Hur man lagar fetaost

Fetaost är en häftklammer av grekisk mat och med god anledning. Det är unik konsistens och smaklig smak gör det till en mångsidig och utsökt ingrediens. Från pasta och sallader till bakverk och pizzor finns det så många feta-baserade rätter där ute som du är säker på att hitta en att bli kär i. Du har massor av alternativ när det gäller fetaost!

Steg

Metod 1 av 11:
Toss feta i en grekisk sallad för en snabb och enkel måltid.
  1. Bild med titeln kock fetaost steg 1
1. Grekisk sallad är en provad och sann klassiker. Om du letar efter ett enkelt sätt att använda din fetaost i en älskad maträtt, blanda den till en grundläggande grekisk sallad. Detta är ett bra alternativ om du letar efter en medelhavsutrymme eller hälsosam lunch.
  • Skiva 1 Gurka, 1 röd paprika och 1 gul peppar i /4 tum (0.64 cm) ringar. Kasta dem i en skål med 1 pint (280 g) körsbärstomater.
  • Därefter tärningar 8 oz (230 g) fetaost och mäter ½ kopp (90 g) av pitted kalamataoliver. Häll dem över dina grönsaker.
  • Topp dina ingredienser med din favorit vinaigrette och ett streck olivolja för en läcker sallad!

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 2 av 11:
Blanda din feta i en uppfriskande sommarsallad.
  1. Bild med titeln kock fetaost steg 2
1. Vattenmelon och feta är en unik uppfriskande maträtt för en varm dag. Det riktigt bra med den här maträtten är att du kan kasta den ihop på mindre än 15 minuter, vilket gör det till ett bra alternativ om du är för många människor dyker upp för din trädgårdsfest eller du glömde att göra en startmaträtt till middag!
  • Tärning 3 koppar (450 g) vattenmelon, ½ en gurka och ½ röd lök. Kasta dina grönsaker i en skål.
  • Därefter, mjuka några mintblad, blanda dem med smulat feta och kombinera allt i en skål för en unik och minnesvärd fruktsallad.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 3 av 11:
Hantverk en frukostsallad med feta och kokta ägg.
  1. Bild med titeln Cook Feta Ost Steg 3
1. En hälsosam sallad är ett bra sätt att börja din dag till höger. Du kan hämta denna sallad genom att dicing gurkor och rädisa och lägga dem till en skål med din favorit sallad. Kasta i några hårda kokta ägg, ett streck salt och gurkmeja och topp med smulat feta för en härlig, hälsosam frukost!
  • Du har massor av alternativ när det gäller att anpassa en frukostsallad. Du kan dura i en liten olivolja eller kasta din favorit vinaigrette på toppen beroende på ditt humör.
  • Det kan låta udda, men du kan raka en skiva bröd och bryta upp det i din sallad för att ge det lite mer crunch.
  • För en lite sötare sallad, kasta i ett streck socker. Det är lite motintuitivt, men det hjälper verkligen att balansera rädisa och ägg.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 4 av 11:
Roast feta med honung för en smaklig sidrätter.
1. Du kan betjäna feta med pita kilar, arv tomater eller rostade betor. Detta kommer att begränsa feta smaken lite. Stänk lite frisk timjan ovanpå din ost för att krydda presentationen om du vill. Hur som helst, det här är en av de superlätta sidrätter som kommer att blåsa dina middagsgäster och få dem att tro att du är en mästerkock!
  • Förvärm din ugn till 400 ° F (204 ° C) och linje en bakfat med aluminiumfolie.
  • Ange ett 8 oz (230 g) block av feta i skålen och strö 2 matskedar (30 ml) olivolja över din ost. Baka osten i 8 minuter för att mjuka upp det.
  • Förvärm din broiler och värme 1 matsked (15 ml) honung i en liten kastrull tills den är vätska.
  • Använd en konditorivborste för att belägga din feta med honung och broil din ost tills toppen är brun för en utsökt sidrätter.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 5 av 11:
Marinera din feta i olivolja för ett enkelt mellanmål.
1. Marinerad feta är en annan lätt sidodatra dina gäster är säker på att älska. Om möjligt, låt feta branta i oljan i 4-8 timmar vid rumstemperatur för att förbättra smaken före servering. Du kan frigöra feta i upp till 24 timmar, men det kommer inte att hålla sig mycket längre än det. Oljan börjar congeal och feta kommer att bryta ner.
  • Kombinera 1 kopp (130 g) olivolja, 1 tesked (4 g) pepparkorn och zest från 1 citron i en blandningsskål.
  • Lägg till en nypa av röda paprikaflingor och lägg till upp till 2 matskedar (28 g) av dina favorit tärna örter (Rosemary, Thyme och Oregano är bra alternativ).
  • Klipp ett 8 oz (230 g) block av feta och lägg till det din blandningsskål.
  • Blanda allt tillsammans försiktigt för hand och nedsänk ingredienserna i olivolja för ett gott mellanmål!

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 6 av 11:
Hantverk en smaklig grekisk smörgås med feta och tomat.
1. Den grekiska smörgåsen är en utsökt och smaklig måltid. Det liknar en caprese smörgås eller en grillad ost. Du kan sprida några tärda oliver eller oregano över feta om du vill lägga till en liten smak. Också, du behöver inte grilla smörgås om du inte vill. Detta skulle också vara en bra måltid vid rumstemperatur.
  • Ta tag 2 skivor surdegbröd och borsta varje sida med olivolja. Skära några /4 tum (0.64 cm) plattor av feta av ett block och skikt det ovanpå varje skiva bröd.
  • Skära 1 stor tomat i /4 tum (0.64 cm) skivor och lägg den ovanpå osten.
  • Lägg en skiva bröd ovanpå den andra och grilla smörgåsen i en nonstick stekpanna över hög värme i 2 minuter på varje sida. Detta kommer att mjuka upp feta och lämna dig med en enkel, utsökt smörgås.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 7 av 11:
Steka feta med honung för en söt frukost behandla eller efterrätt.
1. Som frukosträtt är detta typiskt som ett traditionellt ostkatjor med lite grekisk stil. Det kommer inte att låta dig känna dig super fylld när du börjar dagen, vilket alltid är en bra sak. Som efterrätt är det här en bra sockerbehandling som fungerar bra efter en hjärtlig kyckling eller pasta måltid. Hur som helst, du är säker på att bli kär i det här läckra bakverket!
  • Skär ett 8 oz (230 g) block av feta i 4 med 2 i (10.2 med 5.1 cm) rektanglar.
  • Smälta 6 matskedar (85 g) smör i mikrovågsugnen. Därefter klippa ett 16 oz (450 g) block av phyllo deg i tunna ark och använd en konditorivarborste för att täcka degen i smör.
  • Täcka varje bit feta i 3 lager phyllo deg genom att förpacka det runt osten.
  • Kappa botten av en gjutjärnspanna med olja och värm den över medelvärme.
  • Steka varje block av feta i 3 minuter på varje sida tills de är guldbruna och drizzle med honung. Servera det varmt och njut av!

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 8 av 11:
Gör en kikärter sallad med feta som en sidrätter för proteiner.
1. Chickpea feta sallad är en stor skål för ett kycklingbröst eller filet mignon. Detta är ett bra alternativ om du är lite trött på att servera varje köttbaserad maträtt med potatis eller grundläggande gröna. Det borde också ta mer än 5 minuter att kasta detta tillsammans medan du arbetar med din huvudrätt!
  • Skölj en 15 oz (430 g) kan av förkokta kikärter under vatten.
  • Kasta kikärterna i en blandningsskål med ½ kopp (90 g) pitted castelvetrano oliver och ½ kopp (100 g) smulad fetaost.
  • Strö i 2 matskedar (30 ml) olivolja och 1 matsked (15 ml) citronsaft.
  • Säsong med salt till smak, och servera din kikärtsallad bredvid din huvudrätt.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 9 av 11:
Baka lite feta bröd för en god behandling.
  1. Bild med titeln Cook Feta Ost Steg 9
1. Top ditt fetabröd med lite smält smör och rostat bröd för en skarpare behandla. Som en anteckning, när du väl knådat degen, sprida degen ut på ett lättoljigt bakplåt så att det inte är längre än 1/4 tum (3.2 cm) och täck den med en handduk. Ge den 1 timme att stiga vid rumstemperatur. Detta är ett viktigt steg som de flesta hemkockar hoppar över, men det är verkligen viktigt!
  • Häll 1 kopp (240 ml) varmt vatten i en skål och strö /4 uns (7.1 g) torr jäst på toppen. Rör vattnet tills det börjar bubbla och tillsätt 2½ koppar (380 g) av all-purpose-mjöl till skålen.
  • Blanda ingredienserna tillsammans med en träsked för att tjockna dem och lägga till /2 kopp (120 ml) olivolja långsamt medan du blandar.
  • När det är tjockt nog, börja knådas av degen med hand och blanda i 1 kopp (200 g) smulad fetaost och arbeta den i degen.
  • Baka brödet vid 340 ° F (171 ° C) i 30-40 minuter tills det är brunt innan det serveras. Se till att du väntar på 1 timme innan du gör det för att ge det tid att stiga!

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 10 av 11:
Top någon grekisk stil pasta med din fetaost.
  1. Bild med titeln kock fetaost steg 10
1. Någon kall eller varm pasta med en grekisk stil kan rymma feta smak vackert. På samma sätt som du kan kasta strimlad mozzarella på i princip någon italiensk pasta, kan du överstiga en grekisk-inspirerad pasta med din feta! Tänk på, smulad feta är idealisk här om du inte har en ost rivare.
  • Till exempel kan du laga mat och dränera lite pasta och kasta den med tomater, oliver, vitlök och basilika. Top det med lite smulat feta för en fyllnadsmåltid.
  • Du kan blanda tärnade tomater med olivolja, vitlök och vitt vin i en holländsk ugn. Strö i lite socker, oregano, rödpeppar och salt. Koka din pasta al dente och lägg den till ugnen. Över det med några grillade räkor, kale och feta.
  • För en kall pasta sallad, skölj lite kokta penne under kallt vatten. Kasta penne med ett streck vinäger, citronsaft, vitlök, oregano, salt, peppar och olivolja. Kasta i vissa körsbärstomater, tärnad lök, gurka och feta för att vinna kombination!

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 11 av 11:
Använd kvarvarande fetaost för att ersätta andra ostar.
  1. Bild med titeln Cook Feta Ost Steg 11
1. Fetaost är en stor ersättare i en mängd olika rätter. Om du har några kvarvarande feta och du inser att du glömde att hämta en viss ost i mataffären, kanske du kan använda din feta. Feta fungerar som en stor ersättare för Ricotta om du råkar springa och du har inget emot att vända den italienska maträtten till ett grekiskt fusionrecept! FETA fungerar också som ersättare för Cotiaa, Halloumi, Queso fresco och getost.
  • FETA gör också ett överraskande bra intryck av tofu om du vill försöka blanda de vegetariska recepten.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension

Tips

Om du gör pizza hemma och du har ett ton av kvarvarande feta, kan du alltid strö ut det ovanpå alla kyckling- eller grekiska-baserade pizza recept. Du kan även använda den som basost om du verkligen älskar smaken!

Varningar

När du öppnade, kommer fetaost att vara ungefär 1 månad i ditt kylskåp. Om det är oöppnat och brinnigt, kommer din feta att ha en hållbarhet på ungefär 6 månader. Med det sagt tenderar Feta att torka ut i kylskåpet, så försök att använda det tidigt i sin hållbarhet för de bästa resultaten.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande