kan orsaka anfall, andningsstopp, koma, hjärnstamherniation och till och med döden.
    • Det beräknas att konsumera mer än 1.5 liter / timme över flera timmar kan kraftigt öka risken för hyponatremi.
  • Bild med titeln Chug Water Steg 2
    2. Undvik chugging vatten när du gör uthållighetsaktiviteter. Risken för hyponatremi är särskilt hög om du har ständigt utövat dig över en lång tid - och ännu mer om du utför i en varm miljö. Du förlorar natrium (en elektrolyt) genom svett. Således, dricker för mycket vatten för att hydrera under uthållighetsaktiviteter-som marathons och triathlons-kan späda natriumhalten i ditt blod.
  • Bild med titeln Chug Water Steg 3
    3. Drick inte så mycket att du choke eller kräkas. Om du konsumerar för mycket vätska på en gång kan du kväva på den., som vattenutsläpp i dina luftvägar. Om du översvämmer magen med mer vatten än det kan hantera, kan du ofrivilligt puke ut överskottet.
  • Se till att det inte finns någon is i vattnet. Det är ganska möjligt att kväva ihjäl på en bit is.
  • Bild med titeln Chug Water Steg 4
    4. Överväga att njuta av vatten istället. Om du försöker chugvatten för hälso- och hydratiseringsfördelar, kom ihåg att chugging inte är mer effektiv än att njuta av vatten. Dessutom kan chugging potentiellt motverka de positiva effekterna av dricksvatten. Om du är chugging vatten för en tävling: kom ihåg riskerna, och tänk innan du chug. Fråga dig själv om att vinna denna chugging tävling är värt någon potentiell skada på din kropp.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ju längre du bekvämt kan hålla andan, desto mer vatten kommer du att kunna chugga.

    Varningar

    Aldrig chug vatten när du ligger ner. Det kan göra dig choke. Du kan skada dig själv eller ens dö om vattnet strömmar in i dina lungor.
  • Tryck inte på det. Om du håller andan för länge kan du plötsligt gasp och suga vattnet ner i luftröret i dina lungor. Så här dör människor när de drunknar.
  • Drick inte mer än en procent (1%) av din kroppsvikt i ounces vatten i taget. Att göra det kan göra dig väldigt sjuk, eftersom din mage inte kan behandla denna mängd vatten på en gång. (1% av 150 kg = 1.5 kg, eller 24 oz)
  • Akta er för vattenförgiftning.
  • Har aldrig en vattenkuggande tävling.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande