Hur man gör torr januari

Torr januari är en utmaning där människor försöker skära ut alkohol för januari månad. Många tycker att det är torrt januari hjälper dem att kasta överflödiga pund som uppnås av överindulgenhet under semestern. Folk tycker också att de behöver en paus från att dricka i allmänhet efter december. Om du vill göra torr januari, hitta ersättning för alkohol. Fyll din kalender med händelser som inte kräver sprit. Identifiera dina triggers för att dricka och försöka justera ditt schema för att undvika sådana triggers. Om du släpper upp, låt det inte förstöra hela din månad. Se inte att hänga sig i en eller två drycker som en anledning att gå tillbaka till alkohol helt och hållet.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta ersättning för alkohol
  1. Bild med titeln Dry januari Steg 1
1. Hitta fysiska utmaningar. Många människor ger upp alkohol i januari för att kasta lite vikt och förbättra sin övergripande hälsa. Om det här är en del av ditt torra januari-mål, ge dig själv några fysiska utmaningar. Att ha fysiska mål kommer att distrahera dig från att dricka och de endorfiner du får från motion kan hjälpa till att ersätta den höga du känner av alkohol.
  • Ange ett mål utöver dina nuvarande träningsförmåga. Till exempel, om du kan köra ca 10 minuter utan att bli slingrad, försök öka din körtid till 15 minuter, sedan 20 minuter, och så vidare.
  • Om du är dedikerad till ett fitnessmål, kommer din energi att gå mot det. Detta gör det lättare att undvika att tänka på alkohol. Du kommer också att ha mindre önskan att dricka, som du sannolikt inte vill sabotera dina fitnessmål genom att överdyla i sprit.
  • Bild med titeln Dry januari Steg 2
    2. Gör alkoholfria cocktails. Många tycker om smaken av en viss typ av alkohol eller cocktail. Du behöver inte gå tillbaka till alkoholhaltiga drycker för att tillfredsställa cravings. Titta på att göra egna alkoholiska cocktails eller beställa alkoholfria drycker i barer.
  • Du kan blanda saker som juice, bitter och seltzervatten för att skapa imitationer av drycker som gamla mode och gin och tonics. Tänk på vilka smaker du längtar efter och försöker replikera dem. Till exempel, om du älskar mimosor för brunch, försök blanda smaksatt seltzer vatten med apelsinjuice för att tillfredsställa begäret.
  • Du kan köpa alkoholfri vin och öl i mataffären.
  • Om du går ut till en bar för en social händelse, planera dina drycker i förväg. Många barer har menyer online som listar alkoholfria drycker eller cocktails. Hitta något du kan behandla dig själv som inte innehåller sprit.
  • Bild med titeln Dry januari Steg 3
    3. Börja en ny hobby. Många lutar på alkohol för underhållning. Om du ofta har några drinkar att passera tiden, hitta andra sätt att underhålla dig själv.
  • Gå med i en klass. Du kan prova en matlagningskurs, förbättra klassen, måla klass eller en annan klass som intresserar dig. Pengarna som du sparar på alkohol kan sättas mot att utbilda dig själv.
  • Ta upp en hobby du har försummat. Om du brukade sy men inte längre, komma tillbaka till det.
  • Bild med titeln Dry januari Steg 4
    4. Se fler filmer. Många tycker om att se alla Oscar-nomineringarna före februari. Försök att fokusera din uppmärksamhet åt att se massor av filmer i januari. Istället för gong ut till barerna med vänner, planera en filmnatt.
  • Tänk på, vissa teatrar serverar alkohol på vissa nätter i veckan. Försök att undvika att dessa typer av teatrar ska hålla sig på spår med dina mål.
  • Bild med titeln Dry januari Steg 5
    5. Gör ärenden du har satt av. Att bo upptagen kan hålla dig borta från alkohol. Många ser januari som en tid att omorganisera och ändra sin livsstil. Om det finns några projekt eller ärenden har du satt av, njut av dessa istället för att dricka.
  • Tänk på vad du har menat att göra men inte har det. Kanske finns det en låda i ditt sovrum som behöver omorganisera. Kanske har du meningen att du äntligen kan räkna ut en budget för att betala av ditt kreditkort.
  • Använd januari som ett tillfälle att sitta och räkna ut dessa saker istället för att hänga sig i alkohol.
  • Del 2 av 3:
    Hantera känslomässigt
    1. Bild med titeln Dry januari Steg 6
    1. Var medveten om varför du dricker. Att räkna ut de skäl du brukar dricka kan hjälpa dig att klara känslomässigt. Du kan inse vilken rollalkohol som spelar i ditt liv, så att du kan hitta andra medel för att fylla den rollen.
    • Först, tänk på när du tenderar att dricka. Dricker du socialt på helgerna? Har du vanligtvis en öl eller två efter en lång arbetsdag?
    • När du har identifierat situationer där du vanligtvis dricker, tänk på varför du dricker. Om du, säger, brukar ha några öl ensamma torsdagar och fredagar, kanske är stressen av arbete att du vill koppla av. Tänk på andra saker du kan göra för att varva ner. Kanske kan du gå en lång promenad istället eller ge dig en behandling, som en skål eller glass, istället för att nå för spriten.
  • Bild med titeln Dry januari Steg 7
    2. Identifiera och undvik triggers. Det kan finnas vissa situationer eller ögonblick där du är mer frestad än andra. Försök att identifiera tider där triggers att dricka förekommer. När du har identifierat dessa triggers, försök att ändra ditt schema för att undvika dem.
  • Till exempel kanske ditt kontor har happy hour på fredagar. För att undvika att delta, försök att schemalägga något strax efter jobbet på fredag. Om du säger, ha en spinnklass i gymmet varje fredag, det här är en stor ursäkt för att hoppa över en hel timme.
  • Bild med titeln Dry januari Steg 8
    3. Skriv ner dina skäl för att sluta. Det kan vara svårt att vara motiverad om du förlorar spår av orsakerna till dina mål. När du börjar känna sig frestad att dricka, ta ut en penna och papper och skriv ner alla anledningar som du slutar.
  • Tänk på din mentalitet när du började torka januari. Varför var du motiverad att sluta dricka? Var det att skjuta semestervikt? Var det att påminna dig själv hur man underhåller dig utan alkohol?
  • Skriv ner så många anledningar som du kan komma ihåg när det gäller varför du slutar. Du kan hålla den här listan till hands och kontakta den när du behöver extra motivation.
  • Bild med titeln Dry januari Steg 9
    4. Sök support från vänner. Det kan vara svårt att sluta dricka alla själv. Försök att fråga vänner och familjemedlemmar för support. Du kan låta folk veta att inte bjuda in evenemang där det finns mycket alkohol. Du kan också be en vän eller familjemedlem att göra torr januari med dig. De två av er kan hålla varandra motiverade under hela månaden.
  • Ofta, människor tycker att det är lämpligt att uppmuntra andra att dricka, även efter att de har blivit artigt avböjda. Om du har vänner eller familjemedlemmar som säger saker som, "Kom igen, bara ha en," Hyrigt låt dem veta att du inte behöver detta extra tryck.
  • Del 3 av 3:
    Undvika vanliga fallgropar
    1. Bild med titeln Dry januari Steg 10
    1. Låt inte en glida upp förstöra dina mål. Du kan mycket väl glida upp under torr januari. Många människor hamnar i en eller två drycker eller slutar dricka med vänner socialt en natt. I stället för att se detta glida upp som en anledning att sluta helt och hållet, se det som ett litet misstag och komma tillbaka på spår nästa dag.
    • Kom ihåg, om du har druckit mycket under december, vilket begränsar din dricka i januari, är en prestation. Om du kan gå hela januari dricker bara en eller två gånger, det är fortfarande något att vara stolt över. Ett misstag i torr januari betyder inte att månaden är skott.
  • Bild med titeln Dry januari Steg 11
    2. Tillåt dig små belöningar. Alkohol är ofta en belöning för människor. Du kan ha en drink i slutet av en lång dag, till exempel. Många människor kombinerar torr januari med andra mål för det nya året, men eliminerar inte alla dina belöningar på en gång. Om du är för strikt med dig själv ökar det din sannolikhet att glida upp. Byt alkohol med andra belöningar istället för att eliminera belöningar helt och hållet.
  • Du kan hitta dig att spara mycket pengar som inte dricker. Använd pengarna för att njuta av ett annat sätt. Beställ takeout på fredagskväll istället för att spendera det i baren. Köp dig en ny outfit på söndag eftermiddag istället för ett glas eller två vin.
  • Bild med titeln Dry januari steg 12
    3. Undvik barer helt och hållet. Medan du kan beställa alkoholfria drycker i barer, är det lätt att känna sig besvärlig eller obekväma att vara den enda som inte dricker. Du kan också vara under tryck att dricka om en vän är, säg, köpa en runda eller köpa skott. För det mesta, försök att undvika barer helt och hållet under torr januari. Gå bara till barer om det är en händelse som du inte kan undvika, som en bra väns födelsedagsfest.
  • Bild med titeln Dry januari Steg 13
    4. Se torr januari som ett sätt att justera långsiktiga vanor. Att gå torr för en enda månad är osannolikt att göra långsiktiga förändringar i din hälsa. Många som blir torra för januari månad slutar återvända till dåliga vanor efter att månaden har gått. Försök därför att se torr januari som ett sätt att adressera och bryta dåliga alkoholvanor. Se det som en väg till långsiktiga förändringar i stället för en månadslång paus.
  • Tänk på hur du känner dig inte dricka. Var uppmärksam på fördelarna, som ökad energi, minskad ångest, extra inkomst och mer ledig tid.
  • Tänk på hur du kan skära tillbaka i februari. Du kan planera att, säga, bara drick en gång i veckan eller varannan vecka som ditt nyårsmål.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande