Hur man undviker fötter och benproblem om du står för arbete

Stående på jobbet accelererar inte bara trötthet och trötthet, men det ökar också risken för olika fot- och benproblem eftersom det sätter belastning på ben, leder, senor, muskler och ligament. Stående under långa perioder orsakar också minskad blodtillförsel till de nedre extremiteterna, vilket främjar ömhet. Långvarig stående kan också skapa en ackumulering av blod i foten eller runt anklarna. Platt fotad, plantar fasciit, bun, ödem (svullnad), åderbråck och venös insufficiens är alla problem som är förknippade med långvarig stående. Lyckligtvis finns det många sätt att minska eller undvika risker med fot- och benproblem om du måste stå mycket på jobbet.

Steg

Metod 1 av 4:
Tar mer sittande raster
  1. Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 1
1. Sätt dig oftare när du arbetar. Även om många jobb i moderna tider är stillasittande och involverar sittande, finns det fortfarande några jobb som involverar massor av stående, som banktäljare, kassör, ​​fabriksarbetare, kock, frisör och olika detaljhandel och byggnadsjobb, för att nämna några. Det finns emellertid ofta möjligheter att sitta och vila dina fötter medan de fortfarande arbetar och är produktiv, så leta efter de möjligheterna och var noga med att berätta för din chef vad du är på. Till exempel, sitter samtidigt som du svarar på telefonen eller fyller pappersarbete, kan det vara lämpligt på din arbetsplats, särskilt om det inte finns några kunder runt.
  • Åldrade människor är mer mottagliga för fot / benskador från överdriven stående eftersom deras vävnader (ligament, senor, brosk, fascia) förlorar elasticitet och stötdämpande.
  • Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 2
    2. Sitta ner under lunchen. När du tar din lunchpaus, se till att ta en plats och lägg upp fötterna medan du äter och hydratiserar. Du kan ha bråttom, men dra nytta av möjligheten att ta vikten av dina fötter. Om din arbetsplats är liten på stolar eller inte har ett lunchrum, ta sedan din egen vikstol eller avföring, eller hitta en annan plats att äta där du säkert kan sitta ner.
  • Matbanor på köpcentra, utomhus picknickbord, vatten fontäner, eller till och med lite rent gräs under ett träd är alla bra ställen att ta en last och njut av din lunch.
  • Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 3
    3. Sitta ner under pauser. Var noga med att ta alla dina tilldelade raster och försök att sitta hela tiden, helst med dina ben upp, vilket främjar bättre cirkulation på grund av de reducerade effekterna av tyngdkraften. Ta av dina skor medan vila kommer också att tillåta dina fötter att svalna genom avdunstning.
  • Under din paus, överväga att rulla dina nakna fötter över en golfboll. Det kommer att må bra, lindra lite spänning i dina fötter och kanske till och med bidra till att förhindra plantarfasciit (smärta och inflammation i bindväven som täcker botten av dina fötter).
  • Metod 2 av 4:
    Ändra ditt substrat
    1. Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 4
    1. Stå på en annan plats. För många år sedan gjordes de flesta arbetsplatser med trägolv, som har lite dämpning trots att de kan tyckas ganska svårt att gå på. Men i modern tid tenderar de flesta företag att ha golv gjorda av betong, keramisk kakel eller marmor, som i huvudsak inte någon dämpning, stötdämpande eller isolerande egenskaper. Står följaktligen i ett område som är täckt av mer fjädrande material som trä. Om det inte är möjligt, ändra sedan positioner bara för träningen, som kommer att främja blodcirkulationen och kan lindra spänningen i dina fötter och benmuskler.
    • Betong och keramisk kakel kommer lätt att överföra kyla till fötterna, vilket inte är bra för blodcirkulationen, så stå i varmare områden utan coola utkast.
    • Om du arbetar ute, hitta lite gräs på medan du använder din handel eller väntar på nästa uppgift.
  • Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om du står för arbete Steg 5
    2. Stå på en anti-utmattningsmatta. Anti-trötthetsmattor är utformade för att minska stressen på dina fötter och ben genom att ge en dämpad yta att stå över långvariga tidsperioder. Dessa mattor är vanligtvis gjorda av tjockt gummi, men vissa är också gjorda av skum, läder, vinyl eller till och med trä. I många fall kommer din arbetsgivare lätt att ge dig en anti-trötthetsmatta om du frågar eftersom de är bevisade att minska förekomsten av fötter och nedre benproblem.
  • Tjocka anti-utmattningsmattor kan vara en mindre fara på arbetsplatsen om människor reser över dem, så alltid vara medveten om var din matta och dina medarbetare är belägna.
  • Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 6
    3. Stativ mattor. Ta en titt på din arbetsplats och se om det finns någon matta du kan stå på och fortfarande kunna göra ditt jobb ordentligt. Mattan (även de tunna, billiga grejerna) ger mycket mer kudde än betong och hjälper dina fötter och ben överlever de långa skiftningarna på jobbet. Om det inte finns någon installerad matta på din arbetsplats, fråga din chef om du kan ta med en bit hemifrån.
  • Vissa företag som säljer mattan kommer att ge dig ett anständigt stort prov (tillräckligt stort för att stå på) gratis.
  • Se till att den undersidan av mattan inte glider för lätt på golvet, annars har du hög risk för att glida och falla.
  • Metod 3 av 4:
    Bär lämpliga skor och strumpor
    1. Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 7
    1. Bära skor som passar ordentligt. En betydande andel av människor bär skor som inte passar, kanske för att deras fötter plötsligt ökade i storlek, eller eftersom skor var till salu super billigt, eller för att de passerade ner från en släkting eller vän. Hur som helst, använd alltid skor till jobbet som passar dina fötter ordentligt medan du bär strumpor. Om du absolut måste välja ett par som inte är din storlek, välj ett par som är för stort snarare än skor som är för små eftersom trånga skor ofta leder till blåsor och fotkramper.
    • Få monterad för dina skor av en skosäljare senare på dagen eftersom det är när dina fötter är på deras största, vanligtvis på grund av svullnad och liten kompression av dina bågar.
    • Offerstil och mode för praktiska är den bästa strategin när du handlar för arbetsskor.
    • Välj alltid skor som stöder din fotbåge och har ett optimalt inre foder för att absorbera chock och stress.
  • Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om du står för arbete Steg 8
    2. Använd inte höga klackar. Kvinnor förväntas ofta eller pressas för att ha höga klackar för många jobb, men klackar mer än 2 tum (5.1 cm) Hög kan tvinga kroppen att luta framåt, vilket skapar en mängd obalanser från fötterna till den låga ryggen. Denna situation kan orsaka fotstam, Achilles tendonit, täta kalvmuskler, knä smärta och låga ryggproblem, såväl som instabilitet när du går.
  • Att ha helt nivå skor är inte svaret heller, för alltför mycket tryck sätts på hälen, så bära skor som är förhöjda i hälen med ca 1/4 eller 1/2 tum.
  • De flesta atletiska eller gångskor med breda kepsar är bra val om du måste stå i timmar i taget på jobbet.
  • Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om du står för arbete Steg 9
    3. Använd inte smala skor. Höga klackar är ofta för smala i tån, som komprimerar tårna ihop onaturligt och ökar risken för smärtsamma bunioner och ojämn calluses. Cowboy stövlar och några swing back sandaler är också för spetsiga i tån, speciellt om du planerar att göra mycket stående. Istället välj skor som greppa din häl tätt, ge tillräckligt med utrymme för att väcka tårna och har tillräckligt med interiörsstöd för att förhindra pronation (den rullande inåt eller kollapsar av din fotled).
  • Pronation är mycket vanligare hos överviktiga människor och sammanfaller ofta med plana fötter.
  • Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 10
    4. Använd kompressionstrumpor. Kompressionstrumpor ger stöd till muskler och blodkärl i underbenet, vilket reducerar ödem / svullnad och främjar bättre cirkulation.De finns online, till medicinska försörjningsbutiker och ibland på apotek eller fysioterapistiska kontor. Alternativt, bära stödjande pantyhose eller välkött strumpor.
  • Kompressionstrumpor är särskilt viktiga för personer som har venös insufficiens (läckande venventiler) eller inflammerade åderbråck.
  • Tjocka, väl vadderade strumpor är användbara om du upplever hälsmärta medan du står.
  • Titta på andra alternativ för Reparera skadade vener.
  • Metod 4 av 4:
    Försöker hjälpsamma terapier
    1. Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 11
    1. Ta en fotbad. Blötläggning av fötterna och nedre benen i ett varmt EPSOM-saltbad kan avsevärt minska smärta och svullnad. Magnesium i saltet är tänkt att hjälpa musklerna att slappna av. Om inflammation och svullnad är ett problem för dig, följ sedan det varma saltbadet med ett isbad tills fötterna känner sig numb (ca 15 minuter eller så).
    • Torka alltid fötterna noga innan du går upp och går bort från fotbadet för att förhindra att du glider och faller.
    • Epsom saltbad anses vara till hjälp för att lindra rastlös ben syndrom på natten, vilket negativt påverkar sömncykler.
  • Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 12
    2. Få en massage. Få en massage terapeut eller sympatisk vän att ge dig en fot och kalvmassage. Massage reducerar muskelspänningen och främjar bättre blodflöde. Börja gnugga från tårna och arbeta mot kalven så att du hjälper det venösa blodet tillbaka till hjärtat. Att använda en trärulle under fötterna ger dig en anständig massage själv utan att spänna dina händer. Överväg att tillämpa pepparmint lotion till fötterna också, eftersom det kommer att tippa och stärka dem. Efter massagen, utför några fot och kalv sträcker sig på båda benen.
  • Sträcka kalvmusklerna genom att luta sig mot en vägg med ett knäböjt och det andra benet rakt ut bakom dig med båda fötterna platt på golvet - håll i 30 sekunder och upprepa några gånger.
  • Sträcka botten av din fot genom att förpacka en handduk runt slutet av tårna och försöker sedan förlänga ditt ben - håll i 30 sekunder och upprepa av få gånger.
  • Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 13
    3. Använd sko ortotik. Orthotics är skräddarsydda insoles för dina skor utformade för att ge bågstöd, stötdämpning och bättre fotbiomekanik, som kan översättas till mindre fot / ben / ryggsmärta och minskad risk för olika fot- och benvillkor. Orthotics är särskilt användbara för behandling och förebyggande av plantarfasciit, ett mycket smärtsamt tillstånd i fotens botten och platta fötter. Custom Orthotics kan vara dyrt utan medicinsk täckning, men insoles av hyllan kan också ge fördel.
  • Det uppskattas att cirka 2 miljoner människor kräver behandling för plantarfasciit i USA varje år.
  • Du kan behöva köpa skor lite större än vad du normalt skulle för att rymma orthotics.
  • Bild med titeln Undvik fötter och benproblem om det står för arbete Steg 14
    4. Gå ner i vikt. I allmänhet lider människor som är överviktiga eller fetma mer fotproblem på grund av ökad mängd tryck på sina fötter. Platta fötter, fallna bågar, svår pronation och "Knock knän" (medicinskt känd som Genu Valgum) är vanligare bland de fetma. Som sådan, gör dina fötter en tjänst genom att förlora lite vikt. Gå ner i vikt genom att öka kardiovaskulär träning (som att gå) och minska din kaloriförbrukning.
  • De flesta som är relativt stillasittande kräver bara cirka 2000 kalorier per dag för att behålla sina kroppsprocesser och ha tillräckligt med energi för milda nivåer av motion.
  • Att minska ditt kaloriintag med 500 kalorier dagligen kommer det att resultera i ca 4 pund av fettvävnadsförlust per månad.
  • Tips

    Regelbundet ersätter skor är en viktig faktor för minskande fotsmärta, särskilt för stående anställda.
  • Under arbetet, skifte regelbundet din vikt från ett ben till den andra och försök sedan stå med en fot framför den andra istället för sida vid sida.
  • Under arbetet, försök stå med en fot något upptagen (en 6-tums fotspola är idealisk).
  • Propping fötterna upp över resten av din kropp (mot en vägg eller på vissa kuddar) kommer att bidra till att minska svullnaden som orsakas av att stå på jobbet.
  • Om du har ett fotläge, se en podiatrist (läkare som specialiserar sig i fotpatologi) för ett samråd och behandlingsråd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande