Hur man lindrar svansbotten smärta

Coccynia, även känd som smärta i coccyx- eller svansbenet, kan orsakas av strukturella anomalier eller genom att falla på det eller annat direkt trauma, även om orsaken till smärta är okänd i ungefär en tredjedel av fallen. Tailbone smärta utvecklas ofta när man sitter länge. I vissa fall finns det en akut smärta när patienten flyttas från att sitta till stående. Det kan också finnas smärta under samlag eller när du har tarmrörelser.

Steg

Metod 1 av 2:
Få medicinsk hjälp
  1. Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 1
1. Besök din läkare för en undersökning. Din läkare kommer att veta vad du ska leta efter när du utvärderar svansbotten. Han kan ta röntgenstrålar eller beställa CT-skanningar eller en MR. De två mest effektiva testerna i diagnostisering av coccynia är injektionen av en lokalbedövning i tailbone-området, för att se om det tillfälligt lindrar smärtan, och jämföra röntgenstrålar som sitter och står, för att se om coccyxen är dislokering när du sitter.
  • Din läkare kan också leta efter pilonidala cyster, som är cystor som bara förekommer i svansbotten och orsakas av infektion av ingrown hårsäckar. Framgångsrik behandling av dessa typer av cystor kan hjälpa till att lindra smärta eller ta bort smärta helt och hållet.
  • Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 2
    2. Bekanta dig med symptomen i samband med svansbenskada. Du måste besöka din läkare för en diagnos, men att veta symtomen kan hjälpa dig att avgöra om din svansbotten orsakar problemet. Identifierande symtom kan också ge din läkare värdefull information. Symtom på svansbenskada är: Symptom:
  • Smärta i svansbenet eller coccyxen utan smärta i nedre delen
  • Smärta när du stiger från en sittande position till en stående position
  • Frekventa behov av att defekera eller smärta under defecating
  • Lindring av smärta när man sitter på benen eller bara på en skink
  • Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 3
    3. Överväga potentiella orsaker till din svansbottensmärta. Om du skadade din svansben på något sätt, berätta för din läkare om det under ditt möte. Det kan hjälpa din läkare att bestämma rätt behandling för din situation.
  • Med vissa uppskattningar är Coccynia ungefär fem gånger vanligare hos kvinnor än det är hos män. Detta kan bero på skador på den svansben som kan uppstå under förlossningen.
  • Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 4
    4. Fråga din läkare om receptbelagda läkemedel. Vissa mediciner kan hjälpa till att lindra smärta i din svansben. Exempelvis har anti-epileptika och antidepressiva medel visat sig vara effektiva vid lådande svansbottensmärta. Fråga din läkare om möjligheten att ta ett av dessa läkemedel.
  • Tänk på att opiater inte typiskt ges om det inte finns en fraktur till svansbenet. Om du har brutit din svansbone kan din läkare ordinera en receptbelagd smärtstillande medel för att lindra smärtan. En röntgen skulle krävas för att avgöra om du har en fraktur i din svansben.
  • Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 5
    5. Överväga kirurgi om allt annat misslyckas. De flesta patienter som genomgår kirurgi för att lindra coccygeal smärta har redan försökt nonoperativa behandlingar med liten effekt. Avgaser de nonoperativa alternativen innan du går vidare till smärtsamt, och ibland försvagande, kirurgi.
  • Om smärtan är svår, uppstår dagligen i 6 månader eller mer, och / eller det stör din livskvalitet, och sedan begära en hänvisning till en ortopedist som specialiserar sig på att coccyxen har tagits bort.
  • Metod 2 av 2:
    Använda hemmetoder
    1. Bild med titeln Logga in Tailbone Pain Steg 6
    1. Isområdet. Applicera en handdukspåse av is, ett ispaket eller en väska med frysta grönsaker till din svansbåge i 5-10 minuter i taget. Detta kan bidra till att lindra smärta och minska inflammation. För de första 48 timmarna efter en skada på din svansben kan du applicera is en gång per timme som du är vaken. Efter 48 timmar kan du applicera is för komfort, 3-4 gånger dagligen på samma sätt.
    • Eftersom din svansben inte har mycket vadderar över det, kan du bara vara bekväm isning i området i ca 5 minuter i taget.
  • Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 7
    2. Använd en över disken smärtstillande medel. Ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) för att minska smärta och svullnad. Dessa produkter över disken (OTC), såsom ibuprofen eller acetaminofen, kan köpas på vilket apotek eller apoteket.
  • Ta 600 mg ibuprofen vart åtta timmar, eller ta 500 mg acetaminofen var 4: e timme. Överstiga inte 3500 mg acetaminofen under en 24-timmarsperiod.
  • Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 8
    3. Korrigera din hållning. Dålig hållning kan bidra till din svansbottens smärta. Försök att sitta upprätt, med din kärna förlovad, nacken rakt och din rygg lite välvd. Om du får en skarp smärta när du stiger upp från en sittande läge, luta dig fram och bågar din rygg innan du stiger.
  • Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 9
    4. Sitta på en kudde. Särskilda kuddar, med en sektion som skars ut under svansbenet, är utformade speciellt för patienter med svansbottont. Detta kan hjälpa till att lindra lite av smärtan i samband med att sitta ner.Det är möjligt att göra din egen kudde från en bit skumgummi.Skär bara ett hål i mitten så det är format som en toalettstol.
  • Kuddar formade som en donut är inte hittills till hjälp av de flesta patienter, eftersom de är utformade för att lindra trycket på könsorganen snarare än svansbenet. Prata med din läkare om användning av en kilformad kudde.
  • Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 10
    5. Applicera en värmekudde. Studier visar att applicering av värme till svansbottområdet kan minska smärta. Använd en uppvärmningsplatta upp till 4 gånger per dag i 20 minuter varje gång.
  • Prova ett varmt kompress eller varmt bad om du inte har en värmekudde.
  • Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 11
    6. Planera för en viloperiod och återhämtning. Om det visar sig att du har en svansbodfraktur, finns det ingen gjutning som kan placeras på svansbenet. Du måste bara vila och undvika en ansträngande aktiviteter i ungefär åtta till 12 veckor. Om du har ett fysiskt jobb, kan du behöva ordna att ta lite tid från jobbet medan din kropp läker.
  • Bild med titeln Logga ut Tailbone Pain Steg 12
    7. Avstå från att anstränga under tarmrörelser. Vissa människor upplever smärta samtidigt som de avföring som ett resultat av svansbottensmärta. Gör ditt bästa till Undvik förstoppning Genom att få gott om fiber och vätskor i din kost. Om det behövs, ta en mild avföring mjukgörare medan din svansben är läkning.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tailbone smärta kan vara en indikation på problem med SI-ledningen.Det är möjligt att höfterna och svansbenet har blivit felaktiga.Detta indikeras av smärta på svansbenet, eller till vardera sidan av svansbenet.

    Varningar

    Tailbone smärta kan bestå och orsaka obehag för patienter under långa perioder. Läkare rapporterar att många patienter upplever en viss grad av smärta i flera månader efter att ha upplevt trauma till sina svansben.
  • Kontakta din läkare eller andra medicinska leverantörer så snart som möjligt om du upplever outhärdlig smärta i samband med din svansbone, om smärtan är förknippad med domningar, eller om du medför smärta utan känd orsak eller skada.
  • Även om den här artikeln ger information om svansbotten, bör den inte tas som medicinsk rådgivning. Rådfråga alltid din läkare om det bästa sättet att behandla ditt specifika villkor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande