Hur man skär bröd från din kost

Oavsett om du hoppas minska ditt kolhydrat eller sockerintag, bekämpa inflammation eller ta bort gluten från din kost av en annan anledning, att undvika bröd kan hjälpa till. Vidare bör förpackade bröd undvikas, eftersom de erbjuder mycket liten näringsförmån och innehåller ofta artificiell färg, smakämnen och konserveringsmedel. Bekanta dig med sätt att planera måltider utan bröd, hitta brödekvivalenter, och se till att du får tillräckligt med fiber medan du skär bröd från din kost.

Steg

Metod 1 av 3:
Planerar måltider utan bröd
  1. Bild med titeln Klipp bröd från din kost Steg 1
1. Passera toast vid frukost. Toast och andra brödtyp frukostmat är vanliga i många människors kost, eftersom de är snabba och lätta att förbereda sig.Det finns dock många hälsosammare frukostmöjligheter, dock. I synnerhet väljer du ägg med grönsaker och dina favorit örter.
  • Att spara tid på morgonen, skära grönsaker och krympa dina ägg natten innan. Förvara allt i kylskåpet, och du kan laga upp dem på en välkänd stekpanna på nolltid.
  • Om du är van vid ägg med en sida en toast, byt ut toast för en halv bakad sötpotatis eller en sida av ångade grönsaker.
  • Enkel, lågfettig grekisk yoghurt är ett annat bra frukostalternativ. Rör i lite färsk frukt och honung för att sötna.
  • Bild med titeln Klipp bröd från din kost Steg 2
    2. Börja dagen med havregryn. Om ägg eller yoghurt inte är din stil, är havregryn ett lika bra alternativ av en brödbaserad frukost.Detta beror delvis på att havre erbjuder gott om fiber, vilket är något du vill reda på när du äter mindre bröd.
  • Observera att helkorns havre finns i flera former, inklusive stålklipp, rullat eller omedelbart. Varje typ har mycket liknande näringsvärde, men ger olika smaker och konsistenser. När du gör ditt val, kontrollera näringsfakta etiketten för information om tillsatt socker och salt.
  • För ett extra fiberförstärkning och ytterligare näringsvärde, lägg till linfröne eller chia frön till din havregryn. Dessa kan också inkluderas i andra frukostmat, som grekisk yoghurt eller en frukost smoothie.
  • Bild med titeln Klipp bröd från din kost Steg 3
    3. Beställa eller förbereda din lunch på en bädd av gröna.Ett av de bästa sätten att omedelbart förbättra din kost i allmänhet är att äta en sallad för en av dina måltider varje dag. Du kan fortfarande inkludera de höga proteiningredienserna som du brukar äta på en smörgås, som tonfisk, kyckling eller äggsallad.Säsong sallader med olivolja, ättika och peppar istället för förpackade förband.
  • Även om du har varit lojal mot den klassiska kalkon och ostsmörgås varje vardag i ett decennium, behöver du inte helt överge dina go-to-smaker.Faktum är att Turkiet, getost och tranbär, går särskilt bra på en säng av mörka gröna, som kale eller spenat.
  • Bild med titeln Klipp bröd från din kost Steg 4
    4. Ät middag från en skål.Från vitlöksbröd till pizza kan förekomsten av bröd på många favoritmiddagar vara svåra att fly.Det är dock säker på att det finns gott om läckra och tillfredsställande brödfria måltider som kommer att spänna både tungan och din mage.I synnerhet börja göra skålar med antingen ett brunt ris eller quinoa bas.Lägg till vad som helst grönsaker, kryddor och nötter du föredrar.
  • Ett protein är ett annat bra tillägg. Tofu och andra sojabönorbaserade proteiner, som Tempeh, går särskilt bra i skål.
  • Bli kreativ med dina skålar.Prova en lax teriyaki skål en kväll, och en sesam kimchi skål nästa.
  • Titta online för hälsosam matskålinspirationer, som de föreslagna här: http: // foodiecrush.com / 25-super-friska-skål-recept /
  • Metod 2 av 3:
    Hitta brödalternativ
    1. Bild med titeln Klipp bröd från din kost Steg 5
    1. Baka brödekvivalenter med quinoa mjöl. Det finns flera sätt att göra mat som liknar bröd som kan fungera bättre med dina kostpreferenser.Till exempel kan quinoa (som är faktiskt ett frö), males i ett mjöl och användas i bakning - även en bröd "bröd" som du kanske kan äta.
    • Innan du bakar med Quinoa mjöl, rostade den för att göra sin smak mer mild. Sprid mjölet på folierade bakplåtar och baka för ca 2.5 timmar vid 215 grader F (102 grader c). När den aromatiska doften av den rostade quinoa har bleknat, är mjölet sannolikt klart.
    • Rostad quinoa mjöl kommer att hålla i 8 månader i kylen eller frysen, så du kan göra en stor sats för användning i flera recept.
    • Det finns många olika recept för bakning med quinoa mjöl fritt tillgängliga online. Prova hemlagade engelska muffins i synnerhet, eftersom den lite tangy smaken av quinoa mjöl ger sig till denna typ av bröd, särskilt bra.
  • Bild med titeln Skär bröd från din kost Steg 6
    2. Baka pizza på blomkål istället för bröd.Ingen kommer att hålla den mot dig om du helt enkelt inte kan sparka pizza från din kost. Lyckligtvis är det ett sätt att göra förvånansvärt bra pizzorskorpa som inte är bröd alls.Du behöver en kaidiflower, ½ kopp strimlad mozzarella, 1/4 kopp riven parmesan, 1/2 tesked oregano, 1/2 tsk kosher salt, 1/4 tesked vitlök pulver och 2 slagna ägg.
  • Puls blomkålen tills du har en fin strimlad, ris som material.Ånga blomkålen i en ångkorg och dränering, handdukar den för att avlägsna det mesta av fukten.
  • Efter att blomkålen svalnar, blanda den med ostar, kryddor och ägg.Överför blandningen till ett bakplåt fodrad med pergamentpapper, arrangera det i form av en pizza skorpa.
  • Baka "skorpan" vid 400 grader F (204 grader C) till 20 minuter, lägg till någon sås och ytterligare toppings och baka 10 minuter.
  • Bild med titeln Klipp bröd från din kost Steg 7
    3. Använd en svamplock istället för en bulle.Medan sallad wraps kan vara en stor ersättare för en smörgås på bröd, kan du helt enkelt föredra att klämma din burger mellan två mjuka, avrundade lager av något lite mer betydande. Tro det eller inte, en brödbulle är inte ditt enda alternativ. Portobello Mushroom Caps erbjuder inte bara formen av en klassisk bulle, de är hjärtliga och fyllande.
  • Steka kepsarna i ugnen vid 375 grader F (191 grader c) i några minuter, tills de börjar bruna. Använd sedan dem precis som du skulle använda en brödbulle.
  • Observera att du också kan göra personliga pizzor på Portobello Caps.
  • Metod 3 av 3:
    Välja friska, fiberrika livsmedel
    1. Bild med titeln Skär bröd från din kost Steg 8
    1. Ät fler bönor.Fiber är extremt viktigt för en hälsosam kost. Lyckligtvis finns det gott om sätt att få massor av fiber bortsett från hela korn kan man annars äta i bröd.Några av de bästa källorna till fiber, är faktiskt bönor.Delade ärter, linser, svarta bönor och limabönor har särskilt höga mängder fiber.
    • Bönor är också speciellt lätta att lägga till alla slags rätter.Använd mashed linser, till exempel, för att göra en patty med citronsaft, cilantro och valnötstycken.
    • Lägg till svarta bönor till dina morgonägg för att lägga till både fiber och ytterligare protein.
  • Bild med titeln Skär bröd från din kost Steg 9
    2. Tilläggsmål med veggiebaserade sidor.Om, som de flesta, du tycker om att äta, kanske en entree ensam inte lämnar dig helt nöjd.För speciellt nöjesinducerande sidor, ånga eller baka några grönsaker. De som är höga i fiber, som kronärtskocka, broccoli och brusselspirer, kommer att vara särskilt fylld.
  • Steaming Veggies är den hälsosammaste förberedelsemetoden.Till exempel, ånga lätt saltad broccoli och säsong dem med gurkmeja för en smaklig och utsökt sida.
  • Bild med titeln Skär bröd från din kost Steg 10
    3. Snack på frukt och grönsaker.Bröd får mycket kärlek delvis eftersom det är billigt, fyllning och lätt att bära och mellanmål på. Naturligtvis finns det andra hälsosammare matkategorier som också erbjuder dessa fördelar.Få vana att snacka på färsk frukt eller skivor av gurka eller paprika istället för en rulle eller annat brödobjekt.
  • Hallon, björnbär och päron är särskilt höga i frisk, fyllning fiber.
  • För en extra smakburst, doppa grönsaker i hummus.Detta mellanmål kommer att erbjuda de mättande effekterna av fiber som snabbt kommer att kväva någon mid-eftermiddags hunger.
  • Varningar

    Observera att "bröd" kan vara vilken typ av mat som helst av mjöl och vatten. Du får inte några hälsofördelar från att ersätta bröd med andra mjölbaserade bearbetade carb-livsmedel, som bagels, muffins, tortillor, pannkakor, etc.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande