Hur man äter pitabröd

Pita Bread är ett bekvämt, välsmakande alternativ för att göra smörgåsar och mini pizzor, eller njut av med ett enkelt dopp. Du kan skåla det i små marker, värma upp det eller njut av det som en kall omslag. Oavsett vad du väljer, parar din pita med smakliga kött, ost och grönsaker kommer att göra ett bra mellanmål eller måltid när som helst.

Steg

Metod 1 av 3:
Göra Fyllda Pita Pocket Smörgåsar
  1. Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 1
1. Klipp ditt pitabröd och pop det öppet för att skapa en ficka. För att göra en snabb pitaficka, sätt den på ett skärbräda och skiva av topp 1-2 tum (2.5-5.1 cm) i en liten vinkel. Öppna det försiktigt och skjut det extra stycket inuti för att ge pita en liten extra stabilitet.
  • Välj ett gott vitt pitabröd för den rikaste smaken, eller gå till en helveteversion om du vill ha ett hälsosammare alternativ.
  • En Pita Pocket Sandwich är ett bra alternativ för en snabb lunch eller middag, och kan även ätas till frukost.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 2
    2. Fyll pita med kale, feta och kikärter för ett tillfredsställande mellanmål. Töm en halv burk kikärter, kasta sedan dem med en strö av olivolja och hälften av en hackad tomat. Stuff pita med några handfull färsk, tvättad baby kale och ca ½ kopp (57 g) feta-ost smulor, lägg sedan till kikärterblandningen.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 3
    3. Gör en BLT i din pita för en ny ta på en klassiker. För en snabb BLT PITA, laga 2-4 bitar av bacon, skiva upp en tomat och hugga upp flera bitar av sallad. Spricka bacon i 3-4 stycken vardera, fyll sedan pita med dina BLT-ingredienser, vilket ger några squirts av majonnäs för en extra burst av smak.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 4
    4. Stuff pita med ägg och salsa för ett frukostalternativ. Pita Pocket Smörgåsar kan också göra ett bra frukostalternativ! Förvränga 2 ägg och skjut dem i din pita, blanda sedan i några skedar av pico de gallo eller salsa.
  • Du kan experimentera med att lägga till andra frukostmat, som baconbitar eller kokta skinka.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 5
    5. Fyll din pita med kokad lax och yoghurt för en välsmakande, proteinfylld måltid. Skära upp en filé av kokad lax och flinga det lite med en gaffel, blanda den med 1-2 skedar av hackad färsk dill och vanlig yoghurt. Stuff din pita med några handfull färsk baby spenat, fyll sedan i resten med din laxblandning.
  • Detta är ett bra alternativ för laxrester om du nyligen lagat en filé eller två till middag!
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 6
    6. Gör ett jordnötssmör och gelé pita med hälsosam twist. För att göra en klassisk, söt lunch lite friskare, kappa insidan av din pita med jordnötssmör. Sedan skiva upp 3-4 jordgubbar och en banan och saker inuti. Drizzle honung inuti för en extra burst av sötma!
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 7
    7. Prova en balsamisk pita för en Medelhavs smak. Skiva upp 2-3 jordgubbar och stuff dem i pita, tillsammans med en ½ kopp (75 g) getost smuler. Lägg till i ½ kopp (115 g) rå, tvättad baby spenat och drizzle Vissa balsamiska ättika på toppen till din smak för en välsmakande, balsamisk sallad-inspirerad pita!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Laga en mini pita pizza
    1. Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 8
    1. Förvärm din ugn och lägg ut din pitas. Ställ in ugnen till 350 ° F (177 ° C) och placera 2 pitas platt på bakplåt. Använd en sked för att sprida ca 2 teskedar (9.9 ml) olivolja över var och en.
    • Du kan använda antingen vita eller helvete pitas för detta recept.
    • Om du vill ha mer än 2 Pitas kan du lägga en annan 2 ut på ett andra ark eller helt enkelt göra dem i satser på samma ark.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 9
    2. Sprid tomatsås, mozzarella och körsbärstomater för en margherita pizza. För det mest klassiska pita pizza receptet, sprida ett jämnt lager av tomatsås på pita, strö sedan om en ½ kopp (57 g) av strimlad mozzarella på toppen. Slice upp 5 körsbärstomater och placera dem på toppen av mozzarella för en traditionell margherita utseende och smak.
  • Du kan lägga till i detta recept för att passa din smak! Placera pepperoni på toppen, lägg till extra ost eller strö på några grönsaker som önskat.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 10
    3. Lager på sås, antipasta och getost för en skarpare smak. För en mer unik smak, försök sprida på ett par skedar av tomatsås och lite antipasti, en blandning av kronärtskockor, soltorkade tomater, oliver och svampar. Strö om en ½ kopp (75 g) getost smuler över toppen.
  • Du kan köpa en förblandad antipastablandning eller göra din egen genom att kombinera kronärtskockor, 3-4 soltorkade tomater, pitted gröna eller svarta oliver och svampar. Experimentera med proportionerna för att passa din smak!
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 11
    4. Sprida arugula, karamelliserade lök och getost för en hälsosam, grön pizza. Skiva en röd lök och koka hälften av den i 1 matsked (15 ml) olivolja tills den är karamelliserad. Lägg till ca 2 koppar (20 g) färsk, tvättad arugula och låt den laga mat i 1 minut. Sprid blandningen ovanpå en pita och strö en ½ kopp (74 g) smulad getost på toppen.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 12
    5. Lägg till mozzarella, potatis, lök och rosmarin för en ny, unik smak. Koka 1 potatis i 10-15 minuter eller tills det är mjukt, låt det svalna och skiva upp det. Sprid så mycket mozzarellaost på din pita som du vill, lägg sedan till potatisen på toppen. Sprid ½ av en skivad rödlök på toppen, strö sedan på rosmarin och peppar som passar din smak.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 13
    6. Koka dina pizzor 2 i taget i 20 minuter. När dina pizzor är beredda, sätt bakplåten i ugnen och laga den i 20 minuter. Ta försiktigt bort arket med en ugnsmitt och skiva dina pita pizzor i kvartaler eller åttonde innan du äter!
  • Om du gjorde en Margherita-stil pita pizza, kan du också lägga till en ¼ kopp (8 g) hackad basilika på toppen efter det är gjort matlagning.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Äta pita med doppande såser
    1. Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 14
    1. Toast ditt pitabröd för ett crunchy chip alternativ. För att göra rostade pitabrödchips, förvärva din ugn till 375 ° F (191 ° C) och öppna ett paket med pitabröd. Skär varje bröd i åttonde och placera dem på ett bakplåt i ett enda lager. Stänk dem lätt med olivolja, salt och peppar. Baka dina pitachips i ca 5 minuter, vrid dem sedan med tang och sätt dem tillbaka i ugnen i ytterligare 5 minuter, eller tills de är skarpa.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 15
    2. Servera din pita varm och mjuk för en chewy aptitretare eller mellanmål. Om du inte vill helt ropat ditt pitabröd men fortfarande vill ha det varmt, försök att värma i ugnen. Ställ temperaturen till 350 ° F (177 ° C) och använd sedan en konditorivarborste för att belägga pita på båda sidor med bara lite vatten. Stack pitas på ett bakplåt och värma dem i ugnen i 5-10 minuter, eller tills de värms upp hela vägen.
  • Dämpning av pita innan den uppvärms kommer det att hålla det att torka ut eller rostas av misstag.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 16
    3. Doppa din pita i hummus om du vill ha en klassisk parning. Ingenting går tillsammans som pitabröd och hummus. Oavsett om du rostade din pita, värmde upp det, eller bara äter det vid rumstemperatur, sprider lite hummus på det gör för en välsmakande, fyllning mellanmål.
  • Du kan köpa hummus i en mataffär eller prova gör din egen.
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 17
    4. Servera din pita med en tzatziki sås för en tangy yoghurt smak. Tzatziki sås är en krämig, tangy sås som går snyggt med intetsägande, full smak av pitabröd. Köp några eller gör din egen från vitlök, gurka, dill och grekisk yoghurt.
  • Doppa ditt pitabröd i och njut av!
  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 18
    5. Göra eller köpa Baba Ganoush för en Mellanöstern Pita. Baba Ganoush är en Mellanöstern Dip av rökt aubergine, vitlök och tahini sås. Det parar bra med pitabröd, både mjukt och rostat, och ger en rökig smak som står ut från mängden.

    Gör baba ganoush

    Koka 6 kryddnejlika av malet vitlök i olivolja tills de är gyllene bruna och doftande, sätt dem åt sidan åt sidan.

    Roast 2 medelstora äggplantor över en gasspis eller öppen grill tills huden är förkolad. Låt dem svalna, sedan skala huden något och skopa ut insidan.

    Mash aubergine till en massa, lägg sedan salt, peppar, ett par skedar av tahini och vitlök.

  • Bild med titeln Ät Pita Bread Steg 19
    6. Baka ett varmt, ostliknande brusselkörning dip för ett efterlevande mellanmål. För ett gott och överraskande friskt ostdopp, börja med förvärmning av ugnen till 350 ° F (177 ° C). Värm olivolja i en stekpanna, lägg sedan till 2 hackade purjolök, 8 oz rakade brusselspiror och 2 vitlöksklyftor. Saute dem i 5-8 minuter. Därefter kombinerar majonnäs, grekisk yoghurt, salt och peppar i en mediumskål och rör om omkring ¾ kopp (75 g) av riven ost. Blanda i brusselkörningsblandningen och baka i 40 minuter.
  • Doppet ska vara krispigt runt kanterna och guldbruna på toppen när det är klart att äta!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande